واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: خانه شيخ بهايي در اصفهان حراج مي شود
استاد حوزه و دانشگاههاي تبريز و مدرس تاريخ اسلام گفت: خانه شيخ بهايي جزوي از تاريخ فرهنگ شيعه و حراج اين اثر ملي به زيان فرهنگ عمومي كشور است.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از رسشا حجت الاسلام مسعود دوست آذر مدرس تاريخ اسلام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري رسا در تبريز به تحليل نتايج حراج خانه شيخ بهائي به عنوان يك اثر ملي و مذهبي پرداخت.
وي با بيان اينكه آثار به جاي مانده از علماي بزرگ شيعي در معرفي فرهنگ و هويت تشيع نقش اساسي دارند، گفت: اين تاثير وقتي مشخص مي شود كه متوجه عمق تاثير پذيري عقايد فعلي تشيع از اين بزرگان باشيم.
وي تصريح كرد: هم اكنون در سراسر جهان بنا و آثار متعلق به دانشمندان به دقت نگهداري مي شوند و يا به قيمت بسيار گزافي در اختيار علاقه مندان به آثار تاريخي قرار مي گيرد، چرا كه اين اشيا و يا ابنيه جزوي از غرور تاريخي آن ملت به حساب مي آيد.
حجت الاسلام مسعود دوست آذر گفت: فرهنگ شيعه در طول چند سال گذشته بالندگي فراواني يافته و توانايي حضور در عرصه فقهي كلان را يافته است، در حالي كه پيش از اين، فرهنگ شيعي بنا به فشارهاي زياد در باب احكام اجتماعي رشد زيادي نيافته بود.
وي افزود: امثال شيخ بهايي و مير داماد و ديگر بزرگان شيعه عصر صفوي، نقش بسزايي در اين زمينه ايفا كرده اند و تقدير از جايگاه اين بزرگان فراتر از يك تقيد ساده به ميراث فرهنگي است.
استاد حوزه و دانشگاه هاي تبريز و مدرس تاريخ اسلام گفت: خانه شيخ بهايي جزوي از تاريخ فرهنگ شيعه است و حراج اين اثر ملي به زيان فرهنگ عمومي كشور است.
وي تاكيد كرد: در حالي كه آثار به جامانده از اين عالم بزرگوار همچون طراحي بارگاه اصلي حضرت ثامن الحجج و ديگر ابنيه تاريخي در شهرهاي مختلف كشور پا برجاست، روا نيست كه خانه وي به بهانه هايي چون نبود بودجه در معرض حراج قرار گيرد.
حجت الاسلام مسعود دوست آذر با بيان اينكه در شرايط حاضر توجه به داشته هاي فرهنگي اسلام و تشيع رسالت محوري مسئولان در اعتلاي فرهنگي كشور و تشيع است، گفت: بدون سرمايه غني فرهنگي و پشتوانه تاريخي مستحكم نمي توان در گسترش توجه جوانان به فرهنگ ناب ايراني اسلامي كار مهمي انجام داد و حفظ نهادهاي فرهنگي جزوي از اين سرمايه است.
خانه شيه بهايي سال 74 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده و قدمت آن به دوره سلجوقي باز مي گردد.
اين خانه متعلق مريم سلطان بيگم عمه شاه عباس زبوده كه پس از آن شاه عباس اين بنا را به شيخ بهايي واگذار ميكند و تاريخچه اين خانه در كتاب زندگي شاه عباس تاليف نصرالله فلسفي نيز آمده است.
اين خانه هم اكنون پشت گنبد نظاميه مسجد جامع، در قديميترين بخش بافت تاريخي اصفهان در محدوده معروف به بافت سلجوقي قرار دارد و طبق گمانه هاي باستان شناسان، اين خانه و مسجد جامع اصفهان بر روي بقاياي روستايي متعلق به دوران پيش از اسلام جاي گرفته اند.
مالك خانه تاريخي شيخ بهايي با انتقاد از بي توجهي مسئولان در مورد حفاظت از خانه شيخ بهايي كه بيش از 400 سال قدمت دارد ، تاكيد مي كند: توريستها از كشورهاي مختلف اطلاعاتي از اين بنا دارند و در هنگام ورود به اصفهان براي بازديد از اين خانه مي آيند اما در كشورمان هيچ اقدامي در جهت اطلاع رساني به مردم در مورد وجود اين بنا و حفاظت و مرمت آن از سوي مسئولان صورت نگرفته است .
بنا به گزارش خبرنگار رسا هيچ ارگاني در مورد مرمت و نگهداري خانه شيخ بهايي با مالك همكاري نداشته؛ از اين رو گفته است هم اكنون ديگر نميتوانيم اين بنا را اداره كنيم و قصد داريم آن را به فروش برسانيم.
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]