واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان عاملي در بالابردن فرهنگ قرآني(2)
گروه گزارش: گزارش زير ميكوشد نظرات تني چند از قاريان و كارشناسان قرآني كشورمان را درباره تأثير برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن كريم دانشجويان در فراهم آوردن بستري براي اشاعه فرهنگ قرآني در جامعه را مورد تحليل و بررسي قرار دهد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن كريم دانشجويان در كشورمان و همچنين حضور حافظان و قاريان قرآن كريم بدون شك ميتواند در بالا بردن فرهنگ قرآني در جامعه نقش مهمي داشته باشد.
«مهدي دغاغله» كارشناس و سرپرست گروه تواشيح ثقلين اهواز در گفتگو با ايكنا با اشاره به نقش مسابقات بينالمللي قرآن در بسترسازي مناسب براي گسترش فرهنگ قرآني در جامعه ميگويد: لزوم و ضرورت برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان امري بديهي است و احتياجي به توضيح ندارد، زيرا اين مسابقات گامي در راستاي مهجوريتزدايي از قرآن كريم و بسط فرهنگ قرآني در جامعه است.
دغاغله معتقد است كه يكي از ابعاد مهم برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان، بعد تبليغاتي اين رقابتهاست، زيرا با برگزاري چنين مسابقاتي تبليغات منفي و سوئي كه عليه جمهوري اسلامي ايران از سوي دشمنان اسلام و ايران اسلامي دنبال ميشود، خنثي خواهد شد.
نگرش ما نسبت به قرآن بايد عوض شود
سرپرست گروه تواشيح ثقلين اهواز ميافزايد: نگرش ما نسبت به قرآن بايد عوض شده و اين كتاب آسماني در همه شئونات زندگيمان جاري شود و اين مسابقات ميتواند در تعديل نگرش جامعه به قرآن تأثير بسزايي داشته باشد.
سيد«محسن موسوي بلده» از كارشناسان و داروان بينالمللي قرآن كريم كشورمان نيز در اينباره ميگويد: برگزاري مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان حركتي تشويقي و ترغيبي براي روي آوردن قشر تحصيلكرده به سوي معارف قرآني است و بدون شك برگزاري دومين دوره اين مسابقات در جمهوري اسلامي ايران نيز بسيار خوب ارزيابي ميشود.
موسوي بلده معتقد است كه نيروهاي تخصصي جهان اسلام در آينده همين دانشجويان هستند و حضور آنها در مسابقات بينالمللي قرآن كريم دانشجويان باعث ارتقاي بينش قرآني در بين تحصيلكردگان و مديران آينده جوامع اسلامي خواهد شد.
«حسين سبزعلي» پيشكسوت و قاري بينالمللي قرآن كريم نيز با اشاره به نقش مسابقات در اشاعه فرهنگ قرآني در جامعه معتقد است كه برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان زمينهاي را فراهم ميكند تا فرهيختگان قرآني كشورهاي اسلامي ضمن اجتماع در يك مكان، نيروي جواني را در راه اعتلاي فرهنگ ناب اسلامي به كار گيرند.
اين كارشناس قرآني كشورمان ميافزايد: برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن كريم دانشجويان امري ضروري است، زيرا به عمقبخشي درك مفاهيم والاي اين كتاب آسماني ميان قشر تحصيلكرده كمك ميكند.
مسعود «سياحگرجي» قاري بينالمللي قرآن كريم نيز در گفتوگو با ايكنا در اينباره با ديگر كارشناسان همعقيده است: برگزاري مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان به دليل دارابودن ظرفيتهاي بالا، سبقه علمي و ظرفيت دانشجويي و بينالمللي در اشاعه فرهنگ قرآني موثر و مطلوب است.
سياحگرجي البته در پاسخ به اين سؤال كه حضور نمايندگاني از كشورهاي مختلف در ايران بهواسطه برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن چه نقشي در بسط فرهنگ ايران اسلامي به ساير ملل خواهد داشت ميگويد: به نظر من تنها ديدن فرهنگ برتر ايران كه فرهنگي قرآني است بهمنظور بسط اين فرهنگ غني به ساير ملل، كافي خواهد بود.
سيد «كريم موسوي» مبتهل ممتاز كشور نيز در گفتوگو با ايكنا ميگويد: مسابقات بينالمللي دانشجويي ضمن فراهم آوردن زمينه گردهمايي دانشجويان قرآني جهان اسلام زمينهاي را براي نشر و اشاعه فعاليتهاي قرآني جمهوري اسلامي ايران به ديگر كشورها به وجود ميآورد.
فضاهاي دانشجويي بهترين مكان براي انجام فعاليتهاي قرآني است
موسوي ميافزايد: به عقيده من قشري كه به صورت كامل آمادگي دريافت معارف ناب قرآني را دارد قشر تحصيلكرده است و فضاهاي دانشجويي بهترين مكان براي انجام فعاليتهاي قرآني است.
«صالح اطهريفرد» قاري بينالمللي قرآن كريم كشورمان در گفتوگو با ايكنا ميگويد: برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان علاوه بر اينكه در توسعه و ترويج فرهنگ قرآني در جوامع مسلمان نقش موثري دارد، باعث خواهد شد تا ديگر كشورها با فعاليتهاي قرآني كشورمان بيش از پيش آشنا شوند.
اطهريفرد ميافزايد: با توجه به اينكه مسابقات مختص قشر دانشجو و تحصيلكرده است بايد زمينهاي فراهم آورد كه جوانان قرآني كشورهاي مسلمان تلفيق علم با فرهنگ ناب اسلامي و قرآني را بياموزند و بدانند كه اين فرهنگ با هيچ چيز ديگري قابل مقايسه نيست.
«شجاع زويدات» حافظ بينالمللي كشورمان نيز دراينباره ميگويد: برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن كريم دانشجويان در گسترش و ترويج فرهنگ والاي قرآني در بين اين قشر تأثير بسزايي دارد.
نفر اول مسابقات بينالمللي قرآن كريم مصر در رشته حفظ البته با اشاره به ضرورت برگزاري چنين مسابقاتي ميافزايد: گردهمايي نمايندگان فرهيخته و قرآني كشورهاي اسلامي در جمهوري اسلامي ايران نه تنها باعث وحدت هرچه بيشتر مسلمانان و يأس و نااميدي دشمنان اسلام خواهد شد، بلكه در شناخت دانشجويان مسلمان ديگر كشورها از ديدگاهها و افكار يكديگر تأثير زيادي خواهد داشت.
وي حضور نمايندگان مسلمان مقيم در كشورهاي غير مسلمان در اين دوره از مسابقات را حائز اهميت ميداند و معتقد است كه حضور اين افراد باعث خواهد شد كه آنها بيشتر، از بطن امور جاري در جامعه اسلامي باخبر شده و نسبت به مسائل جهان اسلام آگاهتر شوند.
«مهدي حسيني» حافظ كل قرآن و نماينده جمهوري اسلامي ايران در دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان در رشته حفظ در پاسخ به اين سئوال خبرنگار ايكنا كه چه پيشنهاد و راهكاري براي ارتقاي فرهنگ قرآني بين جوانان دانشجو داريد، برگزاري اين مسابقات را مؤثر ميداند و ميافزايد: البته اين تأثير زماني زماني به طور كامل اثر خود را به جا ميگذارد كه مسئولان اهتمام بيشتري براي برگزاري كلاسهاي آمادگي قبل از آغاز مسابقات انجام دهند و كارهاي عملي نيز در اين راستا انجام شود و نكات علمي در رابطه با قرآن استخراج شود.
حسيني معتقد است كه حضور نمايندگان مسلمان از كشورهاي غير اسلامي خود گوياي گستردهشدن فرهنگ قرآني در اين كشورها است و اين افراد ميتوانند به عنوان مبلغ به نشر اسلام و قرآن در كشورشان كمك كنند.
محمدحسن موحدي» نفر نخست بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران و نماينده جمهوري اسلامي ايران در دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان در رشته قرائت نيز در گفتوگو با ايكنا معتقد است كه يكي از راههايي كه باعث ميشود فرهنگ و فعاليتهاي قرآني در جامعه ترويج پيدا كند، برگزاري مسابقاتي مانند مسابقات بينالمللي قرآن كريم دانشجويان مسلمان است.
مسابقات قرآن دانشجويان نميتواند در مردم تأثير طولانيمدت باقي گذارد
وي ميافزايد: البته به عقيده من برگزاري اين مسابقات نميتواند در مردم تأثير طولانيمدت باقي گذارد و تأثير آن كوتاهمدت و مقطعي است و بايد كارهاي ديگري براي انس هرچه بيشتر مردم با قرآن انجام شود.
موحدي ميگويد: بهترين راه براي ترويج فرهنگ قرآني در جامعه بازگذاشتن فضاي پرسشگري براي مردم است تا مردم درباره ابعاد مختلف اين كتاب آسماني سئوال مطرح كنند و هيچگونه مانعي براي آنها در اين زمينه وجود نداشته باشد.
وي البته در توضيح بيشتر سخن خود درباره بازگذاشتن فضاي پرسشگري براي مردم معتقد است كه اين حرف به آن معني نيست كه هر فردي بيايد و حرف غيرعلمي بزند و ما بخواهيم پاسخگوي آن باشيم بلكه بايد اينگونه سئوالات در مجامع علمي و توسط افراد آگاه به بحث و بررسي گذاشته شود.
سخن آخر
به هر روي نقش برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن كريم چه از نوع دانشجويي و غير آن در فراهم كردن بستري مناسب براي نيل به توسعه فرهنگ قرآني در جامعه امري انكارناپذير است، چنانكه اكثر قاريان و كارشناسان و فعالان قرآني كشورمان نيز به اين امر معترف بودند.
البته نكتهاي كه در پايان سخن بايد به آن اشاره كرد اين است كه برگزاري مسابقات و محافل قرآني اينچنيني، فينفسه بسيار مبارك است چنانكه رهبر معظم انقلاب نيز در ديدار با قاريان ممتاز كشورمان در 12 شهريورماه 87 به اين امر اشاره ميكند: لازم است در ميان مردم ما، كه قلباً علاقمند به قرآن هستند، جلساتي فقط براي شنيدن و بهره بردن از آيات الهي قرآن تشكيل شود تا دلها و جانها با قرآن مأنوس شوند.*
گزارش از: سيد جاسم موسوي
-----------------------------------------
*منبع: www.khamenei.ir
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 291]