واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: عزم اوپك براي متعادل كردن بازار نفت جدي است
نماينده ايران در اوپك گفت: با توجه به اوضاع كنوني بازار نفت و با وجودي كه قراربود نشست اين سازمان در الجزاير برگزار شود، تصميم گرفتيم اجلاس فوق العاده اي بيست و نهم نوامبر در قاهره برگزار كنيم.
محمد علي خطيبي ، نماينده ايران در اوپك در گفتگو با پايگاه اطلاع رساني شبكه خبر ، در خصوص كاهش بها و تقاضاي نفت در بازار جهاني و تصميم اوپك براي كاهش توليد نفت اظهار داشت : اين تصميم اوپك نشان مي دهد كه اين سازمان براي مديريت بازار جدي است، ولي بحراني كه اكنون اقتصاد كشورهاي مصرف كننده بزرگ را متاثر كرده بسيار عميق و گسترده است به همين دليل ميزان كاهش تقاضا به دقت روشن نيست و چون اين بحران در حال حركت است ،مقداري زمان نياز داريم تا كاهش تقاضا را ارزيابي كنيم و متناسب با آن كاهش توليد را از جانب اوپك تنظيم كنيم .
وي در ادامه افزود : به همين دليل اوپك در اجلاس قبلي خود ، تصميم گرفت در گام اول يك و نيم ميليون بشكه از توليد خود را كم كند و اگر چنانچه نياز بود توليد خودش را با تقاضايي كه مورد نياز است مجددا تنظيم كند ، بر همين اساس اوپك قبل از برگزاري اجلاس الجزاير تصميم گرفته است اجلاس فوق العاده اي را در بيست و نهم نوامبر در قاهره برگزار و در آن اجلاس آخرين وضع بازار نفت و ميزان تقاضا را بررسي كند تا بر اساس آن تصميمات تكميلي خود را بگيرد و بازار را به تعادل برساند .
خطيبي با بيان اين مطلب كه كاهش قيمت هاي نفت، خود عامل ايجاد همگرايي است چرا كه كليه صادر كنندگان نفت از اين كاهش قيمت ها و تزلزلي كه در بازار وجود دارد ، آسيب مي بينند ،تصريح كرد : بنابراين به خطر افتادن منافع مشترك اين كشورها ، همكاري گسترده اي را ميان كشورهاي عضو و حتي غير اوپك مي طلبد تا كاري نكنند كه آثار كاهش توليد اوپك را كشورهاي غير عضو با افزايش توليدشان خنثي كنند ، چرا كه در اين صورت آنها هم ضرر خواهند ديد .
نماينده ايران در اوپك خاطرنشان كرد : بنابراين اگر غير اوپك به كمك اوپك بيايد و در تنظيم بازار همكاري كند ، منافع آن را به زودي خودش به طور ملموس احساس خواهد كرد و چون منافع جمعي صادركنندگان در حال حاضر در معرض تهديد است ،خود اين موضوع همگرايي ايجاد مي كند و اميدواريم كه با درايتي كه كشورهاي صادر كننده نفت دارند اين همكاري را هر چه زودتر عملي كنند و بازار نفت را از وضع موجود نجات دهند و تعادل را در آن ايجاد كنند.
خطيبي افزود: روند كاهشي قيمت هاي نفت، آثار عدم تعادل را در بازار نشان مي دهد و براي اينكه بازار متعادل شود ، توليد كنندگان بايد به ميزاني توليد كنند كه در بازار نياز است ، زيرا دليلي ندارد كالايي كه با كاهش تقاضا مواجه شده با شرايط رونق در بازار عرضه شود .
وي گفت : اين همگرايي به مقدار قابل توجهي اكنون به وجود آمده و مذاكراتي ميان اوپك و غير اوپك برقرار است تا بازار تنظيم شود و به ميزان بيش از نياز بازار به آن عرضه نشود چرا كه تنها در اين صورت است كه قيمت ها از اين روند كاهشي نجات پيدا مي كند .
نماينده ايران در اوپك در مورد اجماع كشورها پيرامون تعيين قيمت مشخص براي نفت گفت : قيمت هاي مورد نظر در كشورهاي مختلف فرق دارد اما چنانچه بخواهيم جمعشان كنيم در محدوده اي بين 70 تا 100 دلار قرار مي گيرد ، البته ما قبول داريم كه اكنون شرايط اقتصادي دنيا مناسب نيست و مصرف كنندگان با بحران هاي عديده اي مواجه اند اما براي تداوم عرضه نفت، قيمت هاي منصفانه و متعادلي مورد نياز است تا در سايه آن صنعت نفت بتواند به حركت خود ادامه دهد و نيازهاي آتي را پاسخ دهد .
خطيبي با بيان اين مطلب كه به نظر مي رسد قيمتي ميان 70 تا 100 دلار بتواند كليه نظريات را بپوشاند ، خاطرنشان كرد : در اجلاس آتي مشخص خواهد شد كه اين رقم محقق مي شود يا در حد حرف باقي مي ماند .
وي در ادامه افزود : قرار بود نشست بعدي اوپك در 17 دسامبر در شهر اوران الجزاير باشد اما به دليل روند نگران كننده نزولي قيمت هاي نفت ، اين نياز حس شد كه اوپك در فاصله زماني نزديك تري جلسه فوق العاده اي داشته باشد، به همين دليل اوپك منتظر اين جلسه نشد و تصميم گرفت كه در 19 نوامبر اجلاسي را در شهر قاهره تشكيل دهد و در آن اجلاس به وضع بازار نفت رسيدگي كند و اگر لازم به اتخاذ تصميمي شد، زودتر انجام شود تا آثار آن را هم زودتر شاهد باشيم .
خطيبي ابراز اميدواري كرد ، عزم جدي اوپك و همكاري كشورهاي غير اوپك حل اين مشكل را آسان كند و به زودي شاهد آثار آن در بازار نفت باشيم .
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]