واضح آرشیو وب فارسی:حيات: معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران:طرح جامع حمل ونقل و ترافيك تهران را قرباني مسائل سياسي نكنيد
تهران - حيات
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران گفت: اگر مسوولان دلسوزانه، خواهان تحقق سهم 75 درصدي حمل ونقل عمومي تا سال 1391 هستند بايد هرچه سريعتر زمينه و منابع بودجه اي افزايش 5 هزار دستگاه اتوبوس و ساخت 200 كيلومتر مترو را فراهم كنند نه آنكه تصويب طرح جامع حمل ونقل و ترافيك را 6 ماه به تعويق بياندازند.
به گزارش حيات به نقل از پايگاه اطلاع رساني شهرداري تهران ، سيد جعفر تشكري هاشمي با بيان اينكه متاسفانه تناقض در حرف و عمل برخي از مسئولين وجود دارد اظهار كرد: در حاليكه دولت امسال حتي يك قران بابت يارانه بليت مترو و اتوبوسراني پرداخت نكرده است و درهاي صندوق ذخيره ارزي همچنان بر روي مترو بسته است برخي از مسئولان ابراز نگراني مي كنند كه در سال 1391 به سهم 75 درصدي حمل ونقل عمومي نرسيم حال آنكه اگر واقعا چنين نگراني هايي وجود دارد دولت بايد با حمايت همه جانبه ، زمينه تحقق هرچه سريعتر طرح جامع حمل ونقل و ترافيك كه كاملا منطبق بر مصوبه مجلس است را فراهم كند.
وي ادامه داد: جاي تعجب دارد كه از يك سو راه هاي تامين منابع و حمايت ها به روي شهرداري تهران بسته مي شود و همه ارگان ها و نهادها خود را محق مي دانند كه در مورد ترافيك تهران دخالت كنند و از سوي ديگر از شهرداري توقع دارند كه نسبت به همه معضلات و مشكلات پاسخگو باشد.
افق طرح جامع حمل منطبق با سند چشم انداز جمهوري اسلامي ايران است
معاون شهردار تهران با بيان اينكه آنچه به عنوان يك تهديد نظام مديريتي ما را تحت تاثير قرار داده نگاه هاي كوتاه مدت و علاقه مندي وافر مديران به تحقق برنامه ها در دوران مديريتي خود است گفت: اين نگاه منجر به بي توجهي مفرط به فعاليت هاي زير بنايي در كشور شده و كارهاي مقطعي و مسكن وار را به دنبال داشته است.
وي با تاكيد بر لزوم توجه ويژه به فعاليت هاي زير بنايي و اساسي گفت: اصولا طرح هاي جامع طرح هايي هستند كه چشم انداز و افقي 15 تا 20 ساله دارند و معطوف به برنامه هاي كوتاه مدت نيستند.
وي اظهار كرد: طرح جامع نگاهي اصولي و زير بنايي به حل معضل ترافيك دارد و متوقف به كارهاي روزمره نمي شود البته اين بدان معنا نيست كه تا افق طرح يعني سال 1404 هيچ تغيير و تحولي در شهر ايجاد نخواهد شد زيرا در طرح جامع ترافيك تهران برنامه هاي كوتاه مدت، ميان مدت(1 تا 3 ساله) و بلند مدت(تا سال 1404) نيزپيش بيني شده است.
تشكري هاشمي با بيان اينكه افق طرح جامع حمل ونقل و ترافيك شهرداري تهران نيز منطبق با سند چشم انداز جمهوري اسلامي ايران سال 1404 پيش بيني شده است خاطر نشان كرد: متاسفانه برخي از مسئولين برداشت هاي غلطي از افق طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران دارند و فكر مي كنند اين طرح يك طرح صفر و يك است و تا سال 1404 كه افق طرح است هيچ اتفاقي رخ نخواهد داد.
وي با تاكيد براينكه اين نگاه كاملا غيرعلمي و نادرست است گفت: براساس همين نگاه غير كارشناسي مي گويند طرح جامع با قوانين انطباق ندارد و دليلشان هم اين است كه طبق قانون توسعه حمل و نقل و سوخت كشور سهم سفرهاي عمومي بايد تا ابتداي سال 1391 به 75 درصد برسد اين در حالي است كه در طرح جامع ترافيك تهران اين سهم تا افق 1404 ديده شده است .خوب اگر به اين حرف پايبند هستند مي توانند بودجه مورد نياز اين كار را بدهند تا زودتر طرح اجرايي شود نه اينكه با وجود گذشت 10 ماه از سال ريالي از حق تهران را پرداخت نكرده باشند.
وي ادامه داد: مفهوم افق طرح اين است كه تمهيدات و پيش بيني ها و آينده نگري براي توسعه شهر به گونه اي باشد كه قابليت ها و شايستگي هاي طرح تضمين كننده نيازها تا سال 1404 باشد و در عين حال هر ساله بايد بخشي از آن محقق شود.
در حالي مدعي اشكالات در طرح جامع اند كه هنوز موفق به مطالعه كامل آن نشده اند / اظهار نظرهاي عجولانه و هيجان زدگي بعضي از مسئولان براي انتقاد كردن سوال برانگيز است
وي همچنين در پاسخ به اين سوال كه، اظهار نظر دبير شوراي عالي ترافيك مبني براينكه 15 سال در شهرداري تهران طرح جامع ترافيك تهران مورد بررسي و تهيه قرار داشته برچه اساس بوده است گفت: حتما ايشان طرح جامع حمل ونقل و ترافيك را با موضوع ديگري اشتباه گرفته اند زيرا از زمان طرح مسئله كمتر از 4 سال مي گذرد. نگارش و تدوين طرح جامع حمل ونقل نيز از اوايل سال 85 آغاز و آنچه در طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران ارايه شده است محصول 3 سال كار و بيش از 300 هزار نفر ساعت كار مدام است.
معاون شهردار تهران همچنين با انتقاد از اظهار نظرهاي عجولانه و هيجان زدگي بعضي از مسئولان براي انتقاد كردن از طرح جامع حمل ونقل و ترافيك گفت: متاسفانه آنان در حالي مدعي هستند، طرح جامع حمل ونقل و ترافيك داراي اشكالاتي در دو بخش شكلي و قانوني است كه به گفته خودشان به دليل حجم بالاي گزارشات و بخش هاي مختلف طرح هنوز موفق نشده اند اين طرح را به طور كامل مطالعه كنند، حال اينكه شايسته بود ايشان ابتدا طرح را به طور كامل مطالعه مي كردند و بعد در مورد آن به اظهار نظر مي پرداختند.
برنامه 5 ساله حوزه حمل ونقل براساس طرح جامع تهيه و تدوين شده است
تشكري هاشمي در پاسخ به اين سوال كه به گفته دبير شوراي عالي ترافيك شهرداري تهران هيچ طرح كوتاه مدتي براي حل معضل طرافيك ارايه نكرده است، شهرداري تهران به واقع چه طرح هايي براي حل معضل ترافيك در كوتاه مدت دارد گفت: برنامه 5 ساله حوزه حمل ونقل و ترافيك برنامه اي است كه كاملا منطبق بر طرح جامع حمل ونقل و ترافيك تهيه شده و به تصويب رسيده است تا هرسال به اهداف طرح جامع حمل ونقل و ترافيك نزديك تر شويم.
وي خاطر نشان كرد: منطقي نيست كه با بهانه جويي هاي مختلف دست روي دست بگذارند و 6 ماه فرصت براي بهبود ترافيك را تلف كنند.
تصور بي ارتباطي آلودگي هوا تهران به طرح جامع ناشي از عدم آگاهي از جزئيات طرح است / اگر اجراي طرح جامع منجر كاهش آلودگي هاي هوا نيز خواهد شد
معاون حمل ونقل و ترافيك همچنين اين تصور را كه آلودگي هوا هيچ ربطي به طرح جامع ترافيك تهران ندارد ناشي از عدم آگاهي از جزئيات طرح و حرفي كاملا غير كارشناسي دانست گفت: آقايان اگر طرح جامع را به خوبي مطالعه مي كردند حتما متوجه مي شدند كه طرح جامع منجر به بهبود كيفيت و كاهش آلودگي هاي هواي تهران نيز خواهد شد.
وي ادامه داد: يكي از بخش هاي طرح جامع مربوط به مسائل زيست محيطي و راه كارهاي حل معضلاتي مانند آلودگي هوا و آلدگي صوتي است تا بتوانيم در افق طرح ، شهري پاك و قابل سكونت داشته باشيم اما مشخص است حتي كليات طرح جامع نيز به درستي مطالعه نشده است.
مسئولان دولتي تصور مي كنند تمام معضلات تهران با ساخت مونوريل ختم به خير مي شود/ شهرداري تهران به روي هيچ نوع سيستم حمل و نقلي تعصب بي دليل ندارد
تشكري هاشمي همچنين در مورد اظهار نظر دبير شوراي عالي ترافيك مبني بر اينكه با 200 ميليارد تومان برآورد اوليه سرمايه گذاري پروژه تونل توحيد، شهرداري تهران ميتوانست 10 كيلومتر كريدور كامل رفت و برگشت قطار هوايي احداث كند گفت: به نظر مي رسد، مسئولان دولتي تصور مي كنند تمام معضلات كلان شهري مانند تهران فقط با ساخت مونوريل ختم به خير مي شود.
وي با بيان اينكه اين گونه اظهار نظرها بيشتر شبيه شوخي و كاملا غير منطقي است افزود: متاسفانه به جاي اينكه از اقدامات و طرح هاي خوب در حال اجرا حمايت و با تامين منابع مورد نياز به حل معضل ترافيك سرعت بخشيده شود هر اقدامي كه از سوي شهرداري تهران صورت مي گيرد مورد آماج انتقادات و اظهار نظرهاي غير فني قرار مي گيرد و به نظر مي رسد عده اي به جاي رسيدگي به وظايف خود انتقادات پي در پي از شهرداري را در دستور كار روزمره خود قرار داده اند.
معاون شهردار تهران تاكيد كرد: در شهري مانند تهران به همان اندازه كه به سيستم هاي مختلف حمل و نقلي از مترو گرفته تا اتوبوس هاي تندرو نياز است بزرگراه ، تونل و خيابان هاي چند طبقه احتياج داريم و تعصب بي جا نشان دادن به روي يك سيستم حمل ونقل و انتقاد از همه سيستم هاي ديگر بسيار تعجب برانگيز و غير منطقي است.
وي با بيان اينكه شهرداري تهران به روي هيچ نوع سيستم حمل و نقلي تعصب بي دليل ندارد گفت: برخي از مسئولين بر احداث 2 خط مونوريل در تهران اصرار مي ورزند كه ما قبلا هم اعلام كرده ايم آقايان مطالعات خود را در خصوص اين دو خط ارايه دهند تا كارشناسان مجرب ، كارشناسي و كارآمدي اين خطوط وامكان احداث آن را بررسي كنند تا اگر واقعا اين نوع سيستم كارآمدي لازم را داشت ومورد تاييد كارشناسان قرار گرفت اجرا شود اما تاكنون تنها شاهد مصاحبه هاي مكرر و اظهار نظرهاي غير اصولي برخي از مسئولين در اين مورد بوده ايم و هيچ طرح مطالعاتي اي در اين باره ارايه نشده است.
معاون شهردار تهران تاكيد كرد: البته در قانون بودجه سال 87 براي احداث خطوط مونوريل در تهران و ساير شهرها هيچ بودجه اي در نظر گرفته نشده است واعلام آمادگي دولت براي پرداخت 100 درصدي هزينه هاي ساخت مونوريل در حاليكه منابع مورد نياز 7 خط مصوب شده مترو وحتي يارانه هاي شركت واحد تامين نمي شود سوال برانگيز است.
هرگونه مانع تراشي براي طرح جامع شهروندان را متضرر مي كند
مهندس تشكري هاشمي همچنين در مورد اين مساله كه برخي از مسئولين مي گويند 11 هزار دستگاه اتوبوسي كه در تهران نياز است، در افق طرح جامع يعني سال 1404 ديده شده و پيشبيني ميشود در حال حاضر 7 هزار دستگاه اتوبوس در تهران جوابگو است گفت: اگر مسئولين حتي يك بار سوار اتوبوس مي شدند به طور حتم حجم انبوه مسافران و كمبود تعداد اتوبوس ها را به خوبي از نزديك لمس مي كردند، در هر حال شهر تهران در كوتاه مدت به 11 هزار دستگاه اتوبوس نياز دارد تا بتواند پاسخگوي نياز شهروندان باشد و حجم بيشتري از سفرهاي درون شهري را تحت پوشش قرار دهد.
وي ادامه داد: متاسفانه تناقض جدي در اظهار نظرهاي برخي از مسئولين ديده مي شود چنانچه در اين مورد نيز آقايان بر رسيدن به سهم 75 درصدي حمل ونقل تا سال 1391 تاكيد مي كنند و از سوي ديگر مي گويند همين تعداد اتوبوس فعلي كافي است و حاضر به حد اقل كمكها نيستند.
وي در پايان تاكيد كرد: در صورتيكه هرگونه مانع تراشي بر سر راه طرح جامع حمل ونقل و ترافيك صورت گيرد شهر و شهروندان مستقيما متضرر مي شوند و مسئولان بايد در اين مورد پاسخگو باشند حال اينكه انتظار مي رود براي حل معضل ترافيك همكاري و هماهنگي بين دستگاه هاي مختلف صورت گيرد و طرح جامع اي كه يكي از بي نظير ترين طرح هاي جامع در كشور است قرباني مسائل سياسي نشود.
پايان پيام
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 461]