واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: برگزاري مراسم همايش ملي تخصصي كامپيوتر در شيمي در دانشگاه آزاد اسلامي اراك
اراك- خبرگزاري ايسكانيوز: همايش ملي – تخصصي «كامپيوتر در شيمي» به مدت دو روز در تالار اميركبير شهرك دانشگاهي دانشگاه آزاد اسلامي اراك برگزار شد.
به گزارش روز شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران ( ايسكانيوز ) ؛ در اين مراسم دكتر مهدي مرجاني ، معاون پژوهشي باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامي ، دكتر ايماني ، نماينده شوراي پژوهشي باشگاه پژوهشگران جوان و جمعي از اساتيد و صاحبنظران و پژوهشگران دانشگاه از سراسر كشور حضور داشتند.
در مراسم افتتاحيه اين همايش پيام دكتر جاسبي رياست عاليه دانشگاه آزاد اسلامي به مناسبت برگزاري اين همايش به سمع و نظر حضار رسيد كه در بخشي از اين پيام آمده است:
دانشگاه آزاد اسلامي در حال حاضر دهه سوم خود را كه دهه كيفيت مي باشد سپري مي كند در اين دهه بنا داريم تا اين دانشگاه را به عنوان بزرگترين دانشگاه حضوري جهان به بالاترين و معتبر ترين دانشگاه جهان تبديل نماييم. همان طور كه مي دانيم دانش بشري هر 4 يا 5 سال جهشي دو برابر دارد و اين نشان دهنده آن است كه ما براي رسيدن به قله هاي بلند علم و تكنولوژي و كم كردن فاصله خود با كشور هاي پيشرفته بايد بر سرعت خود بيفزاييم .
دانشگاه آزاد اسلامي براي ارتقاء كيفي خود از نهاد هايي بهره مي گيرد كه يكي از آن ها باشگاه پژوهشگران جوان است كه جوانان با استعداد و ممتاز و درخشان را جذب كرده و از آنها حمايت مادي و معنوي مي نمايد تا راه پر فراز و نشيب علوم و تكنولوژي را سريع تر طي كنند و سعي دارد تا خلاقيت ها و استعدادهاي اين جوانان را به منصه ظهور برساند .
همانطور كه مي دانيد مقام معظم رهبري امسال را سال نوآوري و شكوفايي نام گذاري كرده اند و دانشگاه آزاد اسلامي بنا دارد كه حداكثر استفاده را از اين نام گذاري براي به ثمر رساندن خلاقيت جوانان از طريق باشگاه پژوهشگران جوان و ساير نهادهايي كه در اين زمينه تاسيس شده به عمل بياورد و اميدوارم همه روساي واحد ها , مناطق و دست اندركاران با هماهنگي مديريت باشگاه پژوهشگران جوان سعي كنند استعدادهاي جوانان ما هرچه بيشتر شكوفا شود تا در اين باشگاه بتوانند به آن هدف هايي كه در اساس نامه ترسيم شده برسند و دانشجويان عزيز ما در اين باشگاه بتوانند هر سال دستاوردهاي بيشتر و بهتري نسبت به سال هاي قبل داشته باشند و راه را براي شكوفايي نسل جوان و استعدادهاي درخشان هموار سازد همچنين دانشگاه آزاد اسلامي نيز همواره حامي آنها خواهد بود .
در اين همايش دكتر محمدعلي كرامتي ، معاون اداري مالي دانشگاه ازاد اسلامي اراك ضمن خير مقدم به اساتيد و پژوهشگران شركت كننده در اين همايش گفت : در عصر حاضر نقش دانش و علم در زندگي امروز بشر متمايز و برجسته تر از هر دوران ديگري است .امروزه قدرت اقتصادي عمدتا از قدرت علمي و گنجينه دانش بشري حاصل مي شود به طوري كه حتي قدرت نظامي هم بلاشك وابسته به توان علمي و دانش يك جامعه مي باشد .
وي با اشاره به نقش علم و دانش در تغيير سرنوشت مردم يك جامعه افزود : موفقيت تحصيلي نقش تعيين كننده اي در توليد ثروت ملي و توليد درآمد ملي دارد كه اين امر عمدتا با موفقيت تحصيلي در مقاطع پيش دانشگاهي و دانشگاهي اندازه گيري مي شود تحقيقات نشان داده كشور هايي كه در علوم پايه و رياضيات موفقيت هاي قابل توجهي دارند در اقتصاد و توليد ثروت ملي نيز موفق هستند.
دكتر كرامتي اظهار داشت : علم كالايي سوپر ماركتي نيست بلكه علم در همان جايي كه توليد مي شود به مصرف مي شود و ما نبايد مصرف كننده ثانويه علم باشيم . بنابراين اهميت فرآورده هاي پژوهشي به عنوان بخشي از فرايند توليد علم بسيار روشن و بارز است .
معاون اداري مالي دانشگاه آزاد اسلامي اراك با اشاره به همايش كامپيوتر در شيمي گفت: كامپيوتر از جمله وسايلي است كه اهميتش بر هيچ كس پوشيده نيست به طوري كه نهاد هاي رسمي فرهنگي و علمي در سطح جهان يكي از الزامات زندگي امروز را آشنايي با مباني علم كامپيوتر دانسته اند و همچنين رشته شيمي كه 40 درصد توليدات علمي جهان را به خود اختصاص داده باعث گرديده تا تلفيق اين دو موضوع در كنار هم خواص استراتژيكي قابل توجهي را ارائه نمايد و امكان پيدايش حوزه هاي جديدي براي بهره برداري از حوزه هاي موجود را فراهم مي آورد .
وي در ادامه افزود : جاي بسي خوشحالي است كه دانشگاه آزاد اسلامي اراك از همكاران برجسته اي در اين زمينه برخوردار است ، دانشگاه آزاد اسلامي اراك داراي بيش از 40 عضو هيات علمي با درجه دكتري و بالاتر در اين رشته است كه همه اين عوامل دست به دست هم داده تا دانشگاه آزاد اسلامي اراك محفل مناسبي براي اينگونه فعاليت ها باشد .
دكتر مهدي مرجاني ، معاون پژوهشي باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامي در سخناني با اشاره به توليد علم در دانشگاه ها گفت : وظيفه دانشگاه ها متخصص پروري ، نخبه پروري و توليد علم است ولي اگر توليد علم بدون بار ارزشي صورت گيرد متخصصي يك بعدي توليد خواهد شد و جامعه از مديران لايق وشايسته محروم خواهد شد چرا كه جامعه بايد با علم و با تكيه بر مديران اثر بخش اداره شود.
وي تاكيد كرد :توليد علم بدون تقاضا ارزش ندارد و دستاورده هاي آن تبديل به سرمايه نخواهد شد لذا اين آموزش و تعليم بايد خروجي داشته باشد و به شكل صنعتي و كاربردي در جامعه در آيد در غير اين صورت جامعه با انباشتگي سرمايه علمي مواجه مي گردد .
دكتر مرجاني افزود : پژوهشكده ها حلقه اتصال علم و جامعه هستند لذا هر چه رابطه بين اين دو بيشتر و مستحكم تر باشد و شاهد خلاقيت ، نوآوري و توليد علمي بومي خواهيم بود .
معاون پژوهشي باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامي اظهار داشت :توليد علم بايد بر اساس اهداف و نياز هاي جامعه، سازمان ها، مخاطبين و قلمرو جغرافيايي آنان باشد تا موجب توليد علم به صورت بومي ، كارآفريني ، توسعه انساني ، افزايش سرمايه علمي و فرهنگي شود .
وي گفت : مدير موفق كسي است كه مراحل پيشرفت و ترقي را در مدت زمان كوتاهي طي نمايد و با برنامه ريزي وبا اجراي مديريت اثربخش موجب افزايش كارايي سيستم در راستاي افزايش كميت و كيفيت سازمان مربوطه گردد.
دكتر مرجاني با طرح اين پرسش كه چرا كشور ما هنوز جزو كشورهاي جهان سوم محسوب مي شود افزود : در دنياي امروز علم حرف اول را مي زند و پويايي و پيشرفت علم نياز مند تحقيق و پژوهش است چرا كه تحقيق وسيله اي قوي براي آشنايي با زمينه هاي مختلف سرمايه گذاري و تجارت است ومتاسفانه در جامعه ما فرهنگ تحقيق در حوزه هاي مختلف جامعه و سطح عامه مردم وجود ندارد لذا سرمايه گذاري در امر تحقيق و پژوهش ممكن نخواهد بود چرا كه ارتباط در بين بخش هاي تحقيقاتي ، اقتصادي ، فرهنگي و صنعت ضعيف و سطح ارتباط بين پايگاه هاي اطلاعاتي و پژوهشگران پايين است ، انگيزه در بين متخصصان و پژوهشگران براي تحقيق وجود ندارد و همچنين اعتبار مالي مناسب در ساختار پژوهشي در نظر گرفته نشده است.
وي اظهار داشت: پژوهش نياز مند سرمايه هاي انساني ، مالي و برنامه ريزي دقيق مي باشد .
وي با ارائه راهكار هاي موثر در امر پژوهش در جامعه ايران گفت : تغيير تفكر پژوهشي ، برنامه ريزي هاي جديد بر اساس فرهنگ بومي و دانشگاهي كشور ، توجيه پژوهشگران با سمينار ها و همايش ها ، بررسي نقاط ضعف و آمار گيري از روش هاي در حال اجرا در امر پژوهش ، ايجاد انگيزه در پژوهشگران و بالا بردن علاقه و تفكر خلاق در پژوهشگر و .... از جمله نكاتي است كه بايد بيش از پيش به آنها توجه نمود و مورد بررسي و بازنگري قرار داد .
لازم به توضيح است در روز اول اين همايش 6 عنوان مقاله با موضوع كامپيوتر در شيمي توسط شركت كنندگان در همايش ارائه گرديد .
همچنين در روز دوم همايش ملي – تخصصي «كامپيوتر در شيمي» نيز مقالات برگزيده ديگر به صورت سخنراني و پوستر توسط شركت كنندگان در همايش ارائه گرديد و در پايان از مقالات برگزيده اين همايش تجليل به عمل آمد كه اسامي برگزيدگان مقالات به شرح ذيل مي باشد ؛ در محور كيومتريكس نفر اول
ليلا فوموژي از تهران و نفر دوم فاطمه باغبان از اراك ؛ در محور QSAR ، نفر اول صدف محمود زاده از
اراك ، نفر دوم امير نجفي از همدان و نفر سوم مرجانه جهان گيري از رشت ؛ در محور محاسباتي ، نفر اول الهام السادات طباطبايي از تهران ، نفر دوم محمدي نسب از اراك و نفر سوم خاطره علي پيشرو از تهران ؛ در بخش برگزيدگان پوستر در محور كيومتريكس ، بهاره يسار از اراك ، مهدي يوسفي از قم و ميثم فلاح پور از
ماهشهر ؛ در محور QSAR ، زهره مهري از قم ، آتي سا يزداني پور از اراك ، معصومه شريفي از قم و خجسته خردمند از اراك ؛ در بخش محور محاسباتي ، سعيد جامه بزرگي از اراك ، نرگس ذوالفقار از اراك ، وحيد دانش دوست از اراك ، عليرضا حيدري از تهران و محمد امامي از دانشگاه شهيد بهشتي .
شايان ذكر است 82 مقاله به دبيرخانه همايش ملي – تخصصي «كامپيوتر در شيمي» ارسال شده بود كه از اين تعداد 57 مقاله پذيرفته شده كه 41 مقاله به صورت پوستر و 16 مقاله به صورت سخنراني بود.
همچنين در حاشيه اين همايش، نمايشگاهي از گياهان دارويي توسط اساتيد و دانشجويان عضو باشگاه پژوهشگران جوان و دانشكده كشاورزي برپا شد كه مرود استقبال دانشجويان قرار گرفت.
زهره مقدسي
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]