واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير جهاد كشاورزي سرايان: خردهمالكي، كشاورزي سرايان را با مشكل مواجه كرده است
خبرگزاري فارس: مدير جهاد كشاورزي شهرستان سرايان گفت: خردهمالكي، كشاورزان و باغداران سرايان را با مشكل مواجه كرده است.
محمدرضا ابراهيمزاده امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در بيرجند با بيان اينكه قيمت پايين محصولات و هزينههاي بالاي توليد، كشاورزي را از جنبه اقتصادي به معيشتي تبديل كرده است، افزود: متاسفانه خشكسالي نيز باعث شده تا يك مرگ تدريجي تمام باغهاي سرايان را فرا گيرد و كشاورزان و باغداران را متضرر كند.
وي شغل 90 درصد مردم سرايان را كشاورزي و دامداري خواند و تصريح كرد: حدود 5 هزار هكتار با توليد ساليانه 72 هزار تن محصولات باغي و 16 هزار و 500 هكتار با توليد 90 هزار تن محصولات باغي مجموع توليدات بخش كشاورزي اين شهرستان را تشكيل ميدهند.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان سرايان در پاسخ به اين سئوال كه خريد محصولات كشاورزان سراياني توسط چه نهادي انجام ميشود، گفت: خريد محصولات زراعي در بخش خصوصي توسط تاجران و تعاونيهاي مسئول انجام ميشود و در خود مديريت شهرستان خريدي انجام نميشود.
ابراهيمزاده اظهار داشت: از جمله اين خريداران، تعاوني مطهري سرايان است كه بخشي از گندم، جو و محصول پنبه را خريداري ميكند و بقيه محصولات در بخش خصوصي توسط خود تجار خريداري ميشوند.
وي افزود: شهرستان سرايان با 3 هزار و 300 واحد دامي بهعنوان قطب دامداري مطرح است و تعداد مرغداريهاي فعال شهرستان 12 مورد است و در سالهاي اخير نيز با ترويج و پرورش شترمرغ، دو واحد در اين بخش به بهرهبرداري رسيده است.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان سرايان ميزان گوشت سفيد توليدي اين شهرستان را 700 تن، گوشت قرمز را 2 هزار و 130 تن و شير را 3 هزار و 600 تن برشمرد.
ابراهيمزاده در پاسخ به اين سئوال كه چه حمايتهايي از كشاورزان سراياني از قبيل پرداخت تسهيلات شده است، گفت: سال گذشته و امسال يك هزار و 800 فقره پرونده براي ايجاد دامداري مكانيزه، نيمهمكانيزه و صنعتي براي پرداخت تسهيلات تشكيل شده است كه اغلب اين پروندههاي در زمينه احداث و توسعه مرغداري، مراكز جمعآوري شير و صنايع تبديلي مربوط به دام بوده است.
وي اضافه كرد: در بخش اشتغالزايي تسهيلاتي در زمينه توسعه كانالها، ادوات، مكانيزاسيون و كارخانهها پرداخت شده است كه از مهمترين آنها شركت خوراك دام و طيور، ضبط پسته و كارخانه بستهبندي خشكبار و زعفران بود.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان سرايان در خصوص اينكه براي بازسازي قنوات چه اقداماتي شده است، گفت: منابع آبي سرايان به دو بخش قنوات و چشمهسارها و موتور پمپها تقسيم ميشوند كه حدود 160 حلقه چاه عميق كشاورزي و 220 رشته قنات و چشمه در سرايان وجود دارد.
ابراهيمزاده تصريح كرد: با توجه به خشكساليهاي 10 ساله، اين قنوات با بيآبي و كمآبي مواجه شدهاند و اين موضوع كاهش سطح زير كشت را در سرايان به دنبال داشته است.
وي اظهار داشت: البته جهاد كشاورزي براي مقابله با خشكسالي 40 تا 50 درصد از قنوات را بازسازي كرده است.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان سرايان در پاسخ به اين سئوال كه در حال حاضر بازده آبياري چه ميزان است، گفت: بازده آبياري پايين بوده، بهويژه كه كشاورزي در سرايان خرده مالكي است و اين موضوع موجب رنجش كشاورزان شده است.
ابراهيمزاده خاطرنشان كرد: براي افزايش بازده آبياري، سياست مديريت اين بوده كه لولهگذاري انجام شود كه در سالهاي گذشته 70 كيلومتر لولهگذاري شده و 240 كيلومتر نيز كانالكشي شد.
انتهاي پيام/ر
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]