واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گزارش - هاشمي رفسنجاني ويژگيهاي دولت وحدت ملي را تشريح كرد رييسجمهور اصولگرا و كابينه مشترك
دنياي اقتصاد- موج اعتراضها و انتقادها عليه طرح دولت وحدت ملي منجر به آن شد كه هاشمي به تشريح ويژگيهاي طرح دولت وحدت ملي بپردازد و در عين حال انتساب اين طرح به اصلاحطلبان را رد كند. هاشمي رفسنجاني كه ديروز در همايش اصل 44، موانع و راهكارها حضور يافته بود در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره طرح دولت وحدت ملي و انتساب اين طرح به اصلاحطلبان گفت:
اين كه اين طرح به صورت عوامانه مطرح ميشود، چيز جالبي است؛ چرا كه اين طرح را اول آقاي ناطق نوري مطرح كرد كه جزو اصلاحطلبان نيست، بعد هم آقاي لاريجاني مطرح كردند كه وي هم از اصلاحطلبان نيست و سپس جامعه روحانيت مبارز با خواست عسگر اولادي، باهنر و حبيبي به ميدان آمد. رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: فقط وقتي آقاي كرباسچي آن را قبول كرد، موج برگشت و گفتند اصلاحطلبان اين را مطرح كردهاند؛ در حالي كه اصلاحطلبان با اين طرح مخالفند؛ زيرا اين طرح معنايش اين است كه رييسجمهور اصولگرا و كابينه مشترك باشد، لذا طرح آقاي ناطق نوري را وارونه نكنيد.
البته هاشمي در شرايطي به تكذيب انتساب طرح وحدت ملي به اصلاحطلبان پرداخته است كه طي روزهاي اخير طيفهاي حامي دولت محمود احمدينژاد و رسانههاي در اختيار آنان، موج تبليغي سنگيني را عليه اين طرح و مدافعان آن به راه انداختهاند. از ديدگاه حاميان دولت محمود احمدينژاد كه اصليترين مخالفان اين طرح به شمار ميآيند معناي وحدت ملي چيزي جز همان طرح مشهور به عبور از احمدينژاد نيست. از ديدگاه حاميان احمدينژاد اين طرح يك ترفند حساب شده از سوي اصلاح طلبان است كه درصددند با اجرايي كردن آن از يكسو راه بازگشت خود به حاكميت را باز كنند و از سوي ديگر به نحو زيركانهاي اصولگرايان را به عبور از احمدينژاد ترغيب كنند. رسانههايي مانند ايرنا (خبرگزاري رسمي دولت)، روزنامه كيهان و سايت اينترنتي رجانيوز طي روزهاي اخير چنين تحليلهايي را ارائه دادهاند، از همين رو به شدت به طرح دولت وحدت ملي تاختهاند و خواستار منتفي شدن آن هستند. البته در اين ميان طيفهاي اصلاح طلب هم چندان روي خوشي به اين طرح نشان ندادهاند و همانگونه كه هاشمي رفسنجاني هم اشاره كرده است صرفا حزب كارگزاران سازندگي موافقت اصولي خود را با طرح دولت وحدت ملي بيان كرده است. احزاب اصلاحطلب ديگري چون جبهه مشاركت، مجمع روحانيون، سازمان مجاهدين و حزب اعتماد ملي از اين طرح استقبال چنداني نكردهاند و اگر هم از ائتلاف سخني به ميان ميآورند، نه يك ائتلاف فراگير كه چتر آن تمامي احزاب اصولگرا و اصلاحطلب را پوشش دهد بلكه يك ائتلافي كه متشكل از احزاب اصلاح طلب و حداكثر با حضور احزاب ميانه رو باشد. از اين رو وقتي تابستان سال جاري علياكبر ناطق نوري براي اولين بار ايده وحدت ملي را مطرح كرد، اصلاحطلبان به اين ايده انتقاد وارد كردند و آن را قابل تحقق ندانستند. از ديدگاه احزابي چون مشاركت و سازمان مجاهدين، مبناي فكري احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با يكديگر تفاوت دارد كه اين تفاوتهاي مبنايي مانع از ائتلاف فراگير سياسي در قالب دولت وحدت ملي خواهد شد. هم از اين رو بود كه اصلاحطلبان ياد شده به جاي دولت وحدت ملي خواستار ايمنسازي انتخاباتي و زمينهسازي براي برگزاري انتخابات سالم و رقابتي شدند. البته مخالفت اصلاحطلبان با ايده وحدت ملي به شدت حاميان دولت محمود احمدينژاد نبوده است و شايد هم به همين دليل است كه جناح تندرو اصولگرا تمايل نشان ميدهد كه اصلاحطلبان هدايتكننده را پشت پرده ايده وحدت ملي براند. پردهاي كه فعلا ناطق نوري سناريوي آن را ارائه داده است و علي لاريجاني، رييس مجلس هشتم با برگزاري همايش 30 سال قانونگذاري و نظارت در جمهوري اسلامي يك گام عملي در راستاي تحقق آن برداشت، چرا كه در اين همايش طيفي از اعضاي وابسته به جناح محافظهكار تا نيروهاي اصلاحطلب و حتي ملي – مذهبيها به همايش دعوت شدند و اكثر دعوت شدگان نيز در همايش حضور يافتند تا روز بعد از همايش صفحات اول روزنامهها مملو از شخصيتهايي چون هاشمي رفسنجاني، خاتمي، كروبي، لاريجاني، ناطق نوري، هاشمي شاهرودي و حداد عادل باشد كه در كنار يكديگر ايستادهاند كه به نشانه وحدت ملي عكس يادگاري گرفتهاند.
پنجشنبه 21 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]