تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):پيامبر خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله مردى را ديدند كه موهاى ژوليده و جامه‏اى چركين و سر و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836424786




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/گزارش حضور معاون اول رييس‌جمهور در دانشگاه علم و صنعت/ *تاكيد ما در مساله هسته‌يي بر ايستادگي دولت است *واقعيت‌ها مهم است؛ اين‌كه چه كسي سر كار است، مهم نيست


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گزارش حضور معاون اول رييس‌جمهور در دانشگاه علم و صنعت/ *تاكيد ما در مساله هسته‌يي بر ايستادگي دولت است *واقعيت‌ها مهم است؛ اين‌كه چه كسي سر كار است، مهم نيست


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

معاون اول رييس‌جمهور گفت: جاي انتقاد براي هر دولت و در هر جايي باز است و كساني كه دنبال اين ديد هستند، همواره مي‌توانند انتقاد كنند، اما ما وظايفي داريم كه بايد انجام دهيم و جلو برويم و نمي‌توانيم كسي را كه خود را به خواب زده بيدار كنيم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر پرويز داوودي، در همايشي كه از سوي بسيج دانشجويي دانشگاه علم و صنعت با موضوع « عملكرد دولت در حوزه‌ اقتصادي» برگزار شد، با تبريك حلول ماه ربيع‌الاول و هفته وحدت افزود: امام (ره) با تدابير خود هفته‌ وحدت را تبيين فرمودند و در اين فرصت، موضوع وحدت كه در عصر حاكميت سياسي اسلام، از سوي دشمنان تهديد مي‌شد، تقويت شد.

وي افزود: اميدواريم با ارتقاي همكاري‌ها و گسترش روابط نزديك ميان مسلمانان، كشورهاي اسلامي و ديگر كشورهاي جهان زمينه ظهور حضرت (مهدي(عج)) را فراهم آوريم.

داوودي در بخش ابتدايي سخنانش در موضوع برنامه اظهار كرد: در جمع‌بندي عملكرد دولت در حوزه‌ اقتصادي صحبت‌هايم را به دو بخش وضع كنوني و تبيين آن و سپس به اين‌كه آيا به تعهدات خود عمل كرده‌ايم يا خير، تقسيم مي‌كنم.

معاون اول رييس‌جمهور در ادامه با بيان اين كه بنا نيست يك روزه ره صد ساله را طي كنيم، افزود: البته جاي انتقاد براي هر دولت و در هر جايي باز است و كساني كه دنبال اين ديد هستند، همواره مي‌توانند انتقاد كنند اما ما وظايفي داريم كه بايد انجام دهيم و جلو برويم و نمي‌توانيم كسي را كه خود را به خواب زده بيدار كنيم.

داوودي در اين بخش از سخنانش هم‌چنين گفت: در حال حاضر در مقطع حساسي قرار داريم و شاهد وضع دنيا هستيم.

وي به توضيحاتي درباره‌ نظام‌هاي كمونيستي و سرمايه‌داري و تاثيرات اين دو نظام بر جهان و علل شكست آن‌ها نيز پرداخت و با ارائه‌ آمارهايي از سازمان ملل در زمينه‌هاي مختلف گفت: به طور مثال 100 ميليون نفر بر گرسنگان جهان افزوده شده است، 28 درصد كودكان زير 7 سال آفريقا سوء تغذيه دارند، مردم عراق بعد از حمله آمريكا هنوز آب تميز ندارند، 208 ميليون نفر از جمعيت جهان مواد مخدر مصرف مي‌كنند، نرخ خودكشي در ميان نظاميان آمريكا از سال 2007 تا 2008 از 115 نفر به 143 نفر رسيده است، افسردگي در نظاميان آمريكا از سال 2007 تا 2008 حدود دو برابر شده است و غيره.

بر اساس اين گزارش در اين بخش از سخنان داوودي، اعتراضات تعدادي از دانشجويان كه پلاكاردهايي را با مضمون انتقاد به برخي سياست‌هاي دولت به ويژه در حوزه اقتصادي، در دست داشتند، جلسه را براي دقايقي با تنش همراه كرد.

وي افزود: اين فجايعي كه آمريكا انجام مي‌دهد روشن است و بحراني كه به لحاظ اقتصادي و اجتماعي آمريكا را درگير كرده دلايل مشخص دارد و بايد آنها را بررسي كرد.

داوودي گفت: اگر برنامه چهارم را نگاه كنيم و به برنامه سوم هم توجه داشته باشيم مي‌بينيم كه اقتصاد را نمي‌توان جدا از اقتصاد بين‌الملل تفسير كرد و اگر علمي و دانشگاهي هستيد گوش كنيد تا بدانيد روابط چگونه است. كاري ندارد كه من تابلويي در دست بگيرم و اعتراض خود را عنوان كنم، اما در محيط علمي انتظار مي‌رود تحمل بحث علمي وجود داشته باشد.

معاون اول رييس‌جمهور سپس تصريح كرد: زماني كساني مي‌گفتند خدا بايد از اقتصاد كنار رود. مي‌توان در كتاب مباني نظري برنامه چهارم كه در سال 83 منتشر شده واژه‌هاي به كار برده شده را بررسي كرد؛ به طوري كه عنوان شده كسي كه براي وطن جهاد كرده است، يك ستيزه‌جوست، كسي كه از دين صحبت مي‌كند يك ايده‌آليست است و ولايت فقيه معني ندارد و لازم نيست هواپيماي جنگي يا موشك داشته باشيم.

وي اضافه كرد: در مباني نظري برنامه چهارم كه در سازمان بودجه‌ وقت در سال 83 منتشر شده، آمده ما نيازي به سلاح، هواپيما و موشك نداريم و سلاح در حد فردي كفايت مي‌كند و بحث دين و اسلام و ولايت فقيه را كنار مي‌گذاريم. پس دولت صرفا بايد از مردم ماليات بگيرد و اسلام هم در كارها نبايد دخالت كند و روحانيت و كساني كه از اسلام دم مي‌زنند تماميت‌طلب و ديكتاتور هستند.

داوودي با بيان اين كه « ريشه‌هاي اين‌گونه طرز فكر از قرن 17 و 18 ايجاد و در قرن 20 منسجم شده است» افزود: بايد پرسيد آقاياني كه در دوره‌اي مدعي نظام ماركسيستي و سرمايه‌داري بودند، امروز پس از فروپاشي ماركسيسم و اوضاع بحراني فعلي چه راهي براي مطرح كردن دارند؟

بر اساس اين گزارش زماني كه داوودي به ارائه آماري از رشد اقتصادي و كسري بودجه‌ آمريكا، انگليس، فرانسه و رشد منفي اقتصادي آمريكا اشاره كرد، با اعتراض تعدادي از دانشجويان مواجه شد كه «به ما چه ربطي دارد؟».

داوودي در پاسخ گفت: مثل اين‌كه نمي‌دانيد كسري بودجه يعني چه. بگذاريد من بگويم تا بدانيد. كسري بودجه همان است كه آفريقا را زير سلطه مي‌كشد، با دلارهايش پدر دنيا را در مي‌آورد و هنوز در برخي كلاس‌ها اين دست اقتصادها پرستيده مي‌شود.

وي هم‌چنين گفت: اتفاقي كه الان افتاده و آمار خود آن‌ها نشان مي‌دهد اين است كه بزرگ‌ترين كمپاني‌هاي چندمليتي دنيا - كه در استراتژي توسعه‌ اقتصادي، ما هدايت مي‌شديم تا در آنها ادغام شويم- يكي پس از ديگري در حال ورشكستگي هستند و به خاطر اين ضرر، مردم دنيا متضرر مي‌شوند، در حالي كه متوجه نمي‌شويم چه كسي اين ضررها را بر ما تحميل مي‌كند.

معاون اول رييس‌جمهور در ادامه با اشاره به افت سهام شركت‌هاي بزرگ و تاثيرگذار جهان گفت: ضررها به طور مستقيم بر مردم تحميل مي‌شود اما شفاف نيست.

وي افزود: جالب است خودشان هم نظرشان را برگردانده‌اند و آقاي باراك اوباما حدود 800 ميليارد دلار در اقتصاد به كار برده است؛ در حالي كه موجب اعتراض بقيه شد كه اقتصاد سرمايه‌داري را زير سوال مي‌برد. اما علت اصلي اين تصميم اين است كه بحث ربا ناديده گرفته مي‌شود. نظام بانكداري مبتني بر ربا ، در مقابل توليد واقعي كمتر تا چندين برابر اعتبار ايجاد مي‌كند و به محض خدشه وارد شدن به اعتماد، ضربه مي‌خورد.

داوودي خطاب به دانشجويان معترض گفت: دلم مي‌خواهد شما جوانان عزيز حتي اگر الان ناسزا هم مي‌دهيد به اين موضوع توجه كنيد؛ چرا كه مال اين مملكت هستيد. بدانيد واقعيت‌ها مهم است. اين‌كه چه كسي سر كار است، مهم نيست.

وي افزود: با نظام مبتني بر ربا بدون اين‌كه حتي شما حس كنيد منابعتان را از دستتان مي‌گيرند و اين منابع در دست عده‌اي متمركز مي‌شود كه با خدشه‌دار شدن اعتماد يكي پس از ديگري زمين مي‌خورند.

