واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ناشران مازندران رغبتي به نشر ندارند!
در حالي كه ميزان فعاليت ناشران در هر منطقه، يكي از شاخصه هاي اصلي توسعه فرهنگي و نشان دهنده توسعه يا توسعه نيافتگي فرهنگ كتاب و كتاب خواني است، با توجه به مشكلات موجود وضعيت فعاليت ناشران در بسياري از استان هاي كشور از جمله مازندران رضايت بخش نيست و بسياري از آ ن ها ديگر رغبتي براي ادامه فعاليت ندارند كه در همين راستا، مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران وضعيت فعاليت ناشران اين استان را نامناسب اعلام كرد.
با وجود نقش بسيار تاثيرگذاري كه توسعه فرهنگ كتاب و كتاب خواني در توسعه فرهنگي يك جامعه ايفا مي كند، اين فرهنگ به شكل مطلوبي در جامعه ما جاي خود را باز نكرده است و آمارهاي موجود، حاكي از آن است كه ايران در اين زمينه فاصله بسيار زيادي با استانداردهاي جهاني دارد.به هر شكل يكي از شاخص هاي توسعه فرهنگي هر منطقه، ميزان فعاليت ناشران آن است كه بدون شك مي تواند نقش تاثيرگذاري را در ارتقا و توسعه فرهنگي آن داشته باشد.
با اين حال، مازندران كه در بسياري جهات از آن به عنوان يك استان فرهنگي ياد مي كنند، از اين لحاظ با مشكلات مختلفي روبه روست و وضعيت كنوني ناشران آن به هيچ وجه راضي كننده نيست. در همين راستا يكي از شهروندان مازندراني با اشاره به فعاليت كم رنگ ناشران استان خاطرنشان ساخت: در حالي كه در كشور، شاهد افزايش محسوس ناشران در حوزه هاي مختلف هستيم اما اين امر در استان، چندان محسوس نيست.
«رضايي» افزود: ناشراني كه در حال حاضر در اين استان فعاليت دارند يا دولتي هستند كه به صورت محدود نسبت به نشر كتاب و محصولات فرهنگي اقدام مي كنند يا اين كه خصوصي هستند و فقط در حوزه هاي خاص هم چون كتاب هاي دانشگاه يا كتاب هاي كودكان فعاليت مي كنند.
وي گفت: اصولا افزايش كمي وكيفي ناشران در مازندران بايد مورد توجه مسئولان قرار گيرد تا هم اقشار مختلف مردم و هم علاقه مندان به كتاب و كتاب خواني در اين استان از آن بهره مند شوند.يكي ديگر از شهروندان مازندراني در اين رابطه گفت: براي آن كه ناشران بتوانند در حوزه كاري خود موفق شوند، بيش از هر چيز بايد فرهنگ كتاب و كتاب خواني در جامعه گسترش يابد.
«مختاري» افزود: يكي از مشكلات اين استان همانند بسياري از مناطق ديگر كشور، كمبود ميزان مطالعه در بين مردم است كه موجب مي شود ناشران فقط به انتشار كتاب هاي خاص اقدام كنند و فعاليت هاي خود را با فراغ بال گسترش ندهند.يكي از كارشناسان مسائل فرهنگي نيز گفت: ناشران استان مازندران در حال حاضر از مشكلات مختلفي رنج مي برند كه از جمله مهم ترين آن ها مي توان به هزينه هاي بالاي نشر، افزايش قيمت ها، نبود حمايت هاي لازم از سوي دستگاه هاي اجرايي مرتبط، فقدان امنيت شغلي و محدوديت ها در گسترش فعاليت ها و استقبال كم رنگ عموم مردم از كتاب اشاره كرد. وي افزود: اين موارد باعث مي شود تا ناشران از وضعيت مطلوبي در استان برخوردار نباشند كه در اين زمينه حمايت دستگاه هاي اجرايي مرتبط به ويژه فرهنگ و ارشاد اسلامي مي تواند مشكلات رايج در اين باره را برطرف كند.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران هم در اين خصوص با اشاره به رسالت ناشران در توسعه فرهنگي و پيوند جامعه با كتاب اظهار داشت: متاسفانه وضعيت كنوني فعاليت ناشران در اين استان مناسب نيست.«محمد اسماعيل امامزاده» افزود: مازندران باوجود آن كه از شاخصه هاي بارز فرهنگي برخوردار است اما وضعيت كنوني فعاليت ناشران در اين استان رضايت بخش نيست. وي تصريح كرد: در اين زمينه ميزان كتاب هاي منتشره از سوي ناشران بايد افزايش يابد تا شاهد بهره مندي مطلوب مردم مازندران از محصولات آن ها باشيم. وي اضافه كرد حمايت از ناشران در بخش خريد آثارشان از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي رونق گرفته است و مي تواند به اقتصاد ناشران كمك كند.
وي با اشاره به ايجاد تشكل هاي قدرتمند توسط ناشران در مازندران افزود: حمايت از تعاوني ناشران استان مورد توجه جدي قرار گرفته است تا جايگاه ناشران ارتقا يابد. معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران هم با اشاره به فعاليت هاي گسترده در زمينه ترويج فرهنگ كتاب خواني در اين استان گفت: برپايي نمايشگاه هاي مختلف، تجهيز كتابخانه هاي روستايي، اجراي طرح هاي ارمغان سبز، دانايي، سفر و انعقاد تفاهم نامه با دستگاه هاي مختلف براي اهداي كتاب و تجهيز كتابخانه هاي عمومي از جمله مهم ترين فعاليت هاي اين اداره كل براي پيوند هرچه بيشتر آحاد مردم با كتاب محسوب مي شود.
«قاسم عزيززاده گرجي» افزود: براي توانمندسازي شركت تعاوني ناشران مازندران، دفتري در مجتمع فرهنگي و هنري اين اداره كل در اختيار اين مجموعه قرار مي گيرد و در تمامي نمايشگاه هايي كه برپا مي شود، غرفه دائمي در اختيار اين تعاوني قرار مي گيرد تا به عرضه آثار نويسندگان و مولفان استان بپردازد.
مسئول تعاوني ناشران مازندران هم در اين رابطه گفت: ماندگاري در حوزه نشر، نيازمند حمايت است كه اين حمايت ها ابتدا بايد با رويكرد ناشران به اين تعاوني آغاز شود و با حمايت نهادهاي مسئول در اين زمينه به ويژه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استمرار يابد.
« فريده يوسفي» افزود: كاركرد ناشران يك كاركرد فرهنگي است و براي شكوفايي در اين حوزه بايد بسترهاي مناسب فراهم شود كه مهم ترين آن ارتقاي فرهنگ رجوع به كتاب، افزايش كتاب خواني و مطالعه در بين اقشار مختلف جامعه است.
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]