واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: دسترسي به مقالات تخصصي با موضوع محرم در فضاي مجازي
گروه فضاي مجازي: سايت «غدير» در جديدترين بهروز رساني خود، مقالات متنوعي با موضوع محرم و عاشورا را در دسترس كاربران قرار داده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، مسلمبنعقيل؛ يار شيداي حسين(ع)، اينك محرم از راه ميرسد، عاشورا پيامآور عزت، عاشورا از نگاه انديشمندان جهان، از دينداري مناسكي تا دينداري نمايشي، شئون و فرهنگ عزاداري از عناوين اصلي اين مقالات است.
در بخش « مسلمبنعقيل، يار شيداي حسين(ع)» ميخوانيم: «مسلم پسر عقيل بن ابوطالب(ع) است. عقيل برادر امام علي(ع) و مسلم پسر عموي امام حسين(ع) است. مادر مسلم كنيز بود و عليه نام داشت و عقيل او را از شام خريده بود.»
«هنگامي كه اهل كوفه نامههاي فراواني به امام(ع) ارسال داشتند، آن حضرت مسلم را فراخواند و به همراه وي قيسبنمسهر و عبدالرحمنبنعبدالله و عدهاي از فرستادگان را سفير خود كرد. آن حضرت(ع)، مسلم را به چند چيز امر فرمود: تقواي الهي داشته باشد، اسرار حكومت را پنهان دارد، به مردم لطف و مرحمت داشته باشد، اگر مردم را با هم متحد يافت، به سرعت امام را با خبر كند.»
در مقاله «اينك محرم از راه ميرسد» آمده است: «قافله شهادت در دل غاضريه خيمه ميزند، امام(ع) ميفرمايد: به خدا قسم اينجا شهادتگاه ماست، كودكان ما را در اين وادي به اسارت ميبرند و جگر گوشههاي ما در اين وادي به خاك و خون ميغلتند.»
«نفير مرگ با آمدن پسر سعدبنابي وقاص به صدا در ميآيد. قاصد نفرت و غيض به سوي امام(ع) ميآيد، چرا به عراق آمده ايد؟ امام(ع) در پاسخ ميفرمايد، عراقيان خود مرا با نگاشتن نامه خواندهاند، اكنون اگر از آمدن من كراهت داريد به حجاز باز ميگردم، عمر نامهاي به ابنزياد نوشت و ماجرا را گزارش كرد، آن كور دل دنيا و آخرت در پاسخ گفت: حال كه چنگالهاي ما به سوي او نشانه رفته است اميد بازگشت به حجاز دارد؟ ديگر راهي براي او نمانده است. صداي نفير بلند و بلندتر ميشود و ناگهان هاتفي از آسمان بانگ بر ميآورد: قتل الحسين بكربلا عطشاناً»
در مقاله «عاشوراپيامآور عزت» به مفهوم عزت اشاره شده و در بخشهايي از آن ميخوانيم: «عزت چه به عنوان خصلت فردي يا روحيه جمعي به معناي مقهور عوامل بيروني نشدن، شكستناپذيري، صلابت نفس، كرامت و والايي روح انساني و حفظ شخصيت است. به زمين سفت و سخت و نفوذ ناپذير، «عزاز» گفته ميشود. آنان كه از عزت برخوردار هستند، تن به پستي و دنائت نميدهند، كارهاي زشت و حقير نميكنند و براي حفظ كرامت خود و دودمان خود، گاهي جان ميبازند.»
«دودمان بنياميه ميخواستند ذلت بيعت با خود را بر آل محمد(ع) تحميل كنند و به زور هم شده، آنان را وادار به گردن نهادن به فرمان يزيد كنند و اين چيزي نشدني بود و «آلالله» زير بار آن نرفتند، هر چند به قيمت شهادت و اسارت.»
در مقاله «عاشورا از نگاه انديشمندان جهان» به نظرات انديشمندان بزرگ جهان به واقعه عاشورا اشاره شده و در قسمتهايي از آن آمده است: «مهاتما گاندي، رهبر استقلال هند ميگويد: من زندگي امام حسين، آن شهيد بزرگ اسلام را به دقت خواندهام و توجه كافي به صفحات كربلا داشتم و بر من روشن شده است كه اگر هندوستان بخواهد يك كشور پيروز باشد، بايد از امام حسين(ع) پيروي كند.»
«محمد علي جناح، قائد اعظم پاكستان ميگويد: هيچ نمونهاي از شجاعت، بهتر از آنكه امام حسين(ع) از لحاظ فداكاري و تهور نشان داد در عالم پيدا نميشود. تمام مسلمانان بايد از سرمشق اين شهيدي كه خود را در سرزمين عراق قربان كرد، پيروي كنند.»
مقالات «سايت غدير» را اينجا ببينيد!
دوشنبه 16 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 573]