واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: نهاونديان:آثار بحران جهاني اقتصاد در مجموع تراز ارزي ايران، جدي است
تهران- خبرگزاري كار ايران
سومين همايش سالانه صادركنندگان فرآوردههاي نفت، گاز و پتروشيمي ايران با محوريت كسب وكار ملي در محيط بينالمللي برگزار شد.
به گزارش ايلنا به نقل از روابط عمومي اتاق ايران، محمد نهاونديان رئيس اتاق ايران در اين همايش با اشاره به بحران جهاني اقتصاد، گفت: اين بحران تنها از راه كاهش قيمت نفت بر اقتصاد ايران تاثير نمي گذارد، بلكه شرايط موجود بزرگترين تهديد و نيز بزرگترين فرصتي است كه براي اقتصاد كشورمان فراهم شده است.
وي افزود: چالش اصلي در شرايط فعلي، تعيين جايگاه ايران در اقتصاد جهاني است. مي توان با تدبير و مديريت، تحريم شكني را در دستور كار قرار داد و يا منفعلانه محكوم شرايط موجود شد.
نهاونديان در ادامه تصريح كرد: چنانچه ايران از فرصت هاي پيش آمده در بحران به نحو مطلوب بهره برداري كند، قطعاً وارد فاز ديگري از بازيگري در صحنه جهاني مي شود.
وي افزود: ميزان چسبندگي قيمت در تركيب كالايي كه ايران وارد مي كند، بالاتر از تركيب كالاهاي صادراتي شده است كه اگر ميزان نوسان در قيمت نفت و فراورده هاي نفتي را با كالاهاي واسطه اي صنعتي و سرمايه اي مقايسه كنيم، رابطه مبادله در بحران ممكن است به ضرر ما تغيير كند.
رئيس اتاق ايران در ادامه گفت: ما در شرايط رقابتي در بازار به سر نمي بريم و در واردات به دليل تحريم و نبود تسهيل تجاري هزينه مبادله بالاتري مي پردازيم و به نوعي در خريد كالاهاي وارداتي، كماكان هزينه مبادله بالا، واردات ما را تحت تاثير قرار مي دهد و امكان واكنش مناسب را در واردات از ما سلب مي كند، بنابراين بحث آثار بحران در مجموع تراز ارزي ايران، جدي است.
نهاونديان با اشاره به فرصت هاي ايجاد شده در كنار چالش هاي بحران اقتصادي يادآور شد: در تقسيم كار جديد جهاني، اقتصادهايي كه بخش واقعي بزرگتري دارند، كانديداي خوبي براي سرمايه گذاري خارجي هستند. اقتصادهايي كه منابع طبيعي غيرقابل جابه جايي دارند و بخش هاي محدود به زمين در اين ميان اعتبار بيشتري پيدا مي كنند، بنابراين ايران شانس خوبي دارد كه در اين نقشه جديد جاي مناسبي پيدا كند.
وي در ادامه تصريح كرد: در بحران مالي دنيا قطعاً كسي پيروز از ميدان بيرون مي آيد كه قدرت واكنش بيشتري دارد و بايد به اين سوال پاسخ دهيم كه برون رفت از بحران با چه مهارتي امكان پذير است؟
رئيس اتاق ايران با تاكيد بر ضرورت اتخاذ سياست هاي ارزي صادرات گرا گفت: در شرايطي كه صادركنندگان كشور تحت بالاترين فشار براي ماندگاري در بازار هستند ما نيازمند سياست هاي حمايتي هستيم. سال ها است به دلايل ضد تورمي سياست ارزي تثبيت نرخ ارز دنبال شده است ولي مابه التفاوت نرخ جهاني ارز و نرخ داخلي آن را بايد صادركننده پرداخت كند.
وي افزود: در مورد همه كالاهاي صادراتي مساله، زمان است و چالش اصلي، چالش قدرت صبر و ماندگاري در بازار است، بنابراين دولت بايد سرعت لازم را در اجرا و تصويب بسته حمايتي خود براي رفع مشكلات توليد و صادرات داشته باشد و رويكرد رقابت افزايي را در مقابله با بحران انتخاب كند.
سيد حميد حسيني رئيس هيات مديره اتحاديه صادركنندگان فراورده هاي نفت، گاز و پتروشيمي نيز در اين همايش ضمن ارايه گزارشي از عملكرد اين اتحاديه گفت: بيش از 50 درصد صادرات غير نفتي كشور متعلق به بخش فراوده هاي نفت و گاز و پتروشيمي است كه معادل 6 ميليارد دلار محصولات پتروشيمي و 3 ميليارد دلار محصولات صنعتي پايه نفتي است.
وي افزود: از ده قلم كالاهاي صادراتي كشور 6 قلم آن در زمره محصولات اين بخش است.
حسيني در ادامه با اشاره به چالش هاي اتحاديه صادركنندگان فراورده هاي نفت، گاز و پتروشيمي تصريح كرد: بحران مالي جهاني، تحريم هاي اقتصادي و بانكي، فضاي نامطلوب كسب و كار كشور و نبود متولي براي بخش نفت و گاز از مهمترين چالش هاي اين اتحاديه به شمار مي رود.
وي افزود: هماهنگي اعضا و هيات مديره و تعامل خوب و مثبتي كه اتحاديه با ارگان هاي زيربط دارد در دستيابي به اهداف خود ياري كرده است.
فرهاد فزوني عضو هيات مديره اتحاديه صادركنندگان فراورده هاي نفت، گاز و پترشيمي نيز در اين همايش گفت: بحران هاي اقتصادي ايران و جهان بر صادرات اثر گذاشته است و بايد با درايت در فكر رفع آن باشيم.
وي افزود: بخش خصوصي بايد در تدوين برنامه پنجم نقش فعالي داشته باشد. ضمن آنكه از منافع ملي لايحه طرح تحول اقتصادي كه به مجلس ارايه شده است، دل نگرانيم و نحوه استقرار اين لايحه بدون راهكارهاي عملي صحيح مشكلات بسياري را به همراه دارد.
پايان پيام
كد خبر: 469576
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]