واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بررسي موضوع هستهاي ايران در شوراي حكام آژانس؛ آخر هفته
سرويس سياسي - اجتماعي: شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي در نشست پنجشنبه آينده خود در وين به تجزيه و تحليل اوضاع پيرامون برنامه هستهاي جمهوري اسلاميايران و سوريه خواهد پرداخت.
به گزارش فارس نمايندگان 35 كشور عضو اين شورا به بررسي گزارش اخير محمد البرادعي مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتميدر خصوص روند توسعه فعاليتهاي هستهاي ايران ميپردازند و نتيجه اين بررسيهاست كه گامهاي بعدي جامعه بينالملل در برخورد با ايران را مشخص خواهد ساخت.
سرگئي ديميني ينكو، كارشناس موسسه ارزيابيهاي راهبردي روسيه در گفتگو روزنامه ورميانووستي روسيه اظهار داشت: آژانس بينالمللي انرژي اتميهيچ شواهدي دال بر وجود اهداف نظاميدر برنامه هستهاي ايران نيافته است.
به گفته وي، همين مساله دليل موضعگيري روسيه در قبال پرونده هستهاي ايران است كه صرفا بر پايه ارزيابيهاي آژانس استوار است و به همين دليل نيز مسكو از پيشنهاد ايالات متحده آمريكا و اتحاديه اروپا در خصوص اعمال تحريمهاي گسترده بر ضد تهران حمايت نكرده و روشهاي ديپلماتيك براي حل و فصل اين مساله را ناتمام نميداند و خواستار ادامه گفتگوست.
واكنش سعيدي به گزارش البرادعي
در همين حال معاون امور بين الملل سازمان انرژي اتميايران در پي انتشار گزارش جديد مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتميگفت: تهران در چارچوب تعهدات حقوقي خود با آژانس تعامل جامع و سازنده خواهد داشت.
دكتر محمد سعيدي در گفتگو با ايرنا اظهار داشت: گزارش جديد البرادعي نشان ميدهد كه روابط ايران با آژانس بينالمللي انرژي اتمي بر اساس معاهده ان.پي.تي ادامه دارد. وي تصريح كرد: ايران در چارچوب ان.پي.تي و موافقتنامه جامع پادمان، دسترسيهاي لازم را براي بازرسان آژانس در تاسيسات هستهاي خود فراهم كرده است.
اين مقام ارشد سازمان انرژي اتمي در پاسخ به سوالي در خصوص خواستهاي شوراي امنيت سازمان ملل از ايران در گزارش جديد البرادعي و نيز مطالعات ادعايي اظهار داشت: در مورد آنچه كه به عنوان خواستهاي شوراي امنيت در اين گزارش مطرح شده با توجه به اينكه ايران مداليته را به طور كامل اجرا كرده است، موضوع باقيماندهاي در اين چارچوب وجود ندارد.
سعيدي گفت: هرگونه درخواست آژانس از اين پس ميتواند در چارچوب معاهده ان.پي.تي و موافقت نامه جامع پادمان قابل انجام باشد.
علياصغر سلطانيه سفير ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي در واكنش به انتشار خبري در نيويورك تايمز گفت: با اطلاعات نادرست افكار عمومي را منحرف ميكنند.روزنامه نيويورك تايمز به نقل از يك كارشناس اعلام كرده بود كه مقادير اورانيوم انبار شده در ايران براي ساخت يك بمب كافي است.
نشست توجيهي آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره گزارشهاي اخير البرادعي درباره ايران و سوريه ديشب در وين برگزار شد.
به گزارش ايرنا، دبيرخانه آژانس در اين نشست براساس محتواي اين گزارشها توضيحاتي را ارائه داد و تاييد كرد: مواد هستهاي اعلام شده در ايران حسابرسي شده است.همچنين گفته شد كه اطلاعات مربوط به موضوع مطالعات ادعايي در اين مدت از سوي آژانس دريافت نشده و اين نهاد منتظر دريافت آن از سوي ايران است تا اين مساله را به سرانجام برساند.
ميليباند: براي تغيير در ايران تلاش نميكنيم
در همين حال وزير خارجه انگليس گفت كه كشورش براي تغيير نظام ايران تلاش نميكند.
به گزارش ايرنا از بيروت ديويد ميليباند در گفتگو با روزنامه الحيات تاكيد كرد كه ميخواهد به افكار عمومي عربي موضوع مهمي را توضيح دهد و آن اين است كه كشورش روابط ديپلماتيك با ايران دارد و در پي تغيير نظام در تهران نيست، بلكه تلاش ميكند اين كشور را به وفاداري به وظيفهاش درباره پيمان منع انتشار سلاح هستهاي در كنار استفاده از حق خود در چارچوب اين پيمان پايبند كند.
ساير تحولات
* كاندوليزا رايس وزير امورخارجه آمريكا و مسئول سياست خارجه اتحاديه اروپا كه از جانب اين اتحاديه در مذاكرات هستهاي با جمهوري اسلامي ايران نيز شركت دارد، با هم ديدار و درباره موضوع ايران گفتگو كردند.
* فرانك والتر اشتاين ماير وزيرخارجه آلمان از جامعه بينالمللي خواست فشار وارد بر ايران را براي ايجاد شفافيت درباره برنامه هستهاي حفظ كند. وي ابراز اميدواري كرد كه دولت جديد آمريكا نيز علائم جديدي را براي ايران ارسال كند.
* هنري كيسينجر وزير خارجه اسبق آمريكا گفتگوي باراك اوباما با ايران را خواستار شد و به طور تلويحي از پروژه خط لوله گاز ايران - پاكستان - هند كه دولت بوش با آن مخالفت كرده است، حمايت كرد.
وي ادامه داد: انتظار دارم كه دولت جديد آمريكا مذاكرات با تهران را آغاز كند.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 263]