واضح آرشیو وب فارسی:مهر: قاليباف در شيراز تاكيد كرد:تا دولت از تصدي گري دست برندارد توسعه محقق نمي شود
شيراز - خبرگزاري مهر: شهردار تهران با اشاره به اينكه دولتهاي ما بيشتر نگاهي تصديگرانه دارند تا تولي گرانه ، تغيير اين نوع ديدگاه را به سوي تولي گري براي تحقق توسعه ضروري خواند.
به گزارش خبرنگار مهر در شيراز، دكتر قاليباف ظهر امروز در جريان ديدار با شهردار و اعضاي شوراي شهر شيراز در شيراز افزود: دستگاهها در جاههايي كه بايد تصدي گري كنند به امور تولي گري مي پردازند و در موقعيت هاي تولي گري ، تصميمات تصدي گري مي گيرند و اين يك ضعف ساختاري است.
وي ضمن تاكيد بر واگذاري امور تصدي گري از سوي دولت ادامه داد: در چنين شرايطي براي اينكه بتوانيم جامعه را به سطح مناسبي از توسعه برسانيم دولت بايد امور تصدي گري خود را به نهادهاي مدني و تخصصي از جمله شوراي شهر و شهرداري ها واگذار كند.
شهردار تهران در اين راستا ضمن تاكيد بر ضرورت پيگيري اين امر در دو مجموعه شوراها و شهرداري ها نيز گفت: در اين رابطه مجموعه شهرداري و شوراي شهر بايد به مسئله تمركز زدايي توجه ويژه اي داشته باشند كه البته اين موضوع در شهرداري تهران به صورت مناسبي طي مدت اخير محقق شده است.
وي گفت: تا چندي پيش در شهرداري تهران تمركزگرايي به حدي بود كه به جز شخص شهردار هيچ كدام از شهرداران نواحي و يا مديران سازمان قدرت تصميم گيري و كارايي لازم را نداشتند اما از مدتي پيش در راستاي تمركز زدايي اقداماتي صورت گرفت به گونه اي كه امروز شهرداران نواحي شهر تهران به عنوان يك شهرداري واحد با تعريف واقعي فعاليت مي كنند.
قاليباف در ادامه با اشاره به اينكه تمركز زدايي در سطح شهر تهران و نواحي شهرداري شيراز در سه سطح پيگيري شد ادامه داد: در حال حاضر فعاليت هاي شهرداري تهران در سه سطح محلي ، منطقه اي و شهري و فراملي تقسيم شده كه شهردار تهران فقط در مسائل كلان شهري و ملي ورود مي كند.
شهردار تهران در ادامه با تاكيد بر اينكه در كنار تمركززدايي ، نظارت و كنترل نيز به صورت ويژه اي تقويت شده است افزود: در اين راستا با استفاده از سامانه فناوري اطلاعات پيشرفت فيزيكي تمام كارگاههاي سطح شهر تهران مشخص بوده و به محض اينكه بودجه اي به شهرداري تزريق شود به اين كارگاهها اختصاص خواهد يافت.
وي تصريح كرد: اين سامانه در اختيار اعضاي شوراي شهر تهران نيز قرار گرفته و آنها مي توانند پول هايي كه وارد خزانه و يا از خزانه شهرداري تهران خارج مي شود را مشاهده كنند.
شهردار تهران در بخش ديگري از سخنان خود كارنامه شهرداري ها و شوراهاي شهر را در يك نگاه كلي همچنان قابل قبول ندانست و افزود: به عنوان نمونه شهرداران شهر تهران به طور ميانگين 14 ماه فعاليت كاري داشته اند و حتي شهرداراني نيز در شهر تهران بوده اند كه يك روز در اين سمت كار مي كرده اند كه اين نشان دهنده شكنندگي مديريت است.
قاليباف با اشاره به اينكه شوراي شهر و شهرداري ها بايد دلي به بزرگي اقيانوس داشته باشند افزود: بايد ظرفيت ها در اين دو مجموعه بالا برود تا كارنامه شوراها قابل قبول شود.
وي تصريح كرد: بر اساس يافته هاي كارشناسي شده كشورهاي پيشرفته دنيا مي توان به اين نتيجه رسيد كه دولت هاي محلي كه در كشور ما شوراها هستند نبايد وارد كار سياسي شوند.
شهردار تهران با تاكيد بر اينكه هر وقت شوراها و شهرداري ها وارد كار سياسي شوند مردم آنها را حذف كرده اند خاطرنشان كرد: مردم در حوزه شهري كار سياسي نمي خواهند البته اگر شوراها به وظايف خود درست عمل كنند وجهه سياسي مناسبي را در بين مردم خواهند داشت به بياني ديگر كاركردهاي آنان آثار سياسي هم خواهد داشت.
قاليباف با بيان اينكه شوراي شهر مصوبات خود را نبايد با نگاه سياسي انجام دهد گفت: در دوره اي از شوراي شهر تهران اعضاي شورا وارد كارهاي سياسي شدند كه نتايج نامناسبي داشت. از اين رو اعضاي شوراي شهر بايد از نگاه سياسي در امور مانند يك سم مهلك پرهيز كنند.
وي ضمن تاكيد بر ضرورت توجه به منابع درآمدي پايدار براي شهرداري ها تصريح كرد: 47 سال پيش 40 درصد از بودجه شهرداري تهران از آيتم هاي درآمد پايدار بود اما با گذشت زمان و تغيير سطح زندگي شاهد هستيم كه تكيه به اين منابع پايدار تغيير كرده و در حال حاضر 5/3 تا 4 درصد همان آيتم هاي درآمد پايدار 47 سال پيش باقي مانده است.
به گزارش مهر شهردار تهران با اشاره به اينكه مي توان شرايطي بوجود آورد كه شهرداري ها از نقدينگي هاي موجود در جامعه بهره مند شوند افزود: درآمد حاصل از اين نقدينگي ها بايد به گونه اي باشد كه هم شهرداري ها سهم خود را دريافت كرده باشند و هم خدمتي به مردم صورت گيرد.
قاليباف در ادامه تاسيس بانك شهرداري ها را قدمي موثر در راه توسعه شهرها و كارهاي عمراني شهرداري ها دانست و افزود: اميدواريم در شهر شيراز نيز اين بانك شهرداري ها بتواند شعبه اي تاسيس كند.
وي با اشاره به اينكه كشور ما چون هنوز از نظر ساختاري دولتي توسعه يافته ندارد به توسعه يافتگي مناسبي نيز نرسيده است تصريح كرد: اميدواريم در آينده با تغيير در ساختارها و اصلاح روند تصدي گري ها و تولي گري ها شاهد توسعه يافتگي مناسبي در سطح كشور باشيم.
پنجشنبه 21 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 510]