واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: شاهرود خاستگاه و مهد عرفان ايران
شاهرود – خبرگزاري ايسكانيوز : يكي از مقاصد متنوع توريسم در شهرستان شاهرود گردشگري معنوي و عرفاني يا همان Spiritual tour مي باشد كه از جمله جذابترين تورهايي هستند كه در عرصه گردشگري نوين جايي براي خود باز نموده و مشتاقان انبوهي دارند .
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران " ايسكانيوز " از ديدگاه صاحب نظران ايرانگردي و جهانگردي ، شاهرود به دليل وجود مدفن سلطان العارفين بايزيد بسطامي ، شيخ ابوالحسن خرقاني ، شيخ حسن جوري و شيخ عمادالدين به شهرستان عرفان مشهور شده و اين روزها زمزمه هايي از سوي انجمن مفاخر و معماري ايران در خصوص پيشنهاد ايجاد پژوهشگاه و موزه عرفان شرق در بسطام شاهرود به گوش مي رسد كه در كشورهاي غربي زمينه بررسي و جستجوي عرفان شرق ايجاد شده ، بنابراين ايجاد چنين مركزي با محوريت عرفان شرق در ايران امري لازم و ضروري به نظر ميرسد . همانطور كه جناب آقاي قهاري رياست محترم انجمن معماري ايران چندي پيش عنوان نمودند مولانا به عنوان يك عارف بزرگ و جهاني در قونيه واقع در كشور تركيه مدفون شده و ميبينيم اين كشور هيچ گاه به عرفان اين عارف وارسته توجه اي نداشته و صرفاً قونيه را به يك مركز گردشگري بزرگ تبديل كرده است و با بيان اين كه توجه غرب به عرفان شرق افتخار و مباهات مشرق زمين را به همراه آورده در راستاي ايجاد پژوهشگاه و موزه عرفان شرق ، توجه ، معرفي و شناخت مشاهير بزرگ عرفان ايران بايد در دستور كار قرار گيرد و تاكيد شد در اين راستا تبديل بسطام به يك قطب و در حقيقت ايجاد موزه و پژوهشگاه عرفان شرق بايد به صورت جدي دنبال شود .
از آنجايي كه زمينه و سرچشمه ي عمده و اصلي پيدايش عرفان اسلامي ، تعاليم ارزشمند مكتب اسلامي است نمي بايست آن را با مدعيان صوفيگري و ديگر موارد انحرافي مرتبط دانست و ما مي بينيم اشعار حضرت امام (ره) بيانگر روحيه عارفانه ايشان بوده ليكن متاسفانه هيچ گاه عرفان در ايران به صورت پررنگ جلوه گر نشده و جا دارد اين روزها كه مصادف با حلول دومين سالگرد سفر پر خير و بركت مقام معظم رهبري به استان سمنان در آبان ماه 85 است يادي از رهنمون هاي معظم له نماييم كه در جمع مردم شاهرود (20 آبان 1385) فرمودند : اينجا منطقهى عالِمخيز است ؛ منطقهى معلمان دين و اخلاق . در زمان گذشته هم نام بايزيد بسطامى و ابوالحسن خرقانى را همهى مسلمانان و مرتبطين با معارف اسلام ولو غيرمسلمان شنيدهايد . البته امثال بايزيد و ابوالحسن خرقانى را با اين مدعيان صوفيگرى نبايد اشتباه كرد . آنها داستان ديگرى دارند و ماجرا و سخن ديگرى است .
بي شك معرفي بيشتر و برپايي بزرگداشت اين شخصيت هاي عرفاني و دنبال كردن اهداف توسعه گردشگري و ايجاد پژوهشگاه و موزه عرفان شرق از اين حيث داراي اهميت بوده و ضرورت آن را مضاعف مي نمايد كه چندي قبل مسئولين شهر قارص تركيه با بهرهگيري از بقعه و مسجدي منسوب به شيخ ابوالحسن خرقاني و نيز بر مبناي تلاشهاي اخير تركيه براي توسعه زيرساختهاي گردشگري در اين كشور ، بعد از قونيه در مسير تبديل شدن به يك مقصد فرهنگي در آناتولي براي گردشگران خارجي است .
از سوي ديگر وجود مقبره شاعر قطعه سراي پارسي ابن يمين فرومدي در روستاي فرومد ، مقبره هاي دانيال نبي در كالپوش جرجيس پيغمبر در خوارتوران و ارمياي نبي در روستاي ارميان و نيز كسب فيض از وجود چندين امامزاده و پير در شهرستان قابليت گردشگري معنوي و عرفاني را برجسته مي نمايد . و مي تواند يك مسير گردشگري اختصاصي تعريف نمود .
آري براستي شاهرود علاوه بر جاذبه هاي بي نظير طبيعي و تاريخي كه عنوان قاره كوچك را به ارمغان آورده است ، مهد عرفان ايران و مقصدي مناسب و شگفت انگيز براي آشنايي مردمان ديگر سرزمينها با آداب و رسوم عرفاني و روحاني ماست .تا چقدر در انديشه آن باشيم و بكوشيم ./120
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]