واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رويانيان: ۸۱درصد خودروهاي شخصي كشوركمتر از سهميه سوخت مصرف كردند
اجتماعي. شهري. سوخت
رييس ستاد حمل و نقل و مصرف سوخت كشور گفت: براساس اعلام وزارت نفت و بررسيهاي انجام شده در طول دو سال از زمان اعلام سهميه بندي بنزين ۸۱ درصد خودروهاي شخصي كشور كمتر از سهميه اختصاص يافته مصرف كرده اند.
به گزارش روز دوشنبه ايرنا سردار محمد رويانيان در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه سرانه مصرف بنزين خودروهاي شخصي هم اكنون ۳/۵ليتر در روز است، افزود: اين رقم نيم ليتر كمتر از سهميه تعيين شده روزانه براي خودروهاي شخصي است.
وي تصريح كرد: آمارها نشان ميدهد در طول دو سال از زمان سهميه بندي سوخت بيش از ۴۰درصد رانندگان در مصرف بنزين صرفه جويي داشتند.
رويانيان با اشاره به اينكه حدود ۸۱درصد خودروهاي شخصي بين ۲۰۰تا ۸۰۰ ليتر در مصرف سوخت صرفه جويي كردند، افزود: تنها حدود ۹درصد خودروهاي كشور بيش از سهميه خود سوخت مصرف كردند.
رييس ستاد حمل و نقل و مصرف سوخت كشور خاطرنشان كرد: طي دو سال گذشته يعني از زمان اجراي سهميه بندي بنزين در كشور بين ۲۵تا ۳۰درصد مصرف سوخت در خودروها كاهش داشته است.
وي با اشاره به اينكه سرانه مصرف بنزين براي هر ايراني در سال ۸۵حدود ۱/۱ليتر بوده خاطر نشان كرد: اين سرانه در سال جاري با ۱۵درصد كاهش به ۰/ ۹۳ليتر رسيده و براساس قانون توسعه حمل و نقل عمومي اين رقم بايد تا اول سال ۹۱به ۰/ ۷ليتر برسد.
رويانيان گفت: بر اساس قانون حمل و نقل و مديريت مصرف سوخت مصوب مجلس شوراي اسلامي بايد بنزين تا پايان سال ۱۳۹۰از سبد حمايتي دولت خارج شود كه اين امر در طرح تحول اقتصادي نيز ديده شده است.
وي در خصوص طرح تشويق رانندگاني كه در مصرف سوخت خود مديريت كردند افزود:
طرح تشويق رانندگاني كه مديريت بيشتري در مصرف سوخت خود اعمال كرده و مصرف كمتري داشتهاند تا پايان سال يك مرحله تشويق ميشوند.
رييس ستاد حمل و نقل و مصرف سوخت كشور با اشاره به اينكه وزارت نفت تلاش خوبي در زمينه تامين و سوخت رساني در سال جاري داشته و تمهيدات لازم را براي فصل زمستان انديشيده، خاطر نشان كرد: در عين حال از تمامي شهروندان مي خواهيم در فصل زمستان در مصرف سوخت خودرو و منازل جدا صرفه جويي كنند.
سردار رويانيان با اشاره به اينكه صرفه جويي از محل بنزين صرف توسعه حمل و نقل عمومي در كشور شده، گفت: از محل صرفه جويي سوخت طي دو سال گذشته بيش از شش هزار و ۳۰۰دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوسراني كشور اضافه شده است.
به گفته وي، از اين محل حدود ۹۰هزار تاكسي در طرح توسعه و جايگزيني وارد ناوگان حمل نقل شهري شده و ۲۵۰هزار مسافربر شخصي به تاكسي تبديل شدند، از سوي ديگر اعتبارات بخش حمل و نقل ريلي در دولت نهم حدود چهار برابر افزايش داشته است.
وي در خصوص احداث جايگاههاي سوخت بنزين و CNGدر شهركهاي پرجمعيت گفت:
مصوبه دولت در خصوص احداث جايگاههاي سوخت در شهركها روز گذشته توسط دولت ابلاغ شد كه بر اين اساس تمامي شهركهاي مسكوني و صنعتي موظف شدند نسبت به در اختيار گذاشتن زمين براي وزارت نفت جهت احداث جايگاههاي بنزين و CNGاقدام كنند.
رييس ستاد حمل و نقل و مصرف سوخت كشور با اشاره به اينكه ميانگين مصرف روزانه امسال بنزين در كشور ۶۶ميليون ليتر است افزود: در صورتي كه سهميه بندي بنزين اجرا نميشد اين رقم به حدود ۹۰ميليون ليتر ميرسيد.
رويانيان گفت: از ۶۶ميليون ليتر مصرف روزانه بنزين در كشور حدود ۴۶ ميليون ليتر از طريق داخل توليد و مابقي از طريق واردات تامين ميشود.
وي يادآور شد: در صورتي كه در سال آينده سهيمه بندي سوخت تداوم داشته باشد نسبت به سهميه بندي سوخت به صورت منطقهاي اقدام ميكنيم.
رييس ستاد حمل و نقل و مصرف سوخت كشور گفت: هم اكنون كار اصلاح سيستم نرم افزاري كارت هوشمند سوخت در حال انجام است.
وي در پاسخ به سوالي در خصوص وضعيت خودروهاي مدل ۵۶به پايين اظهار داشت:
از ۷۰۰هزار خودرو مشمول طرح تسجيل و تعويض تاكنون تنها ۵۰هزار دستگاه مراجعه كرده اند، در حالي كه از اول دي ماه به هيچ عنوان اجازه تردد به اين گونه وسايل فاقد پلاك ملي و يا بر چسب طرح تسجيل در معابر و جادههاي كشور را نميدهيم.
رويانيان با اشاره به اينكه كارت سوخت خودروهاي زير مدل ۵۶فاقد برچسب تسجيل از اول دي ماه باطل ميشود، يادآور شد: طبق آمار رسمي ۱۰ميليون و ۵۰۰هزار خودرو در كشور وجود دارد در حالي كه آمارها نشان ميدهد تعداد خودروهاي فعال كشور حدود ۹ميليون و ۳۰۰هزار دستگاه است.
وي گفت: از اول دي ماه در صورتي كه مالكان خودروهاي مدل ۵۶و كمتر براي دريافت برچسب طرح تسجيل مراجعه نكنند نيروي انتظامي ضمن ابطال كارت سوخت و كارت خودرو از تردد آنها نيز جلوگيري ميكند.
وي با اشاره به اينكه وزارت نفت تا پايان سال ۱۶۸جايگاه سوخت دو منظوره احداث ميكند ،افزود: از ابتداي سال جاري تا كنون ۶۳۲جايگاه CNGدر كشور ساخته شده و ۶۳۰جايگاه نيز در دست احداث است.
سردار رويانيان با اشاره به اينكه تا پايان سال جاري ميبايست يك هزار و ۸۰۰جايگاه سوخت CNGدر كشور احداث شود، گفت: وزارت نفت براي جبران اختلاف هزار و ۶۳۲جايگاه تا هزار و ۸۰۰جايگاه اقدام به احداث جايگاههاي دو منظوره بنزين و گاز كرده است.
وي گفت: بر اساس ابلاغيه دولت به وزارت نفت اين وزارتخانه مكلف است به ازاي هر يك هزار دستگاه خودروي CNGسوز در كشور يك جايگاه سوخت احداث كند رييس ستاد حمل و نقل و مصرف سوخت كشور در پاسخ به سوال ديگري در خصوص وضعيت اتوبوسهاي توليدي در كشور گفت: برنامه ستاد حمل و نقل و سوخت كشور در زمينه توسعه اتوبوس در كشور تا سال ۱۳۹۱بسته شده و به زودي مصوبه هيات ويژه نمايندگان رياست جمهوري در اين خصوص و تعداد و نوع اتوبوسها و جدول آن ابلاغ ميشود.
وي با اشاره به اينكه متاسفانه برخي شركتهاي توليد اتوبوس به تعهدات خود عمل نكردهاند گفت: در حال حاضر ستاد حمل و نقل و سوخت كشور حدود دو هزار دستگاه اتوبوس از توليدكنندگان طلبكار است.
سردار رويانيان در خصوص قيمت اتوبوسهاي توليدي نيز گفت: اگر قرار باشد قيمت اتوبوس را توليدكنندگان اتوبوس تعيين كنند با توجه به اينكه اتوبوس جزو وسايط حمل و نقل عمومي است به نظر ميرسد صحيح نباشد و دولت و وزارت كشور بايد در اين زمينه اقدام كنند كه در اين راستا وزارت كشور در حال استخراج قيمتهاي جديد اتوبوس هاست كه در قراردادهاي جديد اين قيمت ها اعمال خواهد شد.
رييس ستاد حمل و نقل و مصرف سوخت كشور در خصوص عرضه گازوئيل با كارت هوشمند سوخت تاكيد كرد: از ۷۰۰هزار دستگاه خودروي گازوئيل سوز در كشور تنها براي حدود ۵۰۰هزار دستگاه خودرو كارت هوشمند سوخت صادر شده است.
وي يادآور شد: بر اين اساس قبل از آنكه تمامي گازوئيل توزيعي در كشور از طريق كارت هوشمند صورت گيرد بايد تعداد خودروهاي گازوئيل سوز به طور مشخص همانند خودروهاي بنزيني تعيين شود كه بدين ترتيب پيش بيني ميكنيم تا پايان سال جاري تحول قابل قبولي در اين عرصه صورت گيرد.
رويانيان با اشاره به اينكه چهار هزار كاميون فرسوده امسال نوسازي ميشود ، گفت: وزارت راه امسال براي نخستين بار اين تعداد كاميون با عمر بالاي ۴۰سال عمر را نوسازي ميكند.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]