تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836410438




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رونمايي از نظام رده‌بندي سني بازي‌هاي رايانه‌اي اصول هشتگانه سلامت مجازي تبيين شد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رونمايي از نظام رده‌بندي سني بازي‌هاي رايانه‌اي اصول هشتگانه سلامت مجازي تبيين شد
سرويس گزارش- شش گروه سني بازي‌هاي رايانه‌اي طبق قوانين نظام ملي رده‌بندي بازي‌هاي (ESRA) معرفي شد.
به گزارش عصر ارتباط، در جشن رونمايي نظام ملي رده‌بندي بازي‌هاي رايانه‌اي كه شنبه هفته گذشته هفتم دي ماه در تالار انديشه تهران و با حضور جمع كثيري از اعضاي بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي، معاونت امور سينمايي و سمعي بصري وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامي و علاقه‌مندان اين حوزه برگزار شد، بازي‌هاي رايانه‌اي طبق هشت اصل نظام رده‌بندي سني، در شش گروه مستقل معرفي شدند. در اين مراسم بهروز مينايي- مدير عامل بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي- با اشاره به اهميت تلاش براي قانونمند كردن رده‌هاي سني بازي‌هاي رايانه‌اي، گفت: پس از تشكيل بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي در معاونت سينمايي وزارت ارشاد سه وظيفه اصلي حمايت از توليد، نظارت و كنترل مصرف بازي‌ها در داخل و خلق تكنولوژي‌هاي ساخت بازي و يا انتقال آنها به كشور در سرلوحه كاريمان قرار گرفت.

مينايي افزود: طي مرحله اول كه در فاز كنترل تعريف شد به صورت همزمان فعاليت‌هايمان را به منظور سامان‌دهي موقعيت داخلي بازي‌هاي رايانه‌اي در شوراي عالي اطلاع رساني شروع كرديم كه در اين بين ايجاد نظام ملي رده‌بندي بازي‌ها همچون ساير كشورها كاملا احساس مي‌شد.
او با بيان اينكه نظام رده‌بندي بازي‌هاي رايانه‌اي آمريكا و كانادا (ESRB) مهمترين الگو و بستر براي تدوين نظام ملي ESRA بود، افزود: با بررسي اين مدل دريافتيم كه با توجه به معيارها، نيازها و انتظاراتي كه از يك بازي قابل قبول داريم، ESRB بيشترين انطباق و همپوشاني را براي تدوين يك نظام هدفمند و جامع ملي دارد.
مدير عامل بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي با اشاره به اين موضوع كه ESRB براساس نتايج تحقيقات وآناليز روي 8 هزار بازي مختلف در رده‌هاي گوناگون سني و در طي 12 سال تدوين شده است، گفت: مقايسه اين مدل با نظام‌هاي رايج كشورهاي اروپائي همچون PEGI در اروپا و OFLC در انگلستان و همچنين نمونه‌هاي آسيايي همچون CERO در ژاپن، نشان داد كه در مقايسه با وجود برخي عوامل ناهنجار فرهنگي، اجتماعي و اخلاقي مدنظر ما در نظام‌هاي اروپائي، ESRB به دليل حذف ويژگي‌هايي همچون جرم، تبعيض و خشونت در بازي‌ها با شاخص‌هاي فرهنگي ايراني مطابقت بيشتري دارد.
او ادامه داد: به همين دليل سعي كرديم تا نظام ملي رده‌بندي بازي‌هاي خود را با بهره‌گيري از اين مدل و همچنين نظر كارشناسان گوناگون جامعه‌شناسي، ‌روانشناسي و مذهبي ESRA در شش رده سني بالاي سه سال، هفت سال، دوازده سال، پانزده سال، هجده سال و در نهايت بالاي بيست و پنج سال تعريف كنيم تا به اين ترتيب هر شخص با مشخص كردن رده سني مربوط به فرد، بازي‌هاي استاندارد و مطابق با اصول هشت گانه اين نظام را برگزيند.
نظامي براي همه
مينايي در ادامه سخنان خود با اشاره به حضور موفق بازي‌هاي رايانه‌اي داخلي و همچنين معرفي نظام رده‌بندي اين بازي‌ها در نمايشگاه بازي‌هاي دبي، افزود: اولين حضور بنياد بازي‌هاي رايانه‌اي در اين نمايشگاه و عرضه اين نظام در ميان شركت‌كنندگان و حاضران در نمايشگاه نشان داد كه بسياري از كشورهاي اسلامي و حتي غير اسلامي با قبول مدل فوق آن را به عنوان نظامي مناسب جهت قانونمند كردن بازي‌هاي رايانه‌اي تائيد مي‌كنند.
او با بيان اينكه مهمترين دليل رونمايي از ESRA برقراري و رواج امنيت و سلامت براي كاربرد بازي‌هاي رايانه‌اي‌ ا ست، ادامه داد: متاسفانه به دليل شيوع بازي‌هاي خشن و مخالف اخلاق اجتماعي و مذهبي، ذائقه جوان‌ترين گيم بازان يعني كودكان علاقه‌مند به بازي‌هاي رايانه‌اي بيمار شده و ما اميدواريم تا با عرضه و اجراي درست اين نظام هدفمند، با جايگذاري و پرورش جنبه‌هاي مثبت بازي در ذهن اين كاربران،‌ شاهد ثمردهي اصولي و استاندارد هنر، صنعت و رسانه باشيم.
