واضح آرشیو وب فارسی:حيات: معرفي شهداي شهرداري (2) شهيد حجت الله كاظمي
تهران - حيات
در عمليات والفجر 4، پس از مجروح شدن فرمانده گروهان، از سوي حاج ابراهيم همت فرماندهي گروهان را عهده دار شد.
شهيد حجت الله كاظمي، پنجمين فرزند از هفت اولاد ذبيح الله كاظمي و اقدس رجبي، در 15 تير 138 مصادف با نيمه شعبان در محله سرآسياب دولاب تهران به دنيا آمد. پدرش به شغل بنايي اشتغال داشت. وي مقطع ابتدايي رادر دبستان دلگشا (مبعث فعلي) تا ششم نظام قديم ادامه داد، سپس وارد دبيرستان هاي فرزان بيرجندي، دهخدا و ابوريحان شد و با مدرك ديپلم در رشته طبيعي فارغ التحصيل شد . پس از آن يك دوره كلاس هاي مهندسي راديو و تلويزيون رانيز گذراند.
كاظمي قبل از انقلاب هب صورت مخفيانه اقدام به تشكيل هياتي از جوانان و هم كلاسي ها وهم محلي هاي خود نموده بود كه به بحث درباره رساله امام خميني مي پرداختند. ارادت وي به حضرت امام تا حدي بود كه در روز ورود امام به ايران، در زمره كميته استقبال از ايشان قرار داشت.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي از خدمت نظام معاف شد و براي خدمت به جمهوري اسلامي وارد فعاليت هاي فرهنگي و مذهبي در مسجد موسي بن جعفر (ع) و بابت النجات شد.
عمده فعاليت هاي وي در مسجد، تشكيل بسيج و آموزش بچه هاي بسيجي، مسووليت امور فرهنگي مسجد، نگهباني خياباني، تشكيل تعاوني هاي اسلامي و مسووليت يا محافظت از صندوق هاي انتخاباتي بود. او بين سال هاي 1357 و 1459 اقدام به راه اندازي هياتي مذهبي به نام «مكتب پيروان اسلام» كرد، سپس به استخدام شركت واحد درآمد و در تعميرگاه شماره 4 نازي آباد مشغول به كار شد.
پانزده روز پس از استخدام كاظمي در شركت واحد، جنگ تحميلي شروع شد و وي به همراه گروه مقاومت 22 نفري مساجد تهران عازم جبهه هاي غرب كشور گرديد و در عمليات هاي پدافندي مهران در منطقه كنچانچم حضور يافت و پس از شنيدن اخبار درگيري هاي تن به تن در خرمشهر، با گرفتن حكم ماموريت از فرمانداري ايلام، به همراه دوستان هم رزمش به آبادان و خرمشهر رفت و در عمليات هاي پدافندي شهر آبادان حضور پيدا كرد.
پس از نوروز 1360 براي رتق و فتق امور فني و تعميراتي شركت واحد به پشت جبهه اعزام شد.
برخي از عمليات هايي كه حجت الله كاظمي در آنها شركت داشت عبارتند از: فتح المبين ، بين المقدس يا آزادي خرمشهر، رمضان، مسلم بن عقيل، والفجر مقدماتي والجفر 1 و 2 و 3 و 4 . وي در عمليات بيت المقدس و والفجر مقدماتي، بر اثر تركش خمپاره دچار موج گرفتگي شد و از ناحيه صورت مجروح گرديد و نيز بين عمليات والفجر 3 و 4 به مدت نه ساعت در اسارت نيروهاي بعثي بود كه با هوشياري موفق به فرار شد . وي در جبهه آرپي جي زن و تك تيرانداز بود.
كاظمي در آخرين حضور خود در عمليات والفجر 4 ، پس از مجروح شدن فرمانده گروهان، از سوي شهيد حاج ابراهيم همت به فرماندهي گروهان منصوب شد، سرانجام در همان عمليات در منطقه پنجوين عراق، ميان ارتفاعات 1904 پس از نبردي تن به تن بر اثر انفجار نارنجك از سوي دشمن در 29 آبان 1362 به شهادت رسيد. پيكر شهيد به دليل آنكه در خاك عراق واقع بود، يازده سال پس از شهادتش به ايران آورده شد و در 31 خرداد 1373 در بهشت زهرا قطععه 27 رديف 23 دفن گرديد.
هم اكنون خانواده شهيد كاظمي در سراسياب دولاب ساكن هستند و كوچه محل زندگي آنها به ياد او نامگذاري شده است.
"يك خاكريز تا بهشت " روايت زندگي حجت الله كاظمي است كه اصغر فكور نوشتن آن را برعهده داشته و از سوي اداره كل امور ايثارگران شهرداري تهران در قالب كتاب به چاپ رسيده است .
پايان پيام
شنبه 11 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]