معاون اول رييس‌جمهور در ادامه‌ي سخنانش به بحران سال 1929 تا 1933 اشاره كرد و گفت: اين بحران كنترل شد اما چرا بحراني را كه در شرايط فعلي به وجود آمده است كنترل نمي‌كنند و برخي مي‌گويند اين بحران تا پنج شش سال آينده طول مي‌كشد؟.

به گزارش ايسنا تعدادي از دانشجويان در ادامه از داوودي خواستند ارقام و اعداد مربوط به كشور را اعلام كند كه معاون اول رييس‌جمهور گفت: براي حل مشكلات اقتصادي بايد به سمت شريعت و مباحث اسلامي برويم.

وي پس از ارائه توضيحات خود در اين زمينه خطاب به اين دانشجويان گفت: "گويي شما علاقه‌مند به صحبت كردن هستيد. بياييد بالا و سوالات خود را بپرسيد. دراين هنگام يكي از دانشجويان به نمايندگي از تعدادي دانشجويان معترض به جايگاه رفت.

اين دانشجو خطاب به داوودي گفت: آقاي داوودي من چند سوال در مورد كشور خودمان از شما مي‌پرسم. سوال اول من اين است كه آقاي احمدي‌نژاد شعار عدالت را مطرح مي‌كرد ولي ضريب "جنيني" گوياي اين مساله نيست و نشان‌دهنده اين است كه دولت در جهت برعكس حركت كرده است، آيا اين عدالت اسلامي است كه از آن صحبت مي‌شد؟ ( داوودي گفته اين دانشجو را اين‌گونه اصلاح كرد: اين ضريب "جيني" است.)

اين دانشجو در ادامه به داوودي گفت: شما گفتيد در كتاب برنامه چهارم توسعه گفته شده است ما به جاي هواپيما بايد سلاح فردي داشته باشيم، چرا انرژي هسته‌يي و پيشرفت‌هاي هوايي كه در قبل در كشور ما صورت گرفته و ساخته شده است به خود نسبت مي‌دهيد و مي‌گوييد مربوط به دولت شماست؟

اين دانشجو افزود: در سال ‌76 خاتمي حساب ذخيره را ايجاد كرد تا زماني كه كشور با مشكل روبرو شد بتواند از اين حساب براي حل مشكلات استفاده كند، ولي اكنون گفته مي‌شود اين حساب خالي است.

وي هم‌چنين گفت: در كشور ما رشد سهام كاهش پيدا كرده است و مردم ما چون سهام ندارند در جريان آن نيستند. از طرف ديگر ما شاهد افزايش واردات غيرنفتي هستيم و رشد اقتصادي كشور نيز به شدت كاهش پيدا كرده است، در حالي كه درآمد نفتي ما افزايش پيدا كرده است. از طرف ديگر به نظر مي‌رسد دولت در راستاي چشم‌انداز حركت نكرده است و اكنون بعد از چهار سال به اين نتيجه رسيده‌ايد كه بايد شريعت اسلامي را اجرا كرد.

وي اظهار عقيده كرد:‌ اين دولت، دولت فردمحور است و تصميم‌گيري‌ها توسط فرد صورت مي‌گيرد، وقتي تورم بالا رفت گفته شد تورم نداريم، بعد گفته شد تورم علت خارجي دارد، در حالي كه ميزان تورم در خارج از كشور خيلي زياد نبود و هيچ‌گاه آقاي احمدي‌نژاد و دولت وي مسئوليتي در برابر افزايش تورم نپذيرفتند. نقش اين دولت در اقتصاد كجاست؟‌ آيا قبول داريد دولت عملكرد ضعيفي داشته است؟

داوودي در ابتداي توضيح خود خطاب به دانشجويان گفت: من ميان صحبت‌هاي شما داد نزدم و بي‌ادبي هم نكردم.

وي توضيح داد: من در ابتدا چند عدد و رقم مي‌گويم و بعد از آن به ديگر سوالات شما پاسخ مي‌گويم. رشد اقتصادي در كشور در سال ‌83 بدون حساب نفت 1 / 5 و با حساب نفت 8 / 4 بوده است. در سال ‌86 اين رشد 3 / 7 بدون در نظر گرفتن نفت و با در نظر گرفتن نفت 9 / 6 بوده است.

داوودي هم‌چنين به صادرات و واردات اشاره كرد و گفت: صادرات غيرنفتي ما در سال ‌83، 8 / 6 ميليارد دلار بوده، در سال ‌84، 7 / 11 ميليارد دلار، در سال ‌85، 3 / 16 ميليارد دلار و در سال ‌86، ‌21 ميليارد دلار. در سال ‌83، ‌20 درصد واردات ما از صادرات غيرنفتي تامين شده است. در سال ‌85، ‌40 درصد آن و در سال ‌86، ‌45 درصد آن.

