واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: غزه در آتش وخون/ نگاه رسمي ومردمي اردن به جنايات رژيم صهيونيستي عليه غزه
سياسي. اردن. خارجي. فلسطين
امان- اقشار مختلف جامعه اردن ، احزاب و گروههاي سياسي اين كشورضمن محكوم كردن تهاجم وحشيانه نظاميان صهيونيست به غزه و كشتار بيرحمانه مردم اين سرزمين از مردم غزه حمايت كردند .
مواضع رسمي و مردمي اردن درهمبستگي با مقاومت و مردم غزه ، بيمحتوا بودن طرحهاي سازش و رسوا شدن برخي چهرههاي عرب را در همراهي با طرحهاي صهيونيستي در بين مردم كشورهاي خاورميانه در پي داشت .
مردم منطقه خاورميانه پس از مقاومت دليرانه حزب الله لبنان در تابستان سال ۲۰۰۶امروزه در حالي شاهد مقاومت دليرانه فلسطينيان در غزه هستند كه در هفته سوم تجاوزات ، اين مقاومت راست قامت ايستاده و دشمن صهيونيستي تا كنون به اهداف شوم خود نرسيده و اين كاري است كه مردم خاورميانه از ارتشهاي كشورهاي عربي از بيش از ۴۰سال پيش تا كنون توقع داشتهاند لذا مسلما اين مساله در آينده بر بيشتر شدن تصميمگيري ها در خاورميانه توسط مردم تا دولتها تاثير ميگذارد .
مردم اردن كه بيشتر آنها فلسطيني تبار هستند ، از اين مسايل به دور نبوده و از روز اول درگيريها و اعلام عمومي آن در صحنه ظاهر شده به طوري كه به عقيده برخي دولت اين كشور نيز چارهاي جز اتخاذ تا حدودي سياست همراهي با مردم را نداشت هرچند سياست دولت در خصوص غزه در گروه كشورهاي مصر وعربستان و تشكيلات خودگردان است .
تمامي مردم اعم از اردني و فلسطيني تبار هرروز به خيابانها ريخته و ضد تجاوزات به غزه و در حمايت از مقاومت مراسم برپا ميكنند و به قدري حضور مردم زياد و پررنگ است كه دولت نيز چارهاي جز اعلام عمومي اجازه دادن براي برگزاري تظاهراتها و تحصنها و مراسم را ندارد .
مردم اردن ، احزاب و گروههاي اين كشوربراي اولين بار از سال ۱۹۹۴ ميلادي كه پيمان صلح اردن و اسراييل معروف به وادي عربه امضا شد، اين روزها با تظاهراتها ، بيانيهها و اعلاميهها خواستار لغو اين قرارداد و بسته شدن سفارت رژيم صهيونيستي در امان هستند و حتي اين تظاهراتها به نزديكي سفارت رژيم صهيونيستي در امان نيز رسيد كه پليس براي جلوگيري از ورود آنها به سفارت مجبور به درگيري با تظاهركنندگان شدو شماري را نيز زخمي كرد.
مردم اردن همچنين مقابل سفارت مصر نيز راهپيمايي كرده و عليه سران مصر شعار داده و عكسهاي آنان را به علت همراهي با اسراييل همراه با عكس هاي سران صهيونيست به آتش كشيدند .
سازمانهاي جامعه مدني ، احزاب ، سنديكاهاي اصناف و مراكز حقوق بشر اردن نيز بيش از هر زمان ديگر در مخالفت با اين تجاوزات و در همبستگي با مردم و مقاومت غزه ، مراسمهاي مختلف با حضور هزاران نفر برگزار كرده و مي كنند و آنها آمريكا ، اسراييل و برخي كشورهاي عربي را در اين زمينه مقصر ميدانند و حتي به طور علني از برخي كشورهاي عربي نام ميبرند كه تقريبا در تاريخ اين تشكلها بينظير است .
اين درحالي است كه مردم و فلسطينيان مقيم اين كشور در تمامي محافل از مقاومت به عنوان تنها راه نام برده و آنان براي شركت در نبرد اعلام آمادگي ميكنند.
تمامي مردم اردن به ويژه جوانان در تظاهراتها و راهپيماييهاي خود تاكيد ميكنند كه اگر فرصتي به آنان داده شود فوري راهي غزه ميشوند وهمراه با رزمندگان فلسطيني عليه نيروهاي تجاوزگر صهيونيستي فعالانه مشاركت ميكنند.
به گفته تحليلگران موضع رسمي دولت اردن را ميتوان به دو موضع آشكار و پنهان تقسيم كرد كه در موضع آشكار بر موج تظاهراتها و تحصنها سوار و ضمن محكوم كردن و انتقاد از تجاوزات اسراييل خواستار توقف آن است و در موضع پنهان با سياست كشورهايي مانند مصر و عربستان در خصوص غزه و درهم شكستن مقاومت همراهي ميكند.
اما اين موضع را اردن به علت داشتن بيش از ۶۰درصد فلسطيني و بيشترين مرز با رژيم صهيونيستي به طور علني اعلام نميكند و حتي به طور رسمي با آن مخالفت ميكند و دليل آن اين است كه با وجود فشارهاي مردمي و احزاب و گروههاي ملي و اسلامي در خصوص فراخواني سفير اردن و اخراج سفير رژيم صهيونيستي هنوز تصميمي گرفته نشده و حتي به گفته برخي منابع، نيتي براي تصميم دراينباره هم ندارد.
چرا كه برخي مسوولان اردني اين روزها ميگويند كه روابط اردن با اسراييل به نفع فلسطينيان است و ما ميتوانيم به آنها كمك كنيم .
به عقيده برخي شخصيتهاي سياسي در اردن ، اين كشور به همراه مصر به هيچ وجه حاضر نيست براي قطع روابط خود با رژيم صهيونيستي يا لغو معاهده وادي عربه با اين رژيم اقدام كند. حتي اگر عليه تظاهركنندگان اردني و شخصيتهاي اسلامي و مردمي و نيز اعضاي مجلس نمايندگان با زور و بازدداشت متوسل شود .
واقعيت اين است كه از ماه جولاي ۲۰۰۶رژيم صهيونيستي وارد دو جنگ عليه مردم لبنان وفلسطين به منظور ايجاد يك خاورميانه جديد خلع سلاح شده و بدون مقاومت و به رهبري اين رژيم شد ، ولي همينطوري كه اين رژيم در جنگ جنايتكارانه با حزب الله لبنان به طور مفتضحانه و آشكار شكست خورد اين بار نيز در جنگ ددمنشانه خود با حماس شكست خواهد خورد و به هيچ يك از اهدافش نخواهد رسيد .
ارتش اسراييل در اين جنگ به ناكامي و ناتوانايي نزديك شده است و واقعيت غزه بر اساس خواستههاي وي تغيير نخواهد كرد . بارزترين نمونه اين كه مقامات اسراييلي تمامي رسانههاي گروهي غربي را كه معمولا براي پوشش خبري جنگها اهميت بسزايي ميدهند از ورود به نوار غزه منع كردهاند .
ميتوان گفت كه پس از پيروزي مردم غزه و آگاهي مردم خاورميانه بر اثر اين پيروزي، نقش مردم خاورميانه در تصميمگيري ها پررنگتر از دولت ها خواهد شد و اين مساله تغييراتي رادر سالهاي آينده در سياستهاي منطقه خاورميانه بوجود خواهد آورد.
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]