واضح آرشیو وب فارسی:مهر: محسن پرويز:افست كتابهاي خارجي در كشور جرم نيست
معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: افست كردن كتابهاي خارجي به دليل نپيوستن به قانون كپي رايت در ايران جرم نيست.
به گزارش خبرنگار مهر، محسن پرويز- معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي- در مراسم افتتاحيه ششمين نمايشگاه بينالمللي كتابهاي كاربردي و دانشگاهي، با اشاره به مشكلات متعدد بسياري از دانشجويان براي تهيه كتابهاي مرجع و درسي خود گفت: لزومي ندارد دانشجويان در هر ترم كتابهاي "اوريژينال" تهيه كنند بلكه ميتواند با مراجعه به كتابخانه دانشگاه خود از آن كتابها بهره ببرند.
وي با بيان اينكه تهيه اين كتابها براي دانشجويان و محققاني كه رشتههاي تخصصي را دنبال ميكنند از ضروريات به شمار مي رود افزود: از اين رو ضرورت تجهيز و به روز كردن كتابخانه ها به خوبي احساس مي شود. يكي از مشكلاتي دانشجويان با آن مواجه هستند عدم وجود كتابهاي مناسب در كتابخانه ها است.
خريداري جديدترين كتابها
پرويز با اشاره به اين مطلب كه امروزه با پرداخت 10 درصد يارانه كتابهاي داخلي به كتابهاي ناشران بين المللي دو هدف را دنبال ميكنيم يادآور شد: با اين كار انجمن فرهنگي ناشران بينالمللي ايرانيان ميتواند كتابهاي مورد نياز كتابخانهها را با كيفيت مناسب و تنوع موضوعي تامين كند. همچنين دانشجويان ميتوانند با مراجعه به كتابخانه جديدترين كتابهاي رشته خود را تهيه كنند.
معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد ادامه داد: بايد در داخل كشور شرايطي را بوجود بياوريم كه بتوانيم خودمان كتابهاي ناشران خارجي را افست كنيم. همان طور كه مي دانيد ما به قانون كپي رايت نپيوسته ايم و از اين رو بر ساس قوانين كشور اين كار جرم محسوب نمي شود.
وي گفت: حتي مي توانيم مجوز كتاب را به نام ناشر اصلي صادر كنيم و نام ناشر اصلي در شناسنامه كتاب ذكر شود.با اين كار كتابها و منابع مورد نياز كشور ارزانتر تهيه مي شود.
كتابخانه ملي حامي خريد كتابهاي خارجي است
علي اكبراشعري- مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي- گفت: انجمن فرهنگي ناشران بينالمللي ايرانيان ميتواند در حركتي علمي، كتابهاي آموزشي را به كشور وارد و نياز دانشگاهها را در زمينههاي مختلف تامين كند.
وي خاطرنشان كرد: آوردن كتابهاي خارجي به كشور سبب ميشود تا دانشجويان در رشتههاي مختلف با آخرين دستاوردها و پيشرفتهاي علمي جهان آشنا شوند و فضايي براي بحث و گفتگو در داخل كشور بوجود آيد. وارد كردن كتابهاي علمي و آموزشي به نمايشگاه كتابهاي كاربردي و دانشگاهي يك جريانسازي علمي است كه در كشور حركت رو به رشدي ايجاد خواهد كرد.
وي اصل برپايي نمايشگاه را امري پسنديده دانست و با بيان اين كه "ناگزيريم در جريان پيشرفتهاي علمي دنيا قرار بگيريم"، گفت: كتابخانه ملي يكي از بزرگترين طرفداران وارد كردن كتاب خارجي به داخل كشور است و بايد تا جايي كه ممكن است خريدهاي خارجي را به داخل كشور سوق دهيم. تا نون نيز در اين راه تلاشهايي كرده ايم، البته وظيفه كتابخانه ملي تامين كتابهاي درسي نيست.
مشاور فرهنگي رئيس جمهور در پايان ابراز اميدواري كرد با راه اندازي باغ كتاب تفاهمنامه اي ميان مسولين باغ كتاب و انجمن فرهنگي ناشران بين الملي ايرانيان امضا شود تا در اين باغ نمايشگاه دائمي كتابهاي كاربردي و دانشگاهي را برپا كنند.
عليرضا رباني نيز در سخناني برگزاري نمايشگاه بينالمللي كتبكاربردي و دانشگاهي را بهترين گزينه براي برطرف كردن نياز دانشجويان و علاقمندان حوزه كتاب و كتابخواني به كتابهاي روز دنيا دانست و گفت: اين اقدام از سال 1382 به همت انجمن فرهنگي ناشران بينالمللي ايرانيان آغاز و طي ساليان بعد بسط و گسترش داده شده است.
وي افزود: در سال نخست برپايي نمايشگاه 10 هزار عنوان كتاب به نمايش گذاشته شد واكنون پس از 6 دوره اين آمار به 60 هزار عنوان افزايش پيدا كرده است كه نشاندهنده حوزه وسيع موضوعي است.
رباني همچنين از ارايه 5 هزار عنوان كتاب عربي براي نخستين بار در نمايشگاه خبر داد و اظهار داشت: علاوه بر آن ناشران دانشگاهي داخلي نيز كتابهاي مورد نياز دانشجويان را در اين نمايشگاه ارايه ميكنند.
در پايان اين مراسم انجمن فرهنگي ناشران بينالمللي ايرانيان از خدمات فرهنگي دكتر محسن پرويز، معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اهداي لوح، تقدير و تجليل كردند.
ششمين نمايشگاه كتابهاي كاربردي و دانشگاهي در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار مي شود و تا 23 آبان ادامه دارد.
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]