تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بزرگ ترين مصيبت ها، نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836491067




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ادبیات درس مادر


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: مستندهای فراوانی وجود دارد که ادبیات را زیر بنای یادگیری موفقیت آمیز می دانند ادبیات انواع گوناگون دارد اما زیر ساخت هر نوعی از آن تفکر وتخیل است از همین رواست که به کار گیری ادبیات در یاددادن برای یاد گرفتن ابزاری است که می تواند تفکر وتخیل را تکان دهد وبه حرکت وادارد .
جورج نلر نویسنده کتاب هنر وخلاقیت معتقد است :«آموزش وپرورش به شکل کنونی نمی تواند خلاقیت ها را پرورش دهد بسیاری از بی نظمی های زندگی جوان، نتیجه ی رها شدن انرژی بالقوه وخلاق اوست وبرای اینکه این انرژی در راه صحیح استفاده شود اورا به سمت کتابهای غیر درسی هدایت کنیم. » بهره گیری از ادبیات در یاد دادن برای یاد گرفتن شامل تمامی انواع آن می شود،مانند داستانگویی، داستان خوانی، کتابخوانی شعر و سرود، نوشتن ، نقد کردن ،تحلیل کردن و.......
روش تلفیقی در دروس
زمان نسبتاً زیادی از نظریه ی آمیختگی یا در هم تنیدگی علوم مختلف می گذرد وقتی به یاد دادن ادبیات می پردازیم ، نه تنها خواندن ، نوشتن ، هجی کردن، جمله سازی ، وساده نویسی را یاد می دهیم ، بلکه می توانیم وارد حوزه ریاضیات هم بشویم ،علوم طبیعی وزیستی هم تلنگر بزنیم ،فعالیتهای گروهی و اجتماعی را مطرح کنیم .
معلمانی که درحرفه ی خود به مهارت رسیده اند، مدام در پی آنند تا ببینند چگونه می توان ریاضی را در ورزش یاد داد ، شعر وسرود را به علوم پیوند زد، تاریخ را با ادبیات در آمیخت ، مباحث علوم دینی را با علوم دمساز کردودر نهایت ، چگونه می توان زندگی واقعی را در درسها نشان داد.
ما معلمان، نمونه های بسیار زیادی داریم که دانش آموزانمان می فهمند و یاد هم می گیرند ولی نمی توانند آن چه را فهمیده اند، یا یاد گرفته اند، بیان کنند و به موقع از آن ها سود ببرند. در این صورت، باید اعتراف کنیم که آن ها نفهمیده اند، یا بهتر بگوییم يادگيری های موفقیت آمیز نداشته اند.
ما می توانیم معلمان دروس دیگر را با خود همراه کنیم بدین صورت برنامه ای به عنوان «همین حالا بنویس» برنامه ای است به منظور نوشتن برای يادگيری در دروس دیگر. برنامه ای که فقط چند دقیقه وقت کلاس را می گیرد اما هم به نفع شاگردان و هم به نفع معلمان است. فرصت را برای دانش آموزان فراهم می کند تا به مبادله اندیشه ها و باورهای خود بپردازند و علاقه آن ها را نسبت به موضوعی که یادمی گیرند افزایش می دهد. به طور مثال سوالی را که قبل از آمدن معلم روی تخته سیاه نوشته شده است و هر دانش آموز باید به تنهایی به این پرسش پاسخ دهد و آن چه را که در درس یا درس های گذشته یاد گرفته است به دقت بنویسد. پاسخ دادن به این پرسش، وقت زیادی نمی گیرد، - چند دقیقه، آن هم پیش از شروع درس- وقتی بچه ها نوشتن را تمام کردند معلم از چند نفر می خواهد داوطلبانه پاسخشان را بخوانند و سپس به جمع آوری تمام نوشته ها می پردازد. این راهکار می تواند به دانش آموزان کمک کند تا بهتر یاد بگیرند و آن را بیان کنند. پاسخ های نوشتاری دانش آموزان می تواند در اختیار معلم ادبیات آن مدرسه هم قرار بگیرد.
