واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: "چارهاي جز ادغام نيست" مديرعامل سايپا خبرداد: توليد 200هزار دستگاه مينياتور تا 2سال آينده خودروسازان ايراني در تحقيق و توسعه مشكل دارند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: خودرو
به فاصله چند ساعت از رونمايي محصول داخلي مينياتور سايپا، مديرعامل اين شركت در يك برنامه تلوزيوني حاضر شد و به ارائه توضيحاتي درباره اين خودرو پرداخت. طبق گفته وي قرار است تيراژ توليدي محصول داخلي اين شركت به ظرفيت توليد سايت كاشان سايپا كه براي توليد انبوه مينياتور در نظر گرفته شده، يعني 200 هزار دستگاه در سال 1389 برسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهرداد بذرپاش ضمن حمايت از محصول داخلي اين شركت باز هم بحث قديمي ادغام شركتهاي خودروسازي را مطرح كرد. اين در حالي است كه وزير صنايع و معادن در آخرين اظهارات خود در خصوص ادغام شركتهاي خودروساز با بيان اينكه شرايط داخلي براي اين كار مهيا نيست، از مسوولان صنعتي كشور خواسته بود كه اين بحث را رها كنند.
اما با اين حال بذرپاش ضمن تاكيد بر لزوم انجام هر چه سريعتر اين كار خاطرنشان كرد: اين كار بالاخره بايد انجام شود و اگر راه غلطي بود 43 شركت خودروساز طي 7 سال گذشته به 7 گروه خودروساز تبديل نميشدند.
وي در اين رابطه با ارائه توضيح بيشتري يادآور شد: ادغام به معني از بين بردن برند شركتهاي مختلف نيست، بلكه هر دو شركتي كه با هم ادغام شدهاند، ميتوانند هر كدام توليدات خود را داشتهاند.
او همچنين در توضيح اينكه پس از اين ادغام چه اتفاقي ميافتد؟ گفت: دو خودروساز بازارها را براي يكديگر تقسيم ميكنند. به عنوان مثال اعلام ميشود وقتي كه رنو وارد بازاري ميشود كه نيسان حضور نيابد يا اگر قرار است رنو در بازاري حضور يابد كه نيسان نيز در آن هست، در كلاس خودروهايي كه عرضه ميكند، وارد نشود كه اين مساله در نهايت قدرت چانهزني دو شركت را افزايش ميدهد؛ ضمن اينكه تيراژ توليد افزايش و خودروسازان با استفاده از نظام تامين يكديگر در نهايت توليد مشترك قطعه، قيمت قطعات را كاهش و كيفيت آنها را افزايش ميدهد.
وي درباره استدلال مخالفان ادغام نيز گفت: در اين زمينه از مخالفان، استدلال محكمي را نشنيديم. البته با ايران خودرو براي توليد محصول مشترك و استفاده از نظام تامين در حال طراحي پروژههاي هماهنگي هستيم كه دو شركت بتوانند از مراكز تحقيق و توسعه يكديگر، بازارهاي صادراتي و حتي از سايتهاي خارج از كشوريكديگر استفاده كنند؛ بنابراين دير يا زود به اين نتيجه ميرسيم كه خودروسازان ادغام شوند.
او همچنين درباره اينكه آيا اين كار ميتواند مقدمهاي براي ادغام شركتهاي داخلي با خودروسازان جهاني باشد؟ گفت: بله. چه اشكالي دارد كه يك شركت خودروسازي سهام شركت سايپا را بخرد؟ در حال حاضر به پروتون مالزي پيشنهاد 5 درصد تعويض سهام دو شركت را دادهايم. البته شركتهاي فرانسوي پيشنهاد خريد سهام ما را دارند، ولي ما اكثريت سهام را نميفروشيم و مديريت شركتها را واگذار نميكنيم، بلكه سهام اقليت را ميفروشيم. حسن اين معادلهها كسب دانش در كوتاهترين زمان است.
وي درباره بحراني كه درجهان براي صنعت خودروسازي به وجود آمده نيز گفت: مشكل خودروسازان جهاني كاهش تقاضاي به وجود آمده براي محصولاتشان است كه در نهايت منجر به كاهش توليد و كاهش فروش آنها شده است، ولي اين بحران به چند دليل يا به ما نميرسد يا دير خواهد رسيد.
مديرعامل سايپا در تشريح اين دلايل گفت: وابستگي ما در خيلي از بخشهاي صنعت خودرو كم شده است. ضمن اينكه تقاضا در بازار ايران هنوز تحت تاثير قرار نگرفته است، ولي بايد بدانيم در برخي خودروها كه به خودروسازان جهاني وابستهايم، با توجه به شرايط ركودي كه آنها در آن به سر ميبرند، ارسال قطعات به ايران را كاهش نخواهند داد.
بذرپاش ادامه داد: با اين حال وقتي با آنها مذاكره ميكنيم، اعلام ميكنند كه تمام سرمايهگذاري محصول جديد را شما تقبل كنيد كه اين كار صرفه اقتصادي ندارد.
وي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه تثبيت قيمت خودرو دركشور در حالي صورت ميگيرد كه قيمت جهاني خودرو رو به كاهش است، گفت: ابتداي امسال قيمت فولاد كه 50 تا 60 درصد قيمت يك خودرو را تشكيل ميدهد، حدود 120 درصد افزايش يافت، حال اين 120 درصد حدود 50 درصد كاهش يافته است؛ يعني ما ميبايست 50 تا 60 درصد قيمت خودرو را بالا ميبريم، ولي اين كار را انجام نداديم و به همين دليل هم روي توليد بعضي خودروها در حال ضرردهي هستيم.
او در تشريح ويژگيهاي مينياتور نيز گفت: مينياتور 52 استاندارد اجباري را پاس كرده و تستهاي ايمني آن نيز انجام شده است و به دليل اينكه مراكز تست خيلي مجهزي در داخل كشور نداريم. از مشاوران خارجي و از مراكز تست ايمني آنها استفاده كرديم، به طوري كه تست تصادف كه از گرانترين تستهاي خودرو محسوب ميشود، در پرتقال انجام شده است.
به گفته وي سال آينده سايپا حدود 15 هزار دستگاه مينياتور و سال 1389 حدود 200 هزار دستگاه از آن را توليد خواهد كرد. هدف قيمتي ما براي اين خودرو زير 10 ميليون تومان و با امكانات ترمز ABS و كيسه ايمني هوا (ايربگ) است.
وي با اشاره به اينكه از اين پس ميتوانيم سرمان را بالا بگيريم كه به عنوان يك خودروساز با خودروسازان خارجي مواجه شويم، با طرح اين سوال مبني بر اين كه مگر خودروسازان بزرگ دنيا چند برند دارند؟ ادامه داد: در حال حاضر شركت كياموتورز كه در دهه اخير رشد خوبي داشته 6 تا 7 برند اختصاصي دارد. بررسيهاي ما نيز حاكي از آن است كه ايران خودرو و سايپا در زمينه تحقيق و توسعه (R&D) دچار مشكل هستند و قرارداد پروتون نيز دراين راستا تعريف شد تا ضعفهاي ما را پوشش دهد. پروتون تنها در بخش تحقيق و توسعه (R&D) از ما قويتر است، ولي نظام موتورسازي و قطعهسازي ما از آنها قويتر است.
انتهاي پيام
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]