واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: پرسش و پاسخ (88980455)آخرين وضعيت شركت مخابرات ايران
شروين شهرياريپرسش از آقاي جوشقاني: نماد شركت مخابرات چه زماني بازگشايي ميشود و وضعيت سهام آن را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
پاسخ: آخرين تحولات در مورد شركت مخابرات ايران به برگزاري مجمع عمومي فوقالعاده شركت به منظور انتخاب اعضاي هياتمديره در روز گذشته باز ميگردد كه در ادامه چند نكته از موارد مطروحه در اين جلسه نقل به مضمون ميشود:
1 - بودجه سال 88 شركت مخابرات ايران بر اساس مفاد اساسنامه جديد و طبق نظر مجلس، بدون دخالت دولت تدوين شده و در اختيار سازمان بورس قرار گرفته است. اين بودجه، مصوب هياتمديره است و بسته به مصوبات مجلس در خصوص بودجه كشور ميتواند آثار منفي يا مثبت دريافت كند. بر اساس مصوبه كميسيون تلفيق، مقرر شده تا در سال آينده برداشت 40 درصد از سود ابرازي و هر گونه دخل و تصرف در بودجه شركتهاي در حال گذار (از دولتي به خصوصي) ممنوع شود. اين مساله در صورت تصويب در صحن علني مجلس خبر خوبي براي مخابرات در راستاي افزايش شفافيت صورتهاي مالي و يكسان سازي حقوق دولت و سهامداران اقليت خواهد بود.
2 - در خصوص پرداخت تكليفي شركت به مبلغ 300ميليارد تومان در سال 87 به دولت؛ با پيگيري سهامداران مشخص شد كه چنين رديفي در بودجه كشور وجود نداشته و اين رقم تحت عنوان «سود تكليفي» در بودجه ذكر شده است كه ماهيت آن اساسا با «پرداخت تكليفي» متفاوت است. اين انتظار وجود دارد كه با پيگيري شركت و نظر مجلس اين مبلغ از هزينههاي سال جاري حذف شود كه در اين صورت طبيعتا امكان افزايش EPS سال 87 وجود خواهد داشت.
3 - دو مورد ازعمده ترين هزينههاي شركت در سال جاري مربوط به پرداخت به ايرانسل و شركت ارتباطات زيرساخت است. در خصوص هزينه متقابل ايرانسل مطرح شد كه افزايش ترافيك از سوي مخابرات به سمت ايرانسل منجر به رشد هزينههاي «اخابر» شده است كه در اين رابطه مذاكراتي جهت تعديل تعرفهها در راستاي كاهش هزينههاي شركت در حال انجام است. در مورد افزايش هزينهها در بخش زير ساخت نيز عنوان شد كه اساسا شركت مخابرات ايران دخالتي در تعيين تعرفهها در اين بخش ندارد؛ اما تلاش بر اين است كه با كاهش ميزان اتكا بر لينكهاي ارتباط زيرساخت در زمينه كاهش هزينهها گام برداشته شود. با اين توضيحات به نظر ميرسد مساله تعيين تعرفهها به صورت سالانه توسط ارتباطات زيرساخت از ريسكهاي سيستماتيك و نقاط ضربه پذير شركت مخابرات در زمينه افزايش هزينهها باشد و به منظور افزايش شفافيت و قابليت پيشبيني وضعيت آتي لازم است در خصوص عقد يك قرارداد بلندمدت در اين زمينه با شركت ارتباطات زيرساخت اقدام شود.
4 - تا يك ماه قبل بر اساس مصوبات قانوني، شركت مخابرات ايران اجازه استفاده از منابع خود جهت سرمايه گذاري را نداشت. اما اخيرا بر اساس توافق انجام شده، امكان سرمايه گذاري مازاد نقدينگي در حساب جاري پشتيبان در بانكها براي شركت فراهم شده است. احتمالا آثار اين مساله در صورتهاي مالي شركت در آينده آشكار خواهد شد. 5 - افزايش هزينه استهلاك در سال 87 نسبت به سال گذشته به طور عمده مربوط به بهره برداري از تجهيزات و پروژههاي در دست اجرا در سال 87 بوده است كه با انتقال به سرفصل داراييهاي استهلاكپذير منجر به افزايش هزينههاي شركت در اين بخش شده است.6 - در خصوص بازگشايي نماد «اخابر»؛ مطرح شد كه سهامداران درخواست تداوم توقف نماد معاملاتي در شرايط كنوني را داشته اند و بورس نيز بازگشايي نماد را منوط به تعيين تكليف پرداخت 300ميلياد توماني به دولت و تدوين بودجه 88 دانسته است. البته در شرايط فعلي با توجه به آثار با اهميت مفاد بودجه 88 كشور بر پيشبيني درآمد شركت، اين احتمال وجود دارد كه بازگشايي نماد به بعد از تصويب بودجه در صحن علني مجلس و اعمال آخرين اثرات آن بر بودجه «اخابر» موكول شود. 7 - اعضاي قبلي هياتمديره شركت مخابرات بر اساس راي صاحبان سهام در مجمع در سمت خود ابقا شدند .
[email protected]
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]