واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ايمني سرويس مدرسه
تهيه و بهكارگيري سرويسهاي اياب و ذهاب دانشآموزان يكي از دغدغههاي مديران مدارس و والدين است كه گويا تمامي ندارد. هزينههاي بالاي برخي از اين سرويسها در كنار نقص فني برخي از آنها و نيز فقدان صلاحيت برخي رانندگان اين سرويسها در سپردن جسم و روان دانشآموزان به آنها از اين نوع دغدغهها است.
آمارها نشان از كشته شدن هر ساله، سه هزار كودك و نوجوان در اثر تصادفات رانندگي در كشور دارد.
براساس بررسيهاي به عمل آمده درخصوص علل اين سوانح اعلام شده است كه بخش قابلتوجهي از اين تصادفات به دليل وجود نقص فني در خودروها است. به همين منظور از ابتداي مهرماه سال جاري و همزمان با بازگشايي مدارس، اجباري كردن داشتن معاينه فني براي سرويس دانشآموزان طرحي است كه بسيار مفيد به نظر ميرسد.
طرح مراقبان دانشآموزان
بهكارگيري يك نفر مراقب در سرويسهاي دانشآموزي طرحي است كه در سال تحصيلي جاري از سوي وزارت آموزش و پرورش و نيز وزارت راه و ترابري به اجرا درميآيد. هدف از اين طرح كنترل رفتارها و كارهاي خطرناك دانشآموزان، جلوگيري از آزار و اذيت آنها يا همان كودكآزاري، كمك در عبور از خيابان و هر اقدامي كه به حفظ سلامت دانشآموزان و جلوگيري از حوادث و اتفاقات ناخوشايند كمك كند، اعلام شده است.
بهكارگيري تاكسيهاي سازمان تاكسيراني
دولت آييننامهاي براي سرويس مدارس تصويب كرده است و مطابق با ماده 7 اين آييننامه، تهيه و بهكارگيري سرويس مدارس بايد با تأييد شهرداريها و در مواردي كه شهرداري وجود ندارد، با تأييد بخشداريها انجام شود.
براي پاسخگويي به نياز مدارس و والدين به منظور تهيه سرويس دانشآموزان در شهر تهران 26 هزار وسيله نقليه موردنياز است. در سال جاري مسئوليت تأمين اين نياز برعهده سازمان تاكسيراني گذاشته شده است. اين تاكسيها علاوه بر معاينه فني بايد بيمه سرنشين و راننده بالاي 23 سال و متأهل داشته باشند. چنانچه مدرسه يا والدين سرويس دانشآموزان خود را وسيله نقليهاي به جز تاكسيهاي سازمان تاكسيراني انتخاب كنند، مسئوليت هر نوع اتفاقي با خودشان است.
توصيههاي ايمني!
به هرحال با شروع فصل مدرسه يكي از نگرانيهاي والدين، خطراتي است كه در سرويس مدرسه ممكن است براي دانشآموزان ايجاد شود. اغلب حوادث براي دانشآموزان در اتوبوس هنگامي رخ ميدهد كه آنها درحال انتظار براي سرويس يا سوار شدن يا پياده شدن هستند. اين درحالي است كه رعايت چند نكته ساده موجب ميشود دانشآموزان كمتر دچار صدمات ناشي از تصادف با سرويس شوند.
- از دانشآموزان بخواهيد در محلي امن براي مثال پيادهرو و دور از رفت و آمد خودروها در انتظار سرويس مدرسه خود باشند.
- اطمينان حاصل كنيد كه كودكان تا هنگامي كه خودرو كاملاً متوقف نشده، در آن باز نشده و راننده اجازه ورود نداده است، سوار سرويس نميشوند.
- به دانشآموزان يادآوري كنيد كه هرگز نبايد پشت اتوبوس بدوند چون ممكن است موقع دور يا نزديك شدن كودكان به سرويس راننده آنها را نبيند.
- سرويس مدرسه هم مانند يك كلاس است و راننده معلم آن، پس حتماً بايد به دانشآموزان خود توضيح دهيد كه به حرف راننده توجه كنند.
- يك نكته مهم در انتخاب سرويس يا اتوبوس مدرسه داشتن رانندهاي ماهر و از نظر جسمي سالم است كه نه تنها در رانندگي مهارت كامل را داشته باشد بلكه مهارت برقراري ارتباط خوب هنگام صحبت و گوشزد كردن نكات ايمني را به دانشآموزان داشته باشد.
- به دانشآموزان بگوييد يك صندلي مناسب را انتخاب كنند و روي آن بنشينند. در هنگام حركت سرويس مدرسه به هيچ عنوان از جاي خود بلند نشوند زيرا يك ترمز ناگهاني موجب زمين خوردن آنها خواهد شد.
- مواظب باشيد دانشآموزان در داخل سرويس به هم چيزي پرتاب نكنند زيرا ممكن است به راننده اصابت كند.
- از دانشآموزان بخواهيد با صداي بلند صحبت نكنند. صداي همهمه بچهها در خودرو سبب حواسپرتي راننده و توجه نكردن او به محيط بيرون و كاهش تمركز و عكسالعمل به اتفاقات بيرون از جمله چراغ قرمز و هشدارهاي پليس ميشود. هيچگاه با راننده صحبت نكنند چرا كه ممكن است سبب تصادف شود.
- از دانشآموزان بخواهيد در داخل وسيله نقليه غذا نخورند چون در صورت بروز مشكل راننده در هنگام رانندگي نميتواند به آنها كمك كند. به آنها بگوييد سر و دستها را از پنجره اتوبوس بيرون نكنند.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]