واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: لاريجاني: نميتوان كارها را با سعيوخطا پيشبرد
جام جم آنلاين: رئيس مجلس شوراي اسلامي بسط عقلانيت را براي تثبيت انقلاب در دهه آينده ضروري خواند و گفت : زمانه فعلي زمانه اي نيست كه بخواهيم كارها را با سعي و خطا پيش ببريم.
به گزارش خبرگزاري مهر، علي لاريجاني صبح امروز يكشنبه در همايش 30 سال انقلاب اسلامي، آسيبها و دستاوردها كه در تالار جابربن حيان دانشگاه صنعتي شريف برگزار شد گفت: ريشه شوري كه به پيروزي انقلاب منجر شد در تاريخ تشيع است و هر چند در پيروزي انقلاب شيعه، سني و غير مسلمانان نقش داشتند اما همه آنها تحت تاثير فرهنگ تشيع بودند و اين شور ريشه در حماسه حسيني دارد.
رئيس مجلس شور و شعور را دو عنصر اساسي در ايجاد انقلاب اسلامي توصيف كرد و يادآور شد: ماده المواد انقلاب ما حماسه حسيني است و اگر بخواهيم انقلاب ما دوام يابد حماسه حسيني بايد باقي باشد.
وي با اشاره به اينكه شعور بعد ديگر پيروزي همه انقلابها از جمله انقلاب اسلامي ايران است خاطرنشان كرد: شعور در پيروزي انقلاب اسلامي ناشي از عقلانيت حاكم در روحانيت شيعي بود، چرا كه روحانيت شيعه به افكار معتدله نزديك است و از گذشته تا كنون افراطي گري در كار تشيع راه نداشته و الان هم ندارد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه انقلابي بودن غير از افراطيگري است اظهار داشت: كساني كه افكار روبنايي دارند و اطلاعاتشان كم است چه قبل از انقلاب و چه بعد از پيروزي انقلاب حركات افراطي انجام مي دهند.
دكتر لاريجاني با اشاره به تاثير افرادي مانند شهيد مطهري، شهيد بهشتي، شهيد مفتح، امام خميني (ره)، آيت الله هاشمي رفسنجاني و رهبر معظم انقلاب خاطرنشان كرد: اين افراد نسلي تربيت كرده اند كه از بصيرت ديني برخوردار است.
وي انقلاب اسلامي را از جهات مختلف حادثه اي عظيم دانست و يادآور شد: البته ممكن است باز هم به دليل اينكه در بطن اين حادثه قرار داريم نتوانيم همه زواياي آن را به خوبي دريابيم اما با اين حال برخي مولفه هاي اين حادثه قابل درك است.
رئيس قوه مقننه با بيان اينكه تفكرهاي موجود در فلسفه سياسي جهان در گذشته بر مبناي وابستگي به دو قطب شرق و غرب استوار شد خاطرنشان كرد: انقلاب اسلامي ايران به دليل اينكه فارغ از اين دو موج بود حرفي نو و تازه داشت.
لاريجاني اضافه كرد: از ابتدا سياست آمريكا و قدرتهاي بزرگ انكار واقعيت انقلاب اسلامي ايران بود و در طول 30 سال گذشته نيز اين روند استمرار يافته است. آمريكاييها با راه انداختن جريانهاي تجزيه طلب، تحريك صدام براي حمله به ايران و طراحي كودتاهاي مختلف در اين خط كه انكار و نفي انقلاب اسلامي ايران بود تلاش كردند، اما امروز در شرايط متفاوتي قرار داريم و تراز ايران نسبت به گذشته متفاوت شده است.
وي با اشاره به شرايط كشور در قبل از پيروزي انقلاب اسلامي تاكيد كرد: در زمان شاه ايران در دست نشاندگي كامل قرار داشت و 60 هزار مستشار آمريكايي در ايران حضور داشتند كه در تصميمگيريهاي اصلي كشور دخالت مي كردند اما الان ايران مستقل شده و شرايطي يكجانبه آمريكا نيز تغيير يافته است.
رئيس مجلس به تئوري خاورميانه از سوي ايالات متحده اشاره كرد و گفت: تصور آمريكاييها اين بود كه بعد از حمله به افغانستان و عراق به سراغ ايران مي آيند اما امروز اين تصور به بن بست رسيده و همه صاحبنظران آمريكايي اذعان مي كنند كه نمي توان ايران را انكار كرد.
وي با تاكيد بر اينكه بعد از گذشت 30 سال انقلاب اسلامي به تثبيت رسيده است خاطرنشان كرد: مسير حركت انقلاب از نظر تاثيرگذاري و بالا رفتن تراز ملت ايران و استراتژي درستي كه ايران دنبال كرده باعث شده كه نظر صاحبنظران آمريكايي تغيير كند و همه دريابند كه نمي توان واقعيت ايران را انكار كرد.
لاريجاني با اشاره به اينكه در آستانه ورود به دهه چهارم انقلاب اسلامي هستيم گفت : دو موضوع را بايد براي دهه چهارم انقلاب مورد توجه قرار داد يكي تثبيت موقعيت فعلي است چون توطئه هاي آمريكاييها كه به همان ميزان كه كشور به تثبيت مي رسد بيشتر مي شود و بايد تلاش كرد تا نهال انقلاب كه رويش و يك بيداري در كشورهاي اسلامي ايجاد كرده به جريان بالنده و الهام بخش خود ادامه دهد و كار دوم نيز كارآمدسازي مجموعه هاي اصلي كشور است.
وي تاكيد كرد: فربه بودن سيستم اداري، تحقق عدالت به معني واقعي و نه شعاري از مواردي است كه بايد براي دهه چهارم مورد بررسي و توجه قرار گيرد.
رئيس مجلس شور و شعور را دو ركن اساسي در پيروزي هر انقلابي دانست و بيان داشت: حتي انقلابهاي بدوي كه اخيرا به عنوان انقلاب رنگين انجام شد يك شور تصنعي داشت و هر چه انقلاب عميقتر و با ثبات تر باشد اين دو مولفه بايد پايدارتر و عميقتر باشد.
وي در ادامه به شرايط بعد از جنگ جهاني دوم اشاره كرد و گفت: بعد از جنگ جهاني دوم قطب بنديهايي شروع شد و عمده كشورها بر اساس اين قطب بنديها استقلال خود را از دست دادند و بعد از جنگ جهاني اول نيز كه امپراتوري عثماني از بين رفت ديگر حكومت مستقلي در حوزه كشورهاي اسلامي وجود نداشت و انقلاب اسلامي ايران با در نظر گرفتن اين شرايط به پيروزي رسيد.
رئيس مجلس افزود: وضعيت ايران در ادوار مختلف با حكومت پادشاهي همراه بوده، اما سرنوشت ايران با به روي كارآمدن صفويه متفاوت شد و براي اولين بار در ايران دولت ملي شكل گرفت و مذهب شيعه رسميت يافت و علما و مراجع شيعه كه تحت تاثير حكومتهاي قبلي از كشور خارج شده بودند بازگشتند و يك امپراتوري جديد شكل گرفت.
لاريجاني گفت: در فاصله صفويه تا پيروزي انقلاب ديكتاتوري ساده قاجاريه به ديكتاتوري وابسته و پيچيده پهلوي تبديل شد و رهايي از شمول قطب بنديها و آزاد شدن ازنظام شاهنشاهي دو كار بزرگي بود كه انقلاب اسلامي انجام داد.
وي يادآور شد: علت اينكه فكر انقلاب اسلامي در جهان رويش پيدا كرده و انقلاب به موفقيت رسيده اين است كه انقلاب اسلامي بر اساس فعاليتهاي سازمان روحانيت و دانشجويان كه افراد بصيري بودند نزج پيدا كرد و روحانيت سازماني تشكيل داد كه در ادوار مختلف استقلال خود را از حكومت ها حفظ كرد و علاوه بر اين به عنوان سيستم داراي متد استقلال فكري و سياسي خود را حفظ كرد و دچار استحاله و التقاط نشد.
رئيس مجلس با اشاره به اينكه در شرايطي كه جريانهاي التقاطي و ماركسيستي فعاليت مي كردند روحانيت كشور را حفظ كرد گفت: به همين دليل بايد روحانيت را سرمايه ملي تلقي كرد و در 120 سال اخير در ايران هر جا نهضت فراگيري صورت گرفته در رأس آن يك عالم ديني حضور داشته است. مانند نهضت تنباكو، جنبش مشروطيت، ملي شدن صنعت نفت، 15 خرداد و انقلاب 57.
دكتر لاريجاني در ادامه بسط عقلانيت را براي تثبيت انقلاب در دهه آينده ضروري دانست و گفت: تنها در پناه بسط عقلانيت چالشها قابل حل است و آن متدولوژي كه مي تواند چالشها را حل كند بسط عقلانيت است. زمانه فعلي زمانه اي نيست كه بخواهيم كارها را با سعي و خطا پيش ببريم ، بلكه بايد پديده ها را با دقت و از زواياي مختلف ارزيابي كنيم و بسنجيم و سپس حركت كنيم.
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]