واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اسپانيا طرح ناي مصنوعي ايران را دزديد
وي گفت: نوآوري كه دكتر غنوي و همكاران او در اين مركز انجام دادند اين است كه توانستند براي اولين بار در دنيا، تراشه و ساختار ناي مصنوعي را به استفاده از پليمرهاي شبيه غضروف اصلي ناي بسازند و بعد بر روي اين اسكلت اصلي كه فاقد سلولهاي زنده مجراي ناي است، سلولهاي بنيادي را كشت كنند.
طرح ساخت ناي مصنوعي كه سال گذشته توسط جلالالدين غنوي محقق ايراني معرفي شد و به ثبت رسيد اخيراً با تبليغات گسترده رسانههاي غربي به نام يك محقق اسپانيايي معرفي شده است.
به گزارش فارس، چهارم آذر سال گذشته زماني بود كه طي مراسمي با حضور علي اكبر ولايتي؛ رئيس بيمارستان مسيح دانشوري، عليرضا زالي؛ رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و محمدرضا مسجدي؛ دبيركل اتحاديه جهاني سل و بيماريهاي تنفسي دستاورد نو جلال الدين غنوي مبتكر ناي مصنوعي معرفي شد و تاكيد شد كه اين دستاورد علمي براي اولين بار در جهان در ايران به دست آمده است و ميتواند سرآغاز فرضيههاي نو در دانش مهندسي بافت در دنيا باشد.
علي اكبر ولايتي در اين مراسم درباره اين نوآوري علمي توضيح داد: از 10 سال پيش كار مطالعات پروژه ناي مصنوعي توسط دكتر غنوي در بيمارستان مسيح دانشوري شروع شد زيرا اين بيمارستان مركز اصلي درمان بيماريهاي تنفسي در كشور است و بيماراني هستند كه روشهاي درماني فعلي و جراحي به آنها جواب نميدهد.
وي گفت: نوآوري كه دكتر غنوي و همكاران او در اين مركز انجام دادند اين است كه توانستند براي اولين بار در دنيا، تراشه و ساختار ناي مصنوعي را به استفاده از پليمرهاي شبيه غضروف اصلي ناي بسازند و بعد بر روي اين اسكلت اصلي كه فاقد سلولهاي زنده مجراي ناي است، سلولهاي بنيادي را كشت كنند.
ولايتي افزود: پس از كشت سلولهاي بنيادي كه از اعضاي خود فرد گرفته ميشود، آن را در شكم خود فرد درون پرده صفاقي ميكارند تا سلولها رشد كنند و پس از 6 ماه يك ناي كامل با سلولهاي خود فرد به دست ميآيد كه آن را بر ميدارند و به جاي ناي از بين رفته خود بيمار پيوند ميزنند.
*ناي مصنوعي ايران شايسته جايزه نوبل است
عليرضا زالي، رئيس سابق دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز در اين مورد گفت: اين دستاورد بزرگ علمي يك نوآوري جديد در عرصه مهندسي بافت است كه براي اولين بار در بيمارستان مسيح دانشوري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي انجام شده است و ميتواند زمينه ساز چند فرضيه جديد علمي در اين عرصه باشد كه در صورت موفقيت نهايي آن حتي ميتواند كانديداي جايزه نوبل پزشكي شود و اين هديه ديگري از جامعه پزشكي ايران به دنياست.
جلالالدين غنوي مبتكر اين طرح نوين پزشكي با اعتراض نسبت كپي اين طرح ايراني در اروپا در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: اخيراً غربيها اين طرح را بعد از حدود يكسال از ثبت آن در ايران به نام يك فرد اسپانيايي معرفي كردهاند و تبليغات رسانهاي گستردهاي را به خصوص از طريق تايمز، رويتزر، سي ان ان و شبكه خبري بلومبرگ آغاز كردهاند كه اين دستاورد علمي را كه ميتواند مهندسي بافتهاي انسان را در دنيا متحول كند به نام خود كنند.
وي گفت: ساختار مهندسي بافت و ساخت ناي مصنوعي به طور قطع براي اولين بار در ايران انجام شده است و آنچه در كشور اسپانيا پس از ساخت تراشه اوليه ناي در ايتاليا و اتمام آن توسط يك فرد اسپانيايي معرفي شده است يك كپي ناقص از طرح ابداعي ايران است كه مهر ماه 86 مالكيت معنوي آن در ايران به نام بنده به ثبت رسيده است.
وي گفت: حتي بعد از ثبت اين دستاورد بزرگ علمي كه تئوري آن ميتواند مهندسي بافت دنيا را متحول كند طي صحبتي كه با دكتر واعظ زاده معاون علمي رياست جمهوري داشتيم قرار شد اين نوآوري علمي از طريق كنفرانس كشورهاي اسلامي ثبت بينالمللي شود اما با توجه به اعتبار مالكيت معنوي ايران ثبت آن در مجامع غربي از جمع WIPO را ضروري نديديم تا اين دستاورد علمي به نام ايران و در ايران ثبت شده بماند.
وي افزود: در تمام دنيا نيز معرفي يك دستاورد علمي از يك رسانه عام در يك كشور به معناي اين است كه مالكيت معنوي اين دستاورد به نام فردي كه آن را معرفي كرده ميماند همان طور كه براي اولين بار ويروس ايدز توسط يك محقق انگليسي در يك كنفرانس خبري معرفي شد و بعد از آن بدون اينكه نيازي به ثبت آن در يك مرجع خاص باشد مالكيت معنوي شناسايي ويروس ايدز به نام وي رقم خورد.
غنوي گفت: كشورهايي مانند ژاپن و آلمان نيز نظام ثبت مالكيت معنوي خاص خود را دارند و نوآوريهاي علمي خود را فقط در مراجع داخلي ثبت ميكنند و بدون اين كه نيازي به ثبت آن در مراجع بينالمللي از جمله WIPO باشد همه جا به ثبت اين كشورها ارجاع ميشود.
وي تاكيد كرد: به علت اعتبار سيستم ثبت مالكيت معنوي ايران بود كه ما اعتبار 100ميليون توماني را كه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي براي ثبت اين دستاورد در WIPO به بنده داد براي خريد دستگاههاي جديد و پيشبرد پروژه هزينه كردم.
وي افزود: از مسئولان عالي رتبه كشور ميخواهم براي دفاع از حقوق مالكيت معنوي اين دستاورد بزرگ علمي ايران در مجامع بينالمللي دفاع كنند و شرايطي را فراهم كنند كه ثبت مالكيت معنوي يك نوآوري در ايران اعتبار جهاني داشته باشد و زمينه براي سرقت نوآوري هاي علمي محققان ايراني و كپي كردن آن در كشورهاي ديگر فراهم نشود به خصوص اينكه غرب با در اختيار داشتن رسانههاي بزرگ امكان تبليغات گستردهتري در اين زمينه دارد.
غنوي سال گذشته در مراسم معرفي اين دستاورد علمي گفته بود: ناي مصنوعي تاكنون بر روي 6 گوسفند پيوند زده شده است كه در2 گوسفند اول كه در مراحل اوليه تحقيق بودند اين آزمايش موفقيت آميز نبود و مردند اما استفاده از اين روش بر روي 4 گوسفند بعدي نتيجه داد و پيوند با موفقيت انجام شد و اكنون هر 4 گوسفند زنده هستند.
وي ادامه داد: مرحله بعدي آزمايش و پيوند با استفاده از اين روش جديد بر روي انسان است كه اميدواريم تا قبل از 22 بهمن سال آينده خبر موفقيت پيوند ناي مصنوعي بر روي انسان را به جهانيان اعلام كنيم.
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]