تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836015559
لاريجاني/كامل/: نبايد منافع ملي ومولفههاي وحدت ملي فراموش شود نگاه مجلس به طرح تحول اقتصادي سياسي نيست
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: لاريجاني/كامل/: نبايد منافع ملي ومولفههاي وحدت ملي فراموش شود نگاه مجلس به طرح تحول اقتصادي سياسي نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: اينكه كشورهاي اسلامي منتظرند تا با تغيير حزب و جريان در آمريكا وضعيت كشورشان سامان پيدا كند، در اشتباهند و اين يك سرابي بيش نيست.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، علي لاريجاني در سخنراني پيش از خطبههاي نماز جمعه امروز تهران خطاب به كشورهاي منطقه و اسلامي گفت: شايد تاكتيكهاي احزاب آمريكا با يكديگر متفاوت باشد، اما در اصل، آنها تسلط بر منطقه و سلطهگري خود را حفظ ميكنند و هيچ تفاوتي در اين نظر آنها وجود ندارد.
وي گفت: آنها با شعار تغيير به ميدان آمدند، زيرا موجب نفرت نسبت به آمريكا در منطقه و همچنين نفرت از جناح بوش به دليل مشكلات مالي وجود داشت و اين شعار در واقع به نفع آنها بود و توانستند بر اساس آن راي بياورند، اما اين تغيير تنها به نفع خود آمريكاست نه به نفع كشورهاي اسلامي.
رييس مجلس ابراز كرد: مادامي كه ميدان عمل كشورهاي سلطهگر و آمريكا، كشورهاي اسلامي باشد، بايد اين كشورها بدانند كه آمريكا با هر حزب و گروهي كار كند، باز هم هدفش سلطهگري بر منطقه است.
وي با اشاره به اينكه كشورهاي كوچك خاورميانه هر كدام يكي از پايگاههاي آمريكا شدهاند، گفت: برخي از اين كشورها پايگاه زميني، برخي پايگاه هوايي و برخي پايگاه دريايي آمريكا شدهاند، اين در حالي است كه آمريكا از اين كشورها خواسته تا پول به او بدهند و بحران مالياش را حل كنند.
لاريجاني ادامه داد: در حالي كه آمريكا، عراق را تحت فشار سختي قرار داده است، از او ميخواهد تا هزينه اشغال آمريكا را به او بدهد و بر همين اساس بر سر موضوع قرارداد نفتي با او وارد بحث شده است.
وي گفت: سوال مهم اين است كه چرا بايد كشورهاي اسلامي با تحريك آمريكا بر عليه هم كار كنند و اصلا به چه حقي آمريكا به جنگ با عراق پرداخت و چرا بايد سرزمينهاي كشور در اختيار عراق باشد، چرا بايد كشورهاي اسلامي هزينه اشتباهات آمريكا را از جيب خودشان بدهند. اگر آنها دچار مشكل اقتصادي شدهاند، چرا اين مشكل آنها بايد از جيب كشورهاي اسلامي رفع شود، چگونه است كه كشورهاي اسلامي و منطقه هم در عزا و هم در عروسي بازنده هستند.
وي با اشاره به سالگرد شهادت مدرس در هفته گذشته گفت: مدرس نماد نمايندگي مجلس در كشور است و برخي از سخنان او در سالهاي 1330 هجري قمري امروز هم كاربرد دارد.
لاريجاني با بيان اينكه در آن زمان شرايط كشور بسيار مضطرب و بحراني بود، گفت: مدرس در نطق كوتاهي در مجلس خطاب به مردمي كه به عنوان تماشاچي به مجلس آمده بودند و ديگر نمايندگان مجلس گفت آقايان اگر مشيت الهي بر اين قرار گرفته باشد كه آزادي و استقلال ما به زور از ما سلب شود، سزوار نيست كه ما خود به دست خود آن را امضا كنيم، نه هرگز تسليم نميشويم و مقاومت ميكنيم و از اين تهديدات نميهراسيم.
وي گفت: همين سخنان مدرس باعث شد كه مردم به خيابانها بريزند و زندهباد ملت، زندهباد مدرس را شعار دهند و كابينه صمصامالسلطنه بر همين اساس سقوط كرد و كابينه بعدي مجبور شد، اين اولتيماتوم روس را رد كند و تا حدودي استقلال كشور به دست مدرس حفظ شد.
رييس مجلس با بيان اينكه هميشه استعمارگران چه شرقي و چه غربي، به دنبال سلطه مطلق بودهاند، عنوان كرد: كشورهاي عربي و اسلامي در اين سالها به آمريكا امتيازات نفت و گاز دادهاند و كشور خود را پايگاه او كردهاند، اكنون هم آمريكا آنها را مجبور كرده كه به او پول بدهند و بر عليه كشورهاي اسلامي كار كنند، به گونهاي كه در سالهاي اخير چندين بار بحث شيعه و سني را راه انداختند.
