واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: واكنش خسروپناه به قسمت اخير سريال يوسف(ع)
عبدالحسين خسروپناه با انتقاد از تحريفات آشكاري كه از همان ابتداي پخش سريال "يوسف پيامبر" مشهود بود تصريح كرد: سازندگان چنين مجموعههاي عظيمي بايد با اهل فن و متخصص علوم ديني و تاريخي حتماً مشورت داشته باشند.
حجةالاسلام عبدالحسين خسروپناه استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با شيعه آنلاين آخرين قسمت پخش شده از سريال "يوسف پيامبر" را داراي تحريفاتي دانست كه با روايات و آيات قرآن متناض است و افزود: آنچه كه در سوره مباركه يوسف(ع) آمده اين است كه حضرت يوسف از آن زنداني كه قرار بود آزاد شود تا جزء أقربين پادشاه و مصر قرار بگيرد خواست تا او را نزد پادشاه ياد كند و بيگناهي او را به اثبات برساند كه اين اصلاً خطا يا گناه و حتي ترك اولي نيز محسوب نميشود، زير حضرت آن خرد را وسيله و اسبابي براي اثبات بي گناهي خود قرار داده است.
خسروپناه در خواست حضرت يوسف از زنداني نجات يافته را معقول دانست و گفت: اين درخواست نه تنها خلاف شرع نبوده بلكه وظيفه شرعي يوسف(ع) است تا بيگناهي خويش را به عنوان يك پيامبر به اثبات برساند. درنتيجه اينكه در سريال "يوسف پيامبر" ميبينم حضرت يوسف(ع) تضرع و زاري ميكند و در خواست خود را خبط ميپندارد يك تحريف آشكار است.
حجةالإسلام خسروپناه در شرح آيه 42 سوره حضرت يوسف گفت: در اين آيه آمده: «فَأَنَسهُ الشيطانُ ذِكرَ رَبـِّه» يعني شيطان ياد يوسف را از ذهن دوستش هنگامي كه پادشاه را ملاقات كرد برد و ضمير متصل اول شخص مفرد فَأَنَسهُ به دوست يوسف بر ميگردد نه خود يوسف و منظور از رب نيز پادشاه مصر است نه خداوند متعال.
خسروپناه با انتقاد از تحريفات صورت گرفته در سريال حضرت "يوسف پيامبر"، گفت: حضرت يوسف به وظيفه شرعي خود عمل كرد.
وي در ادامه با بيان اينكه پيامبر اسلام نيز در بسياري اوقات از ديگران كمك ميخواستند و آنان را وسيله انجام كارهاي خير قرار ميدادند تصريح كرد: به عنوان مثال در جنگ خيبر رسول الله(ص) از حضرت علي(ع) خواستند قلعه خيبر را فتح كند و ايشان نيز آن حركت تاريخي را انجام دادند و درب قلعه را يك تنه از جا درآورند بنابراين چون پيامبر ميدانست علي(ع) ميتواند اين كار را انجام دهد مأموريت فتح خيبر را به ايشان دادند و يا در بسياري از مواقع افرادي را انتخاب ميكردند به عنوان كاتبان وحي يا نامهرسانهايي بودند كه نامههاي پيامبر را به مقصد ميرساندند.
اين استاد حوزه و دانشگاه با يادآوري اهميت ساخت سريالها و فيلمهاي تاريخي و خصوصاً مذهبي گفت: سازندگان اين مجموعهها بايد با اهل فن مشورت كنند و نظرات آنان را نيز بكار گيرند كه متأسفانه به نظر ميرسد در سريال حضرت يوسف(ع) چنين عملي صورت نگرفته است، زيرا عليرغم آنكه بايد از دستاندركاران آن بدليل ساخت چنين مجموعهاي تشكر كرد ولي تحريفات زيادي دربه تصوير كشيدن زندگي حضرت يوسف ديده ميشود.
خسروپناه با عنوان اين مطلب كه همسري دو خواهر همزمان براي حضرت يعقوب نيز جزء "اسرائيليات" است و زماني حضرت يعقوب با خواهرزنش ازدواج كرد كه همسرش يعني مادر حضرت يوسف از دينا رفته بود افزود: من به سازندگان مجموعههاي تاريخي و مذهبي توصيه ميكنم قبل از شروع به ساخت اين مجموعهها با متخصصين علوم ديني و تاريخي مشورت كنند تا هزينههاي هنگفتي كه براي تهيه اين سريالهاي مذهبي و تاريخي ميشود هدر نرود و نتيجهبخش باشد يعني روايات درست و صحيح را براي مردم تصويرنگاري بشود.
نظرات كاربران:
پنجشنبه 7 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]