تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835483993
در نخستين كنفرانس بين المللي حسابداري بررسي شدراهكارهاي توسعه حرفه حسابداري در ايران
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: در نخستين كنفرانس بين المللي حسابداري بررسي شدراهكارهاي توسعه حرفه حسابداري در ايران
عكس: مهرداد توحيدي«دنياي اقتصاد»به عنوان روزنامه برتر حسابداران شناخته شدگروه بورس- مجيد اسكندري: نخستين كنفرانس بينالمللي حسابداري در ايران روز پنجشنبه و جمعه با كوشش انجمن حسابداري ايران و با حضور كارشناسان داخلي و خارجي در سالن همايشهاي صدا و سيما برگزار و موضوعات مختلف در آن مطرح شد.
دكتر ناصر پرتوي، دبير علمي اين كنفرانس با تاكيد بر توانايي حسابداري و حسابرسي ايرانيان و لزوم شناسايي آن به جهانيان گفت: «كشتي در ساحل بسيار امنتر است، اما به اين منظور ساخته نشده ... ، دنيا بايد توانايي ما را باور كند.»
ترس از سقوط مانع از ديد جامع ميشود
دبير علمي كنفرانس بينالمللي حسابداري در ايران با اشاره به فعاليت انجمن حسابداري گفت: ما در مدت 5 سال فعاليت خود به كليه اهداف خود رسيدهايم، زيرا توانستيم مجوز انتشار دومين مجله حسابداري با درجه علمي پژوهشي را دريافت كنيم، در بين 190 انجمن علمي تخصصي رتبه هفتم را كسب كنيم و وارد كميته برنامهريزي دانشگاه آزاد شويم.
پرتوي افزود: امسال رشته حسابداري به موفقيتي بزرگ دست خواهد يافت زيرا با جدا كردن رشته حسابداري از مديريت، به يك كرسي مستقل در وزارت علوم دست خواهيم يافت.
وي با انتقاد از برخي حسابداران در برابر استقلال اين حرفه گفت: در كميته دانشگاهي بايد سه نفر حضور داشته باشند، اما برخي حسابداران مقاومت ميكنند اما «اشكها هرگز باران را نميبلعند.»
حسابداري محصول نياز انسان
دبير كل انجمن حسابداري ايران سپس گفت: حسابداري بايد متناسب با فرهنگ، محيط قانوني، اجتماعي و سياسي تعريف و مرزهاي آن مشخص شود، محصول حسابداري بايد با ارزشهاي ايران سازگار باشد.
وي افزود: شكي نداريم كه مثل بقيه، نيازمند بهرهگيري از دستاوردهاي علمي اقصي نقاط جهان هستيم و نمي توانيم به ديدگاههاي علمي خارجي بيتفاوت باشيم، بايد جهاني شويم، اما اين به آن معني نيست كه 4 اركان قوي حسابداري در كشور، خود را با دانش ديگران مجهز كند، بلكه بايد دانش و علمي را كه منشا خارجي دارد با نيازهاي خود همراستا كنيم.
آنچه براي ديگران جديد است بايد براي ما قديمي باشد
اين استاد دانشگاه در ادامه به يك ميليون دانشآموخته رشته حسابداري و نرخ بيكاري صفر درصد در اين رشته اشاره كرد و گفت: ما توان جهاني شدن را داريم پس بايد كاري كنيم به درجهاي برسيم كه آنچه براي ديگران جديد است براي ما قديمي باشد.
وي سپس گفت: اميدوارم اين كنفرانس علاوهبر موضوعات تعيينشده به بحران مالي جهان و شفافسازي نيز بپردازد.
پرتوي ادامه داد: معناي شفافسازي در كوتاهترين عبارت، بارها بيان شده، اما در فرهنگ ما بايد «مرزستاني» كرد به اين معني كه در بينش ما شفافسازي به معناي عريانسازي نيست.
دبير علمي كنفرانس يادشده سپس اهداف و چشمانداز سال 88 انجمن حسابداري را مورد اشاره قرار داد و گفت: ايجاد شعبه يا نمايندگي در سه مركز استان، برگزاري اولين مسابقه علمي كشور بين دانشجويان كارشناسي و ورود برگزيدگان آن بدون كنكور به مقطع كارشناسي ارشد، حمايت مالي و معنوي از 20 انجمن علمي دانشجويي در سراسر كشور، اعطاي امتياز يك نشريه علمي و پژوهشي توسط انجمن به يك دانشگاه، عضويت انجمن در دو ارگان رسمي بينالمللي و ايجاد شعبه يا نمايندگي درخارج از كشور اهداف آتي ما را تشكيل ميدهد.
كاهش فعاليتها نشانه كمكاري حسابداران است
دكتر عبدالرضا رحماني فضلي رييس ديوان محاسبات كشور نيز در اين كنفرانس با اشاره به پيچيدگي و ظرافتهاي رشته حسابداري گفت: ما نبايد حسابداري را يك علم مستقل تلقي كنيم، بلكه بايد آن را به عنوان يك علم ميانرشتهاي قبول و تلاش كنيم، ارتباطات اين رشته با تمام فعاليتهاي زندگي انسان تعريف شود. اگر بخواهيم اين فعاليتها را كاهش دهيم، حتما حسابداري به نقش خود عمل نكرده است.
وي افزود: فعالان حسابداري اعم از آموزشي و اجرايي بايد ابعاد اين علم را مشخص كنند، ما امروزه در حسابرسي از مراحل ابتدايي، مالي و رعايت عبور كردهايم، اما حسابرسي عملكرد، حسابرسي محيطزيست، حسابرسي اجتماعي و فرهنگي نيز جنبههاي مختلف حسابرسي است.
رييس ديوان محاسبات سپس گفت: ما تصميم داريم موارد فوق را در ديوان محاسبات تقويت كنيم، اما پايههاي اين علم كه بر دوش حسابرسان است، نقصهاي زيادي دارد و پالايش آنها يك فرآيند طولاني را اقتضا ميكند، بنابر اين رسيدن به حسابرسي نوين براي ما زماني طولاني و مسيري كند پيش ميآورد، بنابر اين بايد پيشاپيش حسابرسان حركت كرد.
رحماني فضلي ادامه داد: اگر اطلاعات و دادههاي لازم، با طبقهبندي و پالايش در اختيار حسابرسان گذاشته شود، فضاي كار با گسترش ابعاد مختلف آن، حسابداري نيز تقويت ميشود.
وي افزود: پايههاي اصلي اصل 44، نيازمند حسابداري مطمئن، شفاف، صريح و روشن است، بنابر اين بايد براي ايجاد بستر اجراي آن همه حسابداران كشور تلاش كنند.
رييس ديوان محاسبات در ادامه گفت: ديوان محاسبات، بدون ياري حرفه حسابداري نميتواند كاري انجام دهد، زيرا حسابها معمولا غيرشفاف و غيرطبقهبندي شدهاند و بيشتر به صورت ناقص و جهت داده نشده است و ما با يك حسابداري ناكافي مواجه هستيم. با توجه به ظرفيت موجود در حرفه حسابداري، ميتوان آن را به منصه ظهور رساند و به يك بستر مناسب تبديل كرد.
وي سپس فقدان اطلاعات حسابداري در برخي زمينهها را مورد اشاره قرار داد و گفت: وقتي ما وارد اموري مانند حسابرسي محيطزيست با فقدان اطلاعات حسابداري در اين زمينه مواجه ميشويم، همچنين با فقدان شاخصها و مولفهها و يكپارچه بودن اطلاعات حسابرسي روبهرو هستيم.
رحماني فضلي افزود: آنچه ديوان محاسبات به عنوان بررسي انجام ميدهد، مراجعه به صورتهاي مالي پس از حسابرسي است. براي انجام دقيق اين كار و ارتقاي بهرهوري ما امر نظارت را بر بررسي، اولويت ميدهيم بهگونهاي كه بتوانيم همگام با مديران مالي، ذيحسابها و مديران اجرايي بر فعاليتها نظارت كنيم، يعني از موضع مچگيري به موضع مشورتدهي منتقل شويم.