مدير عامل بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي در پايان گفته‌هاي خود با بيان اينكه تمامي افراد و خانواده‌ها مي‌توانند با برقراري تماس با وب سايت بنياد به آدرس www.ircg.ir و يا ارسال پيامك به مركز 20000700، نوع ، ويژگي‌ها و رده سني بازي مورد نظر خود را شناسايي كنند، خاطرنشان كرد: اميد داريم تا از طريق اين سامانه و اطلاع رساني‌هاي لازم بتوانيم در جهت بسط و گسترش ابعاد فرهنگي بازي‌هاي رايانه‌اي قدم‌هاي موثري برداريم.
هشت اصل براي سلامت و امنيت مجازي
در خلال برگزاري اين مراسم كه با اجراي مهيج رضا رشيدپور همراه بود،‌ضمن ارائه اصول هشتگانه نظام ملي رده‌بندي بازي‌هاي رايانه‌اي در قالب آناليز آنها در كليپ بازي‌هاي منتخب و همچنين رونمايي زنده از لوگوهاي ESRA، اين عوامل به عنوان معضلات گوناگون بازي‌هاي خارجي مورد توجه عموم قرار گرفتند.
خشونت، ترس،‌ گفتار ناشايست، نقض ارزش‌ها، مسائل جنسي، تبعيض، شرط بندي و قمار و مواد مخدر،‌ دخانيات و الكل به عنوان مهمترين اصول جلوگيري و حذف در بازي‌ها با آناليز از ديدگاه‌هاي گوناگون روانشناسي، جامعه شناسي و مذهبي بررسي شدند و آثار مخرب اين معضلات به تفسير با معرفي برخي بازي‌هاي شاخص در زمينه اصول هشتگانه نظام رده بندي ESRA از نظر گذرانده شد.
در بخش ديگري از جشن رونمايي نظام ملي رده‌بندي سني بازي‌هاي رايانه‌اي محمد رضا مجد رضايي- معاونت مطالعات، تحقيقات و مدير طرح رده‌بندي بازي‌هاي رايانه‌اي و مدير طرح تدوين اين نظام- با اشاره به اين موضوع كه برشمردن آثار مخرب بازي‌ها به هيچ وجه به معناي رد كلي اساس بازي‌ها نيست، گفت: نبايد تصور كنيم كه اساس و پايه بازي‌هاي رايانه‌اي، منفي است بلكه استفاده نادرست از اين نرم‌افزارها بيشتر به اين دليل است كه ما نه تنها تعريف درستي از بازي‌ها نداريم بلكه تا به امروز نتوانسته‌ايم كنترل صحيح و قانونمندي براي محصولات اين حوزه ارائه كنيم.
مجد رضايي افزود: در حقيقت آسيب پذيري فردي اجتماعي ناشي از معايب بازي‌هاي رايانه‌اي بيشتر به اين دليل است كه ما به دليل عدم وجود قانون مدون در بهره‌گيري از بازي‌ها تاكنون بي ضابطه بوده‌ايم.
او با اشاره به اين موضوع كه بازي‌ها به مهمترين و سريع‌ترين جايگاه براي انتقال مفاهيم آموزشي تبديل شده‌اند، ادامه داد: متاسفانه بسياري از شركت‌هاي سازنده به منظور گسترش دامنه فروش و سود جهاني از بسياري صحنه‌هاي خشونت آميز، پرنوگرافي و خلاف قانون اجتماعي و مذهبي بهره مي‌گيرند كه اين موضوع علاوه بر نقض ارزش‌ها، موجب شيوع غير قابل كنترل اين جرايم در اجتماع خواهد شد كه رعايت قوانين ESRA و اصول آن مي‌تواند عاملي براي جلوگيري از رواج هنجارشكني‌هاي فوق باشد.
مجد رضايي افزود: هر جامعه‌اي براي خود قواعد و هنجارها و تعاريفي دارد به همين دليل نمي‌توان در اين زمينه به تدوين نظامي جامع و بين‌المللي پرداخت چرا كه تعريف متفاوت از اين هنجارها باعث مي‌شود هر كشور و فرهنگي قواعد مجزا و مخصوص خود را وضع كند.
او با تاكيد شعار بهترين بازي براي هر سن و بهترين سن براي هر بازي در ادامه توضيحات معرفي نظام ESRA، گفت: بدون شك اجراي اين نظام به صورت جامع و فراگير از اشكالات مبرا نخواهد بود و بايد در اين ميان از نظرات متخصصان به درستي بهره جست.
همچنين در ادامه اين مراسم محمد رضا جعفري جلوه- معاونت امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد- با اشاره به همخواني ميان نام اين نظام (اسرا) و اهداف آن با مسير عروج پيامبر اكرم، گفت: هنر رسانه‌هاي قدرتمند مانند سينما و بازي‌هاي رايانه‌اي امروز به هر شكلي و در هر قالب تاثيرات گسترده‌اي بر فرهنگ‌سازي و فرهنگ‌زدايي دارد و بر همگان معلوم است كه امروز هنر رسانه تا چه ميزان در خدمت اهداف قدرت‌هاي جهاني قرار دارد بر اين اساس بازي‌هاي رايانه‌اي نيز به عنوان زير شاخه‌اي قدرتمند و نوين از مفهوم رسانه در قالب منفي خود به عنوان ابزار اصلي اين قدرت‌ها براي محو فرهنگ‌ها و هويت‌ها ظاهر مي‌شوند.
او افزود: بنابراين بدون شك بازي‌هاي ملي و نظام ملي رده‌بندي رويكردي سلبي و ايجابي خواهد داشت و اين نكته قابل تاكيد است كه اين نظام صرفا براي بازداشتن نيست و توفيق آن هنگامي حاصل مي‌شود كه كار سلبي و ايجابي را در كنار يكديگر انجام دهيم.
 يکشنبه 15 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن