واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: لاريجاني در گفت وگوي تلويزيوني (2 وپاياني): اجتماع نمايندگان ادوار مجلس سيمايي از ايستادگي كشور است
تهران - رييس مجلس شوراي اسلامي، جمع شدن نمايندگان هشت دوره مجلس با تفكرات مختلف را در روز مجلس، سيماي بسيار خوبي از ايستادگي كشور در مقابل قدرتهاي بزرگ دانست.
به گزارش ايرنا، علي لاريجاني چهارشنبه شب در گفت و گوي ويژه خبري ساعت 30/22 با شبكه دوم سيماي جمهوري اسلامي ايران افزود: در شرايطي كه قدرتهاي بزرگ نگاه ماجراجويانه اي دارند، نفس اينكه بزرگترين جمعيت نقش آفرين در نظام تصميم گيري كشور در يكجا جمع شوند، چهره بسيار خوبي از كشور را نشان مي دهد.
وي با اشاره جمع شدن نمايندگان مجلس به مناسبت سالگرد شهادت مرحوم مدرس و روز پاسداشت مجلس در روز سه شنبه هفته جاري گفت: امسال هيات رييسه مجلس تصميم گرفت از همه نمايندگان ادوار دعوت كند تا در يك فضاي صميمي، آرا و تجربيات آنان ارايه و از زحماتشان قدرداني شود كه خوشبختانه جلسه بسيار خوبي از اين جهت بود.
لاريجاني اضافه كرد كه مجلس براي استفاده مداوم از نظرات نمايندگان ادوار مختلف مجلس شوراي اسلامي پايگاه اينترنتي و نيز دفتر ويژه اي را ايجاد كرده است.
وي در پاسخ به خبرنگار سيما در باره وظايف مجلس شوراي اسلامي، گفت كه مجلس علاوه بر "قانونگذاري"، پايگاه اصلي صيانت از دموكراسي، مردم سالاري و دفاع از حقوق ملت است و وظيفه تصميم گيري و مشاركت جدي در امور مهم كشور را دارد.
رييس مجلس هشتم با اشاره به سابقه 102 سال قانونگذاري در ايران توضيح داد : پيش از انقلاب بين 5700 تا 5800 قانون در مجالس آن دوره ها تصويب شد و پس از انقلاب نيز ظرف 29 سال گذشته تاكنون حدود 2500 قانون به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است.
لاريجاني تصريح كرد : البته در ميان قوانين خوب و درستي كه پس از انقلاب به تصويب مجالس شوراي اسلامي رسيد، قوانين نادرست مانند قانون دولتي كردن بازرگاني خارجي و قوانيني كه به دولتي شدن اقتصاد انجاميد، نيز تصويب شد.
وي "وظيفه نظارت" را از ديگر مسووليتهاي مجلس شوراي اسلامي برشمرد كه از طريق ديوان محاسبات، بازرسي و كميسيون اصل 90 پي گيري مي شود.
رييس مجلس تصريح كرد: شايد مجالس مختلف در بعد نظارت نسبت به بخش تقنيني ضعيف تر عمل كرده باشند.
لاريجاني در بيان نقاط قوت و ضعف مجلس هشتم در مدت 7 ماه فعاليت آن گفت: وجود ثقل كار كارشناسي و تخصصي و سير تكاملي سوابق اجرايي و تجربيات مديريتي در ميان نمايندگان مجلس هشتم از نقاط قوت اين مجلس است.
وي تاكيد كرد: در نگاه مجلس هشتم ديد كارشناسي بر سايش هاي سياسي غلبه دارد و با وجود گروههاي متنوع موجود در مجلس، حل مسايل و مشكلات مردم و رسيدگي به حقوق ملت به جاي نگاه حاشيه اي مطرح بوده كه اين سرمايه خوبي است.
