تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه دارى (در حكم) دهانى است كه جز به خير سخن نگويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836467154




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

غزه در سكوت تاريكي


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "غزه" در سكوت تاريكي
گروه پژوهش هاي خبري-محمد خواجوئي:رژيم صهيونيستي كه از 18 ماه پيش منطقه غزه را در محاصره قرار داده،از نيمه ماه گذشته با بستن مجدد گذرگاه ها و ممانعت از ارسال سوخت، دارو، موادغذايي و ديگر مايحتاج ضروري زندگي مردم به اين منطقه بر شدت محاصره افزوده است.


گزارش ها حكايت از آن دارد كه بيش از يك ميليون و 500 هزار فلسطيني ساكن منطقه غزه بخاطر مسدود شدن تمام راههاي ورود به غزه توسط اسراييل، با كمبود شديد مواد غذايي و دارويي و سوخت مواجه شده اند و اگر تا چند روز آتي نهادهاي امدادگر نتوانند كمك هاي بشردوستانه را وارد غزه كنند، اين منطقه با يك فاجعه انساني مواجه مي شود.
50 در صد از نانوايان در غزه به علت تمام شدن ذخيره آرد تعطيل شده اند. پس از تمام شدن ذخيره آرد نانوايي ها، آسياب هاي موجود براي تامين نان مردم از صبح روز شنبه شروع به آسياب كردن گندم هاي اختصاص يافته براي دام و پرندگان كرده اند. همچنين قطع برق باعث قطع آب در مناطق گسترده اي از نوار غزه شده است.
در اين باره سازمان كمك به آوارگان فلسطيني سازمان ملل (آنروا) اعلام كرد: سبد غذايي كه شامل 60درصد نيازهاي روزانه فلسطينيان است از جمله شيرخشك و شكر از بين رفته است و آردها نيز تا آخر ماه ديگر قابل استفاده نيست.
"جان كينگ"، مديرعمليات آنروا از جامعه بين المللي، اسراييل و كشورهاي عربي خواست كمك كنند تا كمك هاي انساني به مردم غزه برسد. وي اظهار داشت: در صورتي كه كمك ها به بيش از يك و نيم ميليون فلسطيني غزه كه نيمي از آنها كودك هستند، نرسد فاجعه اي پديد مي آيد.
بخش بهداشت در نوار غزه نيز با كمبود شديد دارو بويژه براي بيماران صعب العلاج، بيماران خوني و كمبود وسايل پزشكي روبرو شده است.
قطع برق همچنين باعث كاهش درجه حرارت در بيمارستان ها و قطع گاز اكسيژن براي بيماران
نيازمند شده كه در نتيجه جان تعداد زيادي از بيماران و كودكان در معرض خطر جدي قرار گرفته است.
در اين باره اتحاديه پزشكان جهان عرب در بيانيه اي اخطار كرد: ممانعت از ورود سوخت به نوار غزه و ادامه قطعي برق اين منطقه كه منجر به توقف فعاليت تجهيزات پزشكي بيمارستان ها از جمله دستگاه هاي دياليز و دستگاه هاي موجود در بخش مراقبت هاي ويژه نوزادن شده است بدين معناست كه شمار قربانيان محاصره از مرز 260 نفر هم فراتر خواهد رفت.
اتحاديه پزشكان در بيانيه خود تاكيد كرد: مطمئنا نجات جان يك و نيم ميليون انسان تحت محاصره مهم تر از تعهداتي است كه برخي از دولت هاي عربي از آن دم مي زنند.
در اين بيانيه همچنين از كليه سازمان هاي امداد رساني و پزشكي و انجمن هاي پزشكي جهان خواسته شده است كه هر چه سريعتر براي ياري رساندن به اهالي غزه مداخله نمايند.
از سوي ديگر جنبش جهاني دفاع از كودكان (شاخه فلسطين) در گزارش اخير خود اعلام كرد كه از آغاز سال جاري ميلادي تاكنون بيش از 100 كودك فلسطيني به ضرب گلوله اشغالگران صهيونيست و نيز به علت ادامه جنگ داخلي فلسطين كشته شده اند.
جنبش جهاني دفاع از كودكان در گزارش خود ادامه محاصره و تشديد آن طي دو هفته گذشته را به شدت محكوم و تاكيد كرد كه رژيم صهيونيستي به هيچ يك از درخواست هاي جامعه جهاني از جمله "بان كي مون" دبير كل سازمان ملل براي پايان محاصره توجهي نمي كند.
بنا به اعلام اين جنبش، بسته ماندن گذرگاه هاي مرزي نوار غزه مانع از ورود كالاهاي اساسي مي شود و اين به مثابه شكنجه دسته جمعي ساكنان غزه به ويژه كودكاني است كه 56 درصد كل ساكنان نوار غزه را تشكيل مي دهند.
در اين گزارش همچنين هشدار داده شده است كه به علت كمبود مواد غذايي و سوخت كافي، زندگي كودكان به ويژه آنهايي كه در بيمارستان ها بستري هستند، در معرض خطر قرار دارد.
گزارش مذكور همچنين مي افزايد كه محاصره تحميلي نوار غزه تاكنون آثار ويرانگري براي نوار غزه به دنبال داشته است، به طوري كه هم اكنون 85 درصد ساكنان نوار غزه به كمك هاي غذايي وابسته هستند و نرخ فقر و بيكاري به شدت افزايش يافته است كه همه اين مشكلات و قانون شكني هاي سازمان يافته در دراز مدت آثار بسيار ناگواري را بر كودكان و به طور كل جامعه فلسطين خواهد گذاشت.
همزمان با تشديد محاصره باريكه غزه توسط صهيونيست ها، سازمان ملل و اتحاديه عرب نسبت به بروز فاجعه انسانى در اين منطقه هشدار دادند.
"ميشل مونتاس" سخنگوى دبير كل سازمان ملل در يك نشست خبرى گفت كه دبيركل بسيار نگران وضعيت غيرنظاميان در نوار غزه است.به گفته وى، «بان كى مون» همچنين از بى جواب ماندن تقاضاهايش از طرف اسراييلى ها ناراضى است. دبير كل سازمان ملل درخواست كرده است تا كمك به افراد غير نظامى بدون در نظر گرفتن هيچ گونه مساله اى صورت گيرد.
"عمرو موسى" دبيركل اتحاديه عرب با انتقاد از سكوت عربى در برابر بروز فاجعه انسانى در نوار غزه، جامعه بين الملل را مسئول بروز بحران در اين منطقه عنوان كرد. دبيركل اتحاديه عرب در بيانيه اى مطبوعاتى با تأكيد بر اين موضوع كه اين اقدام رژيم صهيونيستى خطرناك و شرم آور است، خواستار تحرك بين المللى در قبال اين مساله شد و در عين حال از سكوت كشورهاى عربى نيز انتقاد كرد. وى در ادامه جامعه بين الملل بويژه شوراى امنيت سازمان ملل متحد و كميته چهارجانبه براى بررسى تحولات خاورميانه را مسئول بروز اوضاع بحرانى در غزه خواند.
"اكمل الدين احسان اوغلو"، دبيركل سازمان كنفرانس اسلامي نيز از سكوت بين‌المللي در قبال اقدام هاي رژيم صهيونيستي عليه ملت فلسطين و محاصره تحميلي اين رژيم عليه نوار غزه به شدت انتقاد كرد و گفت: سكوت جهان در قبال ظلم، شكنجه و محروميت در نوار غزه بسيار ننگ آور است. وي از جامعه جهاني خواست تا براي فشار بر رژيم صهيونيستي به منظور شكستن محاصره ظالمانه خود عليه ملت فلسطين در نوار غزه با شتاب زيادي وارد عمل شود.
دبيركل سازمان كنفرانس اسلامي خاطرنشان كرد: ما كمك‌هاي زيادي براي نوار غزه داريم اما به خاطر تلاش اشغالگران براي آزار و اذيت ملت فلسطين ورود آنها به اين منطقه ممنوع است.
خانم " مايريد كاريگان مگواير" فعال ايرلندي برنده جايزه صلح نوبل نيز تاكيد كرد كه رهبران اسراييل به سبب بي اعتنايي به مصوبه ها و قطعنامه هاي سازمان ملل بايد مجازات شوند و اين رژيم بايد از سازمان ملل اخراج شود.
اين درحالى است كه حتى برخى گروه هاى داخلى در اسراييل نيز سياست هاى اين رژيم در تنبيه جمعى نوار غزه را مورد انتقاد قرار دادند. همزمان با اين وقايع، هزاران فلسطينى در سوريه و اردن در اعتراض به محاصره يك و نيم ميليون ساكنان نوار غزه با برپايى تظاهرات، سكوت مجامع بين المللى در قبال اين جنايت را محكوم كردند. تظاهركنندگان پلاكاردهايى با خود حمل مى كردند و طى آن سكوت مجامع بين المللى در قبال محاصره يك و نيم ميليون ساكن نوار غزه را محكوم كردند و پرچم هاى آمريكا و رژيم صهيونيستى را به آتش كشيدند.
نيروهاي اشغالگر اسراييل از يك سال پيش در 15مه 2007 باريكه غزه را در محاصره كامل قرار دادند و فورا اقدام به بستن همه گذرگاه هاي بين المللي و تجاري كردند. بدين ترتيب يك ونيم ميليون ساكن باريكه غزه در يك زندان بزرگ، محاصره زميني،هوايي و دريايي شدند.
بر اثر اين محاصره،اقتصاد فلسطين به طور مستقيم در بخش هاي مختلف توليد،سرمايه گذاري،تجارت خارجي،كشاورزي،صنعت و اشتغال و... متحمل زيان هاي اقتصادي شد. اين مساله تاثير منفي بر اقتصاد و ميانگين رشد آن داشت و سبب افزايش مشكلات اقتصادي، اجتماعي ،بهداشتي ،رواني و آموزشي شد.
بر پايه برآوردهاي بين المللي و محلي، تنها در طول يك سال از شروع محاصره غزه (ژوئن 2007 تا ژوئن 2008) بيش از يك ميليارد دلار زيان اقتصادي بر منطقه غزه وارد شده است.
در غزه همه مي پرسيدند كه تا كي اين محاصره ادامه پيدا مي كند چرا كه همه بخش هاي زندگي با خطر نابودي مواجه هستند و سالهاي سال نياز داريم تا بارديگر بتوانيم پيامدهاي محاصره اقتصادي،اجتماعي و رواني را از بين ببريم.
وضعيت سياسي، اقتصادي و معيشتي سخت در غزه بر همه نهادهاي عمومي و خصوصي از جمله نهادهاي آموزشي تاثير گذاشته است.كمبود شديد كتاب هاي درسي و دانشگاهي،كمبود آثار چاپي و كاغذ از جمله اين آثار بود. بسياري از خانواده هاي فلسطيني توانايي فراهم كردن امكانات دانشگاهي و حتي تامين كيف و كفش مدرسه فرزندان خود را ندارند. چنانچه اين فرزندان و جوانان از اتمام تحصيل خود محروم شوند و در آينده دستيابي آنها به فرصت هاي شغلي سخت باشد، علاوه بر مشكل بيكاري، آنان با سرنوشتي سخت و مملو از ناتواني و ياس و عدم اعتماد به نفس روبرو خواهند شد.
آمارهاي مركز آمار فلسطين نشان مي دهد كه اكنون حدود 20درصد جوانان خواهان مهاجرت به خارج از فلسطين هستند. اين در حالي است كه هزاران نفر طي سال 2006 به علت نبود ثبات سياسي و اقتصادي و فشارهاي رواني ناشي از آن، از اين منطقه مهاجرت كردند.
با وجود ادامه محاصره و تعطيلي مستمر گذرگاه ها از يك سال پيش،همه چيز در غزه نابود خواهد شد و همه شهروندان آن به قافله بيكاران و فقيران خواهند پيوست.
پس از گذشت بيش از يك سال از محاصره باريكه غزه، بايد اين منطقه به عنوان منطقه صدمه ديده اقتصادي،بهداشتي و اجتماعي اعلام شود. همچنين بايد جهت توقف مجازات هاي دسته جمعي ساكنان فلسطين توسط اسراييل اقدام فوري انجام بگيرد و اين رژيم را مجبور به پايان دادن به محاصره غزه و احترام گذاشتن به تعهدات خود به موجب قوانين بين المللي كرد.
علاوه بر اين بايد از نهادهاي بين المللي حامي ملت فلسطين خواست تا يك برنامه كمك فوري براي مبارزه با افزايش بيكاري و فقر در جامعه فلسطين پيش بگيرند. همچنين از نهادهاي بين المللي در زمينه توسعه اقتصادي خواسته شود تا يك برنامه كمك فوري به فعالان بخش خصوصي فلسطين در غزه را پيش بگيرند. هدف از اين كار،كمك به فعالان اين بخش به جهت ايستادگي آنها در مقابل محاصره و بسته شدن گذرگاه ها است.
همچنين ضروري است با هدف فراهم كردن فضاي سرمايه گذاري در اقتصاد فلسطين و بويژه نوار غزه، مساله گذرگاه ها به صورت ريشه اي و نهايي حل و فصل شود به طوريكه اين گذرگاه ها بدون هيچ وقفه و مشكلي به كار خود ادامه دهند.
افزون بر اين ضروري است با هدف كاهش زيان صادر كنندگان و واردكنندگان، كالاهايي كه در انبار بنادر اسراييل و انبارهاي ويژه كرانه باختري و اسراييل نگه داشته شده اند، اجازه ورود بگيرند و كالاهاي آماده براي صادرات از غزه نيز فورا اجازه خروج از اين منطقه را بگيرند.
همچنين ضروري است در هر توافقنامه سياسي در آينده، مسايل اقتصادي و گذرگاه ها در اولويت قرار گيرد و تضمين هايي نيز جهت حركت دايمي كالاها از گذرگاه هاي تجاري و حركت افراد از گذرگاه هاي بين المللي داده شود.
علاوه بر اين بايد از نهادهاي بين المللي و جامعه جهاني خواست كه سكوت پيشه نكنند و به وظايف قانوني و انساني خود در قبال غيرنظاميان غزه عمل كنند و نسبت به فراهم كردن نيازهاي اساسي آنها و آزادي شان از بزرگترين زندان به لحاظ مساحت و تعداد زندانيان در تاريخ اقدام كنند.
همچنين ضروري است با هدف كمك به خروج اقتصاد فلسطين از زير فشار و جلوگيري از گسترش بيكاري و فقر، كشورهاي عربي و سرمايه گذاران عرب نسبت به سرمايه گذاري در فلسطين از طريق طرح هاي توسعه اي و راهبردي تشويق شوند.
 سه شنبه 5 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن