واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: هزينه هاى ميليونى شب عروسى
[فهيمه صابرى]
همزمان با اعياد مبارك بويژه عيد بزرگ غدير خم از هر كوى و برزن صداى مبارك باد مى آيد و در شهرها و روستاهاى كشور جشن هاى عقد و عروسى برپاست. در اين شب ها و روزهاى عيد، چهره شهرها و روستاها به دنبال حركت كاروان هاى عروسى حال و هواى ديگرى دارد.همه جا صحبت از جشن عروسى و آغاز زندگى مشترك است. به همين خاطر نيز سالن ها، تالارهاى پذيرايى و هتل ها براى برگزارى جشن هاى عروسى سفارش گرفته اند. زوج هاى جوان به خاطر ناتوانى در پرداخت هزينه هاى سنگين برگزارى جشن در تالارهاى پذيرايى، باغ ها و هتل ها ناگزير مراسم جشن را در خانه ها برگزار مى كنند.
دريكى از خانه هاى خيابان وليعصر تهران كه مراسم عقد و عروسى برپاست. عروس و داماد سر سفره عقد نشسته اند تا قرار تقسيم اميد، صداقت و محبت را با هم بگذارند.
قندها بالاى سر آنها ساييده مى شوند و نخستين ضرباهنگ زندگى مشترك به گوش مى رسد.
از آن سوى اتاق پذيرايى صداى خوش يمن عاقد به گوش مى رسد. دقايقى بعد، ميهمانان با شنيدن «بله» عروس خانم هلهله شادى را به نشانه شروع يك زندگى شيرين و موفق سر مى دهند.
اين آغازى شيرين است كه خود پايانى است بر يك روند دشوار و سنگين كه ازدواج را تبديل به رسمى گزاف و گرانقيمت مى سازد و بى دليل نيست كه گروهى از جوانان همچنان دغدغه هزينه هاى سنگين ازدواج را دارند.
لباس عروس
در خيابان جردن ـ آفريقا ـ به يكى از «مزون»هاى عروس سرى مى زنيم. پايه قيمت اجاره لباس عروس در اين فروشگاه ۵۰۰ هزارتومان و سقف آن يك ميليون و ۲۰۰ هزار تومان است. البته قيمت با جنس پارچه، مدل، دوخت، طراحى لباس و تزئين آن رابطه مستقيم دارد.
يكى از فروشنده ها درباره علت گرانى اجاره لباس عروس مى گويد: همه پارچه ها و طرح لباس هاى اين فروشگاه خارجى است و ما براى دوخت لباس از بهترين ها استفاده مى كنيم. پارچه هاى مرغوب ايرانى نيز موجود است كه در صورت درخواست متقاضى مورد استفاده قرار مى گيرد. قيمت اين نوع لباس نيز نسبت به پارچه هاى خارجى ارزانتر است. ضمن اين كه دوخت لباس عروس دقت، تخصص و ظرافت خاصى را مى طلبد كه طراحان ما با امكان پيشرفته رايانه اى و استفاده از آخرين مدل ها ، الگوهاى مورد نظر متقاضى را با سليقه جامعه ايرانى تهيه مى كنند. نكته مهمتر اين كه دوخت يك لباس عروس حدود سه ماه زمان مى برد تا كار شيك و مناسبى ارائه شود.وى درباره قيمت فروش لباس عروس نيز اظهار مى دارد: تا حدود ۵ ميليون تومان متغير است.حال آن كه اغلب مشتريان ما به جاى خريد يا دوخت، لباس را اجاره مى كنند.
اين در حالى است كه قيمت اجاره لباس عروس در مناطق مركزى و جنوب شهر بسيار متفاوت است.
در اين مناطق مى توان لباس و تاج عروس ۱۵۰ تا ۳۵۰ هزارتومان اجاره كرد. هزينه خريد نيز بسيار ارزانتر از «مزون»هاى شمال شهر است. از مشكلات مربوط به تهيه لباس عروس كه بگذريم، برگزارى جشن در سالن يا تالارهاى پذيرايى يكى ديگر از دغدغه هاى عروس و داماد و خانواده هاست.
عروسى هاى مجلل
اين روزها گروهى از خانواده ها تلاش مى كنند كه مراسم عروسى خوب و در عين حال كم هزينه باشد. اما معمولاً چشم هم چشمى كار دست عده اى مى دهد. مسئول يكى از شركت هاى برگزاركننده جشن عروسى به ما مى گويد: «ورودى باغ يا تالار مناسب براى برگزارى جشن عروسى در اطراف تهران، كرج و يا لواسانات و شميران براى حداقل ۳۰۰ ميهمان، يك ميليون و ۴۰۰ هزار تومان است و از آنان با انواع غذاى ايرانى و فرنگى پذيرايى مى شود. قيمت غذا نيز از ۱۲ تا ۳۲ هزارتومان است. قيمت اجاره اتاق عقد تزئين شده براى هفت ساعت يك ميليون تومان و سفره عقد در ۱۱ نوع مختلف از يك تا ۵ ميليون تومان متغير است. اجاره انواع خودروى عروس براى ۱۵ ساعت نيز از ۵۰۰ هزارتومان تا دوميليون و ۵۰۰ هزارتومان نوسان دارد.فيلمبردارى و عكاسى از مراسم با چهار فيلمبردار حرفه اى با تخفيف ويژه به عروس و داماد حدود ۵ ميليون تومان است.
در هتل ها چه خبر است
مسئول تشريفات يكى از هتل هاى معروف تهران درباره هزينه هاى برگزارى جشن عروسى مى گويد: چهار نوع فهرست غذا داريم كه از ۱۵ تا ۴۳ هزارتومان است. ضمن اين كه ورودى نمى گيريم اما ۱۷ درصد سرويس و عوارض هتل محاسبه مى شود.يكى از فهرست هاى غذا شامل زرشك پلو با مرغ، شيرين پلو و باقالى پلو با گوشت، رولت فرانسوى، جوجه كباب ـ ۵۰ درصد ـ يك نوع خورش و انواع سالاد و دسر است. اتاق سفره عقد يك ميليون و ۲۰۰ هزار تومان و خودروى عروس نيز يك ميليون تومان هزينه دارد. البته خودروهاى قديمى نيز در رنگ ها و طرح هاى متنوع نيز وجود دارند كه اجاره آنها متفاوت است كالسكه تزئين شده براى عروس و داماد هم موجود است.
عروسى هاى ارزان قيمت
در حالى هزينه برگزارى برخى جشن هاى عروسى در تالارها و هتل هاى مجلل به بيش از ۳۰ ميليون تومان مى رسد كه اين مراسم در مركز و جنوب شهر با هزينه اى حدود ۳ تا ۴ ميليون تومان برگزار مى شود.در اين ميان خانواده هايى هم هستند كه براى جلوگيرى از اسراف و تجمل گرايى ، عروسى فرزندان خود را بسيار ساده و در خانه ها برگزار مى كنند. آنان با شوق و ذوق خاصى ميز و صندلى ها را در حياط چيده و محوطه را با چراغ هاى رنگارنگ تزئين مى كنند و از ميهمانان با شيرينى، ميوه و غذاهاى متنوع خانگى پذيرايى مى كنند.
مرادآبادى، مسئول يكى از تالارهاى عروسى در شمال غرب تهران درباره تجمل گرايى و هزينه هاى سرسام آور اين گونه جشن ها مى گويد: بسيارى از پدران و مادران در كمال سادگى به عقد هم درآمده اند و مادربزرگ ها نيز بر سر آنها نقل و سكه پاشيده اند، پدربزرگ ها نيز برايشان دعا خوانده و با سلام و صلوات آنها را راهى خانه بخت كرده اند. اما اكنون وضعيت خيلى تغيير كرده و سادگى جاى خود را به تجمل گرايى داده است. به همين خاطر شاهد برگزارى جشن هاى عروسى آنچنانى در باغ ها و هتل ها هستيم و با كمى دقت در اين باره به خوبى درمى يابيم كه اغلب اين گروه از افراد جامعه فقط به خاطر چشم و هم چشمى حاضر به صرف هزينه هاى چند ميليونى هستند.
به همين خاطر هم برخى مردان جوان را مى بينيم كه به خاطر پرداخت چك هاى چند ميليونى مخارج ازدواج، با مشكلات فراوان مواجه اند گاهى مواقع نيز كار به جايى مى كشد كه داماد تا قبل از نخستين سالگرد ازدواجش به خاطر صدور چك هاى بلامحل بازداشت و زندانى مى شود.
حجت الاسلام «خيرى» مسئول يكى از دفاتر ثبت ازدواج شمال تهران مى گويد: حدود ۷۰ درصد مراسم عقد و عروسى به طور ساده برگزار مى شود. حال آن كه معمولاً عروسى هاى آنچنانى و بسيار مجلل از سوى خانواده هايى برگزار مى شود كه ثروت هاى هنگفت دارند.
درحالى كه همه مى دانيم برگزارى جشن هاى پرهزينه هديه هاى بسيار گرانقيمت، سفر ماه عسل به خارج و موارد مشابه خوشبختى و بقاى زندگى مشترك را تأمين نخواهد كرد. حال آن كه در اين ميان عده اى از برگزاركنندگان جشن ها و صاحبان باغ ها و تالارها نيز از افراط اين گونه افراد ثروتمند سوءاستفاده كرده و هزينه هاى خود را بدون ضابطه قانونى و بى رويه افزايش مى دهند كه اين موضوع مشكلاتى را براى زوج هاى جوان و ساير صاحبان تالارها و سالن هاى پذيرايى به وجود مى آورد.
وى در ادامه مى گويد: مسئولان شهردارى ها و سازمان ها، وزارتخانه ها، نهادها و ارگان ها مى توانند به زوج هاى جوان در برگزارى ازدواج كمك كنند و تالارها خود را با دريافت مبالغ معقول براى يك روز در اختيار عروس و دامادها قرار دهند تا مراسم شان را در آنجا برگزار كنند تا فرهنگ ساده زيستى در جامعه پايدار بماند.
چرا كه يكى از مهمترين دلايل افزايش سن ازدواج در جامعه به هزينه هاى سنگين و چشم و هم چشمى ها بازمى گردد. حال آن كه دختران و پسران جوان زيادى هستند كه مى توانند زير سقف همدلى زندگى هاى زيبا و پر اميد را تشكيل دهند و بسيارى از مشكلات مربوطه نيز به حداقل هاى ممكن برسد.
سه شنبه 26 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 488]