لاريجاني بزرگترين نقطه ضعف مجلس را ارجاعات زياد و گوناگون مردم حوزه هاي انتخابيه به نمايندگانشان دانست و گفت: اين امر موجب شده تا نمايندگان به جاي پرداختن به وظيفه اصلي شامل قانونگذاري و نظارت و رسيدگي به مسايل در بعد كلان و ملي، به پي گيري اين ارجاعات مردمي و سايش با دستگاههاي اجرايي بپردازند.
وي افزود: براي حل اين مساله ، آيين نامه اي مطرح شده اما حل اين موضوع به تدوين يك ساختار دقيق احتياج دارد.
لاريجاني گفت كه مجلس در زمينه تجميع و تنقيح قوانين نيز كاستي هايي داشته است.
رييس مجلس هشتم در بيان نقاط قوت اين دوره مجلس گفت: نظارت و ديده باني روي مسايل مختلف از مشخصات مجلس هشتم بوده است. همچنين بموقع عمل كردن درتصويب قوانيني مانند مصوبه حل مساله خشكسالي براي كشاورزان و دامداران از جمله اقدامات مجلس هشتم است.
لاريجاني جلوگيري از تصويب و اجراي لوايح و طرحهاي تورم زا را از ديگر اقدامات مهم و نقطه قوت مجلس هشتم عنوان و تصريح كرد: جلوگيري از انتقال 15 هزار ميليارد ريال از صندوق ذخيره ارزي به بانكها، نمونه اين اقدامات بوده است.
به گفته وي، عكس چنين اقداماتي نيز براي كنترل تورم وجود داشته است كه مي توان به اجازه مجلس به دولت براي انتشار و فروش اوراق قرضه براي جمع آوري نقدينگي اشاره كرد.
رييس مجلس در زمينه فرمايشات اخير مقام معظم رهبري مبني بر ضرورت تصويب قوانين شفاف و جامع توسط مجلس براي حل مسايل اصلي مردم و كشور گفت: كميسيونهاي مختلف مجلس در اين زمينه بسيار فعال بوده اند و تاكنون كار كارشناسي زيادي روي آنها صورت گرفته است.
وي در توضيح اين مطلب افزود: قوانيني مانند قانون مجازات اسلامي با 800 - 900 ماده مراحل نهايي خود را در كميسيون مربوطه طي مي كند و قانون تجارت با يك هزار ماده و نيز قانون جامع انرژي با توجه به وجود بحران بين المللي و ضرورت تجديد نظرها، در حال بررسي در كميسيونهاي تخصصي خود هستند.
لاريجاني همچنين تاكيد كرد كه مجلس كميسيون ويژه اي را براي بررسي طرح تحول اقتصادي دولت تشكيل داده و در حال كار و بحث روي اين طرح است.
وي دربخش ديگري از اين گفت و گو به تدوين و تصويب بخشي از يك آيين نامه جديد براي تسهيل كار مجلس در انجام وظايف خود اشاره كرد و سپس توضيح داد كه اين آيين نامه در چهارچوب تغيير شكل هاي كاري، راه را براي كوتاه و آسان كردن انجام فعاليتها و وظايف مجلس هموار خواهد كرد.
رييس مجلس اضافه كرد: بطور مثال، بر اساس اين آيين نامه در جلسات مجلس پس از تلاوت آيات قرآن مجيد، نمايندگان به خواندن نطق پيش از دستور نمي پردازند بلكه مجلس بلافاصله وارد دستور مي شود و نطق ها در داخل و ميان جلسات خوانده مي شود و دستور كار هم ادامه مي يابد.
لاريجاني گفت: بر مبناي آيين نامه جديد همچنين در خصوص سوال نمايندگان از وزرا، اگر پاسخ وزير براي آنان قانع كننده نبود، به وزرا كارت قرمز داده مي شود كه پس از سه بار دادن كارت، استيضاح مطرح مي شود. البته سووال بايد دقيق باشد.
وي توضيح داد كه سوالات ملي در صحن مجلس مطرح مي شود اما سوالات منطقه اي نمايندگان را در كميسيونهاي تخصصي رسيدگي مي كنند.
شبد 1551 / 1449
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]