واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اولين ديدار فرستادهي ويژهي آمريكا با نتانياهو
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
نخست وزير آتي رژيم صهيونيستي كه در حال تشكيل دولت ائتلافي است، با فرستادهي ويژهي آمريكا به خاورميانه ديدار كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بنيامين نتانياهو رييس حزب راستگراي افراطي ليكود و نخست وزير منتخب اين رژيم كه از سوي شيمون پرز، رييس رژيم صهيونيستي وظيفهي تشكيل دولت ائتلافي را بر عهده دارد و معتقد است كه مذاكرات بر سر تشكيل يك كشور فلسطيني بيمعني است، با جورج ميچل، فرستادهي دولت باراك اوباما، رييس جمهور آمريكا به خاورميانه در بيتالمقدس ديدار كرد.
اين دومين سفر ميچل به منطقه از زمان انتصاب به اين سمت است.
هيلاري رودهام كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا نيز نخستين سفر خود را در اين مقام به منطقه طي روزهاي آينده انجام خواهد داد.
نتانياهو پس از اين ديدار گفت: ديدار ما مثبت و سازنده بود و هنوز حرفهاي زيادي است كه بايد بزنيم.
ميچل اما در اين باره اظهار نظري نكرده است. به گفتهي يك مقام آمريكايي، اگرچه ميچل در نخستين سفر خود وعده داد روند صلح را قويا به پيش ببرد اما علنا استراتژي دولت اوباما را در اين باره اعلام نكرد.
يك مقام آمريكايي گفت، اين بار نيز انتظار ميرود همين كار را بكند.
سفر ميچل به منطقه در حالي انجام ميشود كه اقدامات و تلاشهاي ديپلماتيك در اين بخش ناآرام از جهان به ويژه پس از حملهي سه هفتهاي ارتش رژيم صهيونيستي به نوار غزه شدت گرفته است.
علاوه بر توافق گروههاي فلسطيني در قاهره براي تشكيل دولت توافق ملي، چندين كشور در روز دوشنبه (١٢ اسفند) در شرمالشيخ مصر گردهم خواهند آمد تا در كنفرانس اهدا كنندگان مالي براي بازسازي نوار غزه شركت كنند. فلسطينيان انتظار دارند تا بتوانند ٨/٢ ميليارد دلار در اين كنفرانس كسب كنند و انتظار ميرود آمريكا وعدهي يك كمك ٩٠٠ ميليون توماني بدهد. اما ميچل و نتانياهو بر سر مسائل كليدي با يكديگر اختلاف نظر دارند. ميچل خواستار به انجام رسيدن مذاكرات صلح فلسطين است؛ اما نتانياهو از اين امر اجتناب كرده و معتقد است كه تلاشهاي صلح بايد بر روي ساخت اقتصاد فلسطين متمركز شود. ميچل خواستار توقف سريع ساخت شهركهاي يهودي نشين در كرانهي باختري شده ولي نتانياهو بر اين باور است كه ساخت آنها بايد ادامه پيدا كند.
ليوني خاطرنشان كرد كه سياست اسراييل كمك در زمينهي مسائل انسان دوستانه ولي بدون تقويت حماس به عنوان سازماني كه كنترل غزه را بر عهده دارد، است.
وي بيان كرد كه بايد از گروههاي ميانه رو در فلسطين و كشورهاي عربي ميانه رو حمايت كرد.
همچنين ليوني و نتانياهو با خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديهي اروپا كه به منطقه سفر كرده ديدار كردند.
بر اساس گزارشي كه خبرگزاري آسوشيتدپرس به دست آورده، سلام فياض، نخست وزير دولت موقت فلسطين از اهدا كنندگان خواسته است تا اين كمكها را اول از همه به دولت حاكم محمود عباس در كرانهي باختري بفرستند نه به گروه سياسي حماس.
همچنين راديو سواي آمريكا گزارش داد كه جورج ميچل قرار است امروز (جمعه) با ايهود باراك، وزير دفاع اسراييل ديدار كند. افزون بر اين وي به منظور ديدار با عباس، به رام الله در كرانهي باختري خواهد رفت.
ميچل از سوي ديگر پيش از سفر به سرزمينهاي اشغالي در تركيه با رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه ديدار كرد.
اردوغان تاكيد كرد كه هر راه حلي كه جنبش حماس را شامل نشود، هرگز موجب برقراري صلح در منطقه نخواهد شد.
وي افزود: حماس بر اساس انتخابات شفاف و آزاد به قدرت رسيد اما كارشكنيها مانع ادامهي تلاش حماس شد.
نخست وزير تركيه كه در اجلاس اقتصادي داووس سوييس از حملهي رژيم صهيونيستي به نوار غزه شديدا انتقاد كرده بود، بر اهميت نقش اساسي سوريه در روند صلح تاكيد كرد.
ميچل نيز تصريح كرد كه همكاري ميان تمام كشورهاي منطقه با هدف تحقق امنيت ملتهاي خاورميانه ضروري است.
وي از نقش تركيه در برقراري آتش بس در نوار غزه و نيز پاسخگويي به نيازهاي اين منطقه تقدير نمود.
فرستادهي آمريكا گفت: تركيه هم پيمان مهم آمريكا و قدرتي بزرگ در برقراري امنيت در خاورميانه است.
عبدالله گل، رييس جمهور تركيه نيز در ديدار با اين ديپلمات بلند پايه ضمن بررسي تحولات منطقه بر لزوم استفاده از فضاي مناسب جهان بعد از انتخاب باراك اوباما تاكيد كرد.
انتهاي پيام
جمعه|ا|9|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]