واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دانش - ايران در رتبه سوم محققان جهان اسلام
دانش - ايران در رتبه سوم محققان جهان اسلام
ايسنا: معاون فناوري وزير علوم با اشاره به فهرست دانشمندان و مهندسان برتر كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي كه چندي پيش از سوي كامستك منتشر شده، قرار گرفتن ايران پس از تركيه و پاكستان در رتبه سوم كشورهاي داراي بيشترين محقق در اين فهرست را سوالبرانگيز عنوان كرد و گفت: به نظر ميرسد تعدادي از محققان ايراني خود را معرفي نكرده يا از فهرست حذف شدهاند.
دكتر جهانگيريان كه در نشست روساي دانشگاهها، مراكز پژوهشي و پاركهاي علم و فناوري سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: در اين كتابچه اسامي 670 نفر از محققان جهان اسلام كه طي پنج سال گذشته، 38 مقاله چاپ شده در مجلات بينالمللي داشتهاند منتشر شده است كه در نهايت 81 نفر از كشور تركيه، 62 نفر از پاكستان و 55 نفر از ايران در آن به ثبت رسيدهاند كه پايين بودن رتبه ايران بسيار سوالبرانگيز است. البته نكته قابل توجه كسب رتبه اول توسط دكتر شمسيپور است. وي با بيان اينكه امسال موضوع تجاريسازي سرلوحه برنامههاي معاونت قرار دارد، گفت: از جمله اين برنامهها پيگيري برگزار كردن فن بازار و نمايشگاه و سعي در تنوع بخشي در اين موارد است.
معاون فناوري وزير علوم درباره مشكلات پاركهاي علم و فناوري در زمينه اعطاي وام از سوي بانكها توضيح داد: مشكلات بانكها در مورد اعطاي وام تحت عنوان وامهاي بنگاههاي زودبازده يك مشكل عام بود كه با پيگيري در حال رفع است. جهانگيريان افزود: در حال حاضر40 ميليارد تومان طرح شركتها و موسسات و پاركهاي علم و فناوري در بانكها موجود است كه مراحل افتتاح خود را گذرانده و منتظر تامين اعتبار بانكها هستند؛ البته در اين ارتباط در تماس مستقيم با وزارت كار هستيم. معاون فناوري وزير علوم درباره حمايت از ثبت اختراعات اظهار كرد: در اين ارتباط چنانچه درخواستها كاهش يابد اعتبارات نيز به تبع آن پايين خواهد آمد و در كل سقف اعتبارات ما ثابت است اما بر اساس دستورالعمل جديد حداكثر حمايت 50 درصد است كه در مواردي كه با هماهنگي ستاد، طرح نياز به حمايت بيشتري داشته باشد اعتبار بيشتر اختصاص خواهد يافت. وي با بيان اينكه موضوع سفرهاي روساي پاركهاي علم و فناوري مانند روساي دانشگاههاست، خاطرنشان كرد: تنها مشكل و تفاوت موجود براي افراد هيات علمي است كه در اين مورد افرادي كه به قصد ارائه مقاله به همايشها و كنفرانسها شركت ميكنند بدون دريافت مجوز از هيات امناي دانشگاه اعزام خواهند شد اما در خصوص اعضاي پاركهاي علم و فناوري همچنان اين مشكل وجود دارد كه انتظار داريم با پيگيريهاي صورت گرفته اين مشكل نيز برطرف شود. دكتر جهانگيريان درباره بودجه عمراني پاركهاي علم و فناوري گفت: موضوع بودجه عمراني پاركهاي علم و فناوري پيگيري شده و هماكنون از تمامي روساي پاركها درخواست ميشود كه تقاضاي عمراني خود را در طول اين هفته با هماهنگي معاونت طرح و توسعه وزارتخانه ارسال كنند زيرا بودجه عمراني پاركهاي علم و فناوري اين هفته بسته شده تا براي بررسي نهايي به هيات دولت ارسال شود. وي تصريح كرد: در سال 84، پنج پارك علم و فناوري زمين براي واگذاري داشتهاند كه امسال به 18 پارك افزايش يافته است. همچنين در سال 84 تنها يك پارك زمين را واگذار كرده كه امسال به شش پارك افزايش يافته است.
معاون فناوري وزير علوم در خصوص شركتهاي پاركي پاركهاي علم و فناوري توضيح داد: شركتهاي پاركي به شركتهايي گفته ميشود كه دوره سه ساله اوليه رشد خود را گذرانده و پاركهاي علم و فناوري از آنها حمايت نكرده و تنها خودشان هزينههايشان را تامين ميكنند كه در سال 84، 85 شركت وجود داشتهاند كه در سال 87 به 360 شركت پاركي افزايش يافتهاند. همچنين در مجموع در حال حاضر 900 شركت پاركي در پاركها و 500 شركت پاركي در مراكز رشد وجود دارند كه تا پايان سال به بيش از 1500 شركت افزايش خواهند يافت. وي تصريح كرد: همچنين 12 هزار فارغ التحصيل دانشگاهها در شركتهاي پاركها و مراكز رشد مشغول فعاليت هستند و ثبت اختراع پاركها از 35 اختراع در سال 85 به 265 اختراع در سال 87 افزايش يافته است. دكتر جهانگيريان درباره زمينهاي قابل استفاده از پاركهاي علم و فناوري توضيح داد: در سال جاري 47 هزار و 186 متر مربع به زيربناي پاركها و مراكز رشد اضافه ميشود كه اين فضا امكان استقرار 500 شركت و هسته فناوري جديد را فراهم ميكند. اين به معني اين است كه 50 درصد افزايش ظرفيت پاركها را خواهيم داشت كه اميدواريم در سالهاي آينده بودجه جاري پاركهاي علم و فناوري افزايش نسبي را تجربه كند. وي خاطرنشان كرد: امسال در نمايشگاه دستاوردهاي 30 ساله انقلاب، 30 محصول ويژه فناورانه از پاركهاي علم و فناوري به نمايش گذاشته خواهد شد كه هماكنون از تمامي پاركها و مراكز رشد درخواست ميكنيم كه طرحهاي خود را ارسال كنند تا 30 طرح برگزيده انتخاب شوند.
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]