وي ادامه داد: در واقع آمريكاييها ميخواهند كشورهاي منطقه را سرگرم مسائلي كرده و خودشان از اين ميان، نتايجي را كه ميخواهند كسب كنند.
لاريجاني با اشاره به قرارداد 1919 و نقش مدرس در آن گفت: پس از فعاليتهايي كه مدرس براي عدم انعقاد اين قرارداد انجام داد، وثوقالدوله او را خواست و به او گفت كه شما كار بدي كردهايد، زيرا با اين قرارداد استقلال ما از طرف انگليس به رسميت شناخته ميشود كه مدرس هم به او گفت همه اشكال در اينجاست؛ انگليس كيست كه بخواهد استقلال ما را به رسميت بشناسد، شما ايران را ارزان فروختيد.
وي با بيان اينكه تاريخ تكرار ميشود، گفت: در بحث مسائل هستهيي نيز كشورهاي غربي و آمريكا عنوان ميكردند كه اگر دست از بحث هستهيي و اين دانش برداريد، ما حقوق شما را به رسميت ميشناسيم كه ما به آنها عنوان ميكرديم اين حقوق ما چه ربطي به شما دارد كه بخواهيد آن را به رسميت بشناسيد يا نشناسيد، اين چه رسميت شناساندني است كه بخواهد ما را از حقوقمان دور كند.
رييس مجلس در ادامه با تاكيد بر اينكه ما رجالهايي مانند مدرس و امام (ره) داشتيم كه توانستهايم كشور را حفظ كنيم، گفت: رهبران ديني ما كه از شرايط مطلع بودند، هميشه دست ملت را گرفتهاند و ايران توانسته است سر پاي خود بايستد، مدرسها، ميرزاي شيرازيها و شخصيتهايي مانند اين افراد بودند كه توانستند با رهبري مردم و اعتماد به نفسي كه داشتهاند، كشور را حفظ كنند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامهي سخنان خود در خطبههاي نماز جمعه اين هفتهي تهران به مناسبت سيامين سال قانونگذاري در كشور و روز مجلس، با اشاره به راه و منش سيد جمالالدين اسدآبادي خاطرنشان كرد: اينكه امروز برخي كشورهاي اسلامي به دشمن پايگاه دادهاند و يا برعليه كشورهاي اسلامي كار ميكنند و گاهي هم فتنه و جنگ ميكنند و البته گاهي هم نسبت به وضعيت فلسطين اينقدر بيخيالند، دليلش اين است كه به راهي كه سيد جمال ترسيم كرده بود توجه نميكنند و ملي فكر نميكنند.
لاريجاني با بيان اين نكته كه راهي كه حضرت امام (ره) پس از انقلاب پيش روي ما قرار داد بر اساس بررسيهاي تاريخي، حرفي نو به راه سيد جمال اضافه كرد، گفت: اين راه اين بود كه جز با مقاومت و ايستادگي نميتوان حقوق خود را استيفا كنيم، يعني در مقابل بيگانگان، استقلال كشور در پناه مقاومت امكانپذير است و در مقابل بيگانگان استقلال در پناه ايستادگي و مجاهدت امكانپذير است.
رييس مجلس هشتم با اعتقاد به اينكه تا كشورهاي اسلامي چنين استقلالي را خودشان تجربه نكنند اجازه نميدهند كه اينها با يكديگر متفق شوند، گفت: جوانههاي اين نظريهي بيداري حضرت امام (ره) امروز در دنياي اسلام رويش پيدا كرده است.
لاريجاني با اشاره به جنگ 33 روزهي لبنان گفت: در اين جنگ علت پيروزي اين نبود كه كشورهاي اسلامي كمك كردند؛ چرا كه در حقيقت كشورهاي اسلامي هيچ كمكي به حزبالله نكردند و برخي از اين كشورها حتي متاسفانه پشت صحنه با اسراييليها جلسه گذاشتند. در جنگ 33 روزه، حزبالله بر روي پاي مجاهدت في سبيلالله ايستاد و توانست آن شكست بزرگ تاريخي را به اسراييل تحميل كند و اين راه امام بود كه به اينان ياد داد.
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: اگر امروز در فلسطين مقاومت وجود دارد و اسراييل در درون دچار بحران شده است به دليل اين راه امام (ره) است. حماس و جهاد اسلامي اگر با انتفاضه توانستند دشمن را به عقب برانند و بر غزه و برخي قسمتهاي كرانه باختري تسلط پيدا كنند به خاطر اين بود كه راه امام (ره) را دنبال كردند.