رييس ديوان محاسبات سپس گفت: ما در حوزه نرمافزاري دچار اشكال هستيم، زيرا حسابداري دستگاههاي ما يكپارچه نيست و استاندارد نشده است. وظيفه حسابداران، تدوين شاخصهايي است كه يكپارچهسازي حسابداري را محقق كند.
وي تاكيد كرد: با تهيه نرمافزارها، امكان تهيه ارقام فراهم ميشود. حسابرس بايد در كنار حسابدار باشد، در اينصورت هزينههاي سرسامآور كنوني حذف گزارشگيري، هفتگي ميشود و گزارشها به صورت آنلاين در اختيار قانونگذار و دولت خواهد بود تا برنامهريزي كنند.
رحماني فضلي در پايان با انتقاد از وضعيت قراردادها گفت: بزرگترين نهادهاي مالي در كشور ما قراردادهاي مختلفي دارند كه حسابرس بايد براي بررسي آنها با بينهايت متخصص سر و كار داشته باشد. چرا فرمتهاي مشخصي تهيه نميشود تا در زمان و هزينه صرفهجويي شود.
ارتباط تنگاتنگ بورس با حسابداري
علي صالحآبادي رييس سازمان بورس و اوراق بهادار در كنفرانس ياد شده با اشاره به ارتباط نزديك حرفه حسابداري با بازار سرمايه گفت: بازار سرمايه ميتواند منابع مالي را براي بخش توليد، تامين كند و با سرمايهگذاري در اين بخش ميتوان به توسعه اقتصادي دست يافت، اما دستيابي به رشد بازار سرمايه و توسعه اقتصادي، نيازمند اعتماد عمومي است.
وي افزود: يكي از سازوكارهايي كه ميتواند به اعتماد عمومي منجر شود، نظام گزارشگري سالم، شفاف و منصفانه است. اين نظام در اختيار حرفه حسابداري است و اين حرفه ميتواند كمك زيادي به شفافيت كند.
رييس سازمان بورس سپس گفت: يكي از نكاتي كه ميتواند گزارشگري را نظاممند كند، اجراي اصل 44 قانون اساسي است كه شامل واگذاري سهام شركتهاي دولتي و امكان سرمايهگذاري بخشخصوصي در فعاليتهايي است كه در گذشته بهطور انحصاري در اختيار دولت بوده است.صالحآبادي ادامه داد: ما در مسيري قرار گرفتهايم كه بايد سرمايهگذاري مردمي و پساندازهاي خرد مردم را وارد فعاليتها كنيم، بنابر اين سرمايهگذاران اگر بخواهند به اين سمت سوق پيدا كنند، نيازمند گزارشگري شفاف هستند تا بتوانند، جهت سرمايهگذاري آينده را شكل بدهند. كه از اين نظر، وظيفه حسابداران خطيرتر ميشود و دوستان ما در حرفه حسابداري بايد با كار و مسووليت بيشتر زمينه را مساعد كنند.
رييس سازمان بورس در ادامه با اشاره به تحولات ايجاد شده در زمينههاي مختلف گفت: فضاي كسب و كار در دنيا پيچيده شده و تغييرات زيادي رخ داده است. بحرانهاي مالي اخير نشاندهنده اهميت گزارشگري شفاف به سرمايهگذاران در بازارهاي مالي است.
وي افزود: در ماههاي اخير سازمانهاي بورس دنيا، اطلاعرساني خود را افزايش دادهاند، بنابر اين وظيفه ما حركت به سمت شفافسازي بيشتر است.صالحآبادي سپس گفت: امروز حوزههاي جديدي داريم مانند فناوري اطلاعات، استفاده از ابزارهاي پيچيده، جهاني شدن بازارهاي مالي، همگرايي بينالمللي در مقررات گذاري كه براي فعاليت در اين حوزهها بايد فعاليت خود را توسعه بدهيم. رييس سازمان بورس در ادامه به همكاري حرفه حسابداري با بورس اشاره كرد و گفت: حرفه حسابداري ميتواند از طريق همگرايي با استانداردهاي بينالمللي حسابداري، بازنگري در شيوههاي استانداردگذاري و نظارت بر تشكلهاي حرفهاي، تلاش در جهت استقرار نظام حاكميت شركتي و تاكيد بر استقلال حسابرسان و گزارشگري الكترونيكي با بورس همكاري كند.وي سپس فعاليتهاي سازمان بورس در راستاي تقويت گزارشگري را مورد اشاره قرار داد و گفت: فاز دوم كدال طي يكسال آينده ارتقا مييابد و گزارشهاي مختلفي از اين سامانه توليد ميشود و نظارتهاي دستي از بين خواهد رفت. همچنين مطالعات سيستم XBRL آغاز شده و اميدواريم بتوانيم با اين سيستم، استانداردها را بيشتر مورد توجه قرار دهيم.صالحآبادي افزود: با استقرار اين سيستم، سرمايهگذاران در همه جاي دنيا ميتوانند از نظام گزارشگري ما استفاده كنند و نياز خود را از گزارشها، بهموقع و با كاهش هزينهها، حذف فاصلهها و محدوده جغرافيايي و ايجاد سازمانهاي بدون مرز برطرف سازند.وي تاكيد كرد: ما در خصوص استانداردها بايد تكليف خود را روشن سازيم يا استانداردهاي ما بينالمللي است يا ملي و XBRL ميتواند در حوزه ملي مورد استفاده قرار گيرد و ما ميتوانيم از اين طريق، زبان واحدي براي گزارشگري مالي براي بازار سرمايه خود و بينالمللي شدن اين بازار ايجاد كنيم.
راهي طولاني تا جايگاه واقعي حسابداري
دكتر مهدي كرباسيان رييس شوراي عالي جامعه حسابداران رسمي در كنفرانس ياد شده با اشاره به سابقه حسابداري در ايران گفت: 64سال از فعاليت حرفه حسابداري در ايران سپري ميشود و طي اين مدت، حرفه حسابداري فراز و نشيبهاي متعددي را پشت سر گذاشته و در پس اين فراز و نشيبها، رشد فزايندهاي را تجربه كرده است. البته سابقه حسابداري در ايران، بسيار فراتر از اين 64سال است. ايران، كشوري با تمدن كهن و ديرينه است كه از سههزار سال پيش، به دليل در اختيار داشتن تشكيلات منسجم كشوري، از سيستم منظم و مدون پرداخت حقوق و انضباط مالي برخوردار بود و به همين دليل ميتوان ايران را از پيشگامان حرفه حسابداري در جهان دانست.
وي افزود: برگزاري اين كنفرانس با وقوع بحران مالي و اقتصادي جهاني همزمان شده به گونهاي كه مجالي براي نگرش به مقوله حسابداري از زاويهاي متفاوت را فراهم ميكند. يكي از علل و ريشههاي بحران اقتصاد جهاني اخير، بيانضباطي هم در حيطه اقتصاد و هم در حيطه مديريت مالي است كه اگر ريشههاي آن را دنبال كنيم، به برخي سياستمداران، اقتصاددانان و مديراني ميرسيم كه اهداف و نيات سياسي خود را همواره بر واقعيتهاي اقتصادي ترجيح ميدهند و به دليل عدم اعتقاد به اصول اثبات شده مالي و اقتصادي كه حسابداري قلب تپنده و مغز تنظيمكننده آن است، اقتصاد جهان را به بيراهه ميبرند. كرباسيان سپس با اشاره به نقش مهم حسابداران خاطرنشان كرد: اكنون زماني فرا رسيده است كه حسابداران تمام كشورها اعم از صنعتي و غيرصنعتي، توسعه يافته و در حال توسعه، نقش موثر حسابداران را براي عموم و به خصوص سياستگذاران و سياستمداران تشريح كنند و اين موضوع را به عنوان يك مسووليت احتمالي مهم در هفته جهاني حسابداري در دستور كار خود قرار دهند. رييس شوراي عالي جامعه حسابداران سپس گفت: ما اكنون در يك دوران گذار مهم و تاريخي قرار داريم. دوراني كه سرنوشت و آينده اين كشور را رقم خواهد زد. دوراني كه بنا به تاكيد و ابلاغيه رهبر معظم انقلاب به اجراي دقيق اصل 44، بايد سبب كاهش تصديگري دولتي و آزاد كردن اقتصاد از بندهاي پيچيده به آن شود. اما آيا به راستي هرگز به طور عميق و جدي فكر كردهايم كه حسابداران در اين دوره تحول چه نقشي دارند؟ يا چه نقشي ميتوانند داشته باشند؟آيا به اين موضوع انديشيدهايم كه اگر حسابداران و حسابرسان فعلي كشور نقش مهم و فعال خود را در اجراي صحيح اصل 44 قانون اساسي به درستي و با دقت و با رعايت دقيق و صحيح اخلاق حرفهاي ايفا كنند چه تحول عظيمي، نه فقط در حوزه حسابداري بلكه در اقتصاد دولتي كشور ايجاد خواهد شد. در اين باره بايد انديشيد، راهكارهايي را جستوجو و با تدوين دقيق آنها، چشمانداز روشني را براي اقتصاد كشور ترسيم كرد. به طور قطع با اجراي اصل 44 و خصوصيسازيهاي گسترده، خدمات حسابداري و حسابرسي گسترش مييابد. كرباسيان ادامه داد: طي چند سال اخير به رغم آنكه تشكلهاي حرفهاي متعددي چون جامعه حسابداران رسمي، انجمن حسابداران خبره، سازمان حسابرسي و انجمن حسابداري ايران با قدمتهاي مختلفي تشكيل شدهاند و در زمينههاي مختلف اين رشته، كتب و نشريات و مقالات متعددي انتشار دادهاند و هر يك به نوبه خود به رشد حرفه حسابرسي و حسابداري كمك كردهاند. ولي هنوز تا كسب جايگاه واقعي و منزلت اجتماعي حرفه حسابداري و حسابرسي در كشور، راه طولاني در پيش است. وي در پايان گفت: من به عنوان عضوي از جامعه حسابداران رسمي از اعضاي هيات علمي تقاضا دارم، آموزش اخلاق حرفهاي در برنامههاي درسي رشته حسابداري گنجانده شود، استانداردهاي حسابداري، گزارشدهي حسابرسي مالياتي و موضوعات مرتبط را بررسي و نقد كنند و با تشكيل كارگروههاي علمي و تخصصي در انجمن حسابداري ايران، تحقيقات كاربردي براي بهتر كردن وضعيت گزارشگري مالي در ايران اقدام كنند.
حسابداران روزنامه«دنياياقتصاد» را برگزيدند
روزنامه دنياي اقتصاد در نخستين كنفرانس بينالمللي حسابداري در ايران، به عنوان روزنامه منتخب حسابداران معرفي و از مديرمسوول آن قدرداني شد.به گزارش خبرنگار ما بر اساس نتايج يك نظرسنجي كه در ميان حدود يكهزار نفر از اعضاي انجمن حسابداري ايران، قبل از برگزاري اين كنفرانس انجام شد، روزنامه دنياياقتصاد به عنوان روزنامه برتر از لحاظ توجه به مقوله حسابداري و اطلاعرساني در اين حرفه انتخاب شد.همچنين در اين كنفرانس از دكتر علي ثقفي ، مصطفي علي مدد و محمد نمازي به عنوان مشاهير حرفه حسابداري تقدير به عمل آمد.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
-
گوناگون
پربازدیدترینها