وي افزود: يعني ما در سال ‌86 قادر شديم ‌45 درصد منابع وارداتي‌مان را از محل منابع صادرات غيرنفتي تامين كنيم.

معاون اول رييس‌جمهور ادامه داد: شاخص سهام داو جونز از زمان شروع بحران جهاني ‌39 درصد، اروپا ‌40 درصد، نيكي ژاپن ‌43 درصد، شاخص تركيبي بازار سهام آمريكا ‌41 درصد نزول داشته است . من در اينجا شاخص سهام ‌49 كشور مهم دنيا را در دست دارم كه اگر بخواهيد مي‌توانم سقوط سهام‌شان را براي شما بگويم.

وي گفت: ما در دنيا با اين واقعيت روبرو هستيم كه ارزش سهام پايين آمده و در كشور ما نيز سهام پايين آمده است و با توجه به اينكه اقتصاد ما كمترين وابستگي را به اقتصاد جهاني داشته است تلاش شده كه كمترين تاثير را پيدا كند.

معاون اول رييس‌جمهور گفت: وقتي قيمت فولاد در جهان ارزان مي‌شود به خاطر ركود كارخانه فولاد ما نيز بايد رقابت كند و قيمت‌ها را ارزان كند و اين خود باعث مي‌شود كه سهام فولاد پايين بيايد و سهام ما نيز متاثر از اين تحولات است. از طرف ديگر ما شاهد كاهش قيمت نفت نيز بوده‌ايم.

داوودي هم‌چنين در مورد ضريب جيني و ايجاد عدالت نيز گفت: در محاسبه عدالت ‌20 تا ‌30 شاخص وجود دارد كه ضريب جيني يكي از اين شاخص‌هاست و ما مي‌توانيم براي بررسي مبحث عدالت به بررسي ميزان فعاليت‌هاي انجام شده در سطح روستاها، كمك به كشاورزان، رشد توليدات و خدمت‌رساني توجه كنيم.

وي با بيان اينكه ضريب جيني هرچه كاهش پيدا كند نشان‌دهنده عدالت‌گستري بيشتري است، گفت:‌ ضريب جيني در سال ‌85 نسبت به سال ‌83 كمتر شده است، البته هنوز ضريب جيني سال ‌86 بيرون نيامده، به علت آن‌كه محاسبات آن بسيار سخت است ولي ما اين را معيار عدالت نمي‌دانيم.

معاون اول رييس‌جمهور گفت: ما نمي‌خواهيم شما را گول بزنيم، بايد در مورد بحث عدالت بنشينيم 20 تا 30 شاخص را ارزيابي كنيم تا بحث عدالت مشخص شود.

وي گفت: در بحث عدالت بايد بررسي كنيم به چه ميزان روستاها آباد شده است، چقدر توانسته‌ايم فاصله طبقاتي را كاهش دهيم.

داوودي ادامه داد: يكي از سياست‌هايي كه در نظر داشتيم افزايش ضريب حقوق كارمندان بود و اينكه ضريب حقوق آن‌ها را به صورت پلكاني بالا برديم كه اين تلاش صورت گرفت كه حقوق كساني را كه پايين است افزايش زيادي دهيم و كساني كه حقوق آن‌ها بالاست افزايش كمتري. حقوق بازنشستگان را افزايش داديم، مطالبات انباشته شده در سال ‌85 را ارائه كرديم. در بحث خشكسالي به كشاورزان كمك كرديم. جرايم آن‌ها را بخشيديم و سعي كرديم به كشاورزان در جبران خشكسالي كمك كنيم. ما در اين مدت شاهد گسترش بيمه‌هاي اجتماعي و افزايش دريافتي كميته امداد بوديم و همانطور كه گفتم حقوق بازنشستگان را افزايش داديم.

در هنگامي كه داوودي در حال توضيح دادن اين مسائل بود، برخي از دانشجويان فرياد زدند كه "بحث تورم را توضيح دهيد" كه داوودي خطاب به اين دانشجويان گفت: من وسط حرف زدن شما صحبتي نكردم و شما مي‌توانيد بياييد بالا و صحبت كنيد. من جواب شما در ارتباط با تورم را نيز خواهم داد.

وي در ادامه به فعاليت‌هاي دولت در ارتباط با گسترش راه‌هاي روستايي، گازرساني و آبرساني به روستاها اشاره كرد و گفت: ما در بحث گازرساني در روستاها شاهد رشد ‌32 درصدي بوديم.

داوودي در ادامه به گسترش دفاتر فناوري اطلاعات در روستاها اشاره كرد و گفت: حدود شش هزار دفتر در اين ارتباط در روستاها ايجاد شده است.

وي هم‌چنين به طرح‌هاي بزرگي كه از سوي دولت نهم اجرا شده است، اشاره كرد و افزود: برخي طرح‌ها از دولت‌هاي قبل به دولت نهم رسيده است كه ما برخي از آن‌ها را تمام كرديم، در مورد برخي از آن‌ها هنوز همچنان مشغول به كار هستيم.

معاون اول رييس‌جمهور گفت: اين دولت بيش از ‌99 هزار طرح داشته كه ‌52 هزار طرح آن تا كنون تمام شده است و درباره برخي از آن‌ها همچنان فعاليت ادامه دارد و تمام نشده است. اين‌ها چيزها ملموس و قابل ديدن است و تاريخ شروع و اتمام آن‌ها مشخص.

در ادامه همان دانشجويي كه سوالات خود را از داوودي پرسيده بود بار ديگر پشت جايگاه آمد و خطاب به او گفت: ما شاهد افزايش درآمد نفتي بوديم ولي اين افزايش درآمد نفتي كجا رفته است؟ آيا با آن كار مفيد‌تري انجام شده است؟ چرا مردم حس نمي‌كنند كه ما پيشرفتي داشتيم! مساله ديگري كه مي‌خواستم به شما آقاي دكتر بگويم اين است كه از دو شب قبل در خوابگاه دخترانه شروع كردند به عيدي دادن و به دانشجويان كارشناسي ‌50 هزار تومان، ارشد ‌75 هزار تومان و دكتري ‌100 هزار تومان. اين به چه معني است؟ اين مساله‌اي است كه حتي بسيج نيز به آن اعتراض كرده است و بايد رييس دانشگاه به اين مساله جوابگو باشد. چه اتفاقي در هزينه‌ها رخ داده است؟

داوودي بعد از شنيدن صحبت‌هاي اين دانشجو گفت: سوال‌هاي قبلي‌تان را جواب مي‌دهم و به جواب اين‌ سوال‌هايتان نيز خواهيم رسيد. شما گفتيد بحث انرژي هسته‌يي و توليد هواپيما و مسائل اين‌چنيني از دولت‌هاي قبل بوده است. در بحث انرژي هسته‌يي من در جايگاهي نيستم كه جواب بدهم، شما بايد از دانشمندان هسته‌يي بپرسيد ولي شما مي‌دانيد كه قبل از روي كار آمدن دولت نهم به خاطر فشارها حتي مي‌خواستند در آزمايشگاه‌هاي سازمان انرژي اتمي و دانشگاه‌هاي ما را ببندند، كار غني‌سازي و مسائل مربوط به آن نيز تعليق شده بود و ما حتي نمي‌توانستيم سانتريفيوژ در حوزه آزمايشگاهي داشته باشيم و ما شاهد تعليق و توقف فعاليت‌ها بوديم.

در اين هنگام يكي از دانشجويان فرياد زد "عوضش تحريم نشده بوديم" كه داوودي در پاسخ به اين دانشجو گفت: ما هميشه در تحريم بوده‌ايم، بله، اكنون حجم تحريم‌ها زيادتر شده است. ما اينجا ننشسته‌ايم كه با يكديگر دعوا كنيم، در يك جاي علمي هستيم و بحث علمي مي‌كنيم. من مي‌آيم پايين، شما بياييد بالا صحبت كنيد، ما از هم جدا نيستيم، شما جوانان اين كشور هستيد و ما پيران آن . ما همه با هم هستيم و نيامده‌ايم اينجا با هم دعوا كنيم و حق را ناحق كنيم.

وي گفت: در مقطعي اجازه نمي‌دادند حتي يك سانتريفيوژ داشته باشيم، اكنون شش هزار سانتريفيوژ داريم، شما خود انصاف دهيد. مشاهده كرديم كه چندين بار دشمنان ما را تهديد به حمله نظامي كردند. مسئولان برخي كشورها مي‌آمدند و پيام‌هاي تهديد را براي ما مي‌آوردند. من به پاكستان رفته بودم. آقاي مشرف به من گفت به مقام رهبري و احمدي‌نژاد بگوييد من اطلاع دقيق دارم كه مي‌خواهند شما را بزنند و به شما حمله كنند كه من به وي گفتم حرف ما همان است كه گفتيم.

داوودي گفت: اين همه ما را تهديد مي‌كردند كه به شما حمله مي‌كنيم، چه اتفاقي افتاد؟ چرا حمله نكردند؟ ما اكنون شش هزار سانتريفيوژ داريم.

در اين هنگام يكي از دانشجويان از وسط سالن اعتراض كرد كه داوودي گفت: هيچ كس اينجا سازشكار نيست.

معاون اول رييس‌جمهور ادامه داد: بحث ما، بحث سياست‌هايي بود كه اين دولت در ارتباط با اين موضوع اتخاذ كرد و در دفاع از اين حق ايستاد و ديديد ابرقدرت‌هايي كه تهديد مي‌كردند نتوانستند كاري بكنند.

وي گفت:‌ اكنون در موضوع افغانستان، وزير خارجه آمريكا از ايران مي‌خواهد در مذاكرات شركت كند و از ايران براي حضور در اين مذاكرات دعوت كرده است. در بحث عراق نيز شما خود شاهد اين مساله بوديد.

داوودي گفت: سوال اين است كه چرا آن‌ها حمله نكردند، آيا زور نداشتند؟ چرا، امكانات داشتند، ولي حمله نكردند.

وي افزود:‌ در اين قضيه تاكيد ما بر ايستادگي و شجاعت اين دولت است، نه پروسه علمي آن. اينكه اين دولت ايستاد و پوشالي بودن اين تهديدات را نشان داد. بله تحريم شديم، تحريم شديدتر شده است، ما در دفاع مقدس نيز تحريم بوديم ولي به خاطر اين تحريم‌ها تحولي در حوزه دفاعي ما رخ داد و بسياري از تجهيزات را خودمان ساختيم.

وي هم‌چنين به پرتاب ماهواره اميد اشاره كرد و گفت: اين موفقيت جوانان و متخصصان ماست.

داوودي افزود: در يكي از دانشگاه‌هاي فرانسه از ورود دانشجويان علوم و فضاي ايران به داخل كلاس درس جلوگيري شد؛ فرانسه‌اي كه ادعاي مهد علم و آزادي مي‌كند.

داوودي گفت: اين فعاليت‌ها سال‌هاست كه صورت مي‌گيرد و تلاش‌هاي زيادي در مورد آن شده است. ما ادعا نداريم اين موفقيت‌ها فقط مربوط به اين سه سال است، ولي باور داريم رشد علمي خوبي در اين سه سال رخ داده است. اين دولت با مواضعي كه اتخاذ كرد، نشان داد كه تهديدهاي دشمنان توخالي است و در برابر تهديدهاي آن‌ها نترسيد و ادعاي دولت در اين ارتباط به خاطر اين موضع‌گيري‌هاست.

وي هم‌چنين به موضع‌گيري‌هاي رييس‌جمهور در مورد هولوكاست اشاره كرد و گفت: هولوكاست موضوعي بود كه هيچ كس نمي‌توانست در مورد آن سوالي را مطرح كند ولي آقاي رييس‌جمهور وارد اين موضوع شد و مباحث و سوال‌هاي خود را در اين زمينه مطرح كرد و در واقع اينگونه موضع‌گيري‌ها، پوشالي بودن قدرت‌هاي دشمنان را نشان مي‌دهد. وقتي اين مسائل براي مردم دنيا روشن شود مردم آگاه مي‌شوند و در برابر زورگويي‌ها مي‌ايستند.

داوودي هم‌چنين به بحث چشم‌انداز اشاره كرد و گفت: دوستان عزيز گفتند كه چشم‌انداز از سوي اين دولت رعايت نشده است، به نظر من بايد چشم‌انداز را به صورت ريز و با جزئيات بررسي كرد و در مورد بند بند آن حرف زد، با شعار و جنجال نمي‌شود كاري كرد. ما دانشگاهي هستيم و نبايد جنجال كنيم، ما بايد بحث منطقي كنيم، قوت‌ها را بپذيريم، ضعف‌ها را بپذيريم و درصدد رفع آن برآييم. اين دولت تلاش كرده است در راستاي چشم‌انداز حركت كند تا آنجا كه در برخي امور خوب پيش رفته است و در برخي از امور ممكن است ضعف‌هايي داشته باشد و تا آنجا كه توانسته رفته است و اگر در امري خوب پيش نرفته ادعايي ندارد.

وي با بيان اينكه چشم‌انداز يك مجموعه‌ي فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي، سياسي و بين‌المللي است و بايد مجموعه آن‌ را بررسي كرد، اظهار كرد: ممكن است در يك بخش حركت بيشتري صورت گرفته باشد و در يك بخش كمتر. بايد در بحث چشم‌انداز مسائل را ريز ديد.

داوودي گفت:‌ يكي از بندهاي چشم‌انداز بحث علوم و فناوري است. اكنون در همين بحث ماهواره اميد ما جزو ‌10 كشوري هستيم كه به اين فناوري دست پيدا كرديم و جزو سه چهار كشوري هستيم كه كل اين فناوري در آن بومي است و همه مسائل مربوط به آن را در داخل تهيه كرديم. آيا ما در اين بحث از چشم‌انداز به خوبي جلو نرفتيم؟

وي هم‌چنين به پيشرفت‌هاي كشور در حوزه دارو و همانندسازي و زيست فناوري‌ها اشاره كرد و گفت: آيا ما در اين زمينه كه يكي از بندهاي چشم‌انداز است پيشرفتي نداشتيم؟

داوودي گفت: ما اكنون از نظر رشد و شتاب ارائه مقالات علمي در رتبه اول جهان هستيم و همچنين ارائه مقالات در رتبه دوم بعد از تركيه. اين كارها توسط چه كساني انجام مي‌شود؟ توسط شما دانشجويان و شما جوانان عزيز.