شرح حال نویسی به زبان ریاضی
دانش آموزان شما می توانند شرح حال ریاضی خود را بنویسند. این نوع شرح حال ویژگی های مفصل هر دانش آموز را به زبان ریاضی بیان می کند. بچه ها را تشویق کنید احساس خود را درباره هر یک از افراد و گروه های ریاضی همکلاس خود بنویسند. از داستان های معما گونه قدیمی که مجهولات ریاضی سرگرم کننده ای در درون خود دارند برای بچه ها تعریف کنید سپس از آن ها بخواهید داستان دیگری بسازند و بنویسند و معمایی در دل آن بگنجانند. برای این مساله توضیح گام به گام بنویسید و تشریح کنید چگونه این مساله حل می شود. نوشته ی شما طوری باشد که یک دانش آموز دیگر، به طور کامل آن را بفهمد و درک کند. نوشته ی خود را با یکی از دوستان خود عوض کنید وهر دو به اصلاح نوشته ی دیگری بپردازید.
شعر ابزار آموزشی
با شعر می توان زبان آموزی دانش آموزان را توسعه داد، هوشياری و تیزبینی را در احساسات و تجربه های آن ها سرانید، کنجکاوی آن ها را برانگيخت؛ فعالیت های جمعی و گروهی را در آن ها تقویت نمود، آن ها را به تحرک واداشت، معلمان خلاق و مبتکر می توانند دامنه تجربیات بچه ها را وسعت بخشند، علاقه آن ها را به موضوع های مختلف افزایش دهند و در عین حال ذهن بچه ها را همواره زنده و سرخوش نگه دارند.
فعالیت های زنگ انشا
1- با بچه ها به گفتگو بنشینید.از آن ها بپرسید چرا در ایام نوروز در «جشن عاطفه ها» شرکت می کنند. بگذاريد هرچه به ذهنشان می آید – مخالف یا موافق- به زبان آورند. جملات آنها را پای تابلو، یادداشت کنید. این می تواند یک انشای کلاسی باشد.
2- تصویرهایی از پرندگان به بچه ها نشان بدهید که در فصل زمستان در ناحیه های سردسیر زندگی می کنند. از آن ها بپرسید: «چرا باید در زمستان به فکر پرنده ها هم باشیم؟» دلایل بچه ها را روی تخته سیاه بنویسید. با طرح موضوعاتی مشابه می توان بچه ها را به تفکر واداشت. می توانیم آن ها را به کتابخانه ببریم تا درباره موضوع مطالعه کنند و نتیجه مطالعات خودشان را برای شما بیاورند.
3- کتابخانه قلب مدرسه می باشد و نقش مهمی در پرورش ذوق خواندن و عادت به مطالعه در دانش آموزان ایجاد می کند.
بچه ها وقتی تشنه کتاب خواندن بشوند جستجو می کنند، آب پیدا می کنند، می نوشند وسیراب می شوند و از آن به بعد هر وقت احساس تشنگی به آن ها دست بدهد (نیاز به دانستن مطلبی نو پیدا کنند) خودشان، بدون واسطه و بدون توصیه، کتاب می خوانند.
معلمان می توانند در کلاس انشا فضای مطالعه ایجاد کنند. درجدول زیر چند راهکار برای علاقه مند کردن دانش آموزان به شما پیشنهاد شده که شما می توانید در زنگ انشا از آن استفاده نمائید.


خواندن ذوقی در سکوت
هریک از دانش آموزان از جمله معلم ، خود به تنهایی مشغول مطالعه می شوند بین 10تا 45 دقیقه ، نسبت به میزان علاقه ، سن و توان دانش آموزان تعیین می شود.انتخاب کتاب آزاد وهیچ گونه تحمیلی نیست.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 328]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن