واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: رئيس قوه قضائيه: مسائل معيشتي مردم مدنظر مسئولان باشد
قانونگذاري- هاشمي شاهرودي با تاكيد بر اينكه مسائل معيشتي مردم همواره بايد مدنظر مسئولان كشور باشد، اظهار كرد:
تاكيد مقام معظم رهبري نيز بر همين مسئله است و انتظار و توقع مردم هم در اين امور متبلور ميشود.
به گزارش ايسنا، آيتالله سيد محمود هاشمي شاهرودي در جلسه شوراي قضائي استان ايلام كه از طريق ويدئو كنفرانس، صبح ديروز ( چهارشنبه ) برگزار شد، ضمن ابراز همدردي با مردم مظلوم غزه و تجليل اين مردم سلحشور و مجاهد، جنبشهاي فلسطيني بهويژه حماس خاطرنشان كرد: آنها با مجاهدتهاي بينظير خود اقدامات معجزهآسايي در مقابل رژيم اسرائيل و آمريكا انجام داده كه در تاريخ سياسي معاصر ثبت خواهد شد.
رئيس قوه قضائيه افزود: قطعا خونهاي مقدسي كه از كودكان، زنان و مردم نثار مقاومت در برابر سفاكان شده، تحولات بزرگي را در تاريخ رقم خواهد زد. هاشمي شاهرودي ابتداي جلسه شوراي قضائي استان ايلام اظهار اميدواري كرد تا سفري به استان ايلام داشته باشد و ديدار خود را با مديران و كاركنان دستگاه قضائي تكميل كند.
وي دادگستري استان ايلام را يكي از دادگستريهاي كارآمد دستگاه قضائي برشمرد و گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته در استان ايلام، جاي تشكر هم از رئيسكل دادگستري استان و همكاران قضائي و هم از دستگاههاي اجرايي استان وجود دارد.
رئيس قوه قضائيه با اشاره به خدمات ارزندهاي كه نظام جمهوري اسلامي ايران پس از انقلاب ارائه كرده و دولت نيز خدمات ارزندهاي در اين راستا انجام داده و ميدهد، متذكر شد: انتظار هم از نظام جمهوري اسلامي همين است و اگر خدمات خالصانه و مخلصانه مسئولان كشورمان را با ساير كشورها مقايسه كنيم، فاصله بسيار زيادي ميان آنها وجود دارد و اين نشان از بالا بودن حجم تلاش و خدمت در كشور است.
هاشمي شاهرودي ادامه داد: در دستگاه قضائي نيز اقدامات بسيار ارزندهاي صورت گرفته اما برخي موارد و اقدامات به درستي براي مردم تبيين نشده يا منعكس نشده است. بايد توجه داشت كه تبيين اقدامات صورت گرفته بسيار مناسب است.
وي با بيان اينكه اكثر سياستهاي مربوط به دستگاه قضائي يا انجام شده يا در حال انجام است، بيان داشت: اين جاي تشكر از مسئولان دستگاه قضائي دارد.
اين سياستها يكي پس از ديگري در حال اجرايي شدن است اما به جهت مشكلاتي كه از سابق داشتيم، از جمله جنگ تحميلي 8 ساله، آسيبهايي به استانهاي همجوار با كشور عراق وارد كرد، مشكلات تحريمهاي اقتصادي و دشمنيهاي استكبار را نيز پيش رو داريم و هنوز كمبود زيادي وجود دارد، ما به جامعه ايدهآلي كه در نظام جمهوري اسلامي ترسيم شده و مقاصد بلند آن نرسيدهايم.
سياستهاي اصل 44 زمين مانده
رئيس قوه قضائيه تاكيد كرد: بنابراين اين تلاشها بايد در همه بخشهاي اجرايي، قضائي و قانونگذاري بهصورت مستمر صورت گيرد. رسيدن به اهداف بلند جامعه اسلامي نيازمند ادامه تلاش و همكاري ميان قواست، بهويژه در مورد مسائلي كه به معيشت مردم، سياستهاي اصل 44 و مسائل فرهنگي و اجتماعي مربوط ميشود.
وي سياستهاي اصل 44 را بسيار اصولي و اساسي خواند و يادآور شد: هنوز روح اين سياستها بر زمين مانده و به درستي در استانها احيا نشده است.
سياستهاي مربوط به دستگاه قضائي از جمله بهداشت حقوقي و قضائي و پيشگيري از وقوع تخلفات و جرايم نيز داراي اهميت است كه بعد حقوقي و حل و فصل آن مربوط به قوه قضائيه ميشود ولي اصل اينكه مردم نبايد اين همه مشكل داشته باشند و اين تعداد پرونده تشكيل شود مربوط به قوه قضائيه نيست.
مديريت كلان نظام بايد به اين مسائل توجه ويژه داشته باشد. يقينا براي يك نظام اسلامي سخت است كه مردم دچار ناسلامتي حقوقي باشند.
رئيس قوه قضائيه با اشاره مجدد و تاكيد بر وجود مشكل در ساختار و قوانين برخي دستگاههاي اجرايي از جمله بيمه، بانك، گمرك، شهرداري، ثبت و... ادامه داد: وجود پروندههايي با چندين هزار شاكي در ساير كشورها به اين شكلي كه در كشور ما وجود دارد، موجود نيست.
ساختارها بايد ضدفساد باشد
اين موارد ناشي از وجود بيماري و ناسلامتي حقوقي است كه فقط يك بعد آن حقوقي است و اصل آن مربوط به بخشهاي اجرايي ميشود. در اين بخشها، ساختارها و سيستمها بايد بهگونهاي شكل بگيرد كه منجر به ايجاد تخلف، جرم و فساد نشود.
هاشمي شاهرودي با اظهار تأسف از وجود مشكلات انبوهسازي در كشور، اظهار داشت: اين موارد نيازمند اصلاح است تا مردم از نظر حقوقي در جايگاه سالمي قرار گيرند. ما بايد اين مشكلات را با همكاري دستگاهها و نهادهاي اجرايي مربوطه حل كنيم.
وزارت بازرگاني، وزارت اقتصاد، بانكها بايد مجهز به بانك اطلاعاتي شوند و از حالت دستي خارج شده تا قابليت جعل و كلاهبرداري در آن وجود نداشته باشد. اكنون نيز بحث دولت الكترونيك مطرح است و اقدامات خوبي هم در اين راستا صورت گرفته است.
وي اقدام اساسي را جلوگيري از ايجاد دعوي عنوان كرد و خاطرنشان كرد: در اين راستا آموزش به مردم، ارشاد و معاضدت قضائي، اطلاعرساني و شفافسازي ضرورت دارد. مقصود ما سلامت و بهداشت حقوقي و قضائي جامعه است و بايد ساختار و قوانين بانكها، بيمه، گمركات، ثبت و شهرداريها مورد بازنگري قرار گيرد و خلأها و كمبودهاي آن شناسايي و پر شود.
رئيس قوه قضائيه راه حل مشكل را افزايش شعبات دادسرا، دادگاه و شوراهاي حل اختلاف ندانست و تاكيد كرد: سعي ما بايد جلوگيري از ايجاد دعوي باشد تا نيازي هم به صلح و سازش نباشد. آنچه بهتر از صلح و سازش است عدموقوع دعوي است.
اين نقطه مطلوب نظام حقوقي اسلامي است كه بدون همكاري و هماهنگي قواي قضائي و اجرايي ممكن نميشود. هاشمي شاهرودي تصريح كرد: اگر بخواهيم سياستهاي اصل 44 را اجرايي كنيم، نخستين راه حل آن حمايت حقوقي است.
بايد سرمايهداران مخلص را جذب كنيم و در اين راستا كميتههاي حمايتي ايجاد شود. وي اضافه كرد: با اينكه استان ايلام يكي از استانهاي محروم به شمار ميرود اما داراي ظرفيتهاي خام بسياري است.
يكي از مهمترين مسائل براي استان ايلام، همجواري با كشور عراق است كه اكنون تحولات بزرگي در آن در حال رخ دادن است و نفت آن نزديك به نفت ايران به فروش ميرسد. استانهاي همجوار ميتوانند از اين مسئله بهره اقتصادي ببرند و اين امر نيازمند برنامه استاني و اجرايي است.
رئيس قوه قضائيه در پايان با اشاره به اينكه خداوند به كشور و ملت ما سرمايههاي عظيمي عنايت كرده، تاكيد كرد: مردمان ما مردماني هوشمند، با استعداد و فعال هستند. كشور نيز داراي فرصتهاي بيشماري است كه براي استفاده از آنها بايد برنامهريزي صورت گيرد.
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]