واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ايران با 140 دانشگاه خارجي ارتباط علمي دارد
زاهدان - قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري در روابط بين الملل گفت: دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي ايران در بعد علمي و پژوهشي با 140 دانشگاه و مركز تحقيقاتي خارج از كشور ارتباط دارند.
دكتر ارسلان قرباني روز پنجشنبه در حاشيه نشستهاي تخصصي همايش آموزشي و
هم انديشي مديران روابط بين الملل دانشگاههاي كشور در زاهدان به ايرنا گفت: طي چند سال گذشته با شناخت توانمندي هاي دانشگاه ها، همكاري علمي و پژوهشي بين المللي شتاب زيادي گرفته است.
وي افزود: اين مقوله سبب رشد شاخص هاي عمومي در زمينه پژوهشي در بعد بين الملل، تجربه دانشگاه ها و افزايش پذيرش در دوره هاي تكميلي شده است.
قرباني ادامه داد: توجه به اين شاخص ها زمينه را براي تصويب پيشنهاد ايران مبني بر تشكيل و راه اندازي نهاد رتبه بندي دانشگاه هاي جهان اسلام در تهران فراهم كرده و در آينده نزديك تاسيس مي شود.
وي نقش دانشگاه سيستان و بلوچستان را در بعد ارتباط بين الملل مهم توصيف و بيان كرد: اكنون در اين دانشگاه مديريت بين الملل به صورت كاربردي نهادينه شده است.
قرباني اظهار داشت: دانشگاه سيستان وبلوچستان با نهادينه كردن اين تفكر اكنون رتبه چهارم در ميان دانشگاه هاي كشور در بعد ارتباط علمي با ديگر كشورها را دارد.
قائم مقام وزير علوم، تحقيقات و فناوري در روابط بين الملل ادامه داد: ايجاد كرسي دايم زبان فارسي در دانشگاه آپسالاي سوئد نمونه اي از فعاليتهاي دانشگاه سيستان و بلوچستان است.
همايش آموزشي و هم انديشي مديران روابط بين الملل دانشگاههاي كشور از چهارشنبه با حضور 100 نفر از مسوولان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در تالار فردوسي دانشگاه سيستان و بلوچستان آغاز شده است.
اين همايش با برگزارش نشستهاي تخصصي صبح و بعد از ظهر امروز ادامه دارد.
مدير امور بين الملل و همكاريهاي بين دانشگاهي و معاون طرح توسعه دانشگاه سيستان و بلوچستان هم گفت: توسعه علمي و فناوري در هر كشور مستلزم تلاش براي گسترش مرزهاي دانش است.
دكتر آدم تركمن زهي به ايرنا گفت: بدست آوردن دانشهاي جديد، توسعه و تكميل آن، راهكار اساسي در رشد و ارتقاي زيرساختي و تقويت بنيه علمي كشور است.
وي افزود: بي شك تبادل دانش و تجربيات علمي بين جوامع مختلف كاري مهم و حياتي است.
وي مديريت امور بين الملل و همكاريهاي بين دانشگاهي را مسوول برقراري ارتباطات علمي و بين المللي دانشگاه، تلاش در فراهم كردن زمينه هاي مناسب براي روابط آكادميك ملي و بين المللي و تسهيل در مبادله ها عنوان كرد.
او محورهاي فعاليت متمركز اين مديريت را شناسايي مراكز معتبر علمي و تحقيقاتي بين المللي، فراهم كردن زمينه برقراري ارتباط، برنامه ريزي براي امضا تفاهم نامه و قرارداد همكاري و تلاش در اجرايي كردن آنها ذكر كرد.
وي همچنين ايجاد بستر مناسب براي طرحهاي آموزشي و تحقيقاتي مشترك با هدف ارتقا و توسعه سطح علمي دانشگاه در زمينه علوم و فناوريهاي جديد و برنامه ريزي و تلاش براي تقويت و توسعه چهره بين المللي دانشگاه را از ديگر وظايف مديريت امور بين الملل دانشگاه ها عنوان كرد.
مدير امور بين الملل و همكاري بين دانشگاهي و معاون طرح توسعه دانشگاه سيستان و بلوچستان گفت: مديريت امور بين الملل دانشگاه سيستان و بلوچستان با هدايت و حمايت جدي رييس دانشگاه توانسته گامهاي موثري در راستاي اجراي سياست هاي علمي و بين المللي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بردارد.
وي امضاي چندين تفاهم نامه همكاري با دانشگاه هاي معتبراروپايي، آمريكاي شمالي و آسيايي را از دستاوردها و اقدامهاي اين مديريت برشمرد.
او تاسيس دوره هاي دكتري مشترك زمين شناسي با دانشگاه پيشاور پاكستان، ايجاد كرسي مشترك زبان شناسي با دانشگاه آپسالاي سوئد، برگزاري همايش هايبين المللي زبانشناسي و تجارت شرق و غرب آسيا و انتشار مجله هاي وزين علمي مشترك بين المللي را نمايانگر تلاش و توانمندي اين دانشگاه دانست.
وي تاسيس دكتراي مشترك زبانشناسي و زبان و ادبيات فارسي با دانشگاه آپسالاي سوئد را از برنامه هاي در دست اقدام و اجراي اين مديريت نام برد.
او نشستهاي آموزشي و هم انديشي مديران روابط بين الملل دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي كشور را سبب آشنايي و تشويق مديران در توسعه روابط بين دانشگاه هاي داخل و خارج ذكر كرد.ك/3
7311/7313/653/660
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]