واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تكرار/ گزارش خبرنگار اعزامي فارس از اندونزي؛ لاريجاني: مجمع مجالس آسيايي بايد به سمت همگرايي حركت كنند
خبرگزاري فارس: رئيس مجلس با اشاره به تهديد ها و فرصت هاي پيش روي آسيا گفت: مجمع مجالس آسيايي بايد به سمت همگرا شدن حركت كنند.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس به جاكارتا پايتخت اندونزي، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي صبح ديروز پنجشنبه در افتتاح سومين مجمع مجالس آسيايي در جمع نمايندگان و روساي مجالس آسيايي در پارلمان اندونزي با بيان اينكه آسيا ظرفيتهاي بسيار مهمي دارد گفت: نيروي انساني قوي منابع مهم انرژي تكنولوژي و فرهنگ غني آسيا مجموع عواملي است كه ظرفيت بسيار مهمي را براي آسيا ايجاد كرده است.
وي با اشاره به فرصتها و تهديدات پيش روي آسيا خاطر نشان كرد: فرصت هاي آسيا در شرايط بحراني امروز بسيار متنوع است و اگر اين فرصت ها با هم منزوج شوند اقتضا ميكند كه آسيا در عرصه بين المللي نقش مهمي را ايفا كند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي بحران مالي كنوني در غرب را يكي از تهديدات آسيا بر شمرد و گفت: اين بحران مالي كه به وجود آوردند و مسئله افغانستان، مسئله عراق، مسئله لبنان، مسئله فلسطين و مسئله هستهايي جمهوري اسلامي ايران از جمله مسائلي است كه در آسيا وجود دارد.
لاريجاني با طرح اين سوال كه آيا بحرانها و تهديدات آسيا در درون خود آسيا به وجود ميآيد يا از بيرون به اين قاره تحميل ميشود، اظهار داشت: آمريكا بعد از حادثه 11 سپتامبر 2001 به افغانستان حمل كرد و اعلام داشت كه ما در افغانستان دنبال 4 مسئله از جمله دستگيري بن لادن، دستگيري ملا عمر، مبارزه با تروريسم و دنبال مبارزه با مواد مخدر هستيم.
وي تصريح كرد: سئوال اين است كه امروز بعد از گذشته 8 سال كدام يك از اين اهداف آمريكا در عراق محقق شده است. آيا بن لادن و ملا عمر دستگير شده اند؟ آيا با تروريسم مبارزه شد؟ سوال اصلي اين است كه كدام يك از اين اهداف در افغانستان محقق شده است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي خطاب به اشغالگران در افغانستان و با بيان اينكه اگر شما به دنبال مبارزه با تروريسم هستيد چرا پشت صحنه با آنها ملاقات ميكنيد، تصريح كرد: آنها 15 جلسه با تروريسمها ملاقات داشتند بنابراين حرف اصلي اين است مسئله شما مبارزه با تروريسم نيست.
لاريجاني تاكيد كرد: متاسف هستيم كه آمريكايي چنين رفتار دو گانهاي را دنبال ميكنند.
وي در ادامه سخنان خود به حادثه شب گذشته بمبئي هند كه منجر به كشته و مجروح شدن تعدادي از افراد شد، اشاره كرد و بيان داشت: اين حادثه نشان ميدهد كه مسئله تروريسم يك مسئله جدي در آسيا است. اشغالگران از يك طرف شعار مبارزه با تروريسم را سر ميدهند و از طرف ديگر پنهاني با اين افراد كار ميكنند و اين واقعيت مسئله است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه در سال 2001 و قبل از حمله آمريكا به افغانستان در اين كشور حدود 200 تن مواد مخدر توليد ميشد، خاطر نشان كرد: امروز در سال 2008 اين ميزان به 9 هزار تن رسيد. سوال ما اين است كه چه مبارزهاي با مواد مخدر صورت ميگيرد و ناتو در افغانستان دنبال چه چيزي است.
لاريجاني با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران به رغم آنكه از صدام بيشترين صدمه را ديده بود، مخالف اشغال عراق بود، خاطر نشان كرد: ما ميدانستيم كه آمريكا در عراق مشكلاتي را براي مردم ايجاد ميكند، البته آنها براي خودشان هم مشكل ايجاد كردند.
وي با اشاره به كشته و مجروج شدن 800 هزار نفر در عراق در دوران اشغالگري آمريكا خاطر نشان كرد: بيش از 5 هزار آمريكايي نيز در عراق كشته شدند و آنها امروز متوجه شدند كه اين رفتارشان اشتباه بود.
وي به سياست اوباما در خصوص خروج نيروهاي آمريكايي از عراق اشاره كرد و ياد آور شد آقاي اوباما اعلام كرد كه ظرف 18ماه نيروهاي آمريكايي از عراق خارج ميشوند، اما بايد بدانند كه هر چه زودتر از عراق خارج شوند هم به نفع خودشان است و هم به نفع منطقه است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: نكته مهم در عراق اين است كه اشغالگران تلاش ميكنند هزينه اشتباهات خود را از جيب ملت عراق بپردازند.
لاريجاني در ادامه به موضوع موافقتنامه امنيتي در عراق اشاره كرد و اظهار داشت: اين موافقت نامه كه صحنه عراق به عنوان موافقت نامه خروج از عراق ناميده ميشود قبل از آنكه موافقت نامه اي براي خروج نيروها باشد، راههايي براي تثبيت خودشان است. بنابراين بايد به پارلمان عراق حق داد كه با حساسيت اين موضوع را دنبال كند.
لاريجاني با طرح اين سئوال كه چرا اشغالگران در عراق ميخواهند هزينه اشتباه خود را از جيب ملت عراق بپردازند، تصريح كرد: آمريكا در جنگ 33 روزه لبنان، صهيونيستها را به حمله به لبنان تشويق كرد. اين موضوع امروز يك گزاره روشن و درست براي همه است و تصور آنها اين بود كه ظرف يك هفته لبنان را جمع ميكنند و مقاومت حزب الله در همه ميشكند. به همين دليل خرابيها و ويرانيهاي زيادي را در لبنان به وجود آوردند و عده زيادي را شهيد كردند. اما كاري كه حزب الله به مقاومت لبنان انجام داد درس بزرگي براي اسرائيل و آمريكا بود.
وي با تاكيد بر اينكه دشمنان نميتوانند در مقابل اراده مردمان مسلمان و متعهد اين گونه رفتار خصمانه داشته باشند، ادامه داد: آمريكا بعد از جنگ 33 روزه دنبال فتنه گري در داخل لبنان است و به همين خاطر موضوع چند دستگي بحران سازي و كمك كردن به افراد تندرو در پشت صحنه را دنبال ميكند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود به ماجراي فلسطين و محاصره غزه اشاره كرد و گفت: امروز جنايت در غزه را شاهد هستيم و مشاهده ميكنيم كه مردم آنجا آب، غذا، برق و بهداشت ندارند.
لاريجاني با اشاره به كنفرانس صلح آناپليس خاطر نشان كرد: بوش در اين كنفرانس اعلام كرد كه ظرف يك سال مشكل صلح در فلسطين را حل ميكند، اما بايد توجه داشته باشيم كه آناپليس مرده متولد شده و وضعيت كنوني اسرائيلي و نااميدي و ياس اسرائيل باعث شد تا امروز شاهد فشار بيشتر بر مردم غزه باشيم.
وي افزود: اين يك رفتار زشت و مضحك است كه براي حل مشكل داخلي اسرائيل به مردم فلسطين ظلم و ستم شود.
لاريجاني افزود: امروز مردم فلسطين هوشيار هستند و غزه بيدار است زمانه زور گويي و يك جانبه گرايي نيست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به مسئله هسته اي ايران و با بيان اينكه آمريكا يك رفتار ماجراجويانهاي را در اين قضيه دنبال ميكرد، خاطر نشان كرد: مسئله هستهاي ايران عبارت است از اينكه ملت ايران به يك تكنولوژي هستهاي دست يافته و اعلام كرد كه ما ميخواهيم تحت نظارت آژانس فعاليت صلح آميز فعاليت هستهاي داشته باشم، اما آمريكاييها هر روز يك مانع ايجاد ميكردند.
لاريجاني با بيان اينكه آمريكا نميگذارد تا آژانس كار خود را انجام دهد، بيان داشت: ما با
آقاي البرادعي و سولانا يك مجموعهاي تحت عنوان مداليته حل مسئله ايران تهيه كرديم و مطابق اين الگو مسائل را نوبت به نوبت بررسي ميكرديم، اما هر باري كه داشتيم به آخر خط ميرسيديم آمريكا فتنه ايجاد ميكردند؛ چرا كه آمريكا نميخواهد كشورهاي آسيايي فن آوري پيشرفته هسته اي داشته باشند.
لاريجاني اضافه كرد: اگر كشورهايي چون اندونزي، مالزي و يا ديگر كشورها بخواهند فردا وارد فن آوري پيشرفته هستهاي شوند باز همين دردسرها آمريكا ايجاد ميكنند.
وي در بخش پاياني سخنان خود راه كارهاي پيش روي كشورهاي آسيايي را متذكر شد و گفت: نتيجه اين است كه آسيا به دليل داشتن فرهنگ عميق جاي تروريستها و بحران آفرينيها نيست. بحرانهاي موجود در آسيا از بيرون تحميل ميشود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه آسيا از مبارزه با تروريسم استقبال ميكند، خطاب به كشورهاي شركت كننده در سومين مجمع مجالس آسيايي اظهار داشت: كدام يك از هيئتهاي موجود در اين اجلاس به رفتار تروريستي اعتقاد دارد؟
لاريجاني با بيان اينكه ما در مرحلهاي قرار داريم كه يك جانبه گرايي آمريكا به بن بست رسيده است، خاطر نشان كرد: در حال حاضر ما در مرحله گذار قرار داريم و شرايط آينده شرايط چند جانبه گرايي است، اگر آسيا از مولفههاي قدرت خود به درستي استفاده كند، ميتواند بازيگر فعال و موفق در صحنه چند جانبه گرايي آينده عرصه بينالملل باشد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي فرصت پيش روي كشورهاي آسيايي را بسيار طلايي دانست و خاطر نشان كرد: بهره برداري از اين فرصت اقتضائاتي دارد و براي اين كار بايد همبستگي درون آسيا بيشتر شود و روابط اقتصادي ميان كشورها به هم تنبيده باشد و اگر معتقديم بحران مالي غرب ميتواند صدماتي براي آسيا داشته باشد بايد روابط اقتصادي كشورهاي آسيا به هم تنيده شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با ابراز رضايت از اينكه دبيرخانه مجمع مجالس آسيايي بر روي هم كاري اقتصادي كشورهاي آسيايي تمركز كرده است، خاطر نشان كرد: بايد بر همبستگي فرهنگي و هويت آسيايي تمركز شود.
لاريجاني با بيان اينكه آسيا فرهنگ غنيي دارد، گفت: هويت آسيا ميتواند شرايط مهمي را در معادلات به ظهور برساند.
وي تلاش توام با احساس مسئوليت براي حل بحرانهاي دروني را يكي ديگري از راهكارهاي پيشروي كشورهاي آسيايي جهت بهره برداري از فرصتهاي طلايي دانست و گفت: اگر امروز مردم فلسطين در محاصره هستند، كشورهاي آسيايي همت كنند، نيازي به قيم نخواهند داشت. ما ميدانيم نيت آمريكا بر فلسطين كمك كردن به حل مشكل فلسطين نيست، بلكه هدف آنها كمك به صهيونيستها است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه آسيا بايد نقش خود را در حل بحرانها به خوبي ايفا كند، تصريح كرد: براي اين كار به ساز و كار فعال در ديپلماسي آسيايي نياز است.
وي با اشاره به موضوع اوستياي جنوبي گفت: در ماجراي اوستياي جنوبي آمريكا تحريك كرد تا بحران به وجود آيد و روسها واكنش نشان دادند. بعد ناتو به كمك آمريكا آمد، اما كشورهاي آسيايي هيچ واكنشي نشان ندادند.
لاريجاني خاطر نشان كرد: در مسئله هستهاي ايران، اگر آسيا فعال باشد مجال نميدهد تا ديگران دخالت كنند، در قضيه افغانستان هم موضوع به همين شكل است.
لاريجاني تاكيد كرد: اگر ديپلماسي آسيا فعال شود، مانع ورود اين بحرانها به آسيا ميشود.
وي در پايان سخنان خود اظهار اميدواري كرد: مجمع مجالس آسيايي به سمت همگرا شدن كشورهاي آسياي و استفاده از فرصت ها براي نقش آفريني موثر حركت كند.
پيش از سخنان لاريجاني رئيس مجلس اندونزي نيز سخنراني كرد و از تلاش هاي جمهوري اسلامي ايران در دوره رياست بر مجمع مجالس آسيايي تقدير و تشكر به عمل آورد.
انتهاي پيام/
جمعه 8 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]