لاريجاني همچنين با اشاره به وضعيت امروز غزه كه به گفتهي وي در محاصره قرار دارد، خطاب به نمازگزاران گفت: امروز يك توحش مدرن بر دنيا حاكم شده است. شاهد بوديم كه اروپاييان يك بازي راه انداختهاند و از اسراييل اجازه خواستند كه غزه را از محاصره دربياورند. سوال اينجاست كه آيا حقيقتا اينان از اسراييل اجازه ميخواهند؟ اينان كه اگر يك گوشه چشمي نشان دهند مشكل آنجا حل ميشود.
وي خطاب به اروپاييان گفت: شما دم از حقوق بشر ميزنيد اما 1/5 ميليون مسلمان فلسطيني را در محاصرهي آب و برق و غذا و دارو قرار دادهايد. پس شما چه صحبتي از حقوق بشر داريد؟ بدتر از آن وضعيت بيحالي و بياحساسي كشورهاي اسلامي است كه بسيار فاجعهانگيز و فاجعهبار است و به نظر ميرسد كه بيشتر از بيحالي هم هست. يعني در آن اجلاس آمريكا كه براي گفتوگوي اديان و صلح ايجاد كرده بودند و آقاي پرز هم حضور داشت، گويا اتفاقات ديگري هم رخ داده است كه همه سكوت كردهاند. البته نه تنها سكوت كردهاند، بلكه پشت صحنه شنيديم كه يكي از شازدههاي اينها به اسراييل سفري داشته است.
لاريجاني در ادامه شرايط امروز منطقه را بسيار حساس توصيف كرد و گفت: برخي ماجراجوييها در منطقهي شرق و كشورهاي پاكستان و هند و افغانستان در حال دنبال شدن است. بر سر مسالهي هستهيي ايران به قول خودشان عنوان كردهاند كه ما استراتژي چماق بزرگتر و هويج شيرينتر را دنبال ميكنيم كه اين ادبيات به درد خودشان ميخورد كه سابقهي گاوچراني دارند. اين نوع صحبت كردن با يك ملت متمدن و مسلمان به هيچ عنوان پذيرفتني نيست و توهين به ملتها است.
رييس مجلس شوراي اسلامي، قدرت و طراز ملت ايران را در منطقه بسيار بالا دانست و گفت: خوشبختانه در 30 سال گذشته كشور ما در زمينهي آباداني، استقلال كشور از لحاظ مواد اوليه ، زيربناهاي اقتصادي و ايجاد موج فرهنگي در دنياي اسلام توفيقات بسيار زيادي به دست آورده است. امروز هرچه ما بر روي وحدت ملي كشور تمركز كنيم و اين فكر را عميقتر كنيم از دشمني آنها با هزينهي كمتري خلاص شدهايم.
لاريجاني با تاكيد بر توجه به منافع ملي كشور بهويژه در شرايط فعلي بين احزاب، شخصيتهاي سياسي و قواي مختلف گفت: در شرايطي كه كمكم به انتخابات رياست جمهوري دهم نزديك ميشويم اين مسائل بسيار مهم است، نبايد منافع ملي كشور و مولفههاي وحدت ملي كشور فراموش شود.
وي با تاكيد بر اين نكته كه مجلس هشتم با تاسي به سلوك شهيد مدرس جهت استقلال قوهي مقننه در شرايط مختلف بر تصميمگيريهاي درست و منطبق با حقوق ملت ايستادگي ميكند، ادامه داد: استقلال قوهي مقننه تحت هيچ شرايطي نبايد مخدوش شود و ما در اين 30 سال در سختترين شرايط جنگ، انتخابات را برگزار كردهايم، براي اينكه كشور بدون مجلس نماند.
رييس مجلس شوراي اسلامي مطابق قانون اساسي مشروعيت كشور در مسايل مختلف قانونگذاري را صرفا با مجلس دانست و گفت: شهيد مدرس در اين راه ايستادگي كرد، لذا بايد اين دستاورد را حفظ كرد. حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب همواره تذكر دادند كه مرجع اصلي قانونگذاري در كشور، مجلس است و همه بايد تابع آن باشند. اين به خاطر اين است كه استقلال و مردمسالاري در ايران با مجلس تامين ميشود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس مجلس در ادامهي سخنان خود در پيش از خطبههاي نماز جمعهي اين هفتهي تهران، با اشاره به چالشهاي فراوان موجود در كشور گفت: ما در مجلس شوراي اسلامي وارد مسائل خرد و وقتگذران نميشويم؛ چرا كه نميخواهيم سر اينجور مسائل در كشور چالش ايجاد شود.
وي با اشاره به طرح تحول اقتصادي، اين طرح را طرح مهمي خواند و اظهارداشت: ما روي اين نوع مسائل وقت ميگذاريم. همهي ابعاد و اضلاع اين طرح البته همه يك وزن ندارد، اما روي هم رفته طرح بسيار مهمي است و حتي خيلي مهمتر از لايحهي بودجه است. اين طرح چنانچه در چارچوب سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري در مورد اصل 44 تعريف شود و هماهنگ با آن اجرا گردد اصلاح ساختار مطلوبي است.
