واضح آرشیو وب فارسی:ایران ویج: تغییر دایمی رنگ چشم با ۶ میلیون تومان در تهران!
فریده عنایتی: دست جراحان و طالبان زیبایی تهرانی به عنبیه چشم هم رسید. بر اساس عملی که جراحان یکی از بیمارستان های تهران مدعی انجام آن هستند، می توان عنبیه چشم را به رنگ دلخواه تغییر داد. حالامی توان گفت هیچ عضوی در صورت از دست زیبایی خواهان در امان نیست.
پیش از این، تغییر ظاهر دماغ، گونه، لب، چشم، ابرو، دندان، چانه و پیشانی به معجزه عمل های جراحی زیبایی ممکن بود، حالاو برای اولین بار در جهان آن هم در تهران این عضو حساس چشم را پزشکان برای شما با پرداخت مبلغی به رنگ دلخواه تان تغییر خواهند داد.
برای یافتن چند و چون انجام این عمل مسوولان بیمارستان حاضر به جوابگویی نیستند، اما در قالب یک متقاضی، اطلاعات قابل توجهی از منشی ردیف اطلاعاتی به دست می آید. او می گوید: «این لنزها دایمی و در سه رنگ آبی، سبز و طوسی موجود است. حدودا شش میلیون تومان هزینه عمل است. مصرف طبی ندارد و فقط جنبه زیبایی دارد. در روز اول پانسمان کامل، مراقبت و دارودرمانی تا چند هفته بعد از عمل نیز ادامه دارد. روزهای اول شاید با تاری دید همراه باشد.
البته برای انجام این عمل یک سری مقدمات باید صورت بگیرد، ازجمله معاینات قبل از عمل و اینکه تعهد داده شود مبنی بر اینکه مسوولیت عمل با خود مراجعه کننده است.» او در انتها می گوید: «وقت های ویزیت دکتر پنج ماهه است ولی برای انجام این عمل خاص می توانم زودترین زمان ویزیت، یعنی ۱۰ تا ۲۰ روزه را برای شما بگذارم.»
عمل تغییر رنگ عنبیه چشم به وسیله دستگاهی با نام «فمتولیزیک» انجام می شود، این دستگاه ساخت آمریکاست و به تازگی وارد ایران شده، یکی از پیشرفته ترین دستگاه های برش در چشم پزشکی محسوب می شود. جراح با استفاده از این دستگاه و نوعی لیزر با نام «فمتوسکند» شکافی روی عنبیه ایجاد کرده و لنز رنگی را در آن تعبیه می کند.
این لنزها دایمی است ولی با درخواست مراجعه کننده قابلیت برداشت دارد. بر اساس اطلاعات منابع خبری ما در این بیمارستان تاکنون در ایران دو نفر این عمل را انجام داده اند، یک مرد و یک زن. لیزر فمتوسکند علاوه بر این، کاربردهای متنوعی در چشم پزشکی دارد که شامل ایجاد انواع برش های قرنیه و لنز است. با استفاده از این نرم افزار می توان محل دقیق تابش پالس ها از نظر عمق و وسعت مورد نظر را نیز تعیین کرد.
با وجود اطلاعاتی که این بیمارستان در اختیار متقاضیان عمل تغییر رنگ عنبیه چشم قرار می دهد، نایب رییس انجمن چشم پزشکان ایران از عدم امکان تغییر رنگ عنبیه خبر می دهد.
دکتر مدرس زاده، نایب رییس انجمن چشم پزشکان ایران درباره عنبیه رنگی و عمل آن در ایران اظهار بی اطلاعی می کند و به شرق می گوید: این عمل یک بار در دنیا انجام شده و مطالعات دقیق تری روی آن انجام نگرفته است. برای بررسی این عمل و به اجرا گذاشتن آن باید فرم و پژوهش بیشتری انجام و در ژورنال های علمی دنیا مطرح شود، در ادامه اگر مورد تایید مرکزهای استاندارد CE اروپا و FDA آمریکا قرار گرفت، به پزشکان اجازه انجام آزمایشات بالینی داده می شود. اگر این مراحل طی نشود برای پزشک مسوولیت ایجاد می کند و در ادامه باید در دادگاه بررسی شود.
مدرس زاده تاکید می کند: «ما مطمئن هستیم در داخل ایران عمل عنبیه رنگی انجام نمی شود. برای انجام این عمل باید ابتدا وزارت بهداشت بررسی کند و از انجمن چشم پزشکان گزارش و نظر گرفته شود. تاکنون هم چنین موردی به ما ابلاغ نشده است.»
اما با این حال رنگ کردن عنبیه چشم به رنگ دلخواه خبری بود که خیلی سریع میان مشتاقان به لنزهای رنگی دهان به دهان چرخید. هر روزه تماس های زیادی با این بیمارستان برای تعیین وقت معاینه و انجام عمل صورت می گیرد. منشی های بیمارستان هم به سرعت آموزش دیدند که به مراجعه کنندگان در این زمینه اطلاعات دهند. کاتالوگ هایی هم در این باره تهیه و چاپ شده است که برای اطلاعات بیشتر به متقاضیان ارایه می شود. اما این کاتالوگ زمانی به شما داده می شود که پرسنل بیمارستان از نیت تان برای انجام عمل مطمئن شوند.
تمایل به تغییر رنگ چشم سابقه کمی ندارد، تولید لنزهای رنگی و ارایه آن در بازار هم پاسخی به همین میل بود. بسیاری با پرداخت مبلغ اندکی چشم خود را هر روز به رنگی در می آوردند، اما لنز گذاشتن دردسرهایی دارد، نگهداری و تمیز نگه داشتن آن، مدت زمان محدود استفاده از آن، عوارض جانبی و چندین مشکل دیگر، اما تغییر رنگ عنبیه هیچ کدام از این دردسر ها را ندارد، البته آن گونه که منشی این بیمارستان ادعا می کند.
از سویی دیگر و با وجود این ادعا که عمل تغییر رنگ عنبیه برای اولین بار در جهان انجام می شود بر اساس خبری که چندی پیش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه بی.بی.سی عربی منتشر کرد «محمد شجاع» چشم پزشک سوری توانسته است رنگ چشم یک زن به نام «سلوی» را به صورت دایمی تغییر دهد. بنابراین گزارش تاکنون هیچ مشکل بینایی برای این زن جوان به وجود نیامده است.
اما با وجود این انجام این عمل بدون عوارض هم نیست، بر اساس اطلاعات به دست آمده عفونت و بالارفتن فشار چشم از اصلی ترین عوارض عمل تغییر رنگ دایمی عنبیه است. گلوکوم یا آب سیاه چشم، سبب تخریب عصب بینایی می شود که بر اثر بالارفتن فشار چشم به وجود می آید. این بیماری در آغاز هیچ علامتی ندارد، ولی می تواند در طول زمان به کاهش بینایی و در نهایت به نابینایی فرد منجر شود. در این بیماری، عصب بینایی بر اثر افزایش فشار داخل چشم تحلیل می رود که البته گاهی ممکن است این اتفاق بدون افزایش فشار داخل چشم هم رخ بدهد. عفونت قرنیه نیز عمده ترین نگرانی در استفاده از لنزهای زیبایی است که به صورت موقت مورد استفاده قرار می گیرد. جنس لنز در روند ایجاد عفونت موثر است. لنزهای زیبایی بر اثر اختلال در اکسیژن رسانی به سطح قرنیه، باعث ایجاد عروق اضافی در چشم و از بین رفتن قرنیه طبیعی می شود. عفونت اگر به همه جای چشم سرایت کند ممکن است منجر به تخلیه آن شود.
۲۲ تیر ۱۳۹۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران ویج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]