واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مجري طرح ساماندهي تالاب هورالعظيم: وضعيت تالاب با ايجاد دايك مرزي بهبود يافته است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي - محيط زيست
مجري طرح ساماندهي هورالعظيم گفت: با ايجاد دايك مرزي، وضعيت تالاب هورالعظيم بهبود يافته است.
به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، فرشاد اسماعيلزاده در جمع خبرنگاران اظهار كرد: عمليات اجراي پروژه دايك مرزي ايران و عراق واقع در تالاب هورالعظيم از سال 79 آغاز شد و شركت جهاد نصر حمزه و قرارگاه خاتمالانبياء به عنوان پيمانكار در اجراي اين پروژه فعاليت داشتند.
وي افزود: طول دايك مرزي حدود 104 كيلومتر است و محورهاي اجرايي دايك از جنوب به منطقه طلائيه و از شمال به جاده چذابه منتهي ميشود. اين دايك مرزي به موازات دژ شهيد باكري قرار دارد و ساخت آن موجب احياي تالاب شده است.
مجري طرح ساماندهي تالاب هورالعظيم تصريح كرد: تالاب هورالعظيم در فاصله 120 كيلومتري جنوب غربي شهرستان اهواز و در منطقه دشت آزادگان قرار دارد و وسعت اين تالاب سه هزار كيلومتر مربع است كه يكهزار كيلوتر مربع از اين ميزان در خاك ايران و 2 هزار كيلومتر مربع در خاك عراق واقع شده است.
وي افزود: آب مورد نياز اين تالاب از طريق رودخانههاي كرخه نور، سابله، نيسان، گبان و دجله تامين ميشود. از اين ميان تنها رودخانه دجله در خاك عراق واقع شده و با توجه به اينكه مسير اين رودخانه به سمت مزارع كشاورزي منحرف شده است، از سمت كشور عراق آبي وارد تالاب نميشود.
اسماعيلزاده خاطرنشان كرد: با توجه به محدوديت منابع آبي براي تغذيه تالاب و قرارگيري دو سوم مساحت تالاب در خاك عراق، دايك مرزي ايجاد شد و به اين ترتيب منابع آبي در كشور حفظ و قابل كنترل خواهند بود. البته زماني كه سيلابي ايجاد شود و آب مازاد وجود داشته باشد، اين ميزان آب مازاد به سمت كشور عراق سرريز ميشود.
مجري طرح ساماندهي تالاب هورالعظيم با اشاره به موانع اجرايي اين پروژه گفت: طرح ساماندهي تالاب هورالعظيم در 11 سال گذشته با موانع بسياري مواجه بوده و با توجه به اينكه محل اجراي طرح منطقهاي مرزي است، مسائلي در جريان اجراي طرح وجود داشت. تلاش شد با اجراي مانورهاي نظارتي از بروز مشكلات براي طرح پيشگيري شود.
وي افزود: وجود تعامل بسيار خوب ميان وزارت دفاع، وزارت كشور، سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت نيرو از مهمترين مواردي بود كه موجب اجراي موفق پروژه ساخت دايك مرزي هورالعظيم شد. در 11 سال گذشته 63 ميليارد تومان براي ساخت اين دايك مرزي هزينه شده است.
به گزارش ايسنا، دايك مرزي هورالعظيم از چذابه تا طلائيه بيش از 103 كيلومتر طول دارد. ساخت بخش جنوبي اين دايك مرزي از سال 1379 و ساخت بخش شمالي آن از سال 1385 آغاز شد. عرض دايك هفت متر و ارتفاع متوسط آن پنج متر است.
امكان اجراي عمليات لرزهنگاري و اكتشاف توسعه ميدان نفتي آزادگان و اشتغالزايي در منطقه، آزادسازي اراضي جهت توسعه صنعت و كشاورزي، ساماندهي آبهاي ورودي به هور و ذخيرهسازي در مخازن، بازگشت مهاجران جنگ تحميلي به مناطق مرزي، فراهم نمودن زمينههاي اشتغال در بخش كشاروزي، دامپروري، گاوميشداري، پرورش آبزيان و صنايع دستي، تثبيت خط مرزي بر اساس قطعنامههاي بينالمللي، استقرار نيروهاي نظامي با احداث پاسگاه، جابجايي نيروهاي نظامي از عقبه ( جادههاي شهيد باكري و شهيد همت) به خط مرزي، اجراي فنس جهت جلوگيري از تردد غيرمجاز، افزاش سطح آبگيري هور با اجراي دايك مرزي و آبگيري مخازن پايين دست با آب مازاد مخازن شمالي و زهآبهاي با كيفيت قابل قبول ازجمله فوايد ايجاد دايك مرزي هورالعظيم است.
انتهاي پيام
جمعه|ا|9|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]