واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اولين سامانه چند عاملي براي رفع مديريت در زنجيره تامين طراحي شد
امروزه با توجه به اهميت مديريت زنجيره تامين در موفقيت صنايع كشورمان و با توجه به شرايط رقابتي موود در سطح جهان هرگونه پيشرفت صرفه جويي و سودمالي را به همراه دارد كه با اين سيستم بسياري از مشكلات صنايع بزرگ حل مي شود.
امير شمشادي، دانشجوي كارشناسي آي تي از دانشگاه صنعتي شيراز و مخترع اولين نرم افزار سامانه چند عاملي در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بيان اين مطلب افزود: در دهه نود بسياري از دانشمندان بر اين باور بودند كه ربات ها بايد سخت افزاري باشند اما با پيشرفت علوم كامپيوتري سيستم هاي هوشمند چند عاملي به عنوان ربات هاي جديد نرم افزاري وارد عرصه علم و تكنولوژي هاي نوين امروزي شدند.
وي گفت: هماهنگ سازي زنجيره تامين در سازمان ها و نهادهاي مختلف به عنوان يكي از مسائل كليدي و اساسي مديريت زنجيره تامين در رشته مهندسي صنايع به شمار مي رود كه به دليل پيچيدگي هاي خاص خود تاكنون كمتر سيستم اطلاعاتي توانسته است اين مسئوليت سنگين و خطير را برعهده بگيرد.
وي تصريح كرد: در طرح ارائه شده يك سيستم هوشمند چند عاملي به صورت خلاقانه بر مبناي تكنولوژي و ايرلس طراحي شده كه با به كارگيري ابزارهاي مختلف هوش مصنوعي توانسته است مسئله مكانيزه كردن و اتوماسيون و فرايند هماهنگ سازي زنجيره تامين را به دوش بكشد.
وي خاطرنشان كرد: زنجيره مهندسي صنايع، زنجيره اي از كارخانجات و صنايعي است كه به صورت هماهنگ كار مي كنند تا بتوانند نيازهاي اوليه از جمله قطعات، خدمات، تاسيسات و امور مالي براي يك كارخانه يا سازمان را فراهم كند.
جواد سرور، دانشجوي دكتراي مهندسي صنايع دانشگاه خواجه نصير يكي ديگر از مخترعان اين طرح گفت: تامين فرايندهاي هماهنگ سازي، مسائل كليدي، مهندسي صنايع است كه توسط يك سيستم هوشمند چند عاملي بتواند جاي انسان را در اين فرايند پر كند و بر مبناي خرد عامل هاي هوشمند بتواند تصميم هاي لازم را در سريع ترين زمان ممكن به دقيق ترين شكل انجام دهد.
وي در زمينه كاربرد اين سامانه افزود: اين سامانه چند عاملي در صنايع سنگين (سيمان و فولاد)، نيمه سنگين (صنايع خودروسازي و كشتي سازي، راه و ترابري) سازمان هاي خدماتي(همانند تامين اجتماعي در بهزيستي) سازمان هاي خدمات درماني و بيمارستان ها صنايع هسته اي، نيروگاه ها، صنايع شيميايي و تمامي صناعي كه به دليل انعطاف پذيري هاي موجود قابليت به كارگيري آن را داشته باشند، كاربرد دارد.
سرور اظهار داشت: در بسياري از صنايع ساليانه ضررهاي سنگيني به منافع شركت ها به خاطر ناهماهنگي در زنجيره تامين آنها وارد مي آيد.
اين مخترع تاكيد كرد: طرح ارائه شده با كوتاه كردن زمان تصميم گيري و آسانتر كردن اشتراك اطلاعات به شركت ها اين امكان را مي دهد تا بتوانند در سريع ترين زمان ممكن نسبت به تغييرات محيطي پاسخگو بوده و تصميم بگيرند.
وي در خصوص مزاياي اين سيستم گفت: صرفه جويي در منابع مالي و كم كردن هزينه هاي وارده به شركت ها و كارخانجات، بحث تصميم گيري در مديريت و قابليت نصب شدن روي موبايل ها و اينترنت از جمله مزاياي اين سيستم است، همچنين با توجه به اهميت مديريت زنجيره تامين در موفقيت صنايع كشورمان و با توجه به رقابت موجود در سطح جهان هرگونه پيشرفتي در مديريت زنجيره تامين مقادير زيادي صرفه جويي و سود مالي را به همراه دارد و با اين قابليت مشكلات بسياري از صنايع بزرگ ما را حل مي كند./اص
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2510]