واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گزارش افتتاح جشنواره موسيقي فجر آهنگ خوش سازها
بيستوچهارمين جشنواره بينالمللي موسيقي فجر، عصر روز سهشنبه _ 19 آذر ماه _ و همزمان با عيد سعيد قربان در تالارهاي شهر تهران آغاز به كار كرد.
به گزارش ايسنا، تالار اصلي مجموعه تئاترشهر راس ساعت 17:30 با اجراي گروه «خسروان» به سرپرستي احسان نوريان و در ميان تعداد كمي از تماشاگران، نخستين بخش از برنامه خود را آغاز كرد.
اين گروه جوان كه در بخش مسابقه ايران اجرا ميرفتند، قطعات سنتي را با اشعاري از مولانا، حافظ و سهراب سپهري با همراهي دف، تنبك، سنتور، تار و سهتار اجرا كردند و بعد از اجرايي يك ساعته و با يك استراحت چند دقيقهاي جاي خود را به گروه «فارابي همدان» به سرپرستي عليآقا محمدي دادند.
تالار رودكي نيز در نخستين اجراي خود پذيراي گروه «اركستر موسيقي هنر زمان» به سرپرستي شهره جلالي قاجار در بخش رقابتي اركسترال بود.
در اين اجرا قطعات موسيقي كلاسيك با رهبري آرش گوران اجرا و مورد استقبال قرار گرفت.
همچنين در اين اجرا بهرام بيضايي كارگردان سينما و تئاتر ايران نيز كه فرزندش يكي از نوازندگان «كيبورد» بود، حضور داشت.
بعد از اين گروه نيز «ياوران» با سرپرستي نوشين عقيقي اجرا داشتند كه آنها بر خلاف گروه قبلي قطعات سنتي را اجرا كردند.
اين تالار نيز با استقبال چشمگير تماشاگران روبهرور نشد و تعداد زيادي از صندليها خالي بود. در حالي كه تالار رودكي با آغاز جشنواره بازسازي شده و امكانات آن ارتقا و بهبود يافته بود.
اما تالار وحدت بعد از دو اجراي بخش ويژه بانوان، در آخرين نوبت اجرايي خود ميزبان نخستين گروه بخش بينالملل جشنواره بود.
اين گروه كه تركيبي از هنرمندان ايراني، رومانيايي، تركي و هلندي بود، با عنوان «tarhana» توسط هنرمندي به نام
«sajhin during»و با حضور جمعي از موسيقيدانان در آمستردام شكل گرفته است. اين گروه به نوعي از موسيقي تركيبي (فيوژن) ميپردازند كه تركيبي از موسيقي نواحي مختلف است و موسيقي ناحيه بالكان و آناتولي را با استفاده از چاشنيهايي از المانهاي فرهنگ موسيقي قديم اقوام و مناطق مختلف مانند ريتمهاي پيچيده و موتيفهاي موسيقي شرقي، ملوديهاي اقوام كولي، آواها و ريتمهاي شمال آفريقا و ... بازآفريني ميكند.
اين گروه تركيبي از كلارينت، ساكسفون، سازهاي كوبهاي، باقلاما و آواز تركي را در اجراي خود به كار گرفت و در حالي در تالار وحدت اجرا رفت كه بخشي از صندليهاي طبقه همكف همچنان خالي بود و تنها بخشهايي از بالكن طبقه اول پر شده بود و ساير بالكنها خالي بودند.
اما در تالار وزارت كشور كه گروه پاپ محسن يگانه ساعت 21 اجرا داشتند، با استقبال مخاطبان مواجه شدند.
به گزارش ايسنا، به دليل آماده نشدن تعدادي از كارتهاي خبرنگاران و به خصوص عكاسان، بخشي از متقاضيان رسانهها موفق به ديدن برنامههاي روز نخست جشنواره نشدند.
همچنين كتاب و راهنماي بيست و چهارمين جشنواره موسيقي در تمامي تالارها به صورت رايگان و با اطلاعاتي از تمام گروههاي اجرايي در اختيار تماشاگران قرار ميگرفت.
از سويي برخلاف ساير جشنوارههاي هنري، هيچيك از اجراهاي تالارهاي تئاترشهر، وحدت و رودكي با تاخير آغاز نشدند و به دليل تراكم اجراها، تمام گروهها راس ساعت اجرا رفتند و در ساعت ذكر شده اجراي خود را براي تحويل سالن به گروه بعدي تمام كردند.
رضا صادقي
به ياد ناصرعبداللهي «ناصريا» خواند
رضا صادقي خواننده پاپ موسيقي ايران ديشب به ياد زندهياد ناصرعبداللهي آهنگ «ناصريا» را در بيست وچهارمين جشنواره موسيقي فجر خواند.
ناصريا قطعهاي معروف از عبداللهي است كه صادقي براي ياد و تجليل از اين هنرمند بندرعباسي و به مناسبت نزديك بودن سالگرد فوت اين هنرمند بزرگ ايران اين قطعه را اجرا كرد.
براساس اين گزارش گروه مشكيپوشان 17 قطعه را ديشب در تالار بزرگ كشور به روي صحنه برد كه قطعات «فراموش» ، «وايسا دنيا»، «بغض ترانه»، «تو با مني»، «خدا رو دوست دارم» و «نرو» از جمله اين قطعات است.
«پيرهن مشكي»، «هدر شدم»، «ترديد و گريز»، «ممنونم»، «بي خداحافظ»، «قدرمو ميدوني يه روز» ، «بخشش»، «ساده بيا» ، «خونه» (محلي – بندري)، «هيچ جا بندر نا بو» (محلي بندري) و ناصريا تكميلكننده اين كنسرت هستند.
اعضاي گروه مشكيپوشان را علي ثابت به عنوان رهبر اركستر، زايا سليمان، حسين شريفي، ايمان جعفري، حسن فراهاني، مجتبي شكاري، علي شهبازي، محمد رضواني، مهران سراجيان، سعيد برادران، ناصر رحيمي و مرتضي كريمي به همراه رضا صادقي تشكيل ميدهند. اين برنامه ساعت 21 ديشب در تالار بزرگ كشور اجرا شد.
نشست استاد ساعت 11 امروز
استاد «محمدرضا لطفي» روز پنجشنبه در نشستي به بررسي موسيقي و تحولات اجتماعي ميپردازد.
اين نشست ساعت 11 روز پنجشنبه در تالار وحدت برگزار ميشود و استاد لطفي سخنراني تحت عنوان «موسيقي و تحولات اجتماعي» ارائه ميكند.
استاد لطفي ساعت 21 روزهاي يكشنبه و دوشنبه آينده نيز در تالار بزرگ كشور به همراه همنوازان شيدا چاووش 6 و بانوان شيدا چاووش 8 را اجرا ميكند.
برنامههاي آموزش موسيقي سي سال اخير در حوزههاي مختلف نيز با حضور استادان صاحب سبك از امروز به مدت يك هفته در تالار «بتهوون» خانه هنرمندان ايران برگزار ميشود.
در نخستين نشست اين همايش كه روز سه شنبه ساعت 15 برگزار شد، سه دهه موسيقي انقلاب و نقد و ارزيابي آموزش موسيقي در آموزشگاههاي آزاد با حضور «دكتر محمد سرير»، آهنگساز و رييس خانه موسيقي، «مهدي آذر سينا» نوازنده كمانچه و آهنگساز و مدرس پيشكسوت موسيقي و دكتر «فريد عمران» مدرس و استاد دانشگاه و مدير مجموعه آكادميك نقد و بررسي شد.
«بهروز مبصري» پژوهشگر موسيقي و دبير و سخنگوي كانون نويسندگان و پژوهشگران خانه موسيقي كه اداره اين نشست را بر عهده دارد، تعداد آموزشگاههاي آزاد موسيقي در تهران را 257 آموزشگاه و 625 در كل كشور اعلام كرد و گفت: در اين نشست برخي مشكلات و مسائل مبتلابه آموزش آزاد موسيقي مورد ارزيابي قرار ميگيرد و در كنار نشست پرسش و پاسخ هم ارائه خواهد شد.
بليتها تمام شده است
مسوول كميته فروش بليت بيست و چهارمين جشنواره موسيقي فجر اعلام كرد، بليتهاي جشنواره به دليل استقبال علاقمندان به موسيقي به صفر رسيده است.
علي كاشفي افزود: تمام بليتها اعم از پيشفروش اينترنتي و فروش گيشهاي تمام شده است.
فروش دانشجويي بليتهاي جشنواره موسيقي فجر روزهاي سوم و چهارم آذرماه و فروش براي هنرمندان روزهاي پنجم و ششم آذر ماه انجام شد.
به گفته وي، مرحله دوم فروش دانشجويي نيز به دليل درخواستهاي دانشكدههاي موسيقي از روز شنبه تا دوشنبه انجام شد.
وي تصريح كرد: از روز هفتم تا 17 آذرماه بليتها به صورت همزمان در چهار گيشه ققنوس، دارينوس، سلفا و سياه و سفيد فروخته شد و به دليل استقبال گسترده از روز هشتم گيشه تالار وحدت نيز به آن اضافه شد.
كاشفي با تاكيد بر اين كه استقبال از جشنواره امسال بيش از حد انتظار بود، گفت: از 18 آذرماه نيز بليتها به 6 تالار برگزاري جشنواره فرستاده شد تا به طور كامل فروخته شود.
مسوول كميته فروش بليت بيست و چهارمين جشنواره موسيقي فجر در خصوص بخش ويژه و فروش اينترنتي بليتهاي آن گفت: كميته با تاييد دبير اجرايي جشنواره براي سهولت در كار علاقهمندان به بخش ويژه تصميم گرفت فروش گيشهاي اين بخش نيز انجام شود كه با موفقيت به اتمام رسيد.
وي ادامه داد: هماكنون تعداد محدودي بليت براي علاقهمندان به برنامه استاد «محمد رضا لطفي»، «حميد حامي» و
«علي لهراسبي» در نظر گرفته شده كه در چهار گيشه ققنوس، سلفا، سياه و سفيد و دارينوس به همراه گيشه وزارت كشور آماده ارائه است.
اجراي ضعيف محسن يگانه
در كنار ناهماهنگيهاي معمول روز اول
بخش ويژه بيست و چهارمين جشنواره بينالمللي موسيقي فجر شب گذشته در حالي برگزار شد كه محسن يگانه خواننده پاپ كشورمان برنامه با كيفيتي را براي مخاطبان عرضه نكرد.
به گزارش «ايلنا»، اين برنامه كه شب گذشته در تالار بزرگ وزارت كشور برگزار شد، نسبت به دوره قبل، دچار تغييراتي شده بود كه كيفيت برنامه را تا حد بسيار زيادي كاهش داده بود.
يگانه در آغاز برنامه خود كه به شدت دچار استرس شده بود خطاب به تماشاگران گفت: با اين كه به تازگي كنسرت شهرستان كرج خود را با موفقيت به پايان رساندهام اما نميدانم امشب چرا تا اين حد دچار اضطراب و استرس هستم، به همين خاطر از تمامي شما خواهش ميكنم تا اگر نقطه ضعفي در اين اجرا مشاهده ميكنيد بر من ببخشيد.
به هر ترتيب اولين شب از اجراهاي بخش ويژه جشنواره با تمام ضعفها و قوتهاي خود برگزار شد؛ اما اين نكته را به مسوولان جشنواره گوشزد كرد كه بهتر است گروههايي را انتخاب كنند كه توانايي اجراي زنده را دارند. ضمن اينكه توجه به فراهم كردن ابزار يك كنسرت پاپ و خواستههاي تماشاگراني كه با صرف هزينههاي بالا نسبت به خريد بليت اقدام كردند، مسالهاي است كه بايد به آن توجه كرد.
پنجشنبه 21 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]