واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ايران داراي رتبه نخست ايران فناوري نانو در بين كشورهاي اسلامي
تبريز - خبرگزاري مهر: رئيس انجمن نانوفناوري ايران گفت: جمهوري اسلامي ايران در زمينه فناوري نانو رتبه 25 جهاني و مقام اول را در بين كشورهاي اسلامي دارد.
دكترمجتبي شريعتي نياسر در حاشيه دومين كنگره بين المللي علوم و فناوري نانو دانشگاه تبريز افزود: دانشمندان كشور ما، طي هفت سال گذشته بيش از يك هزار و 100 مقاله ISI در سطح جهان منتشر كرده اند.
وي با بيان اينكه تا پايان شهريور ماه گذشته نزديك به دو هزار و 250 پايان نامه كارشناسي ارشد و دكتري در زمينه علوم و فناوري نانو خاتمه يافته است، افزود: هم اكنون در بيش از 10 دانشگاه كشور ارائه دوره هاي آموزشي علوم و فناوري نانو فعال شده و دو هزار و 400 محقق فعال در اين عرصه شناسايي شده است.
شريعتي بر لزوم حمايت هاي مادي و معنوي از فعالان حوزه فناوري نانو تاكيد كرد و گفت: نانوفناوري حوزه وسيعي از علوم مختلف را تحت الشعاع قرار داده و پيشرفت ها و تحولات غيرمنتظره اي را براي بشريت نويد مي دهد و بر اين اساس كشورهاي مختلف جهان با توجه ويژه به اين مهم، سرمايه گذاري قابل توجهي را به علوم و فناوري نانو اختصاص داده اند.
دكتر شريعتي با بيان اينكه آمريكا و ژاپن تا سال گذشته به طور يكسان معادل يكصد ميليارد دلار در اين زمينه سرمايه گذاري كرده اند، افزود: بالاترين سرمايه گذاري سرانه تا سال گذشته با 1/7 دلار متعلق به كشور ژاپن و پس از آن به كشورهايي چون كره جنوبي، تايوان، آمريكا، اتحاديه اروپا و در نهايت به چين با 2/0 دلار اختصاص يافته است.
وي با بيان اينكه ميانگين سرمايه گذاري جهاني در امر پژوهش و توسعه نانو ظرف ده سال گذشته 12 برابر شده است، افزود: كشورهايي چون كره جنوبي و تايوان 20 درصد و آمريكا نيز 65 درصد از كل سرمايه گذاري هاي خود را در عرصه پژوهش و آموزش هاي دانشگاهي به فناوري نانو اختصاص داده اند.
به گفته وي، 20 درصد ديگر سرمايه گذاري ها به تاسيس آزمايشگاه هاي ملي و تاسيسات پايه اي اختصاص يافته است كه طبق همين آمار 35 درصد ثبت اختراعات جهان در بخش نانو به آمريكا تعلق دارد.
رئيس انجمن نانوفناوري ايران با اشاره به روند رو به گسترش توسعه سرمايه گذاريها در اين حوزه در جهان خواستار حمايت جدي از فعاليت هاي فناوري نانو در كشور شد و افزود: محققان نياز به حمايت دارند تجهيزات ناكافي و غيرمتمركز است يا به دليل مونوپولي بعضي سازمانها غيرقابل دسترسي است و بايد دانست ارتقا دانشگاه ها درعرصه نانو نيز در گرو تامين اعتبار كافي است.
وي تاكيد كرد: در شرايط فعلي حمايت از علوم و فناوري نانو چه در بخش آموزش يا پژوهش مستلزم تخصيص اعتبار متمركز دولتي است چون شاخص هاي عرضه و تقاضا در نوآوري ها روشن و تعريف شده نيست.
دكتر شريعتي نياسر در بخش ديگري از سخنان خود به بر ضرورت حمايت از انجمن هاي علمي اشاره كرد و گفت: انجمن هاي علمي تركيبي نهادينه از فرهيختگان، متفكران و متخصصان جامعه بوده و در كشورهاي پيشرفته كانون تفكر جامعه به شمار مي روند و در نهادهاي برنامه ريزي و تصميم گيري حضور دارند.
وي افزود: متاسفانه با وجود آنكه حدود 190 انجمن علمي در بخش آموزش عالي كشور شكل گرفته است ولي اين انجمن ها تاكنون از حمايت لازم برخوردار نبوده و در سال گذشته سرانه كمك به اين انجمن ها فقط 40 ميليون ريال بوده است.
وي همچنين بر ضرورت گسترش روابط سيسماتيك بين دانشگاهي و تجديد نظر در روابط علمي بين المللي تاكيد كرد و گفت: متاسفانه در اين زمينه از همه كشورهاي منطقه هم عقب افتاده ايم و همكاري هاي بين المللي علمي به يك ضد ارزش تبديل شده است.
يکشنبه 12 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]