لاريجاني تاكيد كرد كه مجلس اين نگاه هماهنگ در ساز و كار اقتصادي را هم توصيه و هم پيگيري ميكند.
وي با اشاره به تشكيل كميسيون ويژهي بررسي طرح تحول اقتصادي در مجلس، اضافه كرد: ما با يك نگاه راهگشا به اين موضوع نگاه ميكنيم تا منافع كشور حفظ شود و در ضمن سايشي براي شرايط اقتصادي كشور به وجود نيايد.
رييس مجلس هشتم، نگاه اين مجلس به طرح تحول اقتصادي را سياسي ندانست و گفت: نگاه ما صرفا كارشناسي است و مجلس هشتم استراتژي خود را بر تقسيمبندي اقليت و اكثريت نگذاشته است و محور فعاليتهاي آن نوعي صفكشي و قبيلهگرايي نيست، بلكه بحث اصلي ما كارشناسي است و من بسيار خوشحالم كه جريانات مختلف موجود در مجلس هشتم اين رويكرد را دارند.
لاريجاني گفت: نگاه مجلس هشتم اين است كه در نظامي كه امام (ره) بنيانگذار آن است و شهداي عزيز بسترهاي اين انقلاب را به وجود آوردهاند، رهبر معظم انقلاب راهنماي اين كشور است، وقت گذراندن بر مسائل حزبي و جزئي و دعواهاي حاشيهاي سياسي، كفران نعمت است. بايد يكسره در خدمت مردم بود و مسائل آنها را پيگيري كرد، نه جدالهاي سياسي را.
وي ادامه داد:البته ما تفاوت نظر كارشناسي را كه وجود دارد مطلوب ميدانيم و معتقديم بر سر مصالح كشور و برخي مباحث اقتصادي مثلا تورم هرچه تفاوت و اختلاف نظر وجود داشته باشد، كمككننده است؛ چرا كه مربوط به زندگي تك تك آحاد مردم است. در اين جاها اختلاف نظر خوب است، اما بر سر دعواهاي سياسي اختلاف نظر را در شرايط فعلي درست نميدانيم.
رييس مجلس با تاكيد بر اينكه قوهي مقننه، دولت و قوهي قضاييه را محترم ميشمارد و از آنها حمايت ميكند، گفت: در راس قوهي قضاييه يك مجتهد مبرز حضور دارد و دولت هم پرتلاش با خدمات خود و سفرهاي استانياش به سمت حل مسائل و مشكلات كشور حركت ميكند كه اين اقدامات مورد حمايت مجلس است و ما قدردان آنها هستيم.
وي همچنين برخي بحثها بر سر مصالح كشور را در بعضي مواقع با تفاوت نظر مواجه دانست و گفت: ممكن است برخي كژيها و اظهارات را مجلس به مصلحت نداند و براي اصلاح آن تلاش كند كه اسم اين تعارض نيست. مثل اين است كه دولت اجازهي تاسيس كارخانهاي را ميدهد و كارخانهدار آن را تاسيس ميكند و دولت به آن نظارت ميكند كه اينجا نظارت دولت را تعارض با آن كارخانه نميخوانند. وقتي دولت از مجلس راي اعتماد ميگيرد مجلس بر كار آن نظارت ميكند و براي آنكه دولت در آن چارچوب كار كند براي آن قانون مينويسد كه اين نظارت مثل نظارت دولت بر مدير يك كارخانه است. اين نظارت بايد وجود داشته باشد تا او روشش را اصلاح كند.
لاريجاني اينگونه موارد را تعارض ندانست و گفت: اين موارد، اصلاح مسير است. مجلس هشتم تلاش ميكند در مسير چشماندازي كه رهبر معظم انقلاب تدارك ديده و سياستهاي كلي، قوانين دست و پاگير را بردارد و قوانيني كه زمينهساز تحقق چشمانداز است را فراهم كند و قوانين مادري تهيه كند كه مردم به طور شفاف وظيفهي خود را بدانند و اگر هم قوهاي در اين زمينه وظيفهي خود را به درستي انجام نداد، آن زمان مجلس به وظيفهي خود عمل ميكند.
رييس مجلس شوراي اسلامي در پايان سخنانش گفت: در شرايط فعلي چنين ساز و كاري بهويژه در شرايطي كه حساسيتهايي وجود دارد، كنار گذاشتن مسائل خرد و توجه همهي قوا به مسائل اصلي زمينهي گذر از اين شرايط را فراهم ميكند و باعث بارور شدن قدرت ملي كشور و بالا رفتن طراز كشور در سطح منطقه خواهد شد.
انتهاي پيام
جمعه 15 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]
-
گوناگون
پربازدیدترینها