معاون اول رييس‌جمهور گفت: شما كه انصاف داريد به اين اقداماتي كه انجام شده بگوييد بارك‌الله، چرا كه اگر كار خوبي انجام شده است مال همه است و اگر اشتباهي صورت گرفته ما همه بايد تلاش كنيم اين اشتباه را جبران كنيم.

داوودي در ادامه به معيارهاي رشد اقتصادي در چشم‌انداز اشاره كرد و گفت: رشد مستمر و پرشتاب مد نظر است و آن را از ‌ 8 / 4 به 9 / 6 رسانديم و سعي مي‌كنيم كه بهتر هم عمل كنيم. همچنين در بحث توزيع عادلانه كارهايي كه توانسته‌ايم انجام داديم و البته ادعايي نداريم.

وي افزود: در رابطه با موضوع تعهدات رييس‌جمهور بايد بگويم رييس‌جمهور وقتي براي انتخابات حاضر شد و حرف‌هايي زد بر روي ارزش‌هاي اسلامي، عدالت‌، آرمان‌هاي انقلاب و امام (ره) بسيار تاكيد كرد، با توجه به اينكه در آن زمان بعضي‌ها مي‌گفتند انديشه امام (ره) و انقلاب مربوط به گذشته است.

معاون اول رييس‌جمهور تصريح كرد: رييس‌جمهور همچنين بحث عزت و اقتدار را مطرح كرد. كشورهاي منطقه كه به آن‌ها سفر مي‌كنيم همه مي‌گويند مدت زيادي است مي‌خواستند حرف‌هاي ما را بزنند اما جرات آن را نداشتند و خوشحالند از اينكه ما اين حرف‌ها را زده‌ايم. به طور مثال تا قبل از اين آقاي چاوز در مورد بوش اينچنين صحبت نكرده بود. اين‌ها حركت‌هايي هستند كه ما در گوشه‌اي از آن سهم داشتيم و بيش از اين ادعايي نداريم.

وي درباره تورم نيز گفت: ابتدا بايد مشخص كرد به چه چيز تورم مي‌گوييم و بايد آن را در بازار بررسي كرد.

داوودي به مسائل تاثيرگذار در تعيين نرخ تورم نيز اشاره كرد و گفت: وقتي يك ايده به نام شاخص قيمت براي تعيين نرخ تورم مطرح مي‌شود، بايد با واقعيت‌ها بررسي شود، چرا كه افراد مختلف برداشت‌هاي متفاوتي خواهند داشت.

وي به سهم مسكن، خوراك، حمل و نقل، بهداشت، آموزش و غيره در تورم اشاره كرد و گفت: ‌70 درصد تورم ناشي از همين اقلام است، پس اگر روي اين‌ها دقت كنيم مي‌توانيم عوامل اصلي اثرگذار در تورم را مشخص كنيم.

معاون اول رييس‌جمهور اظهار كرد: تورم به طور معمول در كشور ما بعد از جنگ در دوران برنامه يكم تا چهارم حدود ‌12 درصد بود و تا سال ‌1374 به 6 / 49 درصد رسيد و در اين دوره با نواسان مواجه بوده است، پس از بررسي‌ها مي‌توان فهميد كه دو عامل مهم تاثيرگذار در تورم موضوع مسكن و خوراك است كه بيشترين سهم را دارد.

وي در ادامه به آمار ساخت مسكن و رشد جمعيت اشاره كرد و گفت: در نتيجه اين دو بحث جوانان با مشكل كمبود مسكن مواجه مي‌شوند و بحث اضافه تقاضا را داريم.

وي با اشاره به آمار مجموع سپرده‌ها در كشور گفت: 3 / 99 درصد سپرده‌هاي كشور زير ‌10 ميليون تومان است؛ يعني انباشتگي بالايي از ثروت در دست يك عده خاص است كه به معناي اين است كه مي‌توانند واحدهاي ساختماني را بخرند و منتظر باشند تا قيمت‌ها بالا بروند و آن‌ها را نفروشند و برايشان مشكلي به وجود نيايد. بنابراين در فضايي كه جمع زيادي متقاضي وجود دارد اين طعمه شيريني است براي كساني كه ثروت انباشته دارند.

وي افزود: بالا رفتن قيمت مسكن باعث بالا رفتن قيمت اقلامي چون سوخت، سيمان، آجر، حمل و نقل شد كه در ساخت و ساز مسكن نقش بالايي دارد. هم‌چنين در سياستي كه در مورد افغان‌ها اتخاذ شد با توجه به بحث موادمخدر و مشكلاتي كه از طرف قاچاقچيان افغان به وجود آمده بود باعث گراني كارگر ساختماني شد.

داوودي افزود: بحث‌هاي ساختارهاي مديريتي نظام بانكي و ساختارهاي مديريت بازار كالا نيز مطرح است كه اين ساختارها به هم تنيده‌اند كه ارث باقي‌مانده هستند و باعث شدند بحث مسكن به گونه‌اي شود كه شاهد افزايش قيمت باشيم و در نتيجه آن تورم بالا رفت.

وي همچنين به اقداماتي در زمينه حل مشكل تورم اشاره كرد و گفت: مسكن مهر را راه انداختيم و كارهايي در اين زمينه انجام شده است. همچنين از ديگر اقدمات جلوگيري از وام خريد بوده است و طرح وام ساخت مطرح شد با توجه به اين كه وام ساخت تبديل به عرضه مسكن و وام خريد تبديل به تقاضاي مسكن مي‌شود.

داوودي افزود:‌ از ديگر اقدامات ايجاد پيش‌فروش نظام‌مند، كنترل بر روي نقدينگي سيستم بانكي و غيره بوده است.

وي ادامه داد: وقتي تورم را شناسايي كنيم و متوجه شويم موضوعات مسكن و خوراك از موضوعات مهم تاثيرگذار در ايجاد تورم هستند با اولويت قرار دادن موضوع مسكن، در اقدامات توانستيم با كاهش ‌20 تا ‌30 درصدي قيمت مسكن در اين زمينه تاثيرگذار باشيم.

معاون اول رييس‌جمهور همچنين به اقداماتي كه در جهت كنترل قيمت خوراك از سوي دولت انجام گرفته است، اشاره كرد.

به گزارش خبرنگار ايسنا، در ادامه با نزديكي به اذان مغرب مجري برنامه خطاب به دكتر داوودي گفت: "اگر موافق هستيد بعد از نماز مغرب و عشاء جلسه را ادامه بدهيم" كه داودي گفت "من بعد از نماز مغرب و عشاء در دانشگاه شهيد بهشتي كلاس دارم و بايد سر كلاس حضور پيدا كنم. اگر شما موافق باشيد من فردا بيايم و ادامه بحث را داشته باشيم."

در اين هنگام دانشجويان معترض با لحني آرام‌تر نسبت به ابتداي جلسه خطاب به داوودي گفتند:‌ "آقاي دكتر ما ‌50 درصد حرف‌هاي شما را به خاطر اينكه اقتصادي بود شايد متوجه نشديم، ما از شما مي‌خواهيم در يك مناظره با حضور اقتصادانان شركت كنيد و مناظره كنيد."

يك دانشجو نيز در ادامه به وسط سالن آمد و با گله از وضعيت دانشگاه گفت: دانشگاه ما تك صدايي شده و به خاطر يك تجمع آرام براي دانشجويان ما دو ترم تعليق مي‌زنند، صداي ما به هيچ جا نمي‌رسد و ما هيچ تشكل دانشجويي نداريم.

يكي ديگر از دانشجويان نيز به وسط سالن آمد و گفت: در اين سالن شش ماه است كه تئاتري روي سن نرفته است. مراسم موسيقي اجرا نشده است، آيا كارهاي فرهنگي غير از اين‌هاست؟

داوودي به دانشجويان گفت: هر موقع رييس دانشگاه يا دوستان بسيج دانشجويي كه اين مراسم را برگزار كردند، هماهنگي كنند من در اين مراسم شركت مي‌كنم.

به گزارش ايسنا، بعد از پايان مراسم و خروج دكتر داوودي از محل سخنراني، تعدادي از دانشجويان دور ماشين وي جمع شدند و صحبت‌هاي خود را مطرح كردند. آن‌ها در ارتباط با تعليق تعدادي از دانشجويان اين دانشگاه و همچنين ارائه عيدي از سوي رييس دانشگاه به جمعي از دانشجويان حوابگاهي و چرايي اين مساله صحبت كردند و از وي خواستند اين مساله را پيگيري كند كه معاون اول رييس‌جمهور نيز به آن‌ها قول پيگيري داد و اسامي تعدادي از دانشجوياني را كه گفته مي‌شد تعليق شده‌اند يادداشت كرد.

وي گفت: اين مساله و چرايي آن‌ را پيگيري خواهم كرد.

داوودي از يكي از همراهان خود خواست شماره اين دانشجويان را ياداشت كند. اين دانشجويان خواهان آن بودند كه رييس دانشگاه در جمع دانشجويان حضور پيدا كند و به سوالات آن‌ها پاسخ دهد.

انتهاي پيام

سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن