واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
تجارت پرس - ناآرامي.ها در ليبي موجب خروج شركت.هاي بزرگ نفتي از اين كشور و تعليق فعاليت آنان شده است. همين امر در هفته گذشته موجب كاهش بيش از 30 درصدي توليد نفت ليبي شد و به تبع آن قيمت.هاي جهاني نفت با افزايش چشمگيري مواجه شد. خروج شركت.هاي نفتي از ليبي اما به شركت.هاي آمريكايي و اروپايي محدود نشد بلكه روز گذشته مقامات نفتي ايران نيز از تعليق فعاليت.هاي نفتي ايران در ليبي خبر دادند و ادامه آن را تا اطلاع ثانوي عنوان كردند.به گزارش تجارت پرس، در همين رابطه یک مقام مسئول در شرکت ملی نفت با اشاره به خروج کامل کارکنان صنعت نفت ایران از لیبی، اعلام کرد: فعالیتهای نفتی ایران در این کشور آفریقایی تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق در آمده است. عبدالنبی قیم با اشاره به خروج تمامی کارکنان صنعت نفت ایران از کشور لیبی، گفت: 15 نفر از کارکنان شرکت ملی حفاری روز گذشته توسط یک فروند از کشتی های شرکت ملی نفتکش ایران از طریق بندر بنغازی این کشور آفریقایی را ترک کردند. مدیر پروژه لیبی در شرکت ملی حفاری با تاکید بر اینکه کارکنان صنعت نفت ابتدا به جزیره مالت و سپس به ایران باز گردانده می شوند، تصریح کرد: هم اکنون تمامی کارکنان و کارشناسان حفاری در سلامت کامل به.سر می برند. وی درباره وضعیت دستگاه.های حفاری ایران در لیبی، توضیح داد: تمامی سه دستگاه سیمان کاری و اسیدکاری شرکت ملی حفاری در یک منطقه ایمن مورد حفاظت و نگهداری قرار می گیرند.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه فعالیتهای نفتی ایران از ابتدای سال 2010 میلادی در لیبی به منظور ارائه خدمات جانبی حفاری به چاههای نفتی شدت گرفته بود، به مهر گفت: در این مدت خدمات سیمان.کاری و اسید کاری به 35 حلقه چاه نفتی در منطقه زلطن به شرکت ملی الجوف لیبی ارائه شده است. قیم در خصوص زمان از سرگیری فعالیتهای نفتی ایران در لیبی، بیان کرد: با توجه به افزایش بحرانهای سیاسی در این کشور عضو اوپک فعالیتهای نفتی ایران تا اطلاع ثانوی در لیبی تعلیق شده است. به گفته مدیر پروژه لیبی در خصوص حضور مجدد کارشناسان شرکت ملی حفاری ایران در لیبی در آینده تصمیم گیری خواهد شد. دستگاههای حفاری ایران در 420 کیلومتری جنوب.غربی بندر بنغازی و در 160 کیلومتری صحرای لیبی مستقر شده.اند. همزمان با خروج شرکتهای چند ملیتی همچون توتال فرانسه، رپسول اسپاینا، او.ام.وی اتریش، استات اویل هیدروی نروژ و انی ایتالیا از کشور نفتخیز لیبی کارکنان شرکت ملی حفاری ایران هم از این کشور بحران زده شمال آفریقا خارج شده.اند.لیبی با در اختیار داشتن بیش از 39 میلیارد بشکه ذخایر نفت خام و یک تریلیون و 400 میلیارد متر مکعب گاز از کشورهای عضو اوپک است که روزانه یک میلیون و800 هزار بشکه نفت تولید می.کند و قصد دارد تا سال 2015 میلادی تولید نفت خود را به 3 میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
خروج کارکنان شرکت ملی حفاری از لیبی
در همين رابطه و در پي تداوم تنش.ها در ليبي کارکنان شرکت ملی حفاری ایران نيز که در پروژه حفاری در لیبی مشغول به کار بودند از آن کشور خارج شدند. مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در اين خصوص گفت: با هماهنگی.های به عمل آمده از سوی وزير نفت و مديرعامل شركت ملي نفت،15 نفر از متخصصان و کارشناسان خدمات فنی این شرکت به وسیله یک فروند شناور متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران، بندر بنغاری را به مقصد مصر ترک کردند.
حیدر بهمنی افزود: تمهیداتی به کار گرفته شده تا این گروه از طریق فرودگاه قاهره عازم مالتا و از آنجا راهی تهران شوند. وی با اشاره به ارتباط روزانه با این همکاران، ادامه داد: آنان جمعه شب گذشته از زلطن به شهر بنغازی آمده و در کمپ محل اقامت خود به سر می.بردند. بهمنی همچنین با قدردانی از مساعی مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران در زمینه فراهم ساختن زمینه خروج همکاران این شرکت از لیبی، توضیح داد: متخصصان و کارشناسان شرکت ملی حفاری ایران در چارچوب قراردادی در زمینه عملیات سیمان کاری و اسیدکاری چاه های نفت در منطقه زلطن با شرکت خدمات فنی حفاری الجوف لیبی همکاری داشتند و با توقف فعالیت های نفتی در این منطقه، به کشور باز می.گردند. در پي بروز ناآرامي در ليبي بسياري از كارگران خارجي فعال در اين كشور نسبت به ترك آن اقدام كردند. لیبی با داشتن افزون بر 39 میلیارد بشکه ذخایر نفتی و یک تریلیون و 400 میلیارد متر مکعب گاز از کشورهای عضو اوپک است که ظرفیت تولید روزانه حدود یک میلیون و 600 هزار بشکه نفت را دارد.
توليد نفت اوپك كاهش يافت
بحران.هاي ليبي كه موجب كاهش توليد نفت در اين كشور شده است، توازن بازار نفت را در هم شكسته است. البته اوپك در همين شرايط نيز از عدم افزايش توليد خبر داده بود. هرچند كه عربستان به افزايش توليد دست زد تا شرايط بازار را طبق خواسته غربي.ها اصلاح كند. به رغم اقدام عربستان مبني بر افزايش 700 هزار بشكه.اي توليد جهت جبران كاهش توليد نفت ليبي، ميزان توليد نفت اوپك در ماه فوريه كاهش يافت. به گزارش رويترز ميزان توليد اوپك در ماه فوريه، برابر با بهمن به 29.43 ميليون بشكه در روز رسيده است.
بر اساس اين گزارش توليد نفت اوپك پس از رسيدن به بالاترين حد خود در دو سال اخير طي ماه ژانويه در ماه فوريه كاهش داشته و علت اصلي آن افت چشمگير توليد نفت ليبي بوده است. افزايش توليد عربستان نيز نتوانسته از كاهش توليد نفت اوپك در ماه فوريه جلوگيري كند. كمبود نفت با كيفيت ليبي در بازارهاي جهاني موجب شد تا قيمت نفت به بالاي 100 دلار در هر بشكه برسد.
بر اساس اين گزارش توليد نفت 12 كشور عضو اوپك طي ماه فوريه به 29.43 ميليون بشكه در روز رسيده است. اين رقم در ماه ژانويه به بيش از 29.63 ميليون بشكه در روز رسيده بود. ميزان توليد نفت ليبي طي ماه فوريه به علت گسترش تنش.هاي سياسي و اعتصابات كارگري بيش از 230 هزار بشكه در روز كاهش داشته است. با اين حال شكري غانم وزير نفت ليبي و رئيس شركت ملي نفت اين كشور اذعان كرد ميزان توليد نفت اين كشور 50 درصد كاهش داشته است. بر اين اساس توليد و صادرات نفت عراق و نيجريه نيز در ماه فوريه كاهش داشته است.
افزايش توليد نفت عراق در ماه ژانويه موجب شد تا ميزان توليد نفت اوپك به بالاترين حد خود از دسامبر 2008 ميلادي برسد. بر اساس تحقيق رويترز ميزان توليد نفت عربستان طي ماه فوريه به بيش از 8.65 ميليون بشكه رسيده است و اين رقم در پايان اين ماه به روزانه 9 ميليون بشكه افزايش يافته است.توليد نفت عربستان در ماه ژانويه نيز به 8.5 ميليون بشكه در روز رسيده بود.عربستان قول داده تا هر گونه كاهش توليد نفت ليبي را جبران كند. كارشناسان انرژي بر اين باورند كه كيفيت نفت توليدي عربستان به هيچ وجه مانند نفت توليدي ليبي نيست. كمبود نفت باكيفيت در بازارهاي اروپايي تاثير زيادي در رشد چشمگير قيمت نفت داشته است. به اعتقاد كارشناسان انرژي اوپك بايد هم كيفيت و هم كميت نفت توليدي خود را افزايش دهد تا قيمت جهاني نفت كاهش يابد. گرچه عربستان آمادگي خود را براي افزايش توليد نفت سبك اعلام كرده ولي تاكنون نشانه.اي از اين مسئله مشاهده نشده است. بر اين اساس ميزان توليد نفت ايران نيز طي ماه فوريه به علت فروش بخشي از نفت ذخيره شده در نفتكش.هاي شناور افزايش يافته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]