واضح آرشیو وب فارسی:مهر: به بهانه روز كتاب و كتابخواني/سمناني ها رتبه نخست كتاب و كتابخواني كشور
سمنان - خبرگزاري مهر: 44 باب كتابخانه عمومي و 530 هزار جلد كتاب در كتابخانههاي عمومي استان سمنان نگهداري ميشود و سمنان رتبه نخست كشور را نسبت به جمعيت اندك آن از نظر شمار كتاب و كتابخوان در اختيار دارد.
به گزارش خبرنگار مهر در سمنان،44 باب كتابخانه عمومي در استان سمنان وجود دارد كه دو باب آن مشاركتي و دو باب ديگر سيار است. فضاي كتابخانهاي استان سمنان 16 هزار و 161 مترمربع است و نزديك به530 هزار جلد كتاب در كتابخانههاي عمومي استان سمنان نگهداري ميشود. 92 كتابدار در كتابخانه هاي سمنان فعاليت مي كنند و بيش از 26 هزار و 600 نفر اهل مطالعه كتاب و كتابخواني در كتابخانه هاي عمومي عضويت دارند.
مديركل امور كتابخانههاي عمومي سمنان به مناسبت روز كتاب و كتابخواني در گفتگو با خبرنگار مهر در سمنان گفت: در نيمه نخست امسال نزديك به 27 هزار نفر عضو فعال كتابخانههاي عمومي استان سمنان شدند و 630 هزار نفر نيز به اين كتابخانهها مراجعه كردند.
علي اكبر گرامي افزود: به منظور ترويج فرهنگ كتابخواني و توسعه فضاهاي فرهنگي و با عنايت به ضرورت توسعه كتابخانههاي عمومي استان سمنان، سه باب كتابخانه عمومي درجه يك و استاندارد در شهرستانهاي شاهرود، دامغان و گرمسار احداث خواهد شد.
به گفته وي، احداث اين كتابخانه با زيربناي شش هزار متر مربع سال آينده آغاز مي شود. وي همچنين از ساخت يك باب كتابخانه استاندارد با مساحت يك هزار و 200 مترمربع در شهر مهديشهر خبرداد و گفت: احداث اين كتابخانه در مرحله انتخاب زمين است.
مدير كل امور كتابخانههاي عمومي سمنان افزود: استاندار سمنان براي ساخت كتابخانه مهديشهر پنج تا شش ميليارد ريال اعتبار اختصاص داده است.
گرامي با اشاره به تصويب احداث كتابخانه مركزي سمنان در سفر رياست جمهوري بيان داشت: اين كتابخانه با زيربناي هفت هزار متر مربع احداث خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه اعتبار اختصاص داده شده به كتابخانه مركزي سمنان 50 ميليارد ريال است، گفت: اجرايي شدن ساخت اين كتابخانه از مصوبات سفر رياست جمهوري به استان است.
مديركل امور كتابخانههاي عمومي استان سمنان از ارائه طرح توسعه كتابخانههاي عمومي اين استان در دور دوم سفر هيئت دولت به سمنان خبر داد.
وي از راهاندازي كتابخانههاي سيار در پنج شهرستان اين استان در صورت تامين اعتبار خبر داد و افزود: توسعه كتابخانه فعلي و تامين اعتبار براي خريد كتاب براي كتابخانههاي عمومي استان و احداث كتابخانههاي عمومي جديد در شهرستانها از مهمترين برنامههاي پيشنهادي اداره كل امور كتابخانههاي عمومي استان سمنان در دور دوم سفر رياست جمهوري و هيئت دولت به اين استان است.
وي اظهار داشت: 60 درصد مراجعهكنندگان به كتابخانهها را خواهران و بقيه را برادران تشكيل ميدهند.
فرماندار دامغان نيز در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از وضعيت نامناسب كتابخانه عمومي دامغان مي گويد: با توجه به موقعيت فرهنگي دامغان و كتابخانه عمومي دامغان از وضعيت مناسبي برخوردار نيست.
محمد رضا البرزي با اشاره به حضور دانشجويان در اين شهرستان گفت: بايد با تمام توان خدمت به فرهنگ كتاب و كتاب خواني را در دامغان افزايش دهيم تا در شهرستان دامغان كتابخانه اي استاندارد وجود داشته باشد.
مسئول دبيرخانه انجمن كتابخانه هاي عمومي دامغان در گفتگو با خبرنگار مهر در دامغان گفت: در صورت تامين زمين توسط سازمان مسكن و شهرسازي كتابخانه درجه يك استاندارد در دامغان احداث مي شود.
محبوبه اميراحمدي افزود: كمبود فضاي فيزيكي در كتابخانه هاي عمومي شهرستان با توجه به مراجعه زياد مردمي يكي از مشكلات اساسي و مهم محسوب مي شود.
وي با اشاره به اينكه در شهرستان دامغان يك باب كتابخانه عمومي ثابت و يك كتابخانه عمومي سيار وجود دارد، گفت: چهار هزار و 376 نفر در شهرستان دامغان عضو ثابت كتابخانه هاي عمومي هستند.
