واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سازمان ملل متحد از وضعيت بد حقوق بشر در افغانستان هشدار داد
كابل- دفتر نمايندگي سازمان ملل متحد در افغانستان(يونيما) در بيانيه اي اعلام كرد كه نماينده عالي حقوق بشر اين سازمان در مورد بدتر شدن وضعيت حقوق بشر بويژه افزايش تلفات غيرنظاميان در اين كشور هشدار داده است .
به گزارش روز جمعه ايرنا، در اين بيانيه كه روز گذشته منتشر شد آمده است ،"ناوي پيلي" با ابراز نگراني از بدتر شدن وضعيت حقوق بشر، از عناصر ضد حكومتي و نيروهاي طرفدار حكومت درخواست كرد تا به حفاظت از افراد غيرنظامي بويژه زنان و اطفال در جنگ با شورشيان در افغانستان توجه بيشتري كنند.
سال 2008ميلادي در جنگ افغانستان ششهزار و 400نفر كشته شدند كه دوهزار و 118نفر غيرنظامي بودند كه اين رقم نسبت به سال قبل 40درصد افزايش دارد كه نشانگر تشديد جنگ و ناآرامي در اين كشور است.
وي در عين حال گفت كه خشونت عليه زنان مانند تجاوز، قتل هاي ناموسي، ازدواج هاي اجباري و قبل از وقت و نيز سوء استفاده جنسي و بردگي زنان هنوز در افغانستان شايع است.
خانم پيلي گفت كه در خانواده و جامعه، ميان گروه هاي رهبران سنتي و مذهبي ، همچنان نظام قضايي رسمي و غير رسمي خشونت وجود دارد و يا از آن چشم پوشي صورت مي گيرد.
وي تاكيد كرد كه با وجود ضمانت هاي ذكر شده در قانون اساسي افغانستان، حكومت در عرصه حمايت از حقوق زنان موفق نبوده است .
نماينده عالي حقوق بشر سازمان ملل متحد يادآور شد كه تهديد در برابر زنان كه فعاليت سياسي دارند و يا در خارج از منزل كار مي كنند ، افزايش بي سابقه اي يافته است.
پيلي اظهار داشت: زنان كه در اداره ها و موسسه هاي ملي و بين المللي به عنوان خبرنگار، پليس و مشاور حقوقي و يا وكيل كار مي كنند، با دريافت نامه هاي تهديد آميز و يا پيام هاي تلفني تهديد به مرگ مي شوند.
وي يادآور شد كه به همين علت تعداد زيادي از زنان فعال در عرصه هاي سياسي مجبور شدند تا كارهاي خود را محدود و يا از مشاغل مورد نظر خود كناره گيري كنند.
اين مقام سازمان ملل متحد خواهان حمايت از زنان و دختران در زندگي هاي شخصي و اجتماعي شده است .
در گزارش حقوق بشر سازمان ملل در مورد افغانستان آمده است كه عدم پيگرد قانوني مرتكبين جرايم گذشته و ادامه خشونت ها مشروعيت اجراي قانون و نهادهاي قضايي را در كشور زير سووال برده است .
وي با بيان اينكه اين نكته به نوبه خود اعتماد مردم را نسبت به حكوت و نهادهاي قضايي از بين مي برد، از حكومت افغانستان و جامعه جهاني خواست تا تعهد خود را نسبت به رسيدگي موضوع معافيت ناقضين حقوق بشر اعلام كنند.
به گفته پيلي آزادي بيان در سال 2008ميلادي كه با تهديد و آزار كه متوجه گروه هاي جامعه مدني و رسانه ها از جمله كشتن خبرنگاران همراه بود ، مورد تهديد قرار گرفته است.
وي اظهار داشت: با نزديك شدن انتخابات در سال 2009ميلادي رسانه ها به خود سانسوري ادامه خواهند داد و يا تحت فشار خواهند بود تا صرفا نظريات مورد پسند نامزدهاي معين را انشتار دهند و اگر مردم نظرات خود را بطور كامل بيان كنند، مورد تهديد قرار خواهند گرفت.
وي با اشاره به اعدام تعدادي از مجرمين در افغانستان از حكومت خواست به علت ضعف سيستم قضايي و اجراي قانون در مطابقت با نظريات بين المللي در مورد اعدام در اين كشور تجديد نظر كنند.
آساق** 332**1513
جمعه|ا|16|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]