واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پيشنهادهاي ايران به اكو براي مقابله با آثار بحران مالي جهان
سرويس اقتصادي: سومين اجلاس وزراي اقتصاد و دارايي كشورهاي عضو اكو صبح امروز با سخنان رئيس جمهوري ايران و با حضور دبيركل اكو، سفراي خارجي و جمعي از نمايندگان مجلس در سالن همايشهاي صدا و سيما برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي اطلاعات، دكتر محمود احمدينژاد گفت: نظام ناعادلانه موجود بينالمللي بهطور كامل ناكارآمدي خود را امروزه اثبات كرده و نشان داده كه نه تنها قادر به حل مشكلات بشريت نيست، بلكه خود عامل بروز بسياري از مشكلات بوده است.
نظام ناعادلانه جهاني نتوانسته است به حكايت تلخ كشتار و نسلكشي رژيم صهيونيستي خاتمه دهد و يا جلوي جنگهاي مختلف منطقهاي از جمله جنگ تحميلي عراق عليه ايران را بگيرد و خود با تكثير سلاحهاي كشتار جمعي، توليد بمب اتمي و توسعه پايگاههاي ضد ملتها، به تضعيف پايگاه خانواده و فرهنگهاي بومي و گسترش انواع فساد و بيعدالتيها پرداخت و آرامش را از بشريت امروز گرفت.
رئيس جمهوري گفت: از جمله چالشهاي مهمي كه ملتها امروزه با آن مواجه هستند، بحران مالي و اقتصادي است. امروز بيش از يك ميليارد فقير در جهان وجود دارد و 25 درصد آنها 75 درصد درآمد خود را به تامين مواد غذايي اختصاص ميدهند و ميليونها كشاورز و صنعتگر خرد به ورطه ورشكستگي افتادهاند.
احمدينژاد افزود: امروز شاهد وضعيت وخيم اقتصادي و مالي جهان هستيم. بازارهاي مالي تا 50 درصد سقوط كرده و بار زيان آنان بر دوش ملتها نهاده شده است.
ميليونها نفر بيكار شده و دهها ميليون نفر ديگر در آستانه بيكاري قرار دارند.
بخش مهمي از ذخاير ارزي كشورها كه در بانكهاي آمريكايي و اروپايي نگهداري ميشد، ارزش خود را از دست دادهاند و بخش مهمي از ذخاير درآمد نفت كشورها كه در آمريكا نگهداري ميشود از دسترس آنان خارج شده است و سرمايهگذاريها در كشورها به كندي انجام شده و بسياري از پروژهها نيمه تمام مانده است.
وي افزود: آسيب اصلي بحران كنوني جهاني متوجه ملتها است بهخصوص ملتهايي كه اقتصاد آنها بر شبكه جهاني اقتصادي وابستگي بيشتري دارد.
سؤال اين است كه ريشه اصلي بحران چيست، بايد گفت، پاسخ به نوع تفكر و جهانبيني و مكتبي برميگردد كه زيربناي ايجاد آن است.
احمدينژاد گفت: تفكر مبتني بر سودجويي و خودخواهي و سرمايهداري كه همراه با خود، عدالت، رفاه، حق حاكميت ملي و حقوق انسانها و ملتها را از بين ميبرد.
وي خاطرنشان كرد: آنها مدعي هستند كه الگوي نظام آنها به كمال رسيده و سالهاست آن را تبليغ ميكنند اما وقتي ارزشهاي انساني ناديده گرفته شده، همه چيز فدا ميشود.
آنها دهها سال در برابر مشكلات ملت ما سكوت كردهاند اما امروز خود گرفتار همان مشكلات شدهاند و پوچي تفكرات خود را ميبينند.
دكتر محمود احمدينژاد در ادامه سخنان خود خطاب به اعضاي اكو دلايل بروز بحران مالي جهاني را در 7 بخش تشريح كرد:
وي گفت: از دهها سال قبل پول واحدي را به اقتصاد جهاني تحميل كرده و سالها آثار كسري بودجه خود را مخفي كردند و بخش مهمي از هزينههاي خود را با چاپ دلار بدون پشتوانه تامين كردند.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: سرمايههاي بسياري از ملتها را با تاسيس بازارهاي پولي جذب كرده و همچنين به اسم بازار آزاد به خريد و فروش و دلالي و سفتهبازي دامن زدند.
به گفته رئيس جمهوري با تاسيس موسسات جهاني و بينالمللي مالي و پولي تلاش كردند سياستهاي خود را از اين طريق به اسم گردش آزاد سرمايه به اجرا درآمده و بازارهاي مالي كشورهاي ديگر را نابود كنند.
وي يادآور شد: با تعيين برخي معيارهاي خودساخته، شاخصي به نام درجه ريسك براي كشورها تعيين كردند و خود و دوستان خود را در بالاي اين شاخص و بقيه را در پايين آن قرار دادند تا به اين شكل سرمايههاي جهاني را به سمت خود جذب كنند.
وي تصريح كرد: اكنون همه شاهديم كه خود آنها پرخطرترين مكان براي سرمايهگذاري و كانون اكثر چالشهاي مالي در جهان هستند.
رئيس جمهوري ايران ادامه داد: نظامي كه آنها طراحي كردهاند طوري به جهان تحميل شد كه كشورها فارغ از هرگونه بوميسازي نتوانند به توسعه علمي و فناوري بپردازند و به اين شكل دولتهاي مغرور و خودخواه به ساحت علم نيز ظلم كردند.
آنان نتوانستند بحرانها را پيشبيني كنند و راهحل بدهند. علائم قطعي شكست نظام سرمايهداري را امروز ميبينيم كه قابل ترميم هم نيست چون كانون اصلي آن فرو ريخته است.
رئيس جمهوري افزود: ما اعضاي اكو ميتوانيم با همفكري راههايي را براي فاصله گرفتن از وضعيت موجود طراحي و سپس اجرا كنيم.
موقعيت و جمعيت و استعدادهاي غني منطقه، سرمايههاي عظيمي است كه ميتوان از آنها براي موفقيت منطقه و عبور از بحران مالي استفاده كرد.
بايد بگويم، ايران آسيبهاي كمتري از بحران اقتصادي ديده، چون اقدامهاي مناسبي را پيگيري كرده است.
دكتر احمدينژاد در پايان خطاب به اعضاي اكو گفت: براي مصونيت در برابر وضع موجود و حل مشكلات، پيشنهاداتي را ارائه ميدهم.
وي گفت: مبادلات پولي اعضاي اكو در يك پروسه زماني معيني از دلار به ساير ارزها تبديل شود و نيز ذخاير كشورها نيز از دلار به ارزهاي معتبر تغيير داده شود.
وي افزود: استفاده از پول رايج اعضا در مبادلات تجاري، مطالعه و ارائه شود.
همچنين بانك اكو تقويت شده و مراكز اعتباري و مالي جديد ميان اعضاي اين سازمان تأسيس شود.
به گفته رئيس جمهوري، مبادلات علمي و فني و انجام پروژههاي مشترك، فني و مهندسي و گردشگري و كشاورزي ميان اعضا اجرا شود.
از سويي براي توسعه تجارت ميان اعضاي اكو، هدفگذاري معيني انجام شده و تمام ابزارهاي مالي مورد نياز به كار گرفته شود.
دكتر احمدينژاد يادآور شد: كارگروه ويژهاي براي بررسي شرايط موجود و ارائه راهكار مناسب به اعضا تشكيل گردد.
وزير امور اقتصادي و دارايي نيز با بيان اينكه بحران مالي جهان وارد مرحله جديدي شده است، گفت: مشكل فراتر از فروپاشيدن شاخصها در بازارهاي مالي آمريكا، اروپا و كشورهايي است كه ادغام گسترده با اين بازارهاي مالي دارند.
شمسالدين حسيني تصريح كرد: اين بحران به بخشهاي واقعي اقتصاد كشيده شده است و كاهش شديد نرخهاي رشد به صفر و منفي را در كشورهاي صنعتي در پي دارد.
حسيني افزود: اين موضوع كه مقرراتزداييهاي بيقاعده منجر به شكستهاي سنگين در عرصه اقتصاد ميشود، نظريهپردازان و سياستگذاران اقتصادي را به تدبير جديدي واداشته است.
وزير اقتصاد گفت: رشد بيقاعده ابزارهاي مشتقه و داراييهاي كاغذي و نامناسب بودن آن با داراييهاي واقعي از دلايل بحران مالي اخير برشمرده شده است كه براي ما وزراي اقتصاد و دارايي كشورهاي عضو اكو كه افتخار عضويت در سازمان كنفرانس اسلامي را داريم بسيار عبرتآموز است.
وي افزود: در اقتصاد اسلامي احكام و قواعد مشخص براي استفاده از اين ابزارها وجود دارد كه امروز به خوبي دلايل و فوايد آن را درك ميكنيم.
وزير اقتصاد تصريح كرد: ريشههاي مديريتي و سياستي هم بايد تحليل شود چون زلزله مالي از كشورهايي آغاز شد كه براساس ارزيابي موسسههاي به ظاهر معتبر بينالمللي سنجش ريسك بهترين رتبهها را داشتند.
وي اظهار داشت: لرزش غافلگيرانه بحران مالي اول كشورهايي را فراگرفت كه بيشترين پيوندها را با آنها داشتند و ظاهراً آنها نيز از كمترين ريسكها برخوردار بودند اما همه چيز نقش برآب شد.
حسيني گفت: دو پيام روشن اين رويداد اين است كه اولاً مؤسسههاي يادشده غيرقابل اعتماد هستند و دوم اينكه تجميع و تمركز روابط با كانونهاي زلزله خيز اقتصادي سبب افزايش آسيبپذيري ميشود.
وي خاطرنشان كرد: بايد قدر و اهميت توسعه روابط منطقهاي را بدانيم و به فكر اعتلاي نهادهاي ملي و منطقهاي چون اكو باشيم.
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]