واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: بسيج در گفتمان امام خميني (ره)
جام جم آنلاين: هفته بسيج هر سال فرصتي است تا ياد و خاطره امام و پايهگذار بسيج و ايثارگران و دلسوختگان انقلاب اسلامي تداعي شود. در اينگونه مناسبتها معجزه امام خميني(ره) در تربيت بسيجيان و خلق حماسههاي ماندگار و ايجاد شورونشاط عاشقانه بيش از هر مقوله ديگري خودنمايي ميكند.
بديهي است انقلابي كه بر پايه دين با محوريت اسلام ناب محمدي(ص) و خارج از حيطه نفوذ و سلطه دو اردوگاه بزرگ جهاني شرق و غرب رخ ميدهد بايد مسيري پرفراز و نشيب و پرچالش را بپيمايد، دشمنهاي زيادي را تحمل كند و از تهديدهاي ويرانگري عبور نمايد.
چنين حركتي در ادامه مسير نيازمند بسيج همگاني با رويكرد ايثار و فداكاري و چشمپوشي از مظاهر پرزرق و برق و فريبنده دنيا و دل سپردن به لقاء الهي است.
امام خميني(ره) اين نقشآفريني را در سيماي بسيج و بسيجي تفسير كردند. از اينرو تلاش ميكنيم از درياي بيكران آثار بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي و امام و مقتداي بسيجيان درسهايي بگيريم.
1 ــ بسيج عامل نجات كشور: تاسيس بسيج با صدور فرمان امام خميني(ره) ماهها پيش از آغاز جنگ تحميلي و در تاريخ 4/9/58 در شرايطي تحقق يافت كه اصل انقلاب ثبات و استقرار نظام جمهوري اسلامي در معرض تهديد قرار داشت و اين تهديدات محدود در عرصههاي نظامي نبود، بلكه تهديدات و خطرهايي همهجانبه را به تصوير ميكشيد.
با اين توصيف حضرت امام(ره) فرمودند: «بايد ما همه قوايمان را مجتمع كنيم براي نجات دادن يك كشور، بايد اگر مسائلي برايمان پيش بيايد، هر چه هم سخت باشد، تحمل كنيم.»
2 ــ بسيج سپر دفاعي كشور در برابر استكبار: تاريخ تحولات انقلاب اسلامي بيانگر اين واقعيت است كه سازمان بسيج، پس از تسخير لانه جاسوسي آمريكا در تهران توسط دانشجويان مسلمان پيرو خط امام، به فرمان رهبر كبير انقلاب تاسيس شد، زماني كه ابعاد و عمق توطئههاي استكبار جهاني براي سلطه بر ملتهاي منطقه بويژه ملت بزرگ ايران بيش از پيش آشكار شده و شيطان بزرگ كه از دست جوانان انقلابي كشور بشدت زخمي شده بود، عزم خويش را در هجمه و فشار همهجانبه بر كشور جزم كرده و سوداي براندازي نظام را در سر ميپروراند، در چنين فضايي تشكيل بسيج در واقع انسجامبخشي به تمام توانمنديها و داراييهايي كشور در برابر فتنهگري استعمارگران قلمداد شد. بسيج تاكنون اين نقش را بخوبي ايفا كرده است و ماندگاري و سربلندي و امنيت و اقتدار همهجانبه كشور دليلي گويا بر اين مدعاست و در آينده نيز سپر دفاعي كشور و عامل به شكست كشاندن توطئهها و خنثي كردن فتنهها و شيطنتهاي استكبار جهاني و ايادي آن خواهند بود.
3 ــ تشكيل بسيج از بركات و الطاف خداوند بود. بزرگترين افتخار و آرامش و اطمينان خاطر براي بسيجيان حمايتهاي رضايتبخش مراد و مقتداي بسيجيان بود كه با تعابير معنوي و ادبيات برانگيزاننده بيان ميشد.
امام خميني(ره) در پيام خويش به بسيجيان در پايان دوران افتخارآميز دفاعمقدس در دوم آذر 1367 فرمودند: «تشكيل بسيج در نظام جمهوري اسلامي ايران يقينا از بركات و الطاف جليه خداوند تعالي بود كه بر ملت عزيز و انقلاب اسلامي ايران ارزاني شد... من همواره به خلوص و صفاي بسيجيان غبطه ميخورم و از خدا ميخواهم تا با بسيجيانم محشور گرداند، چرا كه در اين دنيا افتخارم اين است كه خود بسيجيام. از اين رو ميتوان مخالفتهاي احتمالي كه از روي غفلت يا اشتباه صورت ميپذيرد را با ديده ترديد نگريست و آنها را در نقطه مقابل گفتمان امام راحل (ره) ارزيابي كرد.
4 ــ بسيجيان مظهر عشق و ايثارند: واژههايي چون عشق و ايثار و فداكاري در عصر كنوني جز با معرفي شهيدان و جانبازان و رزمندگان معنا پيدا نميكند، امام خميني(ره) كه همواره علاقه و دلبستگي سرشار خويش را نسبت به بسيج و بسيجيان در مقاطع مختلف به طور شفاف و صريح بيان داشتهاند، در اين زمينه فرمودند: « در حوادث گوناگون پس از پيروزي انقلاب، خصوصا جنگ، بودند نهادها و گروههاي فراواني كه با ايثار، خلوص، فداكاري و شهادتطلبي در اين كشور، انقلاب كردند. ولي حقيقتا اگر بخواهيم مصداق كاملي از ايثار و خلوص و فداكاري و عشق به ذات مقدس حق و اسلام را ارائه دهيم، چه كسي سزاوارتر از بسيج و بسيجيان خواهد بود؟»
5 ــ شكوفهها و تربيت يافتگان بسيج رستگارند؛ امام راحل(ره) پايهگذاري بسيج را شجره طيبه ناميدند و شكوفهها و خروجي آن را به مدرسه عشق و مكتب شاهدان تعبير نمودند، بسيج بهترين مامن براي تربيت جوانان و نوجوانان است، كادرسازي، فرهنگسازي، انتخاب الگوي كارآمد و صحيح براي مشاركت در عرصههاي سرنوشتساز كشور به نحوي اطمينان بخش در اين سازوكار مقدس صورت ميپذيرد.
امام راحل (ره) در اين راستا فرمودند: «بسيج، شجره طيبه و درخت تناور و پرثمري است كه شكوفههاي آن بوي بهار وصل و طراوت حديث عشق ميدهد. بسيج مدرسه عشق و مكتب شاهدان و شهيدان گمنامي است كه پيروان آن بر گلدستههاي رفيع آن اذان شهادت و رشادت سردادهاند، بسيج ميقات پابرهنگان و معراج انديشه پاكاسلامي است كه تربيت يافتگان آن نام و نشان در گمنامي و بينشاني گرفتهاند. بسيج لشكر مخلص خداست.
6 ــ توصيه امام (ره) به تجليل از رزمندگان و حفظ انقلاب:
رهبر كبير انقلاب اسلامي همواره دغدغه نفوذ فرصتطلبان و نااهلان و نيز به فراموشي سپردن پيشكسوتان جهاد و شهادت را گوشزد كردهاند و توجه به اين دو امر مهم را در وصيتنامه سياسي الهي خويش تكليف آيندگان بيان نموده است. معظم له در بياناتي ماندگار تاكيد فرمودند: «آري، ديروز روز امتحان الهي بود، كه گذشت و فردا امتحان ديگري است، كه پيش ميآيد و همه ما نيز روز محاسبه بزرگتري را در پيشرو داريم... من در ميان شما باشم يا نباشم، به همه شما وصيت و سفارش ميكنم كه نگذاريد انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد، نگذاريد پيشكسوتان شهادت و خون در پيچ و خم زندگي روزمره خود به فراموشي سپرده شوند.»
7ــ بسيج پشتوانه انقلاب اسلامي است: اين پشتوانه را بايد روزبهروز تقويت كرد و شائبههاي تضعيف و مخالفت با آن را ميبايست هوشيارانه دفع كرد. امام راحل (ره) فرمودند: «بسيج مستضعفان كه به حق پشتوانه انقلاب اسلامي است به كوشش ارزنده خود ادامه داده و بحمدالله با همت جوانان برومند و داوطلبانه، گروه ميليوني رزمنده را تربيت و اميد آن است كه با شركت فعال قشرهاي منظم و شور و شوقي كه در جوانان از بركت اسلام مشاهده ميشود، ارتش بيست ميليوني كه نگهبان جمهوري اسلامي و كشور عزيز از شر جهانخواران متجاوز است، تحقق يابد.»
8 ــ بسيج جهاني پرچمدار مقابله با ظلم و بيعدالتي: در انديشه بنيانگذار انقلاب اسلامي، بسيج مرز نميشناسد، بسيج آرام و قرار ندارد، بسيج پرچم مقابله با استكبار و استبداد را بردوش ميكشد. بسيج بايد عزم راسخ و همت بلند داشته باشد و چشمانداز آن نجات بشريت و سركوبي استكبار است. امام راحل(ره) در اين خصوص فرمودند: «بسيج تنها منحصر به ايران اسلامي نيست بايد هستههاي مقاومت در تمامي جهان به وجود آيد و بايد در مقابل شرق و غرب ايستاد.»
و در مقطعي نيز تصريح كردند: ...« بار ديگر تاكيد ميكنم كه غفلت از ارتش 20 ميليوني سقوط در دام 2 ابرقدرت جهاني را به دنبال خواهد داشت.»
بسيج در چنين فرهنگ و گفتماني، آمادگي كامل را براي حفظ انقلاب و حراست از دستاوردهاي حياتبخش و انسانساز انقلاب اسلامي دارد. آغوش پرمهر و محبتش با اخلاص و صداقت براي جذب و تربيت نوجوانان و جوانان باز است و صلح و صفاي خويش را با آنان تقسيم ميكند.
بسيج بهترين الگو براي مشاركت در عرصههاي سرنوشتساز كشور در عرصههاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي، امنيتي، علمي و... است. بديهي است ايفاي چنين نقشي منوط به داشتن بصيرت و آگاهي و هوشياري عميق و همهجانبه است.
مهمترين رمز موفقيت و ماندگاري بسيج و بسيجيان اتصال به كانون مشروعيت نظام يعني مقام ولايت مطلقه فقيه است. بسيج بازوي پرتوان ولي امر و امامت امت است، بر اين باور ثابتقدم خواهد ماند، ملامت ملامتگران و سرزنش خناسان در عزم و اراده آنان تاثير نميگذارد. خستگي نميشناسد، بارهاي بر زمين مانده را به دوش ميكشد. در هر ميداني كه نياز به حضور او احساس شود سر از پا نشناخته حضور هوشمندانه و موثر پيدا ميكند، بسيجي اهل خطر است و غبارها را از چهره انقلاب و انقلابيون پاك ميكند، بسيج خار چشم دشمنان و ايادي وابسته به استكبار است و با بينش و بصيرت نافذ خويش قلههاي ترقي را ميپيمايد و گام به گام با ولي امر و مقتداي خويش، رهبر معظم انقلاب حركت ميكند.
در اين قسمت تلاش كرديم با امام و بسيجيان همراز شويم و تشريح عرصههاي ديگر نقشآفريني بسيج و مهمتر از همه بسيج در آينه كلام گهربار رهبر معظم انقلاب را به فرصت ديگري واگذار ميكنيم.
علي مرادزاده
پنجشنبه 30 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]