واضح آرشیو وب فارسی:الف: فيلمها در شهرستانها اكران ميشوند؟بخش فرهنگي الف ، 11 دي 90
منوچهر محمدي درباره وضعيت اكران فيلمها در سينماهاي شهرستان گفت: كيفيت سالنها در بعضي از شهرستانها بيشتر به يك دخمه تاريك بيسليقه شبيه شده است.
اين تهيهكننده سينما در پاسخ به پرسشي درباره وضعيت اكران سينماهاي شهرستاني بيان كرد: در طي ۲۰ سال گذشته متاسفانه در يك روند نزولي از تعداد سالنهاي سينما در شهرستانها و بخصوص شهرستانهاي كوچك كاسته شده و اين سالنها به حالت تعطيل درآمدهاند، در دو سه سال گذشته نيز شيب اين تعطيلي بيشتر شده است.
وي درباره دلايل كمرونق بودن سينماهاي شهرستاني اظهار كرد: آنچه مسلم است عدم دخل و خرج سالنهاي سينما در شهرستانها و مقايسه گردش مالي با بسياري از مشاغل پاييندستي در اين زمينه و همچنين هزينهي سنگين تعمير و نگهداري سالن، حقوق پرسنل، مباحث بيمه و ماليات از عواملي هستند كه صاحبان اين سالنها را نسبت به بازسازي، تعمير و ايجاد نوآوري در سالنها بازداشته به نحوهي كه كيفيت اين سالنها در بعضي از شهرستانها بيشتر شبيه يك دخمه تاريك بيسليقه درآمده است.
اين تهيهكننده سينما در عين حال خاطرنشان كرد:از سوي ديگر حضور جدي رقبايي مانند ماهواره و همچنين گسترش روز افزون قاچاق فيلمهاي سينمايي از ديگر عوامل بنيادي هستند كه مردم را در شهرستانها از سينما گريزان كرده است.
محمدي سرعت عرضه فيلمها در شبكه نمايش خانگي را نيز يكي ديگر از عوامل كمرونق بودن سينماي شهرستاني دانست و اظهار كرد: عدم همزماني نمايش فيلم در تهران و شهرستانها و بخصوص شهرستانهاي كوچك و تفاوت زماني گاه يك ساله از آغاز نمايش فيلم و همچنين سرعت عرضه فيلمهاي سينمايي در شبكه نمايش خانگي از ديگر عوامل كسادي و بيرونقي سالنهاي سينما در شهرستانها است.
اين سينماگر در پاسخ به سوالي درباره اينكه «آيا اقدامات موسسه «سينماشهر» در شهرستانها توانسته وضعيت سالنها را بهبود بخشد؟»، گفت: ضمن احترام ويژه و قابل ستايش به آقاي مهندس مسچي ـمديرعامل موسسه سينماشهرـ كه با تمام توان و عليرغم تنگناهاي اداري و بوروراتيك تلاش زيادي جهت حفظ، نگهداري و بازسازي پارهاي از سالنها در شهرستان ميكند، بايد ذكر كرد كه تمامي اقدامات ايشان به مثابه عمل پزشكي است كه تلاش ميكند با شوك و تنفس مصنوعي بيماري را كه توأمان دچار ايست قلبي و مغزي شده و به بخش اورژانس آوردهاند را زنده نگه دارد.
وي ادامه داد: واقعيت اين است كه چرخه اقتصادي سينما در ساليان اخير به دليل بالارفتن هزينههاي توليد و همچنين هزينه تبليغات به گونهاي است كه اساسا چاپ يك كپي ۳۵ ميليمتري با حداقل هزينه يك و نيم ميليون تومان براي سينمايي در شهرستان كه حداكثر فروشش براي هر فيلم به زحمت به چند صدهزار تومان ميرسد (و گاه حتي كمتر از اين مقدار است)، عملي بيهوده به نظر ميرسد.
محمدي سپس با بيان اينكه كشور ما به ۵۰۰ تا هزار سالن سينما احتياج دارد، هشدار داد: با توجه به سير صعودي همه شاخصهاي سرمايهگذاري در كشور، اگر امروز با تمام قوا آستينها را بالا نزده و با عزم ملي حداقل بين ۵۰۰ تا هزار سالن نسازيم، به نظر ميرسد در سالهاي آتي با بالا رفتن شاخصهاي هزينه و نهادههاي اصلي سرمايهگذاري در سالنسازي و همچنين قيمت زمين و ساختو ساز، ديگر هيچگاه نخواهيم توانست هيچ سالني را در شهرستانها احداث كنيم.
اين تهيهكننده سينما خاطرنشان كرد: بسنده كردن فروش يك فيلم به تهران و چند شهر بزرگ كه آن هم به نظر ميرسد روز به روز با توجه به قانون هدفمندي يارانهها، افزايش هزينههاي توليد و هزينههاي بالاسري سينما مانند آب، برق و گاز در حال كاهش است، باعث ميشود در آينده شاهد سير صعودي تعطيلي سالنهاي جديد حتي در مراكز استانها باشيم.
وي با ابراز تاسف از اينكه هشدارهاي مكرر سينماداران درباره لزوم سرعت بخشيدن به ساخت سالنهاي سينماي جديد در كشور، كارساز نيفتاده است، گفت: اعلام اين هشدار، حداقل در ۱۰-۱۵ سال گذشته توسط سينماگران به دفعات مختلف تكرار شده اما متاسفانه گوش شنوايي براي اين هشدارها وجود ندارد.
منوچهر محمدي در پايان اينگفتوگو ادامه روند فعلي را منجر به نتايجي نامناسب دانست و گفت: اگر روند فعلي سينماهاي شهرستاني ادامه پيدا كند ما به دو نتيجه كاملا قطعي و قابل پيشبيني ميرسيم؛ اول آنكه توليدات بيشتر و بيشتر به سمت دولتي شدن پيش خواهند رفت و همچنين حاكميت نگاه اقتصادي به فيلمها و به تبع آن نزول كيفي آثار سينمايي كه ناچارند به بازگشت سرمايهي خود فكر كنند، بيشتر و بيشتر خواهند شد.
منبع : ايسنا
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]