واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: حسن روحاني در جمع خبرنگاران:افرادي از حزب كارگزاران با من رايزني كردهاندبرخي از ادامه طرح دولت وحدت ملي عقب گرد كردهاندسلامت انتخابات بايد تضمين شود
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام، حمايت رهبري از دولت نهم را به معناي عدم كانديداتوري افراد مختلف از اصولگرايان براي انتخابات آينده ندانست و گفت: مقام معظم رهبري هميشه از دولتها حمايت ميكردند و حمايتشان از دولت نهم به معناي تقويت دولت است.
حسن روحاني كه در حاشيه سمينار "توسعه انرژيهاي تجديد پذير، ضرورت رسيدن به توسعه پايدار" با خبرنگاران گفتوگو ميكرد در پاسخ به سوال خبرنگار"ايلنا"، مبني بر اينكه هشدارهاي شما و آقاي هاشمي رفسنجاني در خصوص وضعيت كشور ناشي از چه دغدغههايي ميباشد؟ گفت: معيار ما در كشور سياست هاي كلي نظام و قانون و مخصوصا قانون برنامه چهارم توسعه است متاسفانه در ساليان اخير هم از سياستهاي كلي نظام از جمله سند چشم انداز و قانون برنامه چهارم توسعه فاصله گرفتهايم.
وي افزود: طبق قانون برنامه چهارم ميبايست اتكا به نفت سال به سال كمتر شود، اما متاسفانه اين اتفاق نيفتاد و يا اينكه طبق اين قانون دولت كوچك ميشد ولي باز اين اتفاق نيفتاد و دولت بزرگ شد. ما طبق قانون برنامه براي استفاده از درآمدهاي نفتي چارچوب تعيين شدهاي برقرار كرديم و قرار بود درآمد آن به حساب ذخيره ارزي وارد شود در حالي كه متاسفانه همه درآمدهاي نفتي كه رقمي حدود 200 ميليارد دلار بود مصرف كرديم و يك كار مهم و اساسي در كشور انجام نگرفت.
نماينده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبري در ادامه تصريح كرد: در حالي كه برخي با ارايه آماري از رشد اشتغال در كشور سخن به ميان ميآوردند ولي بعدا از اين گفته خود عقب نشيني كردند.
روحاني وضعيت تورم كشور را طبق آمار مركزي 25درصد دانست و گفت: با توجه عقب ماندن از شاخصهاي توسعه، طبيعي است كه نگران وضعيت كشور شويم و اين اعلام نگرانيها براي اصلاح است و نه هدف ديگر، زيرا مقام معظم رهبري هم انتقاد را وظيفه مردم دانستند بنابراين همه مسوولين بايد نقد كنند تا اشكالات رفع شود.
خبرنگاري از روحاني در خصوص سخنان روزگذشته رهبر معظم انقلاب و اينكه برخي حمايت ايشان از دولت را به معناي عدم معرفي كانديدا از سوي جناح اصولگرا تلقي ميكنند،سوال كرد و نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي نيز پاسخ داد:من به هيچ وجه چنين تلقي از سخنان رهبري ندارم. مقام معظم رهبري هميشه از دولتها حمايت ميكردند و از اين دولت هم از ابتدا تاكنون حمايت كردند. حمايت دولت به معناي تقويت دولت است اما هميشه رهبري بر انتخابات رقابتي و پرشور تاكيد كردهاند اگر چنين تلقي از كلام ايشان داشته باشيم به اين معناست كه انتخابات آينده ما انتخابات بسيار سردي خواهد بود و حتي مردم هم هيچ انگيزهاي براي حضور در انتخابات نخواهند داشت و خداي نكرده احساس ميكنند راي آنها اثربخشي لازم را ندارد از اين رو فكر نميكنم مقام رهبري بخواهند انتخاب سردي داشته باشيم.
وي خاطرنشان كرد: هميشه حضور مردم و انتخابات پرشور مورد تاكيد ايشان بوده است و من مطمئنم در آستانه انتخابات آينده نيز ايشان بر انتخابات رقابتي تاكيد خواهند كرد.
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا خلق دوم خرداد ديگر ميتواند از روند تشديد بحرانها جلوگيري كند، گفت: حضور مردم در انتخابات به صورت گسترده بسيار مهم است و صرف نظر از اين كه چه كسي انتخاب شود اين كه ما بتوانيم انتخاباتي داشتيم و همه سلايق آن در حضور يابند مهم است وبه همين دليل بايد كاري بكنيم انتخابات پرشوري داشته باشيم و بالاي 70 درصد مردم در انتخابات شركت كنند. هرچه بيشتر مردم در انتخابات شركت كنند به معناي وفاداري بيشتر مردم به نظام است كه حتما موجب اقتدار نظام خواهد شد.
روحاني همچنين در پاسخ به اين سوال كه كدام جريان سياسي درخصوص انتخابات با وي رايزني كرده است ،اظهار داشت: افرادي كه با من صحبت كردند عمدتا از اصولگرايان بودند البته دوستان زيادي در بخشهاي مختلف از جمله نخبگان و همچنين افرادي كه در هيچ يك از اين دو جريان نيستند يعني اصولگرايان اصلاح طلب رايزنيهايي در خصوص انتخابات با من داشتهاند.
وي همچنين از مذاكره برخي افراد حزب كارگزاران درخصوص حضور در انتخابات آينده خبر داد و گفت: افرادي نه به صفت حزبي بلكه به عنوان فردي از جريان كارگزاران مذاكراتي با من داشتهاند.
نماينده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبري همچنين با بيان اينكه اگر عجلهاي صورت نگيرد معلوم ميشود كه كانديداي رياست جمهوري هستم يا خير، در خصوص طرح دولت وحدت ملي نيز گفت: طرح دولت وحدت ملي اكنون طرفداران كمي پيدا كرده است و برخي عقب گرد كرده و سكوت اختيار كردهاند.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا برخي با ايده دولت وحدت ملي مخالفت ميكنند، گفت: عدهاي فكر ميكنند نتيجه اين طرح به اين معنا است كه حتما دولت عوض شود، در حالي كه ما اصولاً در مباحث سياسي نبايد به افراد بيانديشيم بايد به فكر مصلحت نظام و مردم باشيم و از افراد هر دو جناح استفاده كنيم، اينكه هر جناحي بيايد و جناح ديگر را بروبد به نفع كشور نيست، همه بايد دست به دست هم بدهيم و افراطيون دو جناح را كار بزنيم.
روحاني همچنان در خصوص شيخوخيت افرادي مانند ناطق نوري براي محور شدن در جريان اصولگرا گفت: آنهايي كه در صحنه سياسي تجربه زيادي دارند، ميتوانند در روند امور موثر باشد چون مورد اعتماد هستند.
وي همچنين در خصوص كانديداتوري محمد خاتمي در انتخاب آينده نيز گفت: به نظر من اگر در انتخابات آينده تنوع كانديداها وجود داشته باشد به گونهاي كه اقشار مختلف مردم اين احساس را داشته باشند كه در بين كانديداها يك نماينده همفكر آنها وجود دارد و آن نماينده ميتواند از افكارشان به خوبي سخن بگويد، به نفع كشور است.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي با تاكيد بر تضمين سلامت انتخابات از سوي مسوولان امر اظهار داشت: اگر مردم احساس كنند نمايندگاني در صحنه انتخابات از سوي آنها حضور دارند براي شركت در انتخابات انگيزه پيدا ميكنند هرچند بايد سلامت انتخابات نيز تضمين شود.
پايان پيام
كد خبر: 463364
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]