تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع): مؤمن نه بدى مى كند و نه معذرت مى خواهد و منافق هر روز بدى مى كند و معذرت مى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836640906




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نياز آمريكا به تركيه براي پيشبرد مقاصد خود در منطقه


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نياز آمريكا به تركيه براي پيشبرد مقاصد خود در منطقه
آنكارا- نياز واشنگتن به آنكارا با مشخص شدن خطوط اساسي راهبرد دولت جديد آمريكا در منطقه بيش از پيش نمايان تر شده است .


تحولات اخير جهاني و ضرباتي كه سياست هاي تجاوزكارانه و خودكامه دولت جرج بوش به اقتصاد و اعتبار آمريكا در نزد افكارعمومي جهان وارد كرد ، شرايطي را به وجود آورده كه كاخ سفيد امروز در مناسبات خود با تركيه برخلاف گذشته با كنار گذاشتن لحن آمرانه براي پيشبرد اهداف خود در خاورميانه و آسياي مركزي بيشتر از لحن "خواهش" استفاده مي كند.
توسعه مناسبات تركيه با كشورهاي منطقه به ويژه با روسيه ، ايران و سوريه طي چند سال اخير و كاهش اعتبار سياسي ، اقتصادي و نظامي آمريكا در هشت سال گذشته موجب شد كه واشنگتن با تغيير روش خود در دوران " باراك اوباما " از در دلجويي از آنكارا برآيد .
سفر هفته گذشته " جرج ميچل " نماينده ويژه باراك اوباما به تركيه و نتايج گفت و گوهاي وي با " عبدالله گل " رييس جمهوري و " رجب طيب اردوغان " نخست وزير تركيه در پشت درهاي بسته ، نشانگر اين واقعيت است كه دولت اوباما به جايگاه تركيه در منطقه اهميت زيادي قائل است و خواهان همكاري با تركيه در منطقه مي باشد.
ميچل در اين سفر با تاكيد بر نقش رهبري تركيه در منطقه و ذكر آشكار نياز واشنگتن به آنكارا در تحولات خاورميانه تلاش كرد تا روحيه ترك ها به بهبود مناسبات با واشنگتن را تقويت كند.
آمريكا كه در دوران هشت ساله جرج بوش اعتبار خود نزد افكار عمومي منطقه به ويژه در بين مردم تركيه را از دست داده اكنون در دوران اوباما با سياست تحول و تغيير تلاش دارد تا براي كسب دوباره اعتبار خود روش تازه اي را دنبال كند.
با وجود اين كه مسائل اجتماعي و اقتصادي در تركيه موضع اين كشور را در قبال قدرت هاي بزرگ شكننده كرده است ، به نظر مي رسد كه آنكارا با وقوف بر لزوم اجراي سياست هاي چند جانبه و موفقيت در اين امر طي سال هاي اخير توانسته است با برقراري موازنه قدرت در منطقه تا حدودي حساسيت ها و نقطه نظرات خود را تا حد ممكن به مخاطبان خود بقبولاند.
شايد بر همين اساس بود كه شوراي امنيت ملي تركيه در نشست روز پنجشنبه گذشته بر لزوم تقويت جايگاه تركيه در خاورميانه تاكيد كرد.
شوراي امنيت ملي تركيه در پايان اين نشست طي اطلاعيه اي با اعلام اين كه تحولات خاورميانه و عراق در اين نشست مورد بررسي قرار گرفت ، افزود: جامعه بين الملل و كشورهاي منطقه در ايجاد صلح و ثبات در خاورميانه و حل اختلافات مسووليت هاي مهمي به دوش دارند.
در بخش ديگري از اين اطلاعيه آمده است : تركيه به مسائلي از جمله درگيري ميان اسرائيل و فلسطين ، اوضاع خاورميانه، روند مذاكرات صلح ، بحران غزه، اختلافات بين گروه هاي فلسطيني و پيامدهاي انتخابات در اسرائيل و فلسطين اهميت مي دهد.
شوراي امنيت ملي تركيه افزود : تحولات عراق در اين نشست بررسي شد و لزوم توسعه همكاري ها در زمينه هاي امنيتي ، انرژي و اقتصادي با اين كشور مورد تاكيد قرار گرفت .
در شرايط كنوني دولت اوباما براي پيشبرد مقاصد خود در تحولات عراق، افغانستان ، قفقاز و بهبود مناسبات خود با كشورهاي منطقه به همكاري با تركيه احساس نياز مي كند .
آمريكا قصد دارد از ماه ژوئن سال جاري ميلادي به تدريج نيروهاي خود را از عراق خارج كند و تا پايان سال 2011 ميلادي به اشغال عراق پايان دهد.
يك مقام عالي رتبه وزارت امور خارجه آمريكا روز شنبه به خبرنگار روزنامه مليت در واشنگتن اعلام كرد كه احتمالا تركيه به عنوان يكي از گذرگاه هاي خروج اين نيروها از عراق خواهد بود.
به نوشته پايگاه اينترنتي مليت،وي كه خواست نامش فاش نشود، گفت ، پايگاه اينجرليك در جنوب تركيه اهميت زيادي براي آمريكا دارد و مرز گمركي حابور بين تركيه و عراق از لحاظ لجستيكي نقش مهمي دارد .
" علي باباجان " وزير امور خارجه تركيه نيز در اين مورد گفت : آنكارا در صورت درخواست آمريكا درباره موضوع خروج نيروهاي خود از عراق از مسير تركيه ، آماده گفت وگو با واشنگتن است .
وي افزود كه تركيه آماده كمك به آمريكا در اين مورد مي باشد، ولي درباره جزئيات اين مسئله بايد مذاكره شود.
ناظران آگاه عقيده دارند كه تركيه در راستاي اجراي سياست هاي چند جانبه قصد رنجاندن هيچ يك از طرفين همكاري و شركاي سياسي و تجاري خود را ندارد، ولي قصد دارد كه با توسعه مناسبات همزمان خود با جهان غرب ، اسلام و روسيه با استفاده از موقعيت ممتاز خود در منطقه در هر موضوعي منافع ملي خود را تامين كند.
به عقيده اين منابع، تركيه در قبال همكاري با آمريكا در مورد كمك به خروج نيروهاي آمريكايي از عراق ، قصد دارد تا حمايت دولت اوباما را براي جلوگيري از شناسايي ادعاي نسل كشي در دوران عثماني جلب كند.
مسئله افغانستان نيز از اولويت هاي سياست خارجي دولت اوباما است و واشنگتن كه خواهان افزايش نيروهاي متحدان خود در افغانستان است در اين رابطه نيز به تركيه نياز دارد .
نشانه هاي موجود حاكي از آن است كه اين درخواست در چارچوب ناتو صورت خواهد گرفت، ولي مشخص است كه بازيگر اصلي در اين رابطه آمريكا خواهد بود.
در همين حال مقام هاي تركيه نسبت به شركت در عمليات نظامي در افغانستان ابراز تمايل نكرده و علي باباجان در اين مورد گفته است كه مساله افغانستان در كنار مسائل امنيتي ، ابعاد انساني دارد و تركيه خواهان مشاركت در بازسازي افغانستان است .
ناظران آگاه عقيده دارند كه در مورد افزايش نيروهاي تركيه در افغانستان احتمالا در نشست ماه آوريل آينده ناتو فشارها بر تركيه در اين مورد افزايش خواهد يافت.
از سوي ديگر آمريكا خواهان بازگشت فرانسه به شاخه نظامي ناتو است و واشنگتن از تركيه مي خواهد كه در اين روند كارشكني نكند.
مشاركت در شاخه نظامي ناتو به راي موافق تمام اعضاي اين شاخه نياز دارد .
نقش تركيه در تحولات خاورميانه و قفقاز و تلاش هايي كه تركيه براي ايجاد آشتي بين رژيم صهيونيستي با فلسطين ، رژيم صهيونيستي با سوريه ، حماس و فتح ، بهبود مناسبات آمريكا با سوريه ، رفع اختلافات بين روسيه و گرجستان و بين ارمنستان و جمهوري آذربايجان انجام داده موجب ارتقاي جايگاه اين كشور نزد قدرت هاي جهاني شده ، ولي رقابت ها بين قدرت هاي جهاني نيز به همان اندازه موقعيت تركيه را شكننده كرده است .
بنابراين بايد به انتظار نشست و تحولات آينده را درباره مناسبات و بازي هاي آمريكا و تركيه در منطقه شاهد بود چرا كه احتمال مي رود رفت و آمدهاي مقامات تركيه و آمريكا به كشورهاي يكديگر در روزهاي آينده متناسب با افزايش حضور آنكارا در منطقه ، زيادتر شود .
خاورم ** 2010**230**1436

شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن