واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: برگزاري جشنواره سراسري نشريات دانشجويي دربلاتكليفي؛ معاون فرهنگي وزارت بهداشت:دبيرخانه جشنواره گردشي باشد رييس خانه نشريات:بينظمي دربرگزاري جشنواره چالشزاست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنفي
نشريات دانشجويي فرصتي است كه توجه ويژه و جدي گرفتن آن در محيطهاي دانشگاهي، منجر به بالندگي و پويايي بيشتر دانشگاههاخواهد شد، كاركردهاي متنوع نشريات دانشجويي اعم از توسعه آگاهي عمومي قشر دانشجو، توسعه روابط متقابل و ايجاد روح جمعي، ايجاد فضاي بيان مطالبات صنفي، جامعه پذيري سياسي و اجتماعي دانشجويان، رشد و بالندگي فكري، گسترش فعاليتهاي فوق برنامه و از همه مهتر ايجاد پل ارتباطي موثر بين دانشجو و مسئول از مدتها پيش بر همگان روشن شده و همين مهم سبب شد تا برگزاري جشنوارههاي متنوع اعم از جشنواره سراسري نشريات دانشجويي و جشنوارههاي موضوعي و منطقهاي مدنظر متوليان دانشگاهي قرار گيرد.
جشنوارههايي كه به زعم خود مسئولين امر قطعا نقش موثري در آسيب شناسي و جريان شناسي نشريات دارند و پويايي، ايجاد رقابت و پيشرفت را براي نشريات به ارمغان ميآورد.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اولين جشنواره سراسري نشريات دانشجويي آبان ماه 77 در تهران برگزار شد و تا سال 83 شش دوره از اين جشنوارهها برگزار شد، ولي از زمان تاكنون برگزاري جشنواره سراسري نشريات دانشجويي متوقف شده است.
در عين حال، پس از برگزاري دوره اول جشنواره سراسري نشريات دانشجويي، برگزاري جشنواره هاي موضوعي و منطقهاي مدنظر قرار گرفته است. بر اساس ماده29 دستورالعمل اجرايي ضوابط ناظر بر فعاليت نشريات دانشگاهي، دستگاههاي ذيربط بايد هر ساله جشنواره سراسري را برگزار كنند كه بر اساس توافقات انجام شده بين وزارتين علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد، در همان سال 77 وزارت بهداشت متولي برگزاري جشنوارههاي سراسري شد و وزارت علوم نيز برگزاري جشنوارههاي منطقهاي و موضوعي را بر عهده گرفت، اين در حاليست كه عليرغم ادامه توافقات مذكور جشنواره سراسري نشريات دانشجويي از سال 1383 تا كنون برگزار نشده است.
معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت در پاسخ به دلايل اين وقفه طولاني در برگزاري جشنواره، پيشنهاد برگزاري جشنواره سراسري نشريات دانشجويي به صورت جداگانه و مستقل در وزارتخانههاي علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد را مطرح ميكند، اين در حاليست كه بر اساس توافقات قبلي صورت گرفته و دستورالعمل اجرايي كه به امضاي وزارتخانههاي علوم و بهداشت رسيده، وزارت بهداشت متولي برگزاري جشنواره سراسري نشريات دانشجويي است.
معاون فرهنگي وزارت بهداشت:
جشنواره نشريات به صورت گردشي در ميان ارگانهاي مختلف برگزار شود
دكتر عصمت باروتي معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در رابطه با علل عدم برگزاري جشنواره سراسري نشريات دانشجويي طي چند سال اخير، خواستار برگزاري اين جشنواره به صورت مستقل در وزارت علوم، دانشگاه آزاد و ديگر مجموعههاي دانشگاهي شد.
وي با تاكيد بر اينكه بايد ابتدا جشنواره نشريات به صورت مستقل و جداگانه در ارگانهاي مربوطه برگزار شود، خاطر نشان كرد: سپس برگزيدگان جشنوارههاي درون دانشگاهي، در جشنواره سراسري نشريات دانشگاهها شركت كنند، البته اين پيشنهادي است كه بايد مورد بحث و بررسي قرار گيرد.
وي همچنين خواستار برگزاري جشنواره سراسري نشريات دانشجويي به صورت گردشي در ميان ارگانهاي مختلف شد و گفت: اگر مسئولين وزارت علوم، دانشگاه آزاد و ديگر مجموعههاي دانشگاهي اقدامات لازم را انجام دهند ميتوان امسال جشنواره سراسري را برگزار كرد.
دكتر باروتي با بيان اينكه دبيرخانه اين جشنواره بايد به صورت گردشي باشد، اظهار كرد: از آنجا كه حجم دانشگاهها بسيار زياد است، بر اين اساس آخرين باري كه جشنواره برگزار شد نتيجه مطلوبي نداشت و با نارضايتي زيادي روبرو بوده است.
اين در حالي است كه دكتر لنكراني وزير بهداشت پيش از اين با اشاره به تاخير در برگزاري جشنواره نشريات دانشجويي، گفت: در زمينه توانمند سازي نشريات دانشجويي فعاليتهاي خوبي چون برگزاري دورههاي آموزشي، كارگاههاي آموزشي و غيره انجام شده است. بنابراين اميدواريم امسال به مناسبت سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي اين جشنواره با هماهنگي دستگاههاي ذيربط برگزار شود.
رييس خانه نشريات وزارت علوم:
برگزاري مستقل جشنواره نشريات، چالشزاست
حسيني سده رييس خانه نشريات وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در واكنش به عدم برگزاري جشنواره سراسري نشريات دانشجويي از سوي وزارت بهداشت و درخواست مطرح شده مبني بر برگزاري جشنواره نشريات به صورت گردشي در ميان ارگانهاي مختلف، به ايسنا گفت: مطابق توافقات قبلي صورت گرفته و دستورالعمل اجرايي كه به امضاي وزارتخانههاي علوم و بهداشت رسيده است، وزارت بهداشت متولي برگزاري جشنواره سراسري نشريات دانشجويي است.
وي با بيان اينكه سالانه جشنوارههاي منطقهاي و موضوعي نشريات دانشجويي در سطح وزارت علوم برگزار ميشود، اظهار كرد: اگر قرار است متولي برگزاري جشنواره سراسري نشريات تغيير كند، اين امر بايد با تهيه دستورالعمل جديد در سطح عالي صورت بگيرد.
وي افزود: گرچه در سال گذشته جشنواره موضوعي نشريات دانشجويي از سوي وزارت علوم برگزار شد و براي سال جاري تحصيلي نيز اين جشنواره مرداد ماه برگزار ميشود، ولي اين جشنوارهها جايگزين جشنواره سراسري محسوب نميشوند و عدم برگزاري اين جشنواره چالشزاست.
حسيني سده خاطر نشان كرد: وزارت بهداشت مكلف به برگزاري اين جشنواره شده است و اگر توان برگزاري اين جشنواره را ندارد بايد درباره اين مساله در سطح عالي تصميم گيري شود.
وي درباره پيشنهاد معاون دانشجويي وزارت بهداشت مبني بر برگزاري جشنواره سراسري در هر يك از ارگانها اعم از وزارت بهداشت، وزارت علوم و دانشگاه آزاد به صورت مستقل، عنوان كرد: اين مساله قطعا مشكلاتي ايجاد خواهد كرد و جشنواره سراسري همان گونه كه توافق شده بايد برگزار شود .
حسيني سده با بيان اينكه جمع شدن نشريات هر سه ارگان وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد در يك جا از اهداف برگزاري جشنواره سراسري نشريات دانشجويي است، گفت: وزارت علوم به دليل آسيبپذيري ايجاد شده ناشي از عدم برگزاري جشنواره سراسري، جشنوارههاي منطقهاي را هر ترم برگزار ميكند و حتي جشنواره موضوعي را هم به صورت يك روال مدنظر قرار داده است.
جشنواره سراسري، آسيبهاي نشريات را به گوش مسوولين ميرساند
وي تاكيد كرد: جشنواره سراسري، آسيبهاي نشريات را به گوش مسوولين ميرساند و وقتي به هر دليلي برگزار نميشود و از نظر زمان بندي دچار بي نظميهايي ميشود، جريانات خاصي در محتواي نشريات ايجاد ميشود.
حسيني سده با بيان اينكه وزارت علوم براي جلوگيري از اين آسيب، آموزشهاي تخصصي در قالب كارگاههاي آموزشي و آموزشهاي عمومي در حوزه مباني فكري، فرهنگي سياسي را مدنظر قرار داده است، گفت: متاسفانه وزارت بهداشت اين را هم مدنظر قرار نداده است و به نظر ميرسد نگاه دانشجويان دانشگاههاي وزارت علوم در حوزه نشريات مثبتتر از دانشگاههاي وزارت بهداشت است.
محتواي نشريات بايد بررسي شود
وي مهمترين مشكل نشريات در حال حاضر را بررسي محتواي نشريات دانشجويي عنوان كرد و ادامه داد: از نظر فكري، اعتقادي و جريان اجتماعي كه در حال شكلگيري است محتواي نشريات بايد بررسي شود.
حسيني سده در ادامه آسيبها را ناشي از دور بودن مسوولين از نشريات دانست و گفت: گرچه مدعي كم شدن فاصلهها هستيم ولي در مجموع چه در مورد مديران ستادي و چه اجرايي فاصلهها زياد شده، در نتيجه نگاهها محدود شده و مديريتها با نگاهي بسته انجام ميشود و متاسفانه مسئولين آنچنان كه بايد به محتواي نشريات نميپردازند.
وي افزود: يكسري جريانات در نشريات دانشجويي در حال اتفاق افتادن است كه اگر به موقع آسيب شناسي نشوند و راهكار حقيقي ارائه نشود، مشكل سازست.
رييس خانه نشريات وزارت علوم گفت: سرريز اعتراضات دانشجويي راهي نشريات ميشود.
حسيني سده با بيان اينكه جشنواره سراسري نشريات دانشجويي ابزاري براي كم شدن فاصلههاست، عنوان كرد: بايد به اين مساله كه از لحاظ فني و محتوا چه اتفاق ميافتد توجه شود.
وي تنها مكانيزم جدي جريان شناسي نشريات دانشجويي را برگزاري جشنواره سراسري نشريات دانشجويي عنوان كرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر اين جشنواره بدون نظم برگزار ميشود و حدود دو سال برگزار نشده است كه اميد است زمان بندي مشخص آن به زودي تعيين شود.
رييس خانه نشريات وزارت علوم در خاتمه با اشاره به رتبه بندي دانشگاههاي وزارت علوم از نظر ميزان فعاليت نشريات دانشجويي، اظهار كرد: اطلاع رسانيها و ايجاد اعتماد در بين فعالان نشريات، در بين آنها رقابت ايجاد كرده است.
دبير انجمن صنفي نشريات دانشجويي:
جشنواره سراسري نشريات دانشجويي از 4 سال گذشته برگزار نشده است
برخي مديران فعال در حوزه نشريات دانشجويي سياست زده شدهاند
همچنين حميد روستا، دبير انجمن صنفي نشريات دانشجويي نيز با انتقاد از عدم برگزاري جشنواره سراسري نشريات دانشجويي طي 4 سال گذشته به ايسنا، گفت: ظاهرا ضرورت و اهميت وجود نشريات دانشجويي براي برخي مسوولين بي اهميت است.
وي با انتقاد از سياستزده شدن برخي مديران فعال در حوزه نشريات دانشجويي، گفت: زماني مواظب بوديم تا فضاهاي دانشجويي سياست زده نشود ولي متاسفانه در حال حاضر برخي مديران همه چيز را سياسي كردهاند و در نتيجه جشنواره سادهاي كه از سال 77 تا 83، شش دوره برگزار شده بود از آن سال به بعد، يك بار هم برگزار نشده است.
وي افزود: وقتي چنين جشنواره سراسري براي نشريات دانشجويي برگزار نميشود نميتوان از ضرورت وجود نشريات دانشجويي سخن گفت.
روستا با بيان اينكه تا كنون دو بار پوسترهاي جشنواره توزيع شده ولي جشنواره برگزار نشده است، عنوان كرد: در گذشته تعداد زيادي نيز جشنوارههاي منطقهاي، سراسري وموضوعي علاوه بر جشنواره سراسري برگزار ميشد، ولي در حال حاضر برگزاري اين جشنوارهها بسيار كمرنگ شده است.
وي با بيان اينكه متاسفانه توجه به عرصه هاي فرهنگي و نشريات دانشجويي علي رغم تاكيدات صورت گرفته بسيار كمرنگ شده است، اظهار كرد: در دانشگاهي مثل دانشگاه تهران كه يك دانشگاه مادر است براي هر شماره يك نشريه علمي 250 هزار تومان كمك هزينه داده ميشود و اين در حالي است كه به يك نشريه صنفي يا اجتماعي فرهنگي فقط 19 هزار تومان براي هر شماره داده ميشود كه اين مساله نشان دهنده نوع نگاه مديران به فعاليت نشريات صنفي و فرهنگي اجتماعي است كه قطعا اين نگاه بسياري از دانشجويان را از فعاليتهاي فرهنگي دور خواهد كرد.
وي با انتقاد از حضور برخي افراد در حوزه نشريات دانشجويي و دبيرخانه نشريات، تاكيد كرد: كساني بايد در خانه نشريات و ساير حوزههاي مرتبط با نشريات دانشجويي فعاليت كنند كه به اندازه كافي از فضاي نشريات دانشجويي آگاه باشند.
توجه به اين نكته ضروري به نظر مي رسد كه علاوه بر بينظمي در برگزاري جشنواره سراسري نشريات دانشجويي، نشريات دانشجويي و فعالان اين حوزه در ديگر حوزهها نيز مورد بي مهري قرار گرفتهاند كه از آن جمله مي توان به عدم امكان شركت اين نشريات در نمايشگاه مطبوعات اشاره كرد. اين در حاليست كه نمايشگاه مطبوعات عرصهايست كه قطعا ميتواند نقش موثري در كسب تجربه و شانس حضور در فضايي رسانهاي كشور را براي اين قلم به دستان دانشجو داشته باشد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]