به گفته وي، در كتابخانه عمومي دامغان 986 هزارو 63 جلد كتاب در زمينه هاي مختلف علوم وجود دارد كه در نيمه اول امسال تعداد 343 هزار و 10 جلد كتاب به اعضا به امانت داده شده است.
وي عنوان كرد: در صورت پرداخت بدهي نيم درصدي عوارض از سوي شهرداري دامغان تا دهه فجر كتابخانه عمومي شماره يك دامغان مجهز به اينترنت مي شود.
فرماندار شاهرود نيز در گفتگو با خبرنگار مهر در شاهرود، هفته كتاب و كتابخواني را فرصت مناسبي براي فرهنگسازي و ترويج فرهنگ كتابخواني در بين مردم دانست.
مجتبي رحيمي تصريح كرد: هرچه تعداد كتاب و كتابخانه ها در جامعه اي افزايش يابد، ارتقاي فرهنگي آن جامعه سريعتر خواهد بود.
وي با تقدير از شهرداري شاهرود براي واريز به موقع عوارض كتابخانه ها افزود: تقريبا در تمامي كشورهاي دنيا كتابخانه ها، موزه ها و مراكز فرهنگي زير نظر شهرداري هستند.
وي با اشاره به وجود 16 كتابخانه عمومي در اين شهرستان، گفت: درصورتي كه از ظرفيت و پتانسيل شهرداري ها براي گسترش مراكز فرهنگي استفاده شود، شاهد گسترش اين مكانها خواهيم بود.
شهردار شاهرود در گفتگو با خبرنگار مهر از تخصيص قطعه زميني در پارك آبشار شاهرود براي احداث كتابخانه و ايجاد پرديس فرهنگي هنري شاهرود خبر داد.
ناصر حاج محمدي از آمادگي شهرداري براي واگذاري يك دستگاه اتوبوس براي ايجاد كتابخانه سيار خبر داد.
معاون فرهنگي شهرداري سمنان نيز در گفتگو با خبرنگار مهر در سمنان از بهره برداري از پلهاي عابر پياده به منظور برپايي نمايشگاه تازه هاي كتاب خبر داد.
محمد بهرامي با اشاره به اينكه پلهاي عابر پياده مكانيزه معلم و امام خميني (ره) به نمايشگاه تازه هاي كتاب مجهز مي شوند كه شهرداري سمنان نسبت به تامين و نصب ويترين كتاب اقدام مي كند.
وي با بيان اينكه اداره ارشاد هر هفته تازه هاي كتاب را در اين پل ها به نمايش مي گذارد، گفت: هريك از پلهاي عابر پياده به نامهاي يكي از نويسندگان مشهور و معاصر ايران ناگذاري مي شود.
بهرامي با اشاره به فعاليت اولين كتابخانه تلفني با بيش از پنج هزار كتاب در سمنان، گفت: فاز اول اين كتابخانه با چهار هزار نفر به اتمام رسيده است كه در فاز دوم محدودي براي ثبت نام وجود ندارد.
وي با بيان اينكه اين كتابخانه در دو بخش امانت كتاب و مجله تلفني است، گفت: در اين كتابخانه رده هاي سني هشت تا 18 سال مي توانند با تماس تلفني با كتابخانه از اين دو بخش بهره مند شوند.
معاون فرهنگي شهردار سمنان گفت: اعضاي اين كتابخانه با انتخاب كتاب به صورت تلفني، كتابها را همراه با برگه خلاصه نويسي از پيك ها در منزل تحويل مي گيرند.
وي با اشاره به اينكه راه اندازي كتابخانه با هدف ترويج فرهنگ كتابخواني در بين نوجوانان صورت گرفته است، اظهار داشت: اعضاي كتابخانه ها بعد از دريافت هر كتاب به صورت اماني فرم خلاصه نويسي آن كتاب را به كتابخانه ارسال مي كنند.
به گفته وي، شماره تلفن 3349003 شماره ارتباط با كتابخانه تلفني است و مجله تلفني اين كتابخانه نيز شامل 9 صفحه در موضوعات قرآني، داستان هاي كوتاه، شعر و قطعه هاي ادبي مي باشد و اعضاي كتابخانه مي توانند پيام هاي خود را نيز در اين مركز ثبت كنند.
به هر حال با توجه به انتخاب اين استان به عنوان اولين استان كشور در زمينه تعداد كتابخوان ها نمي توان از تاثير اقدامات انجام شده در اين استان غافل ماند و در بين اقدامات صورت گرفته در استان علاوه بر افزايش تعداد كتابها و كتابخانه ها و همكاري مسئولان و به خصوص شهرداري شاهد اقدامات ابتكاري از سوي مسئولان اين استان در ارائه كتب به روز و در محلهايي پر رفت و آمد در شهر هستيم كه خود تاثير به سزايي در افزايش سرانه مطالعه در استان